X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek kciuki za Ciebie i synka. Koniecznie daj znać co u Was jak znajdziesz chwilkę.

Gratuluje donoszonych ciąż! :)

Teraz to się zacznie ;)

Ja wstaje bo dziś też wizyta ale u mnie to pewnie pozamykane wszystko bo nie mam żadnych przepowiadaczy. A w sumie to moglabym już w piatek mieć chociaż boję się też jak cholera :D

Poza tym piękne słońce wiec zapowiada się ladny dzień :)

Milego! :*

Sista, maglic, Alorrene13 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek pewnie ma porannego Samuelka ze soba... Jejku super. Mam nadzieje ze mimo bolu sie udalo szybko wywalczyc TAKA nagrode :)

Muniek czekamy na niusy, fotke Samcia i relacje z porodu!

Zyrcia, co u ciebie?

Jezu musze szybciej dopakowac re torbe i skrecic mebelki bo zaczyna robic sie goraco!

Sista, maglic, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek to czekamy, mam nadzieje ze juz się męczysz. A Żyrcia?

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też jestem ciekawa, jak sytuacja się rozegrała :O
    Ja noc miałam tragedia pierwszy raz wstawiłam do wc sikać chyba z 5razy :O
    Jestem totalnie niewyspana , jadę odwieźć córkę do szkoły oczywiście w metrze nikt nie widzi że jestem w ciąży,.bo wszyscy śpią Haha :-(

Alorrene13 lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja cie..dziewczyny.. No to juz sie zaczelo..
    Muniek mam nadzieje ze jestes juz po i ze wszystko jest ok.. <3

Zyrcia a jak u Ciebie? Bo snilo mi sie ze rodzilas w nocy ;)

U mnie noc kiepska..z powodu bolu brzucha..dobrze ze na 13 mam ktg to zobacze czy jest ok..
    Synku,blagam Cie siedz do poczatku czerwca!!! :)

Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek już pewnie tuli synia.

Spać nie mogłam przez te emocje.

karolina0522 lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruszam na badania krwi, dajcie znać co i jak

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia <PIONA> :) też nie mogę uwierzyć w to, że już jest ciąża donoszona :D Tyle razy miałam co do tego wątpliwości ale się udało :) Także niech się teraz dzieję co chcę. Muszę się w końcu spakować noo. Niech mnie ktoraś kopnie.

Muniek - trzymam kciuki :* pewnie synek już jest z Wami :)

Suzanna - malutkiej dobrze u Ciebie dlatego wyjść nie chce :D

Rozalia - mi po zachwaleniu cukrów - te wredoty zgłupiały :/ cukier sam skacze, ale do granicy 110 - nie wiem co się dzieję. Mam nadzieję, że cukry obiadowe uporządkujesz. :) Ja codziennie jem schab w oliwie z 3 ziemniakami i surówką. Ewentualnie z piersią kurczaka. / a na belly w opisie jest, że łożysko już nie takie sprawne - srutututu - więc czemu nie mogłoby odpuścić moim cukrom? :/

Zyrcia - ja w niedziele co 10 minut miałam twardnienia brzucha i ciągnięcia, trwały z godzinę :/ pytałam położnej to są to już straszaki-przepowiadacze - niedługo, nawet do 2 tygodni, przerodzą się w prawdziwe skurcze porodowe, których podobno nie da się pomylić z niczym innym.

A ja po przemyśleniach nie wyganiam syna siłą :) niech sam chłopak zdecyduje kiedy przyjść na ten świat :) chociaż nie obrażę się jak zrobi to w przyszłym tygodniu. Już bym chciała go wycałować!<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 07:48

Sista, Inesicia, Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was rodzi w Krakowie?

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    bo to szpital prywatny a umowe z nfz maja jak skoncze 37tc i wtedy rodze za darmo.

Leże już z godzinę, mialam okolo 5 takich napiec/skurczy? ale bezbolesnych. Nadal leci taki sluz gesty z brazowym moze to ten czop ?
    Żyrcia nie strasz mnie!!! To już ? Czy my już na dniach rodzimy? Ja jeszcze planuję sesję zdjęciową, nie mam łóżeczka, pościeli itp. Wytrzymajmy jeszcze!!! Trzymam za Ciebie kciuki

3i49zbmhdvaalxch.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u Munka byly jakies objawy sugerujace ze moze zaczac sie wczesniej? Bo cos nie kojarze..moj mozdzek nie mysli ;) ale chyba cos z szyjka bylo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 07:46

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Czytam zaległe wpisy i rycze...nasze Dzieciaczki wychodzą :):):)
    Muniek - kciuki zaciśnięte !!! Jak dobrze, ze dali Wam te ssterydy, Samuel ma otwarta drogę :):):) Pokoik zrobiony, to teraz poza na lokatora. Czekamy na mega wieści :):):)

A u mnie noc spokojna, choc wczoraj wieczorem bolała mnie kość spojenia łonowego, Bożenka i brzuch był troche twardy. Ale WC tylko raz, no i wstałam przed chwila. Na dzisiaj sporo planów, wiec czekając na dobre wiadomości, śmigam do łazienki :)

Miłego dnia !!! Kasika, Agata, Nenette, Zyrcia - co u Was??

Z., Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Dziewczyny czy u Munka byly jakies objawy sugerujace ze moze zaczac sie wczesniej? Bo cos nie kojarze..moj mozdzek nie mysli ;) ale chyba cos z szyjka bylo?

Szyjka sie skracała, była w szpitalu kilka tygodni temu i sterydy dostali na płucka. No i Muniek po tym szpitalu juz tylko odpoczywała :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek trzymam kciuki Co ty tak pospieszylas sie ,mialas ze mną rodzic..
    Oby wszystko dobrze bylo z toba i z malenstwem.Trzymam sie kobitko..

Zyrcia a ty jak tam?

Dzis ide Do kliniki na kontrole zeby sie nie okazalo ze ja nastepna .. bo gotowa nie jestem.:-/

Sista lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emocje są, ja tak strasznie nie wysłana jestem, że jadę do domu i klade się w kime, też noc była przerywana i szczerze okropna ....
    Pierwszy raz wstawiłam na siku 5 razy no szok, brzuch też mnie ciągnie,.ale niech się dzieję,.co ma się dziać,....

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się na prawdę zaczęło :-) ledwo oczy otworzyłam i już na belly bo przecież tu się tyle dzieje :-)

Zyrcia co tam z Tobą?

ja sie pytam gdzie jest Scintilla? Odezwij się Kobieto bo się martwię :-)

Z., Sista, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny cos mi sie wydaje ze one juz z bobasami leza ...i dochodza do siebie...

Sista lubi tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    No to się na prawdę zaczęło :-) ledwo oczy otworzyłam i już na belly bo przecież tu się tyle dzieje :-)

Zyrcia co tam z Tobą?

ja sie pytam gdzie jest Scintilla? Odezwij się Kobieto bo się martwię :-)

Też właśnie się zastanawiam co się z nią dzieję??? Joasia też jakoś ucichła..
    Dziewczyny czekamy na Was :)

szczesliwamama, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu się dzieję nie było mnie kilka godzin a tu takie sceny.

Jak się do wczoraj nie denerwowałam to po nadrobieniu tych postów stres już mnie dopada.

Z jednej strony zazdroszczę bo dziewczyny na pewno tulą już swoje maleństwa, a z drugiej mocno zaciskam nogi i się oszczędzam żeby te 2 tygodnie jeszcze wytrzymać w dwupaku :)

szczesliwamama, Sista lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Inesicia <PIONA> :) też nie mogę uwierzyć w to, że już jest ciąża donoszona :D Tyle razy miałam co do tego wątpliwości ale się udało :) Także niech się teraz dzieję co chcę. Muszę się w końcu spakować noo. Niech mnie ktoraś kopnie.
    maglic mnie już zmotywowało to co się dziś na forum dzieje+ciąża donoszona. Jedziemy na zakupy, odbieramy wózek, ogarniamy przychodnię, a później kończę pakowanie torby. I tym razem już nie ma zmiłuj bo czeka taka niedopakowana już ze 2 tygodnie.

maglic, Sista, szczesliwamama, Z., Nieukowa, BrumBrumek, Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ