Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ten sluz z czyms brazowym to raczej nie czop.. Ja tak mialam dwa razy i okazalo sie ze jest ok..choc sluz byl taki galaretowaty.. I juz myslalam ze kawalkami mi odchodzi.. :( dzis tez mam troche tego sluzu..ale skoro szyjka dluga zamknieta to raczej to nie to..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem już sama. mam sraczke gratis i bola mnie plecy. czuje ze po 24 mamy wycieczke oby falszywy alarm

• Muniek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie za nas kciuki dziewczyny,bo raczej się zaczęło. Mimo że nie mam skurczy ale chyba wody mi odeszły. Bo lało się bardzo i do tego trochę krwi. Ale stres masakra. Jedziemy właśnie do szpitala. Jak dam radę dam znać.

nick nieaktualny, Sista, Alorrene13, Viola, BrumBrumek, Z., gosi_a, nick nieaktualny, zapah_ciszy, Finezja, Katha81, Inesicia, karolinka85, maglic, szczesliwamama, kasika8303, Scintilla, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Nie wiem już sama. mam sraczke gratis i bola mnie plecy. czuje ze po 24 mamy wycieczke oby falszywy alarm

u poważnie , czyżbyś miała być pierwszą czerwcówką ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Trzymajcie za nas kciuki dziewczyny,bo raczej się zaczęło. Mimo że nie mam skurczy ale chyba wody mi odeszły. Bo lało się bardzo i do tego trochę krwi. Ale stres masakra. Jedziemy właśnie do szpitala. Jak dam radę dam znać.

trzymamy kciuki aby wszystko było dobrze

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matki Wy Nasze, co tu sie dzieje? Muniek, Zyrcia, Agata - dziś ani pełnia, ani nów, wiec nie rodzimy !!! A swoją droga, kiedyś napisałam, ze zacznie sie na stronie 1100, a mamy juz 1097...Suzana - jak u Ciebie?

Muniek - zaciskaj kolana, i daj znać co w szpitalu. kciukam aby to był fałszywy alarm.

Mecz przegrany :/ Wiec na pocieszenie poszliśmy na rynek, na lody i piwko :)

Teraz nasze wpisy czyta sie jak jakiś serial sensacyjny, napięcie rośnie...;););)

agawera, nick nieaktualny, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze nie jestem sama :D

szczesliwamama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem podniecona :D Muniek trzymam kciuki :D

Sista, agawera lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem podniecona :D Muniek trzymam kciuki :D

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze Muniek... Trzymajcie się :*

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooo kurde ale się dzieje! Co za emocje! :)

Zyrcia Leon jeszcze posiedzi, chłopak jest mądry i nie chce witać tego świata w obskurnych murach szpitala tylko z klasą w Gamecie ;)

Muniek napisz jak sytuacja się rozwinęła, trzymam kciuki :*

A ja byłam na wizycie u diabetologa i niestety powiedział że dla niego cukry obiadowe podchodzą pod insulinę albo robię błędy dietetyczne :/ Dał skierowanie na hemoglobinę glikowaną i mam się zgłosić z wynikiem za tydzień. Mam nadzieję że to były tylko chwilowe wariacje trzustki...

Generalnie to padam na twarz i już uciekam spać, do jutra dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 22:26

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, ale się porobiło!
    Muniek, Zyrcia - kciuki zaciskam!
    Zostawić was na pół h ;/

Ja dopiero wróciłam z "Bezpiecznego malucha". Zmęczona, ale wyjątkowo było dużo przydatnych informacji.
    Stresszczę wam bo warto.

1. Foteliki: zapinać TYLKO tyłem do kierunku jazdy, nawet jeśli isofix umożliwia do przodu
    2. Dziecko wyrasta z fotelika albo jak głowa zaczyna wystawać powyżej krawędzi fotelika, albo jak waga rpzekroczy ograniczenia wagowe.
    3. Pałąk nie służy wyłącznie jako rączka do noszenia fotelika i przyczep daszka, należy ZAWSZE mieć ją postawioną bo jeśli fotelik nam wypadnie i spadnie dzieckiem w dół, to pałąk ochroni jego ciałko przed przygnieceniem. Pałąk odsuwamy tylko do wyjęcia dziecka z fotelika, żeby nie uderzył o niego główką podczas wyciąania
    4. Pasy są dobrze napięte, jak nie możemy zmarszczyć ich na zakładkę w dwóch palcach ("szczypnąć")
    5.DZiecka w fotelik nie wkłądamy w grubym ubraniu. Jak jest zimno, to kupić śpiworek do fotelika, z wycięciem na pasy, bo jak dziecko w kombinezonie ma wypadek to kombinezon się sprasuje i maleństwo wypadnie mimo założonych pasów

I pomoc:
    1. Bezdech jest naturalny podczas płaczu, jak dziecko się przestraszy, a nawet przy karmieniu. Jeżeli dziecko przestaje oddychać to robimy po kolei 5 rzeczy:
    A. Przytulamy malucha
    B. Łaskoczemy w piętkę
    C. Dmuchamy mocno (jak gaszenie świec na torcie) 3x pod nosek
    D. Przytulamy malca i schylamy się razem z nim tak, żeby głowa znalazła się jak najniżej
    E. Robimy 1 delikatne wdmuchnięcie ratownicze powietrza przez usta i nosek
    Podobno zdrowy noworodek nie ma cudów, "zaskoczy" z oddechem przy którejś z tych czynności, najczęściej wystarczy po prostu przytulić lub połąskotać...

2. Zachłyśnięcie mlekiem przy cycku:
    a) NIGDY nie bierzemy dziecka do pionu jak do odbicia, pogorszymy sprawę i może ustać oddychanie od tego
    b) zamiast tego odstawiamy dziecko od piersi, główkę na bok i czekamy aż maluch sam sobie poradzi - nigdy nie zdarza się tak poważne zachłyśnięcie przy karmieniu piersią, żeby od razu wymagało ratowania

3. Zachłyśnięcie się pokarmem stałym/zabawką:
    a) dziecko do 1 roku nie ma odruchu kaszlu - z każdą próbą oddechu głębiej wciąga obiekt do dróg oddechowych więc liczy się czas
    b) dziecko przechylamy na bok, patrzymy czy obiekt sam wyleci
    c) najmniejszym palcem wybieramy z ust dziecka wszystko co tam było (np. nie pogryzione kawałki jedzenia)
    d) siadamy, bierzemy malca spod pachy głową lekko w dół i uderzamy lekko otwartą dłonią złożoną w łodeczkę pomiędzy łopatki Robimy to 5x
    e) dziecko z powrotem ukłądamy na boku i ewentualnie pomagamy wypluć przedmiot
    f) jeśli dalej nie oddycha i sie krztusi ukłądamy malca na plecach, głwą lekko w dół i dwoma palcami uderzamy w klatkę piersiową 5x.
    Pomoc karetki wzywamy zawsze gdy musimy zacząć uderzać w klatkę piersiową.
    Gdy karetka jedzie możemy powtarzać uderzenia do skutku, albo jak dziecko zaczyna tracić przytomność robimy resuscytację, zaczynając od oddechów

nick nieaktualny, Z., gosi_a, Alorrene13, Inesicia, maglic, Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrafa i Muniek trzymajcie się. Także wkraczamy w fazy porodow :-)
    Sista pamiętam Twój wpis o stronie 1100 ale nie sądziłam, że tak szybko do niej dotrzemy
    ja wizytuje jutro popołudniu i trochę się boje, że uslysze jakieś nie wskazane info jak na obecny tc :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz brzuch mi pulsuje tak jakby w rytm bicia serca. Do tego mocne napinanie i twardnienie okolo 30 sekund. Wiem ze truje ale to cos nadzwyczajnego :p

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie kino akcji pierwsza klasa juz nie wiem co posac takie emocje. Czyzby 12.05 oznaczal dzien zeroxnw4pc0znf5j74rp.png

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle tu się wyrabia :O
    Dziewczyny, trzymam za Was kciuki. Dobrze by było jakby maluszki jeszcze troche wytrzymały!

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Sista Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - byłam na tych warsztatach w marcu, podobały mi sie :) Fajnie, ze tutaj wszystko tak ładnie streściłaś, chyba sobie skopiuje i wydrukuje :) Tylko u nas nie było smoczków NUK, ale mała frekwencja była, wiec próbek mam mnóstwo ;)
    Jutro idziemy na warsztaty Mamo to ja. Ciekawa jestem czy powiedzą cos ciekawego. A te warsztaty w Ikea, to tylko w Poznaniu. Zapisałam sie i przyszło zaproszenie do Poznania wlasnie ;)

Rozalia - trzymam kciuki aby te cukry sie unormowało. Kurde, dałyby sobie spokój, to juz przecież końcówka :(

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerkam na listę u Majówek i tam do 9 kwietnia urodziły trzy dziewczyny SN...A my mamy juz prawie 12 maja...
    Myśle, ze teraz wiele osob nas czyta, bo my juz prawie na tapecie...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 22:53

Nieukowa, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Szyjka ma już tylko 0,9cm. Rozwarcie jakieś niewielkie jest ale doktor nie chciał grzebać bo wg niego to niepotrzebna ingerencja. Do tego boli mnie brzuch i mam bóle krzyżowe. Wzięłam nospę i leżę. Przeczucia mam średnie. Oby jeszcze maluch posiedział w brzuchu te 1,5 tygodnia :(
    zyrcia, Muniek trzymam za Was kciuki

gosi_a lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia ja już nie wiem czy Ty się boisz czy jesteś podekscytowana? :)

‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ