Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Alorrene13 wrote:Cześć Kobietki,
Kolejny weekend spędzony na działeczce, tym razem z dwójką znajomych oprócz męża, więc fajnie. Chociaż pogoda była jeszcze chłodna, a M ubolewa, bo od następnego weekendu ma być tak ciepło, a on już chyba nic nie będzie pił, nawet piwkaBył grill, spacerki małe, ognisko, w sobotę nawet leżak i chwila opalania
Czytałam co nie co, na bieżąco mimo słabego zasięgu. I myślałam sobie: Ha ! Wyjechałam i żadna nie rodzi, bardzo dobrze
Później dopiero te wieści z drugiej ręki ... Więc gratuluję Czarna i życzę zdrówka dla Was! Katha dzięki za info, trzymam kciuki również za Ciebie.
Ja chyba jeszcze jakoś wytrzymam w 2pakuZaczęły mi się lekkie dolegliwości, które miałyście wcześniej tj. lekki ból pachwiny czy kręgosłupa ale to po dłuższym spacerze, śpię jakoś śpię, ale budzę się wcześniej no i coraz ciężej przekręcać się z boku na bok.
Wg wykresu/danych od Nieukowej wydaje mi się, że termin który obstawiam jest jak najbardziej realny. Tzn. wg USG powinnam mieć termin z tydzień wcześniej czyli właśnie ok. 6 czerwca, no i wtedy jest to skończony 39 tydzień a rozpoczęty 40 więc może się udaTeraz najważniejsze aby doczekać do jutra do wizyty u gina, pobrac gbs, wyleczyć ewentualną infekcję, a w następnym tygodniu zrobić USG - 25 maja no i umówić się do szpitala na pierwsze KTG i to tyle z najbliższych planów
Dziś dentysta, ale tylko skaling i piaskowanie z fluoryzacją. Później pójdę do biedry bo chyba jest jakaś oferta dla mam i dzieci, zobaczymy czy u mnie też i czy znajdzie się coś ciekawego.
Pozdrawiam wszystkie oczekujące i te w szpitalach i w domach :* -
nick nieaktualnyCzarna gratulacje, doczytałam w końcu!!
I dzięki dziewczyny za wsparcie!Decyzja co do odłączenia kroplówki będzie jutro po skończonym 35tc. Lekarz powiedział, że uzgodnią kiedy odłączamy i pewnie wtedy zaraz po tym zrobią cięcie, bo przypuszcza że skurcze nas zaatakują. Uspokoił mnie bardzo, już się nie martwie. Generalnie super lekarz, szefuje tu na porodówce.
Sista trzymam kciuki mocno!!
Kobietka super, że już w domkuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 12:08
Z., Sista, maglic, gucio, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczynki,
U mnie noc spokojna, choc późno poszłam spac, przez domowa imprezkęNastawienie mam zupełnie nieszpitalne, obym sie nie rozczarowała wieczorem, jak bede dzwonić do gina. O kciuki, prosze
Zatem dzisiaj mam kilka planów, ogarnąć ubranka Olgi, bo na razie sa w walizce, w która sama muszę sie spakować, pokombinowac z literkami, bo wczoraj nie miałam czasu. No i jedziemy zamówić żaluzje do sypialni, bo w oknie nie ma nic poza szybą
Agata - fajnie, ze juz w domu z Antosiem. Śliczne imię
Szczesliwamama - trzymam kciuki za szczęśliwy przebiegObyś na czas dotarła do szpitala i czekamy na wieści o kolejnym Dzieciaczku
Kobietka - śliczne imię dla synka i super, ze juz jesteście w domu. Kciukam za szybkie dojście do formy !!!
Za wszystkie szpitalne mamy kciukam za każdy dzien w dwupaku !!!
Suzana - jak u Ciebie, bo przez weekend sie nie odzywałaś, moze mamy druga Księżniczkę?
Muniek - daj znać jak z wyjściem Samuelka do domku.
Miłego dnia dla czekających i tych, które juz Tulą MalenstwaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 11:10
Rozalia, karolinka85, dorcia8919, Z., maglic lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
karolinka85 wrote:Kasika to daj znac koniecznie po wizycie.. Ja jutro podjade do rodzinnego zeby zerknal na te 3 krostki co mam przynajmniej tylko tyle widze..ale to raczej zwykle krostki..czasami mialam takie np. Na ramionach takie male jakby ropne..
Przy okazji wezme skierowanie na alat i aspat..
Marcia z tego co kojarze to Ty jestes weterynarzem? Bo moja suka ktora mieszka u mamy ma chyba ciaze urojona..z tego co siostra wyczytala w necie to ma w wiekszosci wszystkie objawy.. Co z tym robic? Raczej jak najszybciej udac sie do weta?
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujaceoraz za wyniki..i szybkie porody..-te ktore sie juz nudza..niech rodza!
Hej,
Co do ciąży urojonej to przede wszystkim trzeba zrobić wszystko żeby przestała o tym myślećbo to jest w głowie. Trzeba pozabierac wszystkie zabawki, żeby nie znosiła na swoje posłanie, dużo dużo spacerów, nie przytulac, jak naj mniej glaskac, nie brać na kolana jeśli to Malý pies. Wiem ze to brzmi dziwnie i jak tu się nie litowac, ale chodzi o taki zimny wychow przez pare dni.
A po drugie trzeba pomacac sutki, nacisnąć i sprawdzić czy nie leci mleko i czy nie są gorące. Jeśli tak to juz może być stan zapalny, albo zaraz się pojawi jak jest mleko, trzeba wtedy się udać do lekarza i da leki na zatrzymanie laktacji, ew na stan zapalny.
Jeśli z sutkami jest ok, to co napisalam u gory wystarczy i przejdzie
No i niestety to lubi się powtarzać po następnych cieczkach...karolinka85 lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Marcia dziekuje za odpisanie.. Jak siostra wroci z uczelni to ma zobaczyc te jej sutki bo wczoraj mama mowila ze tak jakby cos wylatywalo jej z sutkow.. Wiec najwyzej podjada do weterynarza..
Edit: z dwoch ostatnich jej leci..wiec jada do weta..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 13:51
Marcia86 lubi tę wiadomość
-
zapah_ciszy wrote:Dziewczyny mam pytanie.
Co jeśli w moczu występują bakterie? Lekarz Wam coś na to daje?
Robicie dokładniejszy posiew? Czy można to zignorować?
Jesli sa leukocyty,erytrocyty to przewaznie kaza robic posiew moczu no i potem w zaleznosci co wyjdzie to antybiotyk..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 14:18
zapah_ciszy lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Naszym mamusią upieczonym gratulacje, super, że macie to już za sobą
Suzanna, co tam u was?
Gosiu, piękne zdjęcia
Zyrcia, jak tam sytuacja??
Ja w środę mam konsultacje przed cc i ustalanie terminu, Ehhh torba nie spakowana, nic nie gotowe a dziś obliczylam że za ok 20 dni będę miała już malutkąjak wcześniej nie będzie chciała...
Alorrene13, karolinka85 lubią tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
CaneCorso za późno ... zrobiłam skaling i piaskowanie. Powiem Wam szczerze, że przyjemnie nie było, bolało nawet trochę czego się nie spodziewałam. Mi dentyska nie odradzała tego zabiegu, mam problem z krwawiącymi dziąsłami, miałam go już przed ciążą. Powiedziała, że jak kamienia nie usuniemy to nie wyleczę tych dziąseł i tak, więc usunęłam. W biedrze nic ciekawego, tylko płyn do Prania Lovela kupiłam, no i 4 km spaceru zaliczone. Poza tym jakieś domowe zajęcia dziś, pranie, gotowanie... Karolinka jestem ciekawa na kiedy ustalą Ci to CC. Ja się zaczęłam zastanawiać czy 4-6 czerwca to dobry termin bo to długi weekend z Bożym Ciałem, no ale , ktos tam w szpitalu na dyzurze być musi
Tylko chciałabym aby było mało albo wcale rodzących jak ja przyjdę, no ale to kolejna rzecz której nie da się zaplanować
Sista, Nenette trzymam za Was kciuki
Zyrcia, Scintilla, Suzana, milczące co u Was?
Kobietka dziękujemy za więcej informacji i jeszcze raz gratulujemy ! Cyprian, ładne i oryginalne imię
SzczesliwaMama powodzenia jutro !Sista, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnye nie rodzę
Dzisiejsza noc tragiczna, zgage taką miałam, że myślałam że się wścieknę i powyrywam sobie wszystkie włosy, wypalało mi cały przełyk. Wszystko mnie swędziało, już mam rany na nogach bo nie mogę się opanować, ale to tylko w nocy -_- Brzuch napięty, w szyjce kuje i nic ! Byłam rano na badaniach sików i morfologii, a wizyta dopiero w czwartek
Tak mnie boli miednica, spojenie i pachwiny, że już ledwo leże, nie mówiąc o chodzeniu -
Prosze Was o kciuki dla mojej suni..u weta okazalo sie ze ma guza 5cm na sledzionie.. Teraz robia rtg czy nie ma przerzutow..jesli nie to odrazu operacja..
a jak sa to niewiem..
Boze wyc mi sie chce..