X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Przynajmniej 1 bobas dziś się nam pojawi, ale super :) Muniek jeśli jeszcze się meczysz trzymam kciuki, DASZ RADĘ!!! :)
    U zyrci albo się wszystko wyciszyło i poszła spać albo też działa :D

A swoją drogą to fajnie w czasie się rozłożyło Muniek jeszcze wczoraj pisała że wszystko już gotowe i się nudzi, pokoik czeka :) Zyrcia też zdążyła się przeprowadzić, przygotować kącik, spakować torbę. Mam nadzieję że nadze maluchy też grzecznie poczekają aż się do końca ogarniemy :)

Maglic, ja mam płytek ok 122 tys , jeśli nie będą mocno spadały to nie martwię się bardzo. Tylko poniżej 100tys. w moim szpitalu nie dadzą mi znieczulenia :( Dziś idę do doktorka więc zobaczymy jak skomentuje morfologię :)

Dziewczyny miłego dnia :* Ja będę często zaglądać czekając na odzew rodzących :)

maglic, Nieukowa, Alorrene13, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :) jestem, jestem :)

U nas nuda;) ból w pachwinach, noce kiepskie czyli takie codzienne ciążowe niedomagania ;)

Czytam i nie wierze. Dziewczyny czy to już? Że teraz my na tapecie ? Kurczę zaczynam panikować :)
    My równo za 3 tygodnie będziemy tulić naszą Jukeczke :)!!!! Ale ma zakaz wychodzenia do tego czasu.
    Wszystko mamy gotowe ale te 3 tygodnie mamy już zaplanowane i wychodzenia Julki w tych planach nie ujęliśmy.

Trzymam za wszystkie kciuki :)

Muniek pisz co u Was, bo z emocji skurczy to i ja dostanę ;)
    Zyrcia a jak Wasza sytuacja, Leon czeka ? Oby :)

No faktycznie, może lepiej głośno nie mówić, że wszystko gotowe i sie nudzimy. Nasze dzieci przecież to słyszą i po kilku godz chcą sprawdzić czy to prawda. Wiec ja gotowa nie jestem a już na pewno sie nie nudzę :) Julka słyszysz !!! Nie nudzę sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 08:54

Ania1704, EP!C, maglic, Rozalia, Sista, Alorrene13, Z., Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja noc dziś fatalna...bóle pachwin, bioder, kolan... Do tego brzuch ciagnął, napinał się a na deser mega zgaga. Myślałam że mi przełyk wypali :/
    Nie mogę uwierzyć że powoli zaczynamy się rozpakowywać :) Dopiero co byłyśmy się o betę, a za chwilę będziemy całować małe stópki :)
    Muniek dasz radę! Silna kobieta z Ciebie :)
    Zyrcia pewnie spi ;)
    Ja niedługo zbieram się do gina na kontrol, będę spokojniejsza jak sprawdzi czy wszystko szczelnie zamknięte. Ja nie rodzę wcześniej niż za 3 tygodnie ;)

Joasia:), Sista, Alorrene13, Z., Scintilla, gosi_a, maglic lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Joasia:)No faktycznie, może lepiej głośno nie mówić, że wszystko gotowe i sie nudzimy. Nasze dzieci przecież to słyszą i po kilku godz chcą sprawdzić czy to prawda. Wiec ja gotowa nie jestem a już na pewno sie nie nudzę :) Julka słyszysz !!! Nie nudzę sie :)[/QUOTE]

No chyba że faktycznie jest się gotowym ;)

Joasia:), Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli u kwietniówek hasło motywujące do porodu było "go go matka " to u Nas wystarczy " jestem gotowa i sie nudzę " :) :)

Rozalia, Nieukowa, Sista, Z., Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem gotowa i dziś cały dzień będę synowi pokazywać ile jeszcze mamy do załatwienia i zrobienia ;)

Joasia:), Sista, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku ale tu wesoło! :D Muniek - kciuki zaciśnięte, pewnie już tulisz Samuelka, czekamy na wieści! :)))) Zyrcia - coś obstawiam że Ty już także po i że szybko poszło, dawaj znać!

My wczoraj wylądowaliśmy na IP bo moje skurcze co 15 minut przerodziły się w jeden skurcz który nie chciał puścić po 3 no spach, a Młody się jakoś nie ruszał. Położna jak mnie zobaczyła była pewna że ciąża donoszona (znowu temat wielkiego brzucha...), jak już na badaniu jej powiedziałam że nie to poszła po lekarkę a ta się zapytała całkiem serio CZY BLIŹNIAKI BĘDĄ? Mój Boże, ile razy jeszcze w tej ciąży usłyszę teksty o wielkości brzucha... Zbadała mi ilość wód, ale wyszło że ok. Szyjka skróciła się z 47 mm do 34 mm, nie jest źle bo zamknięta ale twarda już nie do końca. Dostałam dwa czopki, zastrzyk w tyłek i na KTG. Po zastrzyku poprawiło mi się bardzo, nic nie czułam a na KTG i tak wyszły skurcze, nie duże ale tak koło 55 - 60 czasami, ale po pół godziny całkiem przeszło. Ciekawe jakie miałam wcześniej (te bolące) jeśli tych w ogóle nie czułam a były. Młody nie miał problemów z tętnem, mi przez następne 1,5h nic nie wyszło więc nas puścili, ale mam leżeć co najmniej do piątku :( Noc spokojna więc liczę na to że to taki straszak był... jeszcze ze 2 tyg musimy w 2 paku posiedzieć

Alorrene13, Rozalia, Z., Scintilla, dorcia8919, maglic lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a może zrobimy jakiś system powiadomień sms - wiadomo że w szpitalu różnie bywa z przepływem informacji.
    Proponuję, żeby podobierać się w pary i powymieniać nr tel - jest mała szansa że obie dziewczyny z pary tego samego dnia będą rodzić, więc zawsze któraś będzie miała info jakby druga pojechała rodzić :)

Co wy na to?
    Sista, ja chyba mam twój nr - daj znać na PW czy masz mój, wpiszę cię jako swój kontakt :D

Sista, Alorrene13, Rozalia, Z., Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ na forum gorąco ! :D trzymam kciuki za dziewczyny !! a mnie od wczoraj pobolewa brzuch i trochę twardnieje, ale na IP się nie wybieram, poodpoczywam trochę . Byle wytrzymać do 30.05, bo bierzemy ślub cywilny :P na ostatnią chwilę no ale ... :P także trzymajcie kciuki żeby Iga wysiedziała jak najdłużej .. :) a właśnie ma czkawkę bo strasznie mnie gilgota :D

Sista, Alorrene13, BrumBrumek, karolinka85, Joasia:), Rozalia, szczesliwamama, Z., Nieukowa, Scintilla, Inesicia, Marcia86, maglic, nenette lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eccchhh co za NOC dla co poniektórych !!! SZok :)
    Dzień Dobry ... Muniek miała taki termin jak ja, Nieukowa i parę innych Dziewczyn, ja mam pierwotny na 13.06, wpisałam się na 14.06, bo na 13ego był tłok właśnie ;) A tak naprawdę chciałabym urodzić tydzień przed terminem. W każdym razie nie jestem gotowa i nie nudzę się Synku !!! ;) Pocieszam się jednak, że poród u Muńka wynikał z wcześniejszych problemów z szyjką i , że ja na razie na pewno nie będę rodzić. Mój M był wczoraj na spotkaniu z kolega i stwierdził, że jedziemy na działkę też w najbliższy weekend i zaprosił tą parę znajomych. Mam nadzieję, że nie zacznę rodzić na działce, zwłaszcza jak oni będą piwkować. Jakbym nie chciała to bym nie jechała, ale z drugiej strony nie chce mi się w domu siedzieć, a tak czas szybciej minie.

Muniu jak już będziesz spokojna daj nam koniecznie znać, my tu czekamy :*
    Zyrciu ... przeszło jakoś wszystko czy nie?

Kochane sorry za chaotyczny wpis. Ja dziś idę do dentystki nowej na 11 i mam nadzieję, że będzie fajna i wszystko przebiegnie bez najmniejszych komplikacji. MIŁEGO DNIA :D

A1984, Sista, karolinka85, Joasia:), Rozalia, Z., Scintilla, dorcia8919, Inesicia, maglic, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa jestem za! Ja mam kontakt z Alorrene
    Alorrene jeśli nie masz nic przeciwko - chcesz być ze mną w parze? ;-)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do alergiczek .. bierzecie coś na katar ? jakieś dziadostwo zaczęło pylić i chodzę wiecznie zasmarkana :D help... :P

20150530650113.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:33

A1984, Alorrene13, Sista, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może zrobimy sobie taką listę w excelu, gdzie w wirtualnej chmurze albo na google docs (ktoś wie jak to się robi)? Wpiszą się tam wszystkie aktualnie udzielają ce się dziewczyny - pseudonim, imię Malucha, data wg OM, może też "jaką datę obstawiam" - taki porodowy totolotek ;-) Będzie to chyba dużo łatwiej podglądać i uzupełniać niż na lista na forum z 1 strony, co Wy na to?

Alorrene13, Nieukowa, Katha81, Scintilla, Inesicia, maglic, Finezja lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ale sie porobiło. Mam nadzieje ze dziewczyny urodzily i wszystko jest dobrze.

Ja odkad wrocilam ze szpitala tez sie denerwuje czy szyjka da rade a tak wogole to ta niewiedza mnie dobija, gina odwiedze w sobote wiec czegos sie dowiem. Jeszcze troche wczesnie u mnie na rodzenie chcalam donosic noo termin dopiero na 22 .06 wiec daleko.. Mam troche prasowania i prania jeszcze przy tym oszczedzanie.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak super ... jak w przedszkolu :) Chcę być z Tobą w parze Agatko ! Tylko mnie nie zdradź z inną ;) hehe Wyślę Ci numer na fb.
    Dobry pomysł z tymi smsami.

Sista, A1984, Z. lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C Claritine jest bezpieczne w ciąży. Możesz łyknąć.

EP!C lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dziewczyny, a może zrobimy jakiś system powiadomień sms - wiadomo że w szpitalu różnie bywa z przepływem informacji.
    Proponuję, żeby podobierać się w pary i powymieniać nr tel - jest mała szansa że obie dziewczyny z pary tego samego dnia będą rodzić, więc zawsze któraś będzie miała info jakby druga pojechała rodzić :)

Co wy na to?
    Sista, ja chyba mam twój nr - daj znać na PW czy masz mój, wpiszę cię jako swój kontakt :D

Dobry pomysł :) Zaraz dla pewności, prześle Ci moj telefon na priv i sprawdzę, czy mam Twój.

Nadine - Twój telefon tez mam, wiec mozemy sie wymienić :) Ja zakładam, ze Olga wyjdzie dopiero przez CC. Do szpitala wezme iPada, wiec bede mogła Was śledzić juz następnego dnia :):)

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:33

• EP!C Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    EP!C Claritine jest bezpieczne w ciąży. Możesz łyknąć.

dzięki ! uratowałaś mój nos przed odpadnięciem! :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

20150530650113.png
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ