X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic, cieszę się, że chlebek się sprawdził, zawsze to jakieś urozmaicenie :) Jeśli chodzi o zawroty głowy to ja ich nie mam więc nie wiem czy to od tego, musisz dopytać swojego lekarza, ale życze aby szybko to przeszło i nie męczyło!

Sista, trzymam kciuki za rozmowę z ginem i za to aby Cię nie posłali do szpitala i gratuluję poprawy wyników, widać, że zmierza to w dobrą stronę ;)

Czarna, gratulacje!

Katha, fajnie, że się odezwałaś, pisz częściej, chociaż współczuje tylu przygód po drodze. Mam nadzieję, że teraz już będzie z górki!

A ja byłam w week na wizycie i dowiedziałam się, że moja szyjka ma jeszcze 1 cm :( więc na razie nie zapowiada się żaden poród. Zazdroszczę tym, które mają to za sobą (chociaż wiem, że jak mi Młody zacznie wrzeszczeć i nie będzie dało się go uspokoić to będę chciała aby wrócił do środka ;)), zazdroszczę Wam twardnień brzucha bo ich też nie mam. Za to wczoraj pojawiły się jakieś kłucia w środku w Bożence ;) łudzę się, że coś się rusza... chociaż jakoś wydaje mi się, że wpasuję się w ten wykres co Nieukowa wrzuciła i urodzę po terminie :/ Wczoraj nawet chciało mi się trochę płakać bo naprawdę nie spodziewałam się, że tak będzie wyglądać końcówka i przyznam, że trochę jak Zyrcia obraziłam się na swojego syna. Jeszcze się nie urodził a już pokazuje charakterek.
    Wiem, że w teorii mimo, że ciąża donoszona to jest jeszcze czas, ale ja jestem drobna a On z kazdym dniem przybiera na wadze, boję się ciężkiego porodu i że zostanę tam zmasakrowana i wymęczona zanim w szpitalu dojdą do wniosku, że może jednak CC. No i na tym etapie nie wiem jak Wy ale ja się po prostu zaczynam zamartwiać o te wszystkie problemy co mogą wystąpić na końcówce np. małowodzie, starzenie łożyska, o to wszystko co dziecku może zaszkodzić, chciałabym już aby było bezpiecznie po prostu.

Za szpitalne dziewczyny trzymam kciuki abyście donosiły, to już nie dużo zostało.
    Pozostałe wspieram we wszystkich dolegliwościach i problemach, jakoś damy radę :)

Pozdrawiam i życzę miłego, słonecznego dnia!

Alorrene13, Viola, Rozalia, maglic, gosi_a, dorcia8919, karolinka85, Sista, zyrcia, Joasia:), Scintilla, Katha81 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dzisiejsza noc spedzona na wizytach w WC, chodzę częściej ale to pewnie przez furaginum, M się śmiało, że może powinnam spać w łazience będzie bliżej :-D po wczorajszym obfitym obiedzie u znajomych miała delikatną zgagi, są o wiele mniejsze niż były i to mnie cieszy ogromnie ;-) moje sny ostatnio bardzo mnie zaskakują, w trakcie ostatniego poród odbył się w mojej łazience, tylko, że z łazienki wyszedł M z Livia na ręku a ja leżałam w salonie :-\ po przebudzeniu przestraszylam się bo miałam uczucie dużej wilgoci ale to tylko luteina . Wczoraj pierwszy raz dosyć mocno zakulo mnie w Bożenie, twardnienia mam takie jak miałam mam nadzieję, że nic się nie wydarzy w ciągu kilku dni bo M leci na pogrzeb a ja zostaje sama, a los potrafi platac figle.
    Czarna serdecznie gratuluję :-D
    Nenette ściskam Was mocno, Scintilla co u was, wychodzisz dziś ze szpitala? BrumBrumek jak u Ciebie ma się sytuacja?
    Za wszystkie wizyty trzymam kciuki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w poniedziałkowy poranek.
    Po pierwsze to wielkie gratulacje dla Czarna94. Już się nie mogę doczekać bliższych informacji o Księżniczce i jej Mamie.
    Katha - wierzę że karta się odwróci a synek Ci wszystko wynagrodzi. Już niedługo do końca.
    Co do krostek na brzuchu to chyba bym najpierw poradziła się ginekologa. Może to normalne. W końcówce ciąży zaczynają znowu szaleć hormony. Ja miałam kilka tygodni temu problem ze swędzeniem brzucha ale takim że myślałam że go rozdrapie do krwi. Zmieniłam balsam na rozstępy i przeszło. Trochę mnie to zdziwiło bo używałam go przez wiele miesięcy w ciąży więc co się stało że nagle mnie uczulił? Dziwne ale w ciąży dużo rzeczy mnie zaskakuje :)
    nenette trzymaj się kochana. Mogę Cię pocieszyć że kolejne tygodnie ciązy wcale nie przynoszą gotowości na poród czy opiekę nad dzidziusiem. Mam sporo myśli że nie będę wiedzieć co i jak i że będzie nam bardzo ciężko. Oby instynkt macierzyński zadziałał...
    Z. jesteś w stosunku do mnie o 2 dni do przodu :) Ja wolę jednak by Mały posiedział jeszcze z tydzień. Wydaje mi się że już strasznie dużego przyrostu nasze dzieci już nie mają więc spokojnie. U mnie zapowiada się duży chłopak ale wierzę że sobie poradzę (w 36+2 miał 3,2kg). Ponadto w szpitalu mierzą miednicę i główkę dziecka i na tej podstawie podejmują decyzję o SN/CC. Tak więc spokojnie Kochana. Im dłużej dzidziuś siedzi w brzuszku tym większe szanse że szybko wrócicie do domku i nie będzie musiał leżeć w szpitalu.
    Wczoraj wieczorem mały strasznie wierzgał. Już nawet myślałam żeby na ip jechać bo to nie było typowe, ale w końcu zmęczona padłam. Od rana prosiłam go żeby dał Mamie jakieś sygnały że wszystko z nim dobrze, bo bałam się że zakręcił się w pępowinę. Bogu dzięki znowu zaczął się wiercić.

Z., Rozalia, dorcia8919, Joasia:), AMJ, Scintilla, Katha81 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha dzieki za info i wspolczuje przejsc :(

Nenette ile wazy twoja Pola? 35tc to juz calkiem ladny wiek, ale i tak kciuki trzymam za jak najdluzsze przetrzymanie malenkiej w macicy...

Ja sie nie boje samego porodu, a jedynie tego ze mnie zlapie paniczny strach i dostane blokady psychicznej przez bol albo postepowanie personelu. Poki co czekam na porod z nadzieja i ciekawoscia... I fascynuje mnie jak to wszystko fajnie jest zrobione. Piersi juz produkuja mi kilka kropel siary, tez mnie to zadziwia :)

Aha, chyba moge rodzic- na baloniku mam rekordowe 9cm a to juz wystarczy podobno :)
    Takze wiecie... OD SOBOTY (37TC) SIE ZACZYNAM OFICJALNIE NUDZIC!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 08:32

Z., gosi_a, gucio, dorcia8919, karolinka85, Joasia:), .aś., Katha81 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjj u mnie tez sie zaczelo ;// kregoslup boli niemilosiernie,az sobie przypomnialam ostatni naturalny moj porod :((( jedziemy szybko po skierowanie od gin bo juz ma ,ze cierpie na kregozmyk ,trzymajcie sie i powodzenia wszystkim !:*

Joasia:) lubi tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się po weekendzie :) Komunia bardzo udana, kilka grzechów kulinarnych i spacery z mężem nad jeziorem, było miło ale się skończyło ;) Nadrabiać Was nie będę bo przez tel ciężko, gratuluję tylko Czarnej dzieciaczka :) Dziś wieczorem kolejna wizyta u diabetologa a jutro ustalenie konkretnej daty cc :)

Z., maglic, dorcia8919, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio dzięki, żebym miała pewność tylko że to tylko rozstępy a nie np półpasiec itp

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika polpasiec to nie jest na bank, on jest bardzo charakterystyczny i bolesny. Mimo wszystko idz do lekarza, nawet rodzinnego, jezeli tak mocno cie to niepokoi... Wydaje mi sie ze to juz bardziej jakas alergia...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Gucio dzięki, żebym miała pewność tylko że to tylko rozstępy a nie np półpasiec itp
    bądź dobrej myśli i szybko skonsultuj się z lekarzem

kasika8303 lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Hej :) nieukowa, kasika milo ze pytacie co u mnie. Ponad 2 miesiace nic niepisalam bo troche sie u mnie dzialo/dzieje. Ale podczytuje was, zwlaszcza ostatnio :)

U mnie W skrocie to lezalam w szpitalu z powodu skracania sie szyjki plus sterydy na plucka bo grozil mi przedwczesny porod. Gdy sie uspokoilo i juz bylam w domku mialam podejzenie cukrzycy. Na szczescie wynik byl dobry. Potem zaczela mnie bolec stopa i lydka, podejzenie zakrzepicy zyl. Nie wykluczyli ani nie potwierdzili bo jedna zyla byla schowana wiec przepisali zastrzyki clexane plus noszenie podkolanowek uciskowych. W miare sie noga uspokoila zaczely mi dretwiec dlonie, potem byl ogromny bol jakby mi ktos dlonie na zywca lamal :( diagnoza zespol ciesni nadgarstka. W tej chwili pomaga akupunktura co 3 dni. No i na koniec znow podejzewali cukrzyce bo maly jest bardzo duzy i ostatnio mial brzuszek ciut wiekszy niz glowka :( podejzenie makrosomii. Cukrzyce niby wykluczyli ale i tak dziecko duze a ja bardzo mala i waska jestem :( jutro znow wizyta i kontrola wzrostu plodu plus omowienie porodu (byc moze bedzie cc). Poza nie moge sobie poradzic z anemia. Hemoglobina juz na poziomie 9.5 :( mimo brania zelaza w tabletkach. No i tak zlecialy mi te ostatnie 2.5 miesiaca. Pozdrowiam i zycze milej nocki :)
    Katha jestesmy z Tobą, trzymaj się dzielnie i pamiętaj, że to już końcówka więc niebawem ujrzymy wszystkie już nasze pociechy.

gucio, Katha81 lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna gratuluję córeczki.

Katha fajnie, że się odezwałaś. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej.

U nas po kilku spokojnych nocach znów wróciły bóle bioder. Ale nawet mimo tego w miarę udało mi się wyspać. Poza tym nad ranem pojawiło się ciągnięcie w pachwinach jakiego już dawno nie było, ale udało mi się jakoś to rozchodzić. We środę idziemy na usg. Zobaczymy ile Malutka może ważyć. Trochę się tego boję bo jak będzie duża to nie wiem czy dam radę urodzić SN, a CC boję się jak głupia. Wiem, że jak nie będzie innego wyjścia to będą musieli mnie pociąć, ale wizja leżenia na stole operacyjnym i krojenia mnie przeraża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 09:25

Katha81 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam półpaśca w zeszłe wakacje i niekoniecznie jest on bolesny, bo mnie nic nie bolało. Zobaczyłam tylko plamkę w okolicach stanika jakby pod pachą, trochę swedziała i powiekszała objętość, jednak myślałam że sama zajdzie. Po około tygodniu poszłam do dermatologa który powiedział że to już końcówka choroby i nie przepisał żadnych leków oprócz czegoś do psikania na zasuszenie.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki,
    Kolejny weekend spędzony na działeczce, tym razem z dwójką znajomych oprócz męża, więc fajnie. Chociaż pogoda była jeszcze chłodna, a M ubolewa, bo od następnego weekendu ma być tak ciepło, a on już chyba nic nie będzie pił, nawet piwka ;) Był grill, spacerki małe, ognisko, w sobotę nawet leżak i chwila opalania ;) Czytałam co nie co, na bieżąco mimo słabego zasięgu. I myślałam sobie: Ha ! Wyjechałam i żadna nie rodzi, bardzo dobrze ;)

Później dopiero te wieści z drugiej ręki ... Więc gratuluję Czarna i życzę zdrówka dla Was! Katha dzięki za info, trzymam kciuki również za Ciebie.

Ja chyba jeszcze jakoś wytrzymam w 2paku ;) Zaczęły mi się lekkie dolegliwości, które miałyście wcześniej tj. lekki ból pachwiny czy kręgosłupa ale to po dłuższym spacerze, śpię jakoś śpię, ale budzę się wcześniej no i coraz ciężej przekręcać się z boku na bok.

Wg wykresu/danych od Nieukowej wydaje mi się, że termin który obstawiam jest jak najbardziej realny. Tzn. wg USG powinnam mieć termin z tydzień wcześniej czyli właśnie ok. 6 czerwca, no i wtedy jest to skończony 39 tydzień a rozpoczęty 40 więc może się uda ;) Teraz najważniejsze aby doczekać do jutra do wizyty u gina, pobrac gbs, wyleczyć ewentualną infekcję, a w następnym tygodniu zrobić USG - 25 maja no i umówić się do szpitala na pierwsze KTG i to tyle z najbliższych planów :)

Dziś dentysta, ale tylko skaling i piaskowanie z fluoryzacją. Później pójdę do biedry bo chyba jest jakaś oferta dla mam i dzieci, zobaczymy czy u mnie też i czy znajdzie się coś ciekawego.

Agatko fajne fotki i widać szczęście małżeńskie zakwitło w pełni ;)

Aghata trzymaj się z tym małym głodomorkiem ;) Sama nie wyobrażam sobie jak to będzie z karmieniem, ale cóż ... chciałabym ...

Także chyba następny noworodas dołączy do nas jutro, trzymamy kciuki !

Kiedyś obiecałam Wam kilka zdjęć z sesji brzuszkowej... no to pokażę ;)
    Publikuję bez M bo on raczej nie chce zainstnieć na naszym forum ;)

u0yessurohgz_t.jpg
    dk7q8jr0sznl_t.jpg
    48ggf1erycip_t.jpg
    7n7e4utrrngy_t.jpg

Pozdrawiam wszystkie oczekujące i te w szpitalach i w domach :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 09:38

agawera, Rozalia, dorcia8919, Z., maglic, gucio, Sista, gosi_a, Inesicia, karolinka85, Joasia:), lilly78, karolina0522, Aka81, zapah_ciszy, Scintilla, A1984, Katha81, Finezja lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Czarna gratuluje...........

Kasika mi tez wychadza krosyki na brzuchu tylko tak pojedynczo jak jedna zejdzie to druga sie pojawia. Moze cie cos uczula grunt zeby nie drapac bo sie rozsieja.... Najlepiej jak jednak skoczysz do lekarza...

Alorrene super zdjecia....
    Ciezko mi zapamietac wasze ksywy a nie chce sie pomylic.
    Tak wiec trzymam kciuki za wizyty, kto chce urodzic niech urodzi .... Za maluszki te ktore jeszcze maja czas zeby nie wyskakiwaly......

Milego dnia

Alorrene13 lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!

Na początek gratuluję Czarnej! i mamy pierwszą księżniczkę na naszym forum :)

Allorene, Agata super zdjęcia.

U mnie nocka o dziwo pięknie minęła. Mało wstawałam do WC i ta cholerna 8 dała mi spokój. Więc płukanki i smarowanie zdały egzamin. A po porodzie biegusiem usuwać wszystkie po kolei. (Karolinko dziękuję za radę odnośnie maści :) )

Wczoraj zamówiłam, przepraszam dziadkowie :P wózek i łóżeczko :) Przesiedziałyśmy z moją mamą chyba cały dzień, żeby wybrać idealne :P a mój tato wybierał kolor :P aż w szoku byłam, że tak bardzo się zaangażował :P no Ale w końcu pierwszy wnuk, więc może dlatego ;)

Od soboty chodzą za mną placki ziemniaczane i koniecznie dziś na obiad muszą być. A mój mężulek na to, że jak to moja zachcianka to on się nie będzie odzywał i nie ma nic przeciwko :) I czekam czy ustanie wiatr, bo nie wiem czy wstawiać ostatnie 2 tury prania, czy muszę sobie odpuścić. a tak to ogólnie zero planów, więc odpoczywam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 09:55

maglic, Alorrene13, gosi_a, Inesicia, Z., karolinka85, Joasia:), Rozalia, A1984 lubią tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*

u mnie noc dobra, jak każda - bolą pachwiny i biodra ale przy przekręcaniu tylko jęczę i szybko znowu zasypiam. :)

Allorene - przepiękne zdjęcia :)
    Czarna - GRATULACJE!
    Scintilla - opoczywacie już w domku? :>
    Brumbrumek - i jak tam infekcja? Pewnie poszła w zapomnienie? Aaa i gadają coś o tych płytkach? :/ bo ja już mam w głowie jakiś krwotok czy co :(

Za wizyty i badania kciuki mocno zaciśnięte :) Ja dzisiaj idę na KTG mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze - proszę o kciuki :)

dorcia8919, Alorrene13, Inesicia, Rozalia, Z., karolinka85 lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wydrukowałam plan porodu, skompletowałam do jednej teczki wyniki badań do szpitala, namiary na połóżną i przychodnię itp itd.
    No i odebrałam wynik GBS, na szczęście jestem wolna od tego dziadostwa :D

Noc wyjątkowo dobra, dziś w planach mam sprzątanie szafy, wizytę w urzędzie w celu dopisania do lisy wyborczej na II turę. I odwiedziny kumpeli :P

Allorene ostatnie zdjęcie GENIALNE. Mój mąż nie chce uczestniczyć w sesji ciążowej a samej mi iśćsmutno. On mi lubi robić zdjęcia ale takie "jak coś się dzieje albo na wycieczce" a nie pozowane. Ale może namówię go chociaż na jedno portretowe z dużym brzuchem :P

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) my już od wczoraj w domku :)

U nas było cc niestety jak dla mnie straszne przeżycie zdecydowanie lepiej wspominam poród naturalny. Sama operacja strasznie stresująca a samopoczucie po cc okropne :( samo wstanie po cc to nic strasznego ale ból przy obkurczaniu macicy coś strasznego jak dla mnie i na dodatek straszny ból głowy towarzyszy mi od samego cc. Nie chce nikogo straszyć bo każda z nas jest inaczej uczulona na ból także nie ma co się zamartwiać na zapas ;)

Na imię daliśmy Cyprian także można dopisać do listy :D

Nasz mały przy urodzeniu miał trochę problemów niestety zachłysnął się wodami przy wyciąganiu i do tego owinięty pępowiną dwa razy :( także spędził pod tlenem ze 3 godziny zanim go przynieśli do mnie.

Waga 3440 i 54 cm długi urodzony w 38 tyg (37+3) ze względu na podejrzenia rozejścia spojenia i przewidywanej dużej wagi.

No i widzę że już jest nas "rozpakowanych" więcej także gratuluję wszystkim a za te w dwupaku trzymam kciuki :)

Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 10:26

Sista, Z., Rozalia, dorcia8919, maglic, Inesicia, karolinka85, Joasia:), gosi_a, gucio, Tigana, sss, szczesliwamama, Marcia86, Nieukowa, Ania1704, Alorrene13, Viola, karolina0522, nenette lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Kasika polpasiec to nie jest na bank, on jest bardzo charakterystyczny i bolesny. Mimo wszystko idz do lekarza, nawet rodzinnego, jezeli tak mocno cie to niepokoi... Wydaje mi sie ze to juz bardziej jakas alergia...

Na 16 jadę do dermatologa, dam znać po wizycie co to za gówno się przypałętało :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika to daj znac koniecznie po wizycie.. Ja jutro podjade do rodzinnego zeby zerknal na te 3 krostki co mam przynajmniej tylko tyle widze..ale to raczej zwykle krostki..czasami mialam takie np. Na ramionach takie male jakby ropne..
    Przy okazji wezme skierowanie na alat i aspat..

Marcia z tego co kojarze to Ty jestes weterynarzem? Bo moja suka ktora mieszka u mamy ma chyba ciaze urojona..z tego co siostra wyczytala w necie to ma w wiekszosci wszystkie objawy.. Co z tym robic? Raczej jak najszybciej udac sie do weta?

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace ;) oraz za wyniki..i szybkie porody..-te ktore sie juz nudza..niech rodza! :)

kasika8303, gucio lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ