WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) U nas też piękna pogoda, muszę wyjść do miasta załatwić parę spraw ale obawiam się trochę tego upału bo już wczoraj było mi słabo.. Nie wiem jak np. sierpniówki sobie poradzą przez całe lato z upałami. Szczerze współczuję, dobrze że my się króciutko pomęczymy a potem to już sama przyjemność z wózeczkiem w ciepełku chodzić :D
    miłego dnia wszystkim :)

Alorrene13, Inesicia, karolinka85, maglic, Rozalia, karolina0522, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was moje słoneczka :)
    No ja tez miałam czytania a czytania :) uwielbiam to !!!

Moja mamusia już pojechała, a było super. Ugotowane, podane pod ryjek ... a dziś powrót do rzeczywistości ;)

Kochane za kolejne wizyty kciuki zaciśniete. Za nasze szpitalne mamusie kciuki podwójne.

U nas kondycja też coraz słabsza. Mimo, że głowa ma plany co i gdzie trzeba zrobić, to ciało nie słucha. Bolą stopy,brzuch ciągnie, kręgosłup napiernicza. Aaa i te treningi sportowe Julki tez dają popalić. No ale za 26 dni idę do szpitala i na drugi dzień cc.

W poranek niestety nie zaczęty sexem, ale tez bardzo miłą niespodzianką. O 9" zadzwonił kurier, że ma do mnie paczkę. No byłam zdziwiona, bo nic nie zamawialiśmy. Okazało sie że paczka z Niemiec od mojego tatusia :) Dostaliśmy całą wyprawkę dla Julki. Od pampersów, kosmetyków Hipp, ciuszki, podkłady do łóżeczka, zabawki i grzechotki, kocyki, kosmetyczkę :) Teraz ciuszków mam ilośc nie do "przerobienia ". Miałam tyle, ze mogłabym trojaczki ubierać a teraz to nawet miejsca brakuje.
    Cieszę sie bardzo :)
    Wiec korzystam z pogody i piorę te cuda.

Nasza kolejna wizyta 14 maja i to bedzie ostatnia. Teraz to mi czas ruszył z kopyta.

A teraz kilka słów do Moniki:)
    Wczoraj w kolejce w osiedlowym sklepie jakaś obca mi Pani zagadała na temat mojego brzuszka i ogolnie terminu takie bla bla.
    Po chwili rozmowy okazało sie, że jest położną w naszym szpitalu. Ona rownież potwierdziła, że zmiany na oddziale położniczym są ogromne i tylko pozytywne. Mówiła, że wreszcie czuje sie położną taką, która kocha swoją prace. Wiec Moniczko bedzie dobrze :)

Alorrene13, Inesicia, karolinka85, maglic, Rozalia, karolina0522, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:31

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Scintilla czy Ty masz poduszkę do karmienia Motherhood? Dobrze pamiętam ? Gdzie kupowałaś i w jakiej cenie? Czy któraś z Was kupowała taką poduszkę fasolkę na allegro ale tanszą niż motherhood? Zastanawiam się czy warto zapłacić za tą ich jakość choć różnice w cenie nie są duże. Czy któraś z was kupiła już herbatkę z liści malin, jesli tak to gdzie? Bede wdzieczna ża info. Rozalia bardzo ladna posciel. Truskaweczko ja juz jakis czas temu pokazywałam mój kącik, niebieski z kubusiem puchatkiem. Moze przed porodem zdążę zrobić fotke ostatecznego wyglądu jak już wszystko będzie na miejscu ;)
    Alorrene ja kupiłam taką i wygląda obiecująco:
    http://allegro.pl/podkowa-do-karmienia-rogal-do-karmienia-bawelna-i5220621569.html

Alorrene13 lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kurier dostarczył materacyk. Teraz zostają już do kupienia tylko "karmniki", dopakowanie torby i czekanie na godzinę P =)

Rozalia, BrumBrumek, maglic, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ciesze sie ze my sie jeszcze jako tako trzymamy Ale juz niedlugo..
    Ja ostatnio zle sypiam w nocy i w dzien dosypiam i ciagle Zmeczona chodze i Nic sie nie chce.
    Na zgage polecam platki z migdalow,ani mleko ani ogorek nie pomaga a nawet tabletki jedynie migdaly.
    Jaoasia ty dostajesz paczki z Niemiec a ja dostaje z Polski Do Niemiec ;-)
    Tu kupilam tylko pampersy 1 ;-)
    Wlasnie gdzie sie Zyrcia podziala ..
    Muniek glowa Do gory nie dlugo juz sama nie bedziesz i az zatesknisz za tym spokojem :-)
    Jak ci nudno to mozesz Do mnie zadzwonic ja tez caly dzien z kotkiem siedze :-)
    Ty lezalas w szpitalu o ile pamietam.dostalas rachunek za lezenie w szpitalu?

Joasia:), Muniek lubią tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Chyba pierwsza będziesz miała cc, koniecznie zdaj relację po :)

naogladalam sie PORODOW cc,i jestem dosc optymistycznie nastawiona,6lat temu rodzilam sama syna i wspominam to bardzo zle,stad pomysl na cc ,wiem ze bedzie bolalo ale przynajmniej po :D zapewne napisze czy da sie przezyc :)

Rozalia, karolina0522, Joasia:) lubią tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z ćwiczeń, mocz oddany ciekawe jaki wynik będzie, wynik z wykazu odebrany i wyhodowalam coś ale nie wiem co bo pisze po łacinie :( jutro idę na wizytę wiec może czegoś się dowiem i jestem ciekawa ile waży Zosia

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia my czekamy jeszcze na wózek i fotelik, wczoraj dzwonili ze sklepu że trzeba poczekać na zamówiony przez nas kolor wózka ok. 1,5 tyg. Pewnie przesyłka przyjdzie za 2 tyg. Mam nadzieję że Hania poczeka na swój pojazd :)
    Mam 1 stanik do karmienia, poczekam na te lidlowe, może jeszcze 1 dokupię. Trochę szkoda mi kasy na jakiś drogi karmnik, wolę później zakupić coś droższego, seksowniejszego :P Od kiedy one mają być w sklepie? Od 11 maja? dobrze pamiętam?
    Torba w zasadzie jest spakowana, brakuje jeszcze kapciuszków dla tatusia do szpitala :D :P Mąż musi tylko jedną swoją rzecz zapakować i jakoś się do tego dłuuuuugo zbiera :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamuśki.
    U mnie piękna pogoda. Gorąco, słonecznie tylko stopy przez to bardzo puchną.
    Wróciłam spacerkiem ze spotkania z położną dot. wyprawki i jak macie ochotę to poczytajcie co moja mi poleciła:

- do szpitala w przypadku nacięcia krocza rozpuścić saszetkę Tantum rosa do buteleczki z rozpylaczem i psikać krocze po każdym razie skorzystania z toalety - ponoć rewelacyjnie przynosi ulgę;
    - w przypadku bardzo bolących szwów maść Traumon (do smarowania wokół);
    - na bolące brodawki Purelan;
    - biustonosz do karmienia bez fiszbin;
    - na salę porodową wodę, mp3, skarpetki, chusteczki do demakijażu, batony z białej czekolady;
    - dla dziecka: mydło w płynie Atoperal baby, do kąpieli Emulsja Atoperal baby, a dla bardzo suchej skóry Emulsja do ciała; octenisept spray wit. K + D; Pedicetamol w przypadku gorączki.

Viola, Scintilla lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu kochana dzięki :D już jestem spokojna :D

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki które planują poród sn i z mężem . powiedzcie mi czy oprócz obuwia zmiennego dla partnera bierzecie mu też ciuchy zmienne ???

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie my też wózka i fotelika jeszcze nie mamy w domu bo umówiliśmy się w sklepie, że odbierzemy go 11 maja, ale w razie czego wystarczy, że zadzwonimy do sklepu i możemy odebrać go wcześniej bo czeka na magazynie.
    Też kojarzę, że karmniki w lidlu mają być od 11.05, ale znając życie to pewnie nie będzie dużych miseczek z małym obwodem, więc jutro wybieram się do sklepu żeby czegoś poszukać i pomierzyć.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo właśnie też sie zastanawiałam bo kupiłam tantum rosa w saszetkach i kombinuje jak mam to stosować w szpitalu bo nasiadówki odpadają ... z tym rozpylaczem to dobry pomysł jest :)
    tylko musze go zakupić :P
    śmiesznie bd wyglądać idąc do kibelka z rozpylaczem do kwiatków hahahahahaa :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • maglic Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane - wiem, wiem temat wałkowany milion razy, ale możecie przypomnieć ciążowej głowie co zabieracie ze sobą do szpitala? I dla siebie i dla dzidziusiów? I mężów? Skopiuje sobie tym razem i jak zacznę ją pakować to będę miała pod ręką. Mój mózg to galaretka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 12:29

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia :) buteleczki takie są w rossmannie. W sumie z rozpylaczem nie widziałam, ale położna mówiła że można tam dostać.
    Jeśli chodzi o męża i jego ubiór to polecam coś cienkiego bo pewnie na porodówce będzie gorąco. U mnie musowo mieć ochraniacze na obuwie i fartuch jednorazowy.

sss lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wynik z szyjki ktos sie zna

wyhodowane drobnoustroje
    1, lactobacillus., +++
    2, staphylococcus, coagulase negative, +
    3, candida albicans, +

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy już niektóre 37tydzień no WOW :-)
    Dziś spałam trochę lepiej i dzięki temu humor też minimalnie lepszy,duszno dziś u nas strasznie. Stopy przez to zaczęły mi puchnąć.
    Jakieś cholerstwo u nas pyli i co chwilę wszystko zakurzone na żółto :-\ no bez jaj chodzę ze ścierą a tu za chwilę znowu syf.
    Orchidea ja już marzę żeby ten mały bąbel w końcu się urodził :-) pewnie masz racje że zatesknie za spokojem,ale teraz potrzeba mi jakiegoś zajęcia i wrażeń.
    Żadnego rachunku nie dostałam i mam nadzieję że tak zostanie,w końcu to idzie na kasę chorych. A ty dostałaś?
    My dziś znowu kontrola,szczerze to tego też mam dość. Cieszyłabym się gdyby lekarka stwierdziła że za tydzień rodzimy :-) powiem wam że ciężko będzie mi się zdecydować na drugą ciążę,inne zachwycają się tym stanem a ja mam powyżej dziurek w nosie. Jedyne co lubie to jak mały bryka,ale cała reszta jest do bani :-P straszna maruda się ze mnie zrobiła,muszę się ogarnąć :-)

BrumBrumek, Rozalia, zapah_ciszy, Scintilla lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Witam Mamuśki.
    U mnie piękna pogoda. Gorąco, słonecznie tylko stopy przez to bardzo puchną.
    Wróciłam spacerkiem ze spotkania z położną dot. wyprawki i jak macie ochotę to poczytajcie co moja mi poleciła:

- do szpitala w przypadku nacięcia krocza rozpuścić saszetkę Tantum rosa do buteleczki z rozpylaczem i psikać krocze po każdym razie skorzystania z toalety - ponoć rewelacyjnie przynosi ulgę;
    - w przypadku bardzo bolących szwów maść Traumon (do smarowania wokół);
    - na bolące brodawki Purelan;
    - biustonosz do karmienia bez fiszbin;
    - na salę porodową wodę, mp3, skarpetki, chusteczki do demakijażu, batony z białej czekolady;
    - dla dziecka: mydło w płynie Atoperal baby, do kąpieli Emulsja Atoperal baby, a dla bardzo suchej skóry Emulsja do ciała; octenisept spray wit. K + D; Pedicetamol w przypadku gorączki.

Dzięki za info, ja też zakupiłam tantum rosa. Polecała go położna ze szkoły rodzenia. Myślałam żeby go sobie rozrobić w małej butelce z dziubkiem, ale w sumie takie psikanie jest łatwiejsze, dobry pomysł :D Tylko zastanawiam się jaką wodą to rozrobić, na ulotce napisane jest że przegotowaną ale jak w szpitalu nie będzie dostępu to może mineralną? :P
    Maglic wieczorkiem napiszę Ci co mam w torbie spakowane bo nigdy nie wyjdę do miasta :D

maglic lubi tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:35

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ