X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Przynajmniej 1 bobas dziś się nam pojawi, ale super :) Muniek jeśli jeszcze się meczysz trzymam kciuki, DASZ RADĘ!!! :)
    U zyrci albo się wszystko wyciszyło i poszła spać albo też działa :D

A swoją drogą to fajnie w czasie się rozłożyło Muniek jeszcze wczoraj pisała że wszystko już gotowe i się nudzi, pokoik czeka :) Zyrcia też zdążyła się przeprowadzić, przygotować kącik, spakować torbę. Mam nadzieję że nadze maluchy też grzecznie poczekają aż się do końca ogarniemy :)

Maglic, ja mam płytek ok 122 tys , jeśli nie będą mocno spadały to nie martwię się bardzo. Tylko poniżej 100tys. w moim szpitalu nie dadzą mi znieczulenia :( Dziś idę do doktorka więc zobaczymy jak skomentuje morfologię :)

Dziewczyny miłego dnia :* Ja będę często zaglądać czekając na odzew rodzących :)

maglic, Nieukowa, Alorrene13, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :) jestem, jestem :)

U nas nuda;) ból w pachwinach, noce kiepskie czyli takie codzienne ciążowe niedomagania ;)

Czytam i nie wierze. Dziewczyny czy to już? Że teraz my na tapecie ? Kurczę zaczynam panikować :)
    My równo za 3 tygodnie będziemy tulić naszą Jukeczke :)!!!! Ale ma zakaz wychodzenia do tego czasu.
    Wszystko mamy gotowe ale te 3 tygodnie mamy już zaplanowane i wychodzenia Julki w tych planach nie ujęliśmy.

Trzymam za wszystkie kciuki :)

Muniek pisz co u Was, bo z emocji skurczy to i ja dostanę ;)
    Zyrcia a jak Wasza sytuacja, Leon czeka ? Oby :)

No faktycznie, może lepiej głośno nie mówić, że wszystko gotowe i sie nudzimy. Nasze dzieci przecież to słyszą i po kilku godz chcą sprawdzić czy to prawda. Wiec ja gotowa nie jestem a już na pewno sie nie nudzę :) Julka słyszysz !!! Nie nudzę sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 08:54

Ania1704, EP!C, maglic, Rozalia, Sista, Alorrene13, Z., Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja noc dziś fatalna...bóle pachwin, bioder, kolan... Do tego brzuch ciagnął, napinał się a na deser mega zgaga. Myślałam że mi przełyk wypali :/
    Nie mogę uwierzyć że powoli zaczynamy się rozpakowywać :) Dopiero co byłyśmy się o betę, a za chwilę będziemy całować małe stópki :)
    Muniek dasz radę! Silna kobieta z Ciebie :)
    Zyrcia pewnie spi ;)
    Ja niedługo zbieram się do gina na kontrol, będę spokojniejsza jak sprawdzi czy wszystko szczelnie zamknięte. Ja nie rodzę wcześniej niż za 3 tygodnie ;)

Joasia:), Sista, Alorrene13, Z., Scintilla, gosi_a, maglic lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Joasia:)No faktycznie, może lepiej głośno nie mówić, że wszystko gotowe i sie nudzimy. Nasze dzieci przecież to słyszą i po kilku godz chcą sprawdzić czy to prawda. Wiec ja gotowa nie jestem a już na pewno sie nie nudzę :) Julka słyszysz !!! Nie nudzę sie :)[/QUOTE]

No chyba że faktycznie jest się gotowym ;)

Joasia:), Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli u kwietniówek hasło motywujące do porodu było "go go matka " to u Nas wystarczy " jestem gotowa i sie nudzę " :) :)

Rozalia, Nieukowa, Sista, Z., Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem gotowa i dziś cały dzień będę synowi pokazywać ile jeszcze mamy do załatwienia i zrobienia ;)

Joasia:), Sista, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku ale tu wesoło! :D Muniek - kciuki zaciśnięte, pewnie już tulisz Samuelka, czekamy na wieści! :)))) Zyrcia - coś obstawiam że Ty już także po i że szybko poszło, dawaj znać!

My wczoraj wylądowaliśmy na IP bo moje skurcze co 15 minut przerodziły się w jeden skurcz który nie chciał puścić po 3 no spach, a Młody się jakoś nie ruszał. Położna jak mnie zobaczyła była pewna że ciąża donoszona (znowu temat wielkiego brzucha...), jak już na badaniu jej powiedziałam że nie to poszła po lekarkę a ta się zapytała całkiem serio CZY BLIŹNIAKI BĘDĄ? Mój Boże, ile razy jeszcze w tej ciąży usłyszę teksty o wielkości brzucha... Zbadała mi ilość wód, ale wyszło że ok. Szyjka skróciła się z 47 mm do 34 mm, nie jest źle bo zamknięta ale twarda już nie do końca. Dostałam dwa czopki, zastrzyk w tyłek i na KTG. Po zastrzyku poprawiło mi się bardzo, nic nie czułam a na KTG i tak wyszły skurcze, nie duże ale tak koło 55 - 60 czasami, ale po pół godziny całkiem przeszło. Ciekawe jakie miałam wcześniej (te bolące) jeśli tych w ogóle nie czułam a były. Młody nie miał problemów z tętnem, mi przez następne 1,5h nic nie wyszło więc nas puścili, ale mam leżeć co najmniej do piątku :( Noc spokojna więc liczę na to że to taki straszak był... jeszcze ze 2 tyg musimy w 2 paku posiedzieć

Alorrene13, Rozalia, Z., Scintilla, dorcia8919, maglic lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a może zrobimy jakiś system powiadomień sms - wiadomo że w szpitalu różnie bywa z przepływem informacji.
    Proponuję, żeby podobierać się w pary i powymieniać nr tel - jest mała szansa że obie dziewczyny z pary tego samego dnia będą rodzić, więc zawsze któraś będzie miała info jakby druga pojechała rodzić :)

Co wy na to?
    Sista, ja chyba mam twój nr - daj znać na PW czy masz mój, wpiszę cię jako swój kontakt :D

Sista, Alorrene13, Rozalia, Z., Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ na forum gorąco ! :D trzymam kciuki za dziewczyny !! a mnie od wczoraj pobolewa brzuch i trochę twardnieje, ale na IP się nie wybieram, poodpoczywam trochę . Byle wytrzymać do 30.05, bo bierzemy ślub cywilny :P na ostatnią chwilę no ale ... :P także trzymajcie kciuki żeby Iga wysiedziała jak najdłużej .. :) a właśnie ma czkawkę bo strasznie mnie gilgota :D

Sista, Alorrene13, BrumBrumek, karolinka85, Joasia:), Rozalia, szczesliwamama, Z., Nieukowa, Scintilla, Inesicia, Marcia86, maglic, nenette lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eccchhh co za NOC dla co poniektórych !!! SZok :)
    Dzień Dobry ... Muniek miała taki termin jak ja, Nieukowa i parę innych Dziewczyn, ja mam pierwotny na 13.06, wpisałam się na 14.06, bo na 13ego był tłok właśnie ;) A tak naprawdę chciałabym urodzić tydzień przed terminem. W każdym razie nie jestem gotowa i nie nudzę się Synku !!! ;) Pocieszam się jednak, że poród u Muńka wynikał z wcześniejszych problemów z szyjką i , że ja na razie na pewno nie będę rodzić. Mój M był wczoraj na spotkaniu z kolega i stwierdził, że jedziemy na działkę też w najbliższy weekend i zaprosił tą parę znajomych. Mam nadzieję, że nie zacznę rodzić na działce, zwłaszcza jak oni będą piwkować. Jakbym nie chciała to bym nie jechała, ale z drugiej strony nie chce mi się w domu siedzieć, a tak czas szybciej minie.

Muniu jak już będziesz spokojna daj nam koniecznie znać, my tu czekamy :*
    Zyrciu ... przeszło jakoś wszystko czy nie?

Kochane sorry za chaotyczny wpis. Ja dziś idę do dentystki nowej na 11 i mam nadzieję, że będzie fajna i wszystko przebiegnie bez najmniejszych komplikacji. MIŁEGO DNIA :D

A1984, Sista, karolinka85, Joasia:), Rozalia, Z., Scintilla, dorcia8919, Inesicia, maglic, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa jestem za! Ja mam kontakt z Alorrene
    Alorrene jeśli nie masz nic przeciwko - chcesz być ze mną w parze? ;-)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do alergiczek .. bierzecie coś na katar ? jakieś dziadostwo zaczęło pylić i chodzę wiecznie zasmarkana :D help... :P

20150530650113.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:33

A1984, Alorrene13, Sista, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może zrobimy sobie taką listę w excelu, gdzie w wirtualnej chmurze albo na google docs (ktoś wie jak to się robi)? Wpiszą się tam wszystkie aktualnie udzielają ce się dziewczyny - pseudonim, imię Malucha, data wg OM, może też "jaką datę obstawiam" - taki porodowy totolotek ;-) Będzie to chyba dużo łatwiej podglądać i uzupełniać niż na lista na forum z 1 strony, co Wy na to?

Alorrene13, Nieukowa, Katha81, Scintilla, Inesicia, maglic, Finezja lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ale sie porobiło. Mam nadzieje ze dziewczyny urodzily i wszystko jest dobrze.

Ja odkad wrocilam ze szpitala tez sie denerwuje czy szyjka da rade a tak wogole to ta niewiedza mnie dobija, gina odwiedze w sobote wiec czegos sie dowiem. Jeszcze troche wczesnie u mnie na rodzenie chcalam donosic noo termin dopiero na 22 .06 wiec daleko.. Mam troche prasowania i prania jeszcze przy tym oszczedzanie.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak super ... jak w przedszkolu :) Chcę być z Tobą w parze Agatko ! Tylko mnie nie zdradź z inną ;) hehe Wyślę Ci numer na fb.
    Dobry pomysł z tymi smsami.

Sista, A1984, Z. lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C Claritine jest bezpieczne w ciąży. Możesz łyknąć.

EP!C lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dziewczyny, a może zrobimy jakiś system powiadomień sms - wiadomo że w szpitalu różnie bywa z przepływem informacji.
    Proponuję, żeby podobierać się w pary i powymieniać nr tel - jest mała szansa że obie dziewczyny z pary tego samego dnia będą rodzić, więc zawsze któraś będzie miała info jakby druga pojechała rodzić :)

Co wy na to?
    Sista, ja chyba mam twój nr - daj znać na PW czy masz mój, wpiszę cię jako swój kontakt :D

Dobry pomysł :) Zaraz dla pewności, prześle Ci moj telefon na priv i sprawdzę, czy mam Twój.

Nadine - Twój telefon tez mam, wiec mozemy sie wymienić :) Ja zakładam, ze Olga wyjdzie dopiero przez CC. Do szpitala wezme iPada, wiec bede mogła Was śledzić juz następnego dnia :):)

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:33

• EP!C Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    EP!C Claritine jest bezpieczne w ciąży. Możesz łyknąć.

dzięki ! uratowałaś mój nos przed odpadnięciem! :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

20150530650113.png
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ