Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej!!! Ja podobnie jak wy w nocy spacerowałam do wc, obudziłam się ze strasznie spuchniętymi rękami
od samego rana zrobiłam już dwa prania i przebrałam pościel dlatego dziś zrobię jeszcze zakupy bo jutro mamy iść na grila do znajomych i leżę
Miałam dziś pójść do pracy ale przełoże to na inny dzień tygodnia. Aghata mi też często napina się brzuch ale wtedy chwilę odpoczywam i jest ok, u mnie gorzej jest z plecami
Jeżeli chodzi o imię to Adrian, jest mało spotykane ale ładne
Ja zawsze miałam dla chłopca wybrane imię Mikołaj- bardzo mi się podobaMój M chciał Eryka mi tak nie bardzo się podobało, ale problem się rozwiązał bo będzie Liwia Marianna
Rozalia imię Olaf też mi się bardzo podoba, tak ma na imię mój M
Joasiu Twój M ma bardzo ciekawą pracę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 09:46
Scintilla, Joasia:), Rozalia lubią tę wiadomość
-
Ja zwykle wstaję na sikanie raz, chyba że mały mi wyżej się ułoży to nie budzę się na sikanie ale ze zgagą ;/ Coś za coś.
U mnie nocka słabo przespana, bo mały wierzgał i do tego mnie BH złapały ze 3 razy i też pobudka ;/ Do tego u mnie zły poranek.
Wczoraj robiłam chleb zakwasowy razowy i mi s*urwiel nie wyrósł. Skończyłam piec o 1 w nocy bo chciałam żeby jak najdłużej wyrastał i nic to nie dało. Wyrzuciłam go dziś i poszłam po bułki.
Przed chwilą za to mąż do mnie, że teraz to ja sobie bimbam, a on taki zmęczony przez ten remont i że mogłabym podłogi i szafki z pyłu umyć i zrobić pranie zasłon itd bo się upyliły. Szlag mnie trafił, nie tylko na to że "sobie bimbam" ale że on nie szanuje mojej pracy. Już 2x całą chatę myłam na kolanach, prań chyba z 10 zrobiłam, a ten przychodził po robocie i stwierdzał że "gips sobie przeszlifuje na ścianach bo dalej nie jest równy" i kuźwa w 1 popołudnie wniwecz cała moja praca bo pyłu było tyle samo. To się wypięłam i nie sprzątam dopóki nie skończy.
No i się pożarliśmy, bo ten mi wygarnął, że "i tak nie mam nic innego do roboty tylko siedzę i się nudzę". Zaraz go uduszę. Trudno mi się schylić, a co dopiero zapierdzielać na kolanach ze szmatą.
-
Hello
Mi ostatnio przestało uciskać na pęcherz więc spokojnie do 7 śpiędzisiaj też wstałam wcześnie, że już skończyłam prasowanie, teraz czas na drugie śniadanie. Pogoda nie dopisuje więc muszę sobie znaleść jakieś zajęcie w domku
wczoraj przygotowałam sobie rzeczy do torby do szpitala, ale jeszcze nie pakuje. Lista na stronie mojego szpitala jest dość okrojona i najpierw muszę się rozmówić z położną czy nic więcej mam nie pakować bo szpital daje własne czy po prostu lista jest taka prowizoryczna
poza tym wszystko gotowe na nowego domownika
Pozostało mi jeszcze 18 dni do ciąży donoszonej, już nie mogę się doczekać porodu i mojego maleństwa!
A co do napiętego brzucha, to też ciągle mam niebolesne skurcze, niezależnie czy coś robię czy nieale olewam i dalej robię to co robiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 10:24
karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość
-
O rany ci faceci
czasem przydałoby się ich stłuc normalnie. Ciężko im pojąć że z takim brzucholem naprawdę jest ciężko cokolwiek zrobić. Ja wczoraj zrobiłam obiad i poprosiłam mojego żeby chociaż gary umył,a było ich kilka. A on już kręci nosem i niezadowolenie!! Miałam ochotę go udusić!! Gdyby tak chociaż na chwilę dało się zamienić tymi brzuchami to jestem pewna że faceci leżą i kwiczą jak im źle. Ale my musimy być twarde
Mi młody ostatnio też żołądek uciska,bleee ciągle zgaga!! Już bym chciała urodzić i poczuć się znowu jak przed ciąża
karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
aghata wrote:Ja też się witam w sobote...dziewczyny tak czytam wasze postu i nie wiem skąd wy bierzecie na to wszystko siłę...ja wystarczy ze ppzamiatam i umyje podłogę i zaraz mi się brzuch napina.
Od dzisiaj mam odstawiona luteine, wreszcie, codziennie od 8 miesięcy rano i wieczorem w różnych dawkach sobie ja aplikowalam i dotrwalam do końca...byliśmy u rodzinki wczoraj i śmiali się z nas ze chcemy dac dziecku na imię Stanisław....w sumie tak myślę od wczoraj, ze jak mały to ok. Staś ale jak duży to będą wołać Stachu a to jest okropne, jak spod sklepu...i znowu mam dylemat co do imienia. Ja nie wiem, co powiecie o Adrianie?
hej mam taki sam problem...
miała być Lena, ale nie wiem ..
mam Zuzie, a podoba mi się:
-Laura, Luiza, Iza,Wioletta, Ala, Nina, Iga,Ida..??? ehhhhhhh
a staś bardzo mi się podoba:)AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Nieukowa wrote:Ja zwykle wstaję na sikanie raz, chyba że mały mi wyżej się ułoży to nie budzę się na sikanie ale ze zgagą ;/ Coś za coś.
U mnie nocka słabo przespana, bo mały wierzgał i do tego mnie BH złapały ze 3 razy i też pobudka ;/ Do tego u mnie zły poranek.
Wczoraj robiłam chleb zakwasowy razowy i mi s*urwiel nie wyrósł. Skończyłam piec o 1 w nocy bo chciałam żeby jak najdłużej wyrastał i nic to nie dało. Wyrzuciłam go dziś i poszłam po bułki.
Przed chwilą za to mąż do mnie, że teraz to ja sobie bimbam, a on taki zmęczony przez ten remont i że mogłabym podłogi i szafki z pyłu umyć i zrobić pranie zasłon itd bo się upyliły. Szlag mnie trafił, nie tylko na to że "sobie bimbam" ale że on nie szanuje mojej pracy. Już 2x całą chatę myłam na kolanach, prań chyba z 10 zrobiłam, a ten przychodził po robocie i stwierdzał że "gips sobie przeszlifuje na ścianach bo dalej nie jest równy" i kuźwa w 1 popołudnie wniwecz cała moja praca bo pyłu było tyle samo. To się wypięłam i nie sprzątam dopóki nie skończy.
No i się pożarliśmy, bo ten mi wygarnął, że "i tak nie mam nic innego do roboty tylko siedzę i się nudzę". Zaraz go uduszę. Trudno mi się schylić, a co dopiero zapierdzielać na kolanach ze szmatą.
ja to ciebie podziwiam!!!
tyle , co robisz, ja bym dawno padła...
to jak będziesz sie zajmować dzieckiem , to też znaczy , że nic nie będziesz robiła???
eehhh, faceci, ja to bym zabiła za takie teksty!!!!
trzymaj się cieplutko:) i nie dawaj się!!!!Nieukowa lubi tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Witajcie z deszczowego Krakowa,
Wczorajsza impreza raczej udana. Troche sę przed nią zestresowałam, bo zmierzyłam cisnienie i było 143/80, no i cały wieczór pilnowałam ruchow, a M. zasnął na kanapie o 20.00. W nocy tez rzucałam sie po łożku jak ryba w sieci, bo tak to jest jak nie moje łóżko, a M. na podłodze w śpiworze (spałam na łożku 13-latki). Dzisiaj Olga tez jakaś niemrawa, ale cisnienie juz w normie 123/81, wiec ja spokojniejsza. Dorośli poszli na spacer, a ja zostałam z dziećmi i M., który nadal śpi...Ale w sumie niech śpi, bo za 6 tygodni zaczynamy "białe noce"
Mam nadzieje, ze u Was pogoda lepsza i na spacery i na grilaScintilla lubi tę wiadomość
-
I my się Witamy na chwilkę .... działkowanie przełożyliśmy na jutro z nadzieją, że zrobi się chociaż odrobinę cieplej ... więc na swoją kiełbaskę muszę jeszcze chwilę poczekać
Dzisiaj zabieram M. na urodzinowy obiad ... i zobaczę czy uda mi się gdzieś znaleźć farbki do ciała - niech sobie chłopina pomaluje brzuszek w swoje Święto ... chociaż stwierdził, że rysownie postaci mu nie wychodzi, woli "pisać" - zaproponowałam więc aby napisał na brzuchu w ramach pamiątki wszystko co mu się kojarzy z porodem i ciążą - uroczo zapytał czy może napisać na środku słowo "Lewatywa?!"
Myślicie, że jedna z majówek to utajniona księżna Kate :> ? ... może i u nas siedzi jakaś celebrytka
Życzymy miłego weekendu!
A w związku z ostatnią rozmową o pupilach i niemowlakach rozwalił mnie ten filmik( UWAGA SAMA SŁODYCZ
! )
https://www.youtube.com/watch?t=123&v=xuyCdgpa5sYWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 12:28
Sista, Ania1704, Nieukowa, Z., Alorrene13, gosi_a, karolinka85, Rozalia, Finezja lubią tę wiadomość
-
Scintilla wygrałaś dziś internety za ten tekst z lewatywą
Filmik też super
Ja się z moim pogodziłam. Wyszedł, trzasnął drzwiami i wrócił z magnum orzechowym dla mnie ;P
Taki ze mnie nierób że w zamian poodkurzałam chałupę, obrałam ziemniaki, utłukłam kotlety i zrobiłam pranie. I podwiązałam/przycięłam bluszcze na murze.
Obecnie mam leżingPo obiedzie mój wyrodny małżonek w końcu będzie malować ściany u Radka na zielono, to będzie widać w końcu jakiś efekt
Royal baby mnie nie obchodzi, ale chciałąbym mieć takich stylistów co to zaraz po porodzie mnie by odpicowali tak, że wyglądałabym jak miss świata...Alorrene13, Scintilla, karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Witam w ten pochmurny wekend majowy.
Ja dzis jakos kiepsko sie czuje, troche mi sie kreci w glowie dziwnee...
Odwiedzilam dentyste i ok zero dziurki ale mnie pocieszyla ze przy karmieniu leca zeby.....
Jeszcze musze na zakupy jechac....
Troszke posprzatalam ale wiecej mi sie nie chce.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
czesc dziewczyny czy bylaby ktoras zainteresowana ubrankami dla dziewczynki h&m,george,f&f,next,early days i inne od rozmiaru 50? nie zniszczone, dodaje gratisy w postaci skarpetek i czapek.jesli bylaby ktoras zainteresowana prosze napisac do mnie lub polubic post
-
czy ktoras z was ma mocne bole zebow doslownie wszystkich i swedzenie dziasel?ja mam tak od tygodnia codziennie,zarzylam juz 3 paracetamole,zazwyczaj w nocy bo spac sie nie dalo
do tego jakies plamy pomiedzy piersiami wyszly ,przypisala mi Pulmicort bo to pewnie jakis grzyb ;/ i dowiedzialam sie ,ze moja ginekolog bedzie robila mi planowana cesarke
huraaa i w moim szpitalu nie trzeba nawet brac ubranek dla malego to sie troche miejsca zrobilo w torbie
odliczam 18 dni i bedzie Ian z nami
))))))))))))))))))))))))
Scintilla, Joasia:), lilly78, karolinka85, Z., Rozalia lubią tę wiadomość
[/url]
-
hejka !
Dziś w Wawie całkiem ładna pogoda, słońce świeci
Za to wczoraj padało właściwie cały dzień. My od rana dziś na zakupkach, bo chcieliśmy nabyć to czego nam brakowało i udało się w sumie. Kupiliśmy fotelik maxi-cos citi - ponieważ mąż chce późniejszy fotelik recaro nie było po co inwestować w bazę maxi-cosi, a baz do recaro Privia brak w każdym sklepie. Nieważne, pasami nie zapina się wcale tak źle. Dodatkowo zakupiliśmy Wanienkę ze stojakiem plus taki leżaczek do środka - nie wiem czy będę go używać, bo w SR raczej odradzała położna, ale mąż stwierdził że lepiej mieć niż nie mieć - dobra jak płaci niech sobie kupujeZakupiliśmy też adaptery, aby maxi-cosi city pasował do naszego wózka Tako moonlight. I tyle. M. teraz poleciał na mecz finał pucharu Polski Legia-Lech a ja o 17:30 umówiłam się z koleżanką na mieście
Scintilla na bank Księżna Kate to Majówka heheheh dobreFilmik uroczy
Dziewczyny fajnie Wam, znacie termin porodu, a ciekawe kiedy to będzie u mnie ... Miłego Dnia !
Scintilla, Sista, Z., Rozalia lubią tę wiadomość
-
U mnie takie twardnienia są mniej więcej od 20 tygodnia i już przestałam się nimi przejmować. Jak jest bardzo napięty to kładę się na chwilę i najczęściej mija. Ewentualnie jak długo nie przechodzi to zdarza mi się brać nospę, ale raczej staram się jej unikać.
Allorene gratuluję udanych zakupów.
Jeśli chodzi o plan porodu to nie mam pojęcia jak go wypełnić, a powoli przydałoby się za to zabrać.
Zrobiłam dziś listę dla M co musi zrobić przed porodem. Mam nadzieję, że się wyrobiAlorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Monia nie masz się czym przejmować, chyba że są co 10 min lub częściej - podobno 4-5 w ciągu godziny się nawet może trafić, byle nie bez przerwy przez całą dobę. To są te sławetne skurcze Braxtona-Hicksa... Ja pojedyncze takie skurcze miałam też od 20tc, a od tygodnia zdarzają mi się dość często. Najczęściej jak wstaję z siedzenia/leżenia, biorę kąpiel albo zaczynam się ruszać intensywniej.
Teraz już nie ma co brać na to nospy itp, bo to ćwiczenia macicy przed porodem
Plan porodu... nie wiem czy będę go drukować, bo życzenia życzeniami, a życie życiem
Jedynie mam pismo, że odmawiam kategorycznie nacięcia krocza przy normalnym przebiegu porodu. Będę też prosiła o to, żeby wstrzymali się u mnie od indukcji-szybciej się do domu wypiszę jak skurcze się wygaszą
U mnie na stronie szpitala jest lista, co wziąć do porodu. NIe ma tam ani ciuszków dla dziecka, ani pieluch itp... jest za to "t-shirt do porodu i 2 koszule do karmienia". Czemu akurat t-shirt? Bo krótki i tyłek odsłania? Ja chyba wezmę top na ramiączkach... -
u mnie pisze koszula do porodu i do karmienia .. i biore 2 koszule nocne i jedna do porodu taka z allegro co pisało bawełna a ona nawet obok niej nie leżała więc w razie czego mi jej nie bd szkoda
a spocona to i tak będę więc olać to