X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Cześć Kobietki,
    Kolejny weekend spędzony na działeczce, tym razem z dwójką znajomych oprócz męża, więc fajnie. Chociaż pogoda była jeszcze chłodna, a M ubolewa, bo od następnego weekendu ma być tak ciepło, a on już chyba nic nie będzie pił, nawet piwka ;) Był grill, spacerki małe, ognisko, w sobotę nawet leżak i chwila opalania ;) Czytałam co nie co, na bieżąco mimo słabego zasięgu. I myślałam sobie: Ha ! Wyjechałam i żadna nie rodzi, bardzo dobrze ;)

Później dopiero te wieści z drugiej ręki ... Więc gratuluję Czarna i życzę zdrówka dla Was! Katha dzięki za info, trzymam kciuki również za Ciebie.

Ja chyba jeszcze jakoś wytrzymam w 2paku ;) Zaczęły mi się lekkie dolegliwości, które miałyście wcześniej tj. lekki ból pachwiny czy kręgosłupa ale to po dłuższym spacerze, śpię jakoś śpię, ale budzę się wcześniej no i coraz ciężej przekręcać się z boku na bok.

Wg wykresu/danych od Nieukowej wydaje mi się, że termin który obstawiam jest jak najbardziej realny. Tzn. wg USG powinnam mieć termin z tydzień wcześniej czyli właśnie ok. 6 czerwca, no i wtedy jest to skończony 39 tydzień a rozpoczęty 40 więc może się uda ;) Teraz najważniejsze aby doczekać do jutra do wizyty u gina, pobrac gbs, wyleczyć ewentualną infekcję, a w następnym tygodniu zrobić USG - 25 maja no i umówić się do szpitala na pierwsze KTG i to tyle z najbliższych planów :)

Dziś dentysta, ale tylko skaling i piaskowanie z fluoryzacją. Później pójdę do biedry bo chyba jest jakaś oferta dla mam i dzieci, zobaczymy czy u mnie też i czy znajdzie się coś ciekawego.

Pozdrawiam wszystkie oczekujące i te w szpitalach i w domach :*
    Alorrene mnie odmówili scallingu, gdyż jest niebezpieczny w ciąży. Zdjęłam aparat ortodontyczny jakiś czas temu i ze scallingiem wstrzymuję się do czasu, aż dzidzia już będzie na świecie. Podpytaj o to.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna gratulacje, doczytałam w końcu!! :)

I dzięki dziewczyny za wsparcie! :) Decyzja co do odłączenia kroplówki będzie jutro po skończonym 35tc. Lekarz powiedział, że uzgodnią kiedy odłączamy i pewnie wtedy zaraz po tym zrobią cięcie, bo przypuszcza że skurcze nas zaatakują. Uspokoił mnie bardzo, już się nie martwie. Generalnie super lekarz, szefuje tu na porodówce.

Sista trzymam kciuki mocno!! :)

Kobietka super, że już w domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 12:08

Z., Sista, maglic, gucio, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    U mnie noc spokojna, choc późno poszłam spac, przez domowa imprezkę ;) Nastawienie mam zupełnie nieszpitalne, obym sie nie rozczarowała wieczorem, jak bede dzwonić do gina. O kciuki, prosze :)
    Zatem dzisiaj mam kilka planów, ogarnąć ubranka Olgi, bo na razie sa w walizce, w która sama muszę sie spakować, pokombinowac z literkami, bo wczoraj nie miałam czasu. No i jedziemy zamówić żaluzje do sypialni, bo w oknie nie ma nic poza szybą ;)
    Agata - fajnie, ze juz w domu z Antosiem. Śliczne imię :)
    Szczesliwamama - trzymam kciuki za szczęśliwy przebieg :):):) Obyś na czas dotarła do szpitala i czekamy na wieści o kolejnym Dzieciaczku :):):)
    Kobietka - śliczne imię dla synka i super, ze juz jesteście w domu. Kciukam za szybkie dojście do formy !!!
    Za wszystkie szpitalne mamy kciukam za każdy dzien w dwupaku !!!
    Suzana - jak u Ciebie, bo przez weekend sie nie odzywałaś, moze mamy druga Księżniczkę?
    Muniek - daj znać jak z wyjściem Samuelka do domku.

Miłego dnia dla czekających i tych, które juz Tulą Malenstwa :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 11:10

Rozalia, karolinka85, dorcia8919, Z., maglic lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietka gratulacje!!! Życzę zdrówka i samych radosnych chwil, fajnie że Cyprian jest już z Wami. Pozdrawiam

3i49zbmhdvaalxch.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek ;)

Szczesliwamama kciukam za jutro :)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietka ważne że wszystko dobrze się skończyło. Bardzo ładne imię daliście synkowi. Życzę dużo sił i zdrówka całej Rodzince.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietka grunt że już jest wszystko ok. Najważniejsze że synuś jest z Wami już. Zazdroszczę Ci tego. Życzę dużo zdrówka

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Kasika to daj znac koniecznie po wizycie.. Ja jutro podjade do rodzinnego zeby zerknal na te 3 krostki co mam przynajmniej tylko tyle widze..ale to raczej zwykle krostki..czasami mialam takie np. Na ramionach takie male jakby ropne..
    Przy okazji wezme skierowanie na alat i aspat..

Marcia z tego co kojarze to Ty jestes weterynarzem? Bo moja suka ktora mieszka u mamy ma chyba ciaze urojona..z tego co siostra wyczytala w necie to ma w wiekszosci wszystkie objawy.. Co z tym robic? Raczej jak najszybciej udac sie do weta?

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace ;) oraz za wyniki..i szybkie porody..-te ktore sie juz nudza..niech rodza! :)

Hej,
    Co do ciąży urojonej to przede wszystkim trzeba zrobić wszystko żeby przestała o tym myśleć ;) bo to jest w głowie. Trzeba pozabierac wszystkie zabawki, żeby nie znosiła na swoje posłanie, dużo dużo spacerów, nie przytulac, jak naj mniej glaskac, nie brać na kolana jeśli to Malý pies. Wiem ze to brzmi dziwnie i jak tu się nie litowac, ale chodzi o taki zimny wychow przez pare dni.
    A po drugie trzeba pomacac sutki, nacisnąć i sprawdzić czy nie leci mleko i czy nie są gorące. Jeśli tak to juz może być stan zapalny, albo zaraz się pojawi jak jest mleko, trzeba wtedy się udać do lekarza i da leki na zatrzymanie laktacji, ew na stan zapalny.
    Jeśli z sutkami jest ok, to co napisalam u gory wystarczy i przejdzie :)
    No i niestety to lubi się powtarzać po następnych cieczkach...

karolinka85 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:57

Sista, maglic, Alorrene13, Z., dorcia8919 lubią tę wiadomość

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietka gratulacje dla Was! Witamy na świecie synka:)

Szczęśliwa mama powodzenia jutro! :)

Alorrene śliczne zdjęcia! :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia dziekuje za odpisanie.. Jak siostra wroci z uczelni to ma zobaczyc te jej sutki bo wczoraj mama mowila ze tak jakby cos wylatywalo jej z sutkow.. Wiec najwyzej podjada do weterynarza..

Edit: z dwoch ostatnich jej leci..wiec jada do weta..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 13:51

Marcia86 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.
    Co jeśli w moczu występują bakterie? Lekarz Wam coś na to daje?
    Robicie dokładniejszy posiew? Czy można to zignorować?

relgh371nuuw2sg6.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na bakterie w moczu to gin przepisuje chyba antybiotyk - zależy ile ich jest i jakie .

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy wrote:
    Dziewczyny mam pytanie.
    Co jeśli w moczu występują bakterie? Lekarz Wam coś na to daje?
    Robicie dokładniejszy posiew? Czy można to zignorować?
    Zalezy ile ich jest.. Ja bralam zurawit 2x1.. I teraz biore tez go zapobiegawczo..

Jesli sa leukocyty,erytrocyty to przewaznie kaza robic posiew moczu no i potem w zaleznosci co wyjdzie to antybiotyk..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 14:18

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Naszym mamusią upieczonym gratulacje, super, że macie to już za sobą :-)
    Suzanna, co tam u was?
    Gosiu, piękne zdjęcia :-)
    Zyrcia, jak tam sytuacja??
    Ja w środę mam konsultacje przed cc i ustalanie terminu, Ehhh torba nie spakowana, nic nie gotowe a dziś obliczylam że za ok 20 dni będę miała już malutką :O jak wcześniej nie będzie chciała...

Alorrene13, karolinka85 lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso za późno ... zrobiłam skaling i piaskowanie. Powiem Wam szczerze, że przyjemnie nie było, bolało nawet trochę czego się nie spodziewałam. Mi dentyska nie odradzała tego zabiegu, mam problem z krwawiącymi dziąsłami, miałam go już przed ciążą. Powiedziała, że jak kamienia nie usuniemy to nie wyleczę tych dziąseł i tak, więc usunęłam. W biedrze nic ciekawego, tylko płyn do Prania Lovela kupiłam, no i 4 km spaceru zaliczone. Poza tym jakieś domowe zajęcia dziś, pranie, gotowanie... Karolinka jestem ciekawa na kiedy ustalą Ci to CC. Ja się zaczęłam zastanawiać czy 4-6 czerwca to dobry termin bo to długi weekend z Bożym Ciałem, no ale , ktos tam w szpitalu na dyzurze być musi ;) Tylko chciałabym aby było mało albo wcale rodzących jak ja przyjdę, no ale to kolejna rzecz której nie da się zaplanować ;)

Sista, Nenette trzymam za Was kciuki :)

Zyrcia, Scintilla, Suzana, milczące co u Was? ;)

Kobietka dziękujemy za więcej informacji i jeszcze raz gratulujemy ! Cyprian, ładne i oryginalne imię ;)

SzczesliwaMama powodzenia jutro !

Sista, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajcie proszę linka do dokumentu stworzonego przez Agatę, bo jeszcze nie wpisałam się na listę :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sMo0A0ycZjzJznevKhCpGV2_gmvbm5Ffghbtc8p-RaE/edit#gid=0 ;)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e nie rodzę :(
    Dzisiejsza noc tragiczna, zgage taką miałam, że myślałam że się wścieknę i powyrywam sobie wszystkie włosy, wypalało mi cały przełyk. Wszystko mnie swędziało, już mam rany na nogach bo nie mogę się opanować, ale to tylko w nocy -_- Brzuch napięty, w szyjce kuje i nic ! Byłam rano na badaniach sików i morfologii, a wizyta dopiero w czwartek :(
    Tak mnie boli miednica, spojenie i pachwiny, że już ledwo leże, nie mówiąc o chodzeniu :(

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze Was o kciuki dla mojej suni..u weta okazalo sie ze ma guza 5cm na sledzionie.. Teraz robia rtg czy nie ma przerzutow..jesli nie to odrazu operacja.. :( a jak sa to niewiem.. :( Boze wyc mi sie chce..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ