Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny,
Mnie obudził poranny sex i tak sie teraz zastanawiam, czy tak sobie mozemy spokojnie baraszkować. To moze wywołać poród, ale chyba w późniejszym terminie? Na mnie to działa bardzo rozluźniająco, brzuch wtedy mięciutki, a Olga tez lubi kołysanie. Do tego stopnia, ze pózniej kopie, jakby jeszcze chciałaDo skurczy macicy nie dochodzę
Moja noc spokojna, toaleta tylko raz. Mam podobnie jak Wy, przy przewracaniu sie z boku na bok, boli brzuch, ale bez napinania. Najlepiej mi sie śpi na prawym boku, ale łapie sie tez na tym, ze śpię na plecach.
Wczoraj rozmawiałam z moja siostra, mamy wiele wspólnych rzeczy w ciazy, ale tez wiele różnic. Ona, mimo tego, ze przez cała ciąże przytyła tylko 14 kilo i jest mega wysportowana i aktywna, w ósmym miesiącu głownie odpoczywała, bo juz nie miała siły (ja wręcz odwrotnie). Miała duzo większy brzuch i bardziej kształtny. No i trzy tygodnie przed porodem, brzuch jej tak opadł, ze ledwo chodziła i to tylko do toalety bo miała ciagle parcie na pęcherz. Tak wiec dziewczyny, którym brzuchy opadają - to jeszcze troche potrwa
Ja poranne forum zaczynam nie od majówek, ale od styczniowek i grudniowek. Jakoś majówki mnie przerażają
Słońce wdziera sie przez okno do sypialni - piękny dzien, pora zatem na aktywnościUdanego dnia !!!
Alorrene13, maglic, Rozalia, Scintilla, Viola, karolina0522, Joasia:), Z. lubią tę wiadomość
-
Hej Kobietki
Ja też dziś jak nigdy ranny ptaszek. Obudzilam sie jakos po 6, M. Wstawał i już stwierdziłam, że ja też... Jak tak ma być do końca ciąży to muszę nauczyć się popołudniowe drzemki robić. Też mam dziś dużo zaplanowane, ale nie ma co się nakręcać, że coś muszę i przemęczać się nie wolno ! No ale tak... Małe zakupki, odbior od kuriera, zamowienie/kupienie kolejnych brakujących rzeczy, mycie lodówki, pranie, moze zaczne pakowac torby do szpitala itd itp
Moja wizyta dopiero 19 maja, a ostatnie USG (poza szpitalem) 25 maja... Mysle ze po tych terminach to ja juz sie duzo do lekarza nie nachodzęJa na kanapie czy łóżku to tak się ciężko poruszam że bardziej to przypomina pełzanie wielkiej foki i mąż ma ze mnie polewkę
Miłego Dnia !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 08:38
Sista, maglic, Rozalia, Scintilla, Viola, karolina0522, Z. lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Mamuuuśki :***
U mnie noce dobre, raz tylko wstaje na sikańca-półśpiąco i dalej wracam i śpięco prawda jęczę przy przekręcaniu się z boku na bok i Bożenka ciągnie- ale do przeżycia. Moim najgorszym problemem jest ból krzyża i pachwin - TRAGEDIA
ciekawe ile kg brzucha tacham ze sobą ?
Rozalia - a jaki chleb jesz? Bo ja póki co pumpernikla - rano cukry w granicach 90, za to na wieczór po nim mam ponad 100, czasami na granicy wytycznych, ogólnie jak wcześniej miałam problemy z porannymi tak teraz wieczorem coś mi się z cukrami porobiłoAa - słodziutkie moje nie orientujecie się jak to jest przed porodem? Normują się, szaleją - możemy jakoś przewidzieć termin na podstawie pomiaru glukozy? Za tydzień mam diabetolożke to podpytam jak to się miało u jej pacjentek
i jak to z tym porodem? Mój R ma stać i nakłuwać mi paluchy i kontrolować ten cukier? Czuje lekką presję już. U mnie lewatywy w szpitalu nie wykonują
więc
(wiem, wiem jestem dziwna) ale boję się, że narobie tam na każdego z tego stresu i bólu, R. będzie stał i mierzył mi cukry w masce gazowej, a ja będę się palić ze wstydu. Niby to rzecz normalna - no ale póki co najbardziej mnie to stresuje. - to nic, że nawet jeszcze torby nie spakowałam, łóżeczka nie uszykowałam, fotelika itd. Mój chory mózg martwi się brakiem lewatywy - jestem odmieńcem
Sista - zazdroszczę porannego seksu - ja niedawno chciałam spróbować małego co nieco - ale nic z tego nie wyszło, śluzu zero, bolało. I nie wiem co z tym fantem zrobić? Od przyszłego tygodnia chciałabym trochę zaszaleć przed połogiem - od września był celibatmoże jakieś rady od aktywnych mamusiek?
Od dziś zaczynamy z synem 37 tydzień<juhu> jeszcze tydzień, a póki co oddałam już materiały do badań, dzisiaj też wizytuje więc proszę o kciuki :* oby wszystko było dobrze. GBS ma mi pobrać położna za tydzień jak będę miała KTG, więc syn musi wyjść po wynikach
Za wszystkie wizytujące - KCIUKI
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 08:50
Inesicia, gosi_a, Rozalia, Scintilla, Viola, karolina0522, Alorrene13, Z. lubią tę wiadomość
-
maglic wrote:
Od dziś zaczynamy z synem 37 tydzień<juhu> jeszcze tydzień, a póki co oddałam już materiały do badań, dzisiaj też wizytuje więc proszę o kciuki :* oby wszystko było dobrze. GBS ma mi pobrać położna za tydzień jak będę miała KTG, więc syn musi wyjść po wynikach
Za wszystkie wizytujące - KCIUKI
-
I ja sie witam...u nas dzisiaj 27 stopni ale maja byc burze.
Inesicia u nas czeka sie na wynik okolo tygodnia. Oddawalam tydzien temu ale u nas polozne zabieraja wyniki z labo w piatek mam podejsc i odebrac.
Jak ja juz bym chciala urodzic, juz to pisalam dwa razy ale pewnie napisze jeszcze z 10 zanim przyjdzie moj dzien...obiecuje sobie ze to druga i ostatnia ciaza, wiecej nie chce byc w tym stanie, mam dosc!![/url]
-
Maglic jak chcesz poszalec to polecam z jakims nawilzaczem
jest taki Feminum Active, bezpieczny w ciazy, podobno mozna tez przy porodzie uzywac do zwilzania krocza...
Moj maz nie chce serduchowac teraz az do 37tc. Ja nie mialabym nic przeciwko ale ten sie naczytal ze oorod moze wywolac
Ja mialam fajna noc, obudzilam sie o 8:30 a spalo sie boskojuz czuje ze mam lenia, ale trzeba poprawki w pokoju mlodego zrobic przy framugach zielona farba... Plus sadzejue surfinii, zalatwienie mlodemu miejsca w przychodni, zamowienie rolet... Dzieje sie
Rozalia, Viola, maglic, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Maglic ja kupuję chleb bez mąki w piekarni grzybki, praktycznie same ziarna. Bardzo syty i cukry ok
Podobno bliżej rozwiązania cukry mogą się unormować ale nie ma na to reguły, jednej się wyrównają a druga będzie się męczyć do końca
Nenette Ty jak dobrze pamiętam chodzisz na ktg i gdzie je masz? Na Karowej? Bo ja mam się zgłaszać od 36 tygodnia i mam karteczkę z Karowej, tylko nie wiem czy na IP czy gdzie indziej robią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 09:22
Scintilla, maglic lubią tę wiadomość
-
Ja się obudziłam o 5:55 - 5.05.2015
Maglic kochana ... dziękuje Ci za poprawę humoru - Twoja Historia z maską gazową i moja bujna wyobraźnia na chwilę odgoniły złe myśli :*
Wam też diabetolodzy kazali zrobić próby wątrobowe ... bo niby cukrzyca i cholestaza lubią się dobierać w pary?
Odkąd ostatni ALAT wyszedł mi odrobinkę ponad normę co jakiś czas łapię się na ogólnym dołku psychicznym ... oddałam dzisiaj krew - wyniki wieczorem a ja już wiem, że mimo przepięknej pogody nie będę umiała się skupić na niczym innym - także dziewczyny : dzisiaj ja przejmuję pałeczkę marudzenia - niech nikt inny się nie smuci!
Co do GBS - ja będę czekać na wynik 4 dni.
Miłego dnia!
maglic, Alorrene13, Ania1704, Z., Viola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarolina0522 wrote:Dziewczyny
Czy was też boli brzuch, jak lezycie i przekręcanie się z boku na bok?
Mnie właśnie wtedy boli i twardnieje bardzo, jak się polecam...
Mnie boli jak kładę się wieczorkiem do łóżka,po całym dniu. I tez zastanawiałam się czy ktoś tak ma..teraz w ogóle to muszę się wsłuchiwać w swój brzuch..te kopy jakieś nijakie,a powinny być mocniejsze. Dobrze,że jutro idę znowu na usg. -
Witam sie i ja.
Jakos zasnelam po wygibasach malego w nocy tez sie wiercil ale zluzowalam. U was tez tak czesto czkawke dostaje, o 2 w nocy mial o 8 i teraz znowu hm.......
Ja wstawalam dwa razy na siku i skurcze ludek mnie lapały.
Cos mnie boli sutek z jednej strony dziwne uczucie...
Zapowiada sie goraco .Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Hej, znalazłam fajny artykuł o traktowaniu dzieci w dawnych czasach
Polecam lekturę do kawki!
http://alehistoria.blox.pl/2011/03/DZIECKO-W-DAWNEJ-POLSCE.htmlBrumBrumek lubi tę wiadomość
-
Ja dziś weszłam na wage, przed prysznicem i mam 18,6kg na plusie, to dla tych, które uważają, ze duzo przytyły (a my z Olga jesteśmy dopiero w 33 tygodniu).
Przed sexsem mam śluz, sucho robi sie czasami po, wtedy stosuje Mucovagin, który zawiera tylko kwas hialuronowy. Nieukowa - moj M. takich ciekawostek nie czyta. Wie jednak, ze po porodzie to bedzie zero sexu przez dłuższy czas, dlatego teraz dokazuje...
GBS - ja mam skierowanie na zrobienie w 34 tygodniu, do tego alat i aspat - przez moja chora wątrobę.Alorrene13, Viola lubią tę wiadomość
-
Ja dziś też odkryłam kolejny kilogram przyrostu
Ostatnio sobie za bardzo folguję, ale nie mogę się powstrzymać - zajadam kinder bueno i lody w gigantycznych ilościach ;( I do kompletu draże miętowe. Mentol, czekolada i nugat to są moje smaki III trymestru... (w 1 był ocet, w drugim marchewka)...
Alorrene13, Inesicia, Viola lubią tę wiadomość
-
Scintilla - u mnie diabetolog co wizyta daje skierowanie na mocz, glukozę i Hba1c
o próbach wątrobowych nawet nie wspomniała. Ginekolog kazał mi je zrobić, fakt wspomniał przy tym, że czasem przy cukrzycy przyplątuje się i cholestaza, ale mam o tym nie myśleć i się nie stresować.
Mam wrażenie, że na zewnątrz jest 30 stopni, aż mnie mdliwolę zdecydowanie mniejszą temperaturę.
Scintilla lubi tę wiadomość
-
Hehe,
Co do sexu to teraz rzadziej, bo boli mnie po nim brzuch i twardnieje mocniej, poza tym brzuch i moja waga mi przeszkadza w odczuwaniu przyjemnosci...ale tak dla higieny umysłowej jak dobrze pójdzie to raz może dwa w tygodniu się uda....
Nie martwię się wczesnym porodem przez to , tylko ja się źle czuję...AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Dziewczyny ale gorąco na dworze, normalnie patelnia... Uwielbiam taką pogodę jak nie ważę tyle co słoń i nie toczę się z punktu do punktu. Nie miałam już siły zajść do piekarni a to 800 metrów dalej. Panie ma poczcie i w biedronce poprosily mnie pierwsza a ja już wiem dlaczego, jak zobaczyłam swoją twarz w lustrze w windzie to wyglądałam jakbym miała mieć zaraz zawał
Maglic ja nie robię tych badań, nawet nie wiem czemu ale mój gin nic nie wspominał. Zjadłam kinder mleczną kanapkę i od razu wszystko wydaje się piękniejszeAlorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio mam fazę na śmiejżelki zwykle lub kwasne - sam cukier i witaminy
Słuchajcie lodówka, jedno pranie i zakupki juz zaliczone - idę dziś jak burzaOczywiście teraz musiałam usiąść z uniesionymi nogami i odpocząć z 40 minutek
moje Słoneczko się wypycha pod dłonią i ipadem i jest pięknie
pozniej ide chyba troche na slonce posiedziec. Do seksu jakis żel nawilżający intymny lub odrobina oliwki. Aczkolwiek też teraz rzadko praktykuje, ale trzeba skorzystać przed porodem
kiedy zaczac ten masaz krocza, tzn w jakich godzinach, rano czy wieczorem, muszę to wplesc jakos w rozklad dnia aby stal sie codziennym rytuałem
Zyrcia, Agata co z Wami ?!?!?
Słuchajcie ja bede miec bardzo pozno pobrany GBS bo 19 maja, moze o tyle dobrze ze na pewno sie nie przeterminuje....
Scintilla jesli to tylko dzis taki dzień nie będę pisac "glowa do gory" ale kto jak kto ale Ty Dziewczyno nas zawsze rozśmieszasz więć daruj sobie bycie Smutasem :*
Maglic nie jestes dziwna, mysle ze kazda sie boi skupciac w trakcie porodu, wiesz co jak u Ciebie nie ma lewatywy to podobno mozna czopki jakieś wyprobowac juz przed porodem , jak dzialają to zastosowac je pozniej przed podroza do szpitala i pozniej umyc sie pod prysznicem pewnie jeszcze zdążysz...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 11:20
maglic, karolina0522, Z., Viola, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny, no i doigrałam się: wczoraj gin mi oświadczył, że mam zapalenie pęcherza- kompletnie nic nie czułam
kiedyś jak to miałam przed ciążą to strasznie mnie bolało, a teraz nic- powiedział że to normalne że w ciąży się tych objawów nie odczuwa..i że takie zapalenie jest niebezppieczne. Jestem więc skazana na antybiotyk
termoforu nie przykładam bo nie wiem, czy mi to skurczy nie wywoła...a pokój dzidzi nadal niegotowy. A tak chciałam pomarudzić, poza tym życzę Wam miłego dzionka