X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek kciuki za Ciebie i synka. Koniecznie daj znać co u Was jak znajdziesz chwilkę.

Gratuluje donoszonych ciąż! :)

Teraz to się zacznie ;)

Ja wstaje bo dziś też wizyta ale u mnie to pewnie pozamykane wszystko bo nie mam żadnych przepowiadaczy. A w sumie to moglabym już w piatek mieć chociaż boję się też jak cholera :D

Poza tym piękne słońce wiec zapowiada się ladny dzień :)

Milego! :*

Sista, maglic, Alorrene13 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek pewnie ma porannego Samuelka ze soba... Jejku super. Mam nadzieje ze mimo bolu sie udalo szybko wywalczyc TAKA nagrode :)

Muniek czekamy na niusy, fotke Samcia i relacje z porodu!

Zyrcia, co u ciebie?

Jezu musze szybciej dopakowac re torbe i skrecic mebelki bo zaczyna robic sie goraco!

Sista, maglic, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek to czekamy, mam nadzieje ze juz się męczysz. A Żyrcia?

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też jestem ciekawa, jak sytuacja się rozegrała :O
    Ja noc miałam tragedia pierwszy raz wstawiłam do wc sikać chyba z 5razy :O
    Jestem totalnie niewyspana , jadę odwieźć córkę do szkoły oczywiście w metrze nikt nie widzi że jestem w ciąży,.bo wszyscy śpią Haha :-(

Alorrene13 lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja cie..dziewczyny.. No to juz sie zaczelo..
    Muniek mam nadzieje ze jestes juz po i ze wszystko jest ok.. <3

Zyrcia a jak u Ciebie? Bo snilo mi sie ze rodzilas w nocy ;)

U mnie noc kiepska..z powodu bolu brzucha..dobrze ze na 13 mam ktg to zobacze czy jest ok..
    Synku,blagam Cie siedz do poczatku czerwca!!! :)

Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek już pewnie tuli synia.

Spać nie mogłam przez te emocje.

karolina0522 lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruszam na badania krwi, dajcie znać co i jak

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia <PIONA> :) też nie mogę uwierzyć w to, że już jest ciąża donoszona :D Tyle razy miałam co do tego wątpliwości ale się udało :) Także niech się teraz dzieję co chcę. Muszę się w końcu spakować noo. Niech mnie ktoraś kopnie.

Muniek - trzymam kciuki :* pewnie synek już jest z Wami :)

Suzanna - malutkiej dobrze u Ciebie dlatego wyjść nie chce :D

Rozalia - mi po zachwaleniu cukrów - te wredoty zgłupiały :/ cukier sam skacze, ale do granicy 110 - nie wiem co się dzieję. Mam nadzieję, że cukry obiadowe uporządkujesz. :) Ja codziennie jem schab w oliwie z 3 ziemniakami i surówką. Ewentualnie z piersią kurczaka. / a na belly w opisie jest, że łożysko już nie takie sprawne - srutututu - więc czemu nie mogłoby odpuścić moim cukrom? :/

Zyrcia - ja w niedziele co 10 minut miałam twardnienia brzucha i ciągnięcia, trwały z godzinę :/ pytałam położnej to są to już straszaki-przepowiadacze - niedługo, nawet do 2 tygodni, przerodzą się w prawdziwe skurcze porodowe, których podobno nie da się pomylić z niczym innym.

A ja po przemyśleniach nie wyganiam syna siłą :) niech sam chłopak zdecyduje kiedy przyjść na ten świat :) chociaż nie obrażę się jak zrobi to w przyszłym tygodniu. Już bym chciała go wycałować!<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 07:48

Sista, Inesicia, Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was rodzi w Krakowie?

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    bo to szpital prywatny a umowe z nfz maja jak skoncze 37tc i wtedy rodze za darmo.

Leże już z godzinę, mialam okolo 5 takich napiec/skurczy? ale bezbolesnych. Nadal leci taki sluz gesty z brazowym moze to ten czop ?
    Żyrcia nie strasz mnie!!! To już ? Czy my już na dniach rodzimy? Ja jeszcze planuję sesję zdjęciową, nie mam łóżeczka, pościeli itp. Wytrzymajmy jeszcze!!! Trzymam za Ciebie kciuki

3i49zbmhdvaalxch.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u Munka byly jakies objawy sugerujace ze moze zaczac sie wczesniej? Bo cos nie kojarze..moj mozdzek nie mysli ;) ale chyba cos z szyjka bylo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 07:46

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Czytam zaległe wpisy i rycze...nasze Dzieciaczki wychodzą :):):)
    Muniek - kciuki zaciśnięte !!! Jak dobrze, ze dali Wam te ssterydy, Samuel ma otwarta drogę :):):) Pokoik zrobiony, to teraz poza na lokatora. Czekamy na mega wieści :):):)

A u mnie noc spokojna, choc wczoraj wieczorem bolała mnie kość spojenia łonowego, Bożenka i brzuch był troche twardy. Ale WC tylko raz, no i wstałam przed chwila. Na dzisiaj sporo planów, wiec czekając na dobre wiadomości, śmigam do łazienki :)

Miłego dnia !!! Kasika, Agata, Nenette, Zyrcia - co u Was??

Z., Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Dziewczyny czy u Munka byly jakies objawy sugerujace ze moze zaczac sie wczesniej? Bo cos nie kojarze..moj mozdzek nie mysli ;) ale chyba cos z szyjka bylo?

Szyjka sie skracała, była w szpitalu kilka tygodni temu i sterydy dostali na płucka. No i Muniek po tym szpitalu juz tylko odpoczywała :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek trzymam kciuki Co ty tak pospieszylas sie ,mialas ze mną rodzic..
    Oby wszystko dobrze bylo z toba i z malenstwem.Trzymam sie kobitko..

Zyrcia a ty jak tam?

Dzis ide Do kliniki na kontrole zeby sie nie okazalo ze ja nastepna .. bo gotowa nie jestem.:-/

Sista lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emocje są, ja tak strasznie nie wysłana jestem, że jadę do domu i klade się w kime, też noc była przerywana i szczerze okropna ....
    Pierwszy raz wstawiłam na siku 5 razy no szok, brzuch też mnie ciągnie,.ale niech się dzieję,.co ma się dziać,....

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się na prawdę zaczęło :-) ledwo oczy otworzyłam i już na belly bo przecież tu się tyle dzieje :-)

Zyrcia co tam z Tobą?

ja sie pytam gdzie jest Scintilla? Odezwij się Kobieto bo się martwię :-)

Z., Sista, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny cos mi sie wydaje ze one juz z bobasami leza ...i dochodza do siebie...

Sista lubi tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    No to się na prawdę zaczęło :-) ledwo oczy otworzyłam i już na belly bo przecież tu się tyle dzieje :-)

Zyrcia co tam z Tobą?

ja sie pytam gdzie jest Scintilla? Odezwij się Kobieto bo się martwię :-)

Też właśnie się zastanawiam co się z nią dzieję??? Joasia też jakoś ucichła..
    Dziewczyny czekamy na Was :)

szczesliwamama, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu się dzieję nie było mnie kilka godzin a tu takie sceny.

Jak się do wczoraj nie denerwowałam to po nadrobieniu tych postów stres już mnie dopada.

Z jednej strony zazdroszczę bo dziewczyny na pewno tulą już swoje maleństwa, a z drugiej mocno zaciskam nogi i się oszczędzam żeby te 2 tygodnie jeszcze wytrzymać w dwupaku :)

szczesliwamama, Sista lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Inesicia <PIONA> :) też nie mogę uwierzyć w to, że już jest ciąża donoszona :D Tyle razy miałam co do tego wątpliwości ale się udało :) Także niech się teraz dzieję co chcę. Muszę się w końcu spakować noo. Niech mnie ktoraś kopnie.
    maglic mnie już zmotywowało to co się dziś na forum dzieje+ciąża donoszona. Jedziemy na zakupy, odbieramy wózek, ogarniamy przychodnię, a później kończę pakowanie torby. I tym razem już nie ma zmiłuj bo czeka taka niedopakowana już ze 2 tygodnie.

maglic, Sista, szczesliwamama, Z., Nieukowa, BrumBrumek, Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ