X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ten sluz z czyms brazowym to raczej nie czop.. Ja tak mialam dwa razy i okazalo sie ze jest ok..choc sluz byl taki galaretowaty.. I juz myslalam ze kawalkami mi odchodzi.. :( dzis tez mam troche tego sluzu..ale skoro szyjka dluga zamknieta to raczej to nie to..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem już sama. mam sraczke gratis i bola mnie plecy. czuje ze po 24 mamy wycieczke oby falszywy alarm

• Muniek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie za nas kciuki dziewczyny,bo raczej się zaczęło. Mimo że nie mam skurczy ale chyba wody mi odeszły. Bo lało się bardzo i do tego trochę krwi. Ale stres masakra. Jedziemy właśnie do szpitala. Jak dam radę dam znać.

zyrcia, Sista, Alorrene13, Viola, BrumBrumek, Z., gosi_a, Joasia:), zapah_ciszy, Finezja, Katha81, Inesicia, karolinka85, maglic, szczesliwamama, kasika8303, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Nie wiem już sama. mam sraczke gratis i bola mnie plecy. czuje ze po 24 mamy wycieczke oby falszywy alarm

u poważnie , czyżbyś miała być pierwszą czerwcówką ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Trzymajcie za nas kciuki dziewczyny,bo raczej się zaczęło. Mimo że nie mam skurczy ale chyba wody mi odeszły. Bo lało się bardzo i do tego trochę krwi. Ale stres masakra. Jedziemy właśnie do szpitala. Jak dam radę dam znać.

trzymamy kciuki aby wszystko było dobrze

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matki Wy Nasze, co tu sie dzieje? Muniek, Zyrcia, Agata - dziś ani pełnia, ani nów, wiec nie rodzimy !!! A swoją droga, kiedyś napisałam, ze zacznie sie na stronie 1100, a mamy juz 1097...Suzana - jak u Ciebie?

Muniek - zaciskaj kolana, i daj znać co w szpitalu. kciukam aby to był fałszywy alarm.

Mecz przegrany :/ Wiec na pocieszenie poszliśmy na rynek, na lody i piwko :)

Teraz nasze wpisy czyta sie jak jakiś serial sensacyjny, napięcie rośnie...;););)

agawera, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze nie jestem sama :D

szczesliwamama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem podniecona :D Muniek trzymam kciuki :D

Sista, agawera lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem podniecona :D Muniek trzymam kciuki :D

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze Muniek... Trzymajcie się :*

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooo kurde ale się dzieje! Co za emocje! :)

Zyrcia Leon jeszcze posiedzi, chłopak jest mądry i nie chce witać tego świata w obskurnych murach szpitala tylko z klasą w Gamecie ;)

Muniek napisz jak sytuacja się rozwinęła, trzymam kciuki :*

A ja byłam na wizycie u diabetologa i niestety powiedział że dla niego cukry obiadowe podchodzą pod insulinę albo robię błędy dietetyczne :/ Dał skierowanie na hemoglobinę glikowaną i mam się zgłosić z wynikiem za tydzień. Mam nadzieję że to były tylko chwilowe wariacje trzustki...

Generalnie to padam na twarz i już uciekam spać, do jutra dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 22:26

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, ale się porobiło!
    Muniek, Zyrcia - kciuki zaciskam!
    Zostawić was na pół h ;/

Ja dopiero wróciłam z "Bezpiecznego malucha". Zmęczona, ale wyjątkowo było dużo przydatnych informacji.
    Stresszczę wam bo warto.

1. Foteliki: zapinać TYLKO tyłem do kierunku jazdy, nawet jeśli isofix umożliwia do przodu
    2. Dziecko wyrasta z fotelika albo jak głowa zaczyna wystawać powyżej krawędzi fotelika, albo jak waga rpzekroczy ograniczenia wagowe.
    3. Pałąk nie służy wyłącznie jako rączka do noszenia fotelika i przyczep daszka, należy ZAWSZE mieć ją postawioną bo jeśli fotelik nam wypadnie i spadnie dzieckiem w dół, to pałąk ochroni jego ciałko przed przygnieceniem. Pałąk odsuwamy tylko do wyjęcia dziecka z fotelika, żeby nie uderzył o niego główką podczas wyciąania
    4. Pasy są dobrze napięte, jak nie możemy zmarszczyć ich na zakładkę w dwóch palcach ("szczypnąć")
    5.DZiecka w fotelik nie wkłądamy w grubym ubraniu. Jak jest zimno, to kupić śpiworek do fotelika, z wycięciem na pasy, bo jak dziecko w kombinezonie ma wypadek to kombinezon się sprasuje i maleństwo wypadnie mimo założonych pasów

I pomoc:
    1. Bezdech jest naturalny podczas płaczu, jak dziecko się przestraszy, a nawet przy karmieniu. Jeżeli dziecko przestaje oddychać to robimy po kolei 5 rzeczy:
    A. Przytulamy malucha
    B. Łaskoczemy w piętkę
    C. Dmuchamy mocno (jak gaszenie świec na torcie) 3x pod nosek
    D. Przytulamy malca i schylamy się razem z nim tak, żeby głowa znalazła się jak najniżej
    E. Robimy 1 delikatne wdmuchnięcie ratownicze powietrza przez usta i nosek
    Podobno zdrowy noworodek nie ma cudów, "zaskoczy" z oddechem przy którejś z tych czynności, najczęściej wystarczy po prostu przytulić lub połąskotać...

2. Zachłyśnięcie mlekiem przy cycku:
    a) NIGDY nie bierzemy dziecka do pionu jak do odbicia, pogorszymy sprawę i może ustać oddychanie od tego
    b) zamiast tego odstawiamy dziecko od piersi, główkę na bok i czekamy aż maluch sam sobie poradzi - nigdy nie zdarza się tak poważne zachłyśnięcie przy karmieniu piersią, żeby od razu wymagało ratowania

3. Zachłyśnięcie się pokarmem stałym/zabawką:
    a) dziecko do 1 roku nie ma odruchu kaszlu - z każdą próbą oddechu głębiej wciąga obiekt do dróg oddechowych więc liczy się czas
    b) dziecko przechylamy na bok, patrzymy czy obiekt sam wyleci
    c) najmniejszym palcem wybieramy z ust dziecka wszystko co tam było (np. nie pogryzione kawałki jedzenia)
    d) siadamy, bierzemy malca spod pachy głową lekko w dół i uderzamy lekko otwartą dłonią złożoną w łodeczkę pomiędzy łopatki Robimy to 5x
    e) dziecko z powrotem ukłądamy na boku i ewentualnie pomagamy wypluć przedmiot
    f) jeśli dalej nie oddycha i sie krztusi ukłądamy malca na plecach, głwą lekko w dół i dwoma palcami uderzamy w klatkę piersiową 5x.
    Pomoc karetki wzywamy zawsze gdy musimy zacząć uderzać w klatkę piersiową.
    Gdy karetka jedzie możemy powtarzać uderzenia do skutku, albo jak dziecko zaczyna tracić przytomność robimy resuscytację, zaczynając od oddechów

Ania1704, Z., gosi_a, Alorrene13, Inesicia, maglic, Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrafa i Muniek trzymajcie się. Także wkraczamy w fazy porodow :-)
    Sista pamiętam Twój wpis o stronie 1100 ale nie sądziłam, że tak szybko do niej dotrzemy
    ja wizytuje jutro popołudniu i trochę się boje, że uslysze jakieś nie wskazane info jak na obecny tc :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz brzuch mi pulsuje tak jakby w rytm bicia serca. Do tego mocne napinanie i twardnienie okolo 30 sekund. Wiem ze truje ale to cos nadzwyczajnego :p

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie kino akcji pierwsza klasa juz nie wiem co posac takie emocje. Czyzby 12.05 oznaczal dzien zeroxnw4pc0znf5j74rp.png

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle tu się wyrabia :O
    Dziewczyny, trzymam za Was kciuki. Dobrze by było jakby maluszki jeszcze troche wytrzymały!

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Sista Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - byłam na tych warsztatach w marcu, podobały mi sie :) Fajnie, ze tutaj wszystko tak ładnie streściłaś, chyba sobie skopiuje i wydrukuje :) Tylko u nas nie było smoczków NUK, ale mała frekwencja była, wiec próbek mam mnóstwo ;)
    Jutro idziemy na warsztaty Mamo to ja. Ciekawa jestem czy powiedzą cos ciekawego. A te warsztaty w Ikea, to tylko w Poznaniu. Zapisałam sie i przyszło zaproszenie do Poznania wlasnie ;)

Rozalia - trzymam kciuki aby te cukry sie unormowało. Kurde, dałyby sobie spokój, to juz przecież końcówka :(

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerkam na listę u Majówek i tam do 9 kwietnia urodziły trzy dziewczyny SN...A my mamy juz prawie 12 maja...
    Myśle, ze teraz wiele osob nas czyta, bo my juz prawie na tapecie...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 22:53

Nieukowa, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Szyjka ma już tylko 0,9cm. Rozwarcie jakieś niewielkie jest ale doktor nie chciał grzebać bo wg niego to niepotrzebna ingerencja. Do tego boli mnie brzuch i mam bóle krzyżowe. Wzięłam nospę i leżę. Przeczucia mam średnie. Oby jeszcze maluch posiedział w brzuchu te 1,5 tygodnia :(
    zyrcia, Muniek trzymam za Was kciuki

gosi_a lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia ja już nie wiem czy Ty się boisz czy jesteś podekscytowana? :)

‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ