Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
sss wrote:Wiecie co zjem zaraz lody..... Moze mi sie poprawi......... Wam tez zycze poprawy nastroju
-
Inesicia wrote:Ja po obejrzeniu filmików z tego bloga http://catchtheflow.pl/37-38394041-tydzien-ciazy-vlog/ zaczynam wątpić w to, że urodzę w maju.
A szczerze mówiąc bardzo bym już chciała. Nie mam zamiaru robić kolejnego generalnego sprzątania. I jeszcze 4.06 przyjeżdżają do nas teściowie ze szwagrem i jak pomyślę, że miałabym być świeżo po wyjściu ze szpitala w tym czasie to już mi się nic nie chce.
W ogóle dziś mam kiepski dzień. Hormony chyba zaczynają buzować, a ja mam ochotę kogoś udusić (ale, że pod ręką tylko M, a ja nie chcę żeby Zosia była półsierotą to niestety muszę znaleźć jakiś inny sposób na wyładowanie tych emocji).
maglic ja co prawda nie jestem słodką mamusią, ale ostatnio też zdarzyły mi się lekkie zawroty głowy.
Mi pomogło playstation....walki na miecze, jak zabijanie...zmachalam się wyladowalam i jest superNieukowa lubi tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Witajcie Dziewczynki,
U mnie bardzo ruchliwy dzien. Po 9.00 wyjechaliśmy z domu na badania do Tychów. Po badaniu pojechaliśmy nad jezioro, M. jeździł na rowerze, a ja odpoczywałem na moloPozwoliłam sobie na małe lody, w końcu juz po badaniu. Zjedliśmy obiad w naszym ulubionym francuskim bistro i pojechaliśmy po wyniki badan. No i zaskoczenie, bo jest duża poprawa, choc nadal daleko powyżej normy. Alat 134 (norma 0-33, a w środę 294), Aspat 116 (norma 0-32, a w środę 252), fosfataza alkaliczna 122 (norma 35-104, a w środę 126). No i zrobiłam tez bilirubine, która jest w normie 10 (norma 0-22). Ufam, ze dzięki temu nie położą mnie do szpitala, tylko bede cześciej odwiedzać lekarza. Mogę do niego chodzić co tydzien, a na ktg nawet codziennie, byleby tylko nie iść do szpitala, mam zbyt duzo rzeczy do zrobienia.
Olga cos sie mało rusza, ale jak jest bujana właściwie non stop, to co sie jej dziwić
Wpadliśmy do domu i wielkie porządki, bo za godzinę przyjeżdża znajomy, który zostaje na noc. Ogarnęłam kuchnie, toaletę oraz umywalkę w łazience. Teraz jeszcze prasowanie, jakie zalega na fotelu
Wasze kciuki, jak widać ogromnie pomagają, mam wiec prośbę o kciuki jutro, bede dzwoniła do mojego gina...
Pozdrawiam ze słonecznych Gliwic !!!maglic, Nieukowa, szczesliwamama, gosi_a, karolinka85, Viola, Aneta87, dorcia8919, Z., Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySista super, że wyniki się poprawiły. Kciukam za dalsze spadki.
Ja jakoś nie mam nerwa chyba że M jest w domu ( a teraz jest w pracy więc mam luz). Raczej dopadają mnie smutki.
Na poprawę humoru właśnie upiekłam placka z rabarbarem i kruszonką. Jeszcze gorące ale już cudnie pachnie ;p
Od jakiegoś tygodnia obowiązkowo muszę zaliczyć drzemkę w południe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 17:23
karolina0522 lubi tę wiadomość
-
Aka co do drzemki, mam to samo, bez drzemki ani rusz a potem w nocy tą godzinę spać nie mogę. No ale co mam się męczyć w dzień jak na siedząco zasypiam.
Poczytałam dziewczyny o tych krostkach co mam w okolicy pępka (cholestaza wykluczona) i robią się bez przyczyny i po porodzie niby same znikają. We wtorek gin to zobaczymy co na to powie , niech da tylko aby to nie swędziało, no i mam okropny brzuszekkurde wygląda to jak by były rozstępy tylko z krost zrobione
Moja koleżanka też miała i mówiła mi wczoraj że 1,5 tyg później urodziła. A jej się zrobiło od hormonów, które czuły poród nosem
Karolinka z tym ip masz dobrzeU mnie jak bym pojechała że mnie szczypie to bym usłyszała że jutro mam iść do gina. Tak samo jak bym pojechała z tą wysypką, pogonili by mnie jak nic do gina. Fajnie że masz taki szpital.
U mnie skurczy już 10 spokojnie naliczę w ciągu doby. Wydaje mi się że mam jej coraz częściej.Sista, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Sista a dziś z kolei ja podziwiam twoją energię bo jestem dętka cały dzień
Ledwo się kulam, taka jestem śpiąca, do tego ciągła zgaga...
Nie mam siły przesadzić ostatniego pomidorka (8szt posadziłam przez cały dzień, w takim tempie uprawy to by ludzkość wymarła, taki ze mnie rolnik-ogrodnik
Co do terminu porodu to w sumie ciekawe, prawie każda z nas się zastanawia kiedy urodzi (oprócz tych które rodzą przez planowe cc)... znalazłam info, że ok. 10% kobiet rodzi po skończonych 39tc, 8% po 41tc, 80% kobiet po 40tc, a 2% w ciągu reszty ciąży (od 22tc)...
Czyli najbardziej realne szanse jednak że urodzimy w 40 tygodniu
O proszę, tu jest wykres (z tym że liczą rozpoczęty, a nie skończony tc):
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 18:18
Sista, maglic, Z., Scintilla lubią tę wiadomość
-
Kasika, nie strasz mnie! Ja też dzisiaj odkryłam krosty na brzuchu, w ogóle skóra mi się jakaś dziwna zaczęła robić. Nie wiem o co chodzi... jakaś taka pergaminowa. Wczoraj już czułam skurcze dosyć regularne, bolały jak przy okresie, dzisiaj boli cały czas, a mam wrażenie, że mała w ogóle nie śpi. Grzecznie leżę, ale byle do usg...Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nieukowa, ale to co napisałaś nie pokrywa się z wykresem xD Chyba, że jestem niekumata jakaś.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Kasika,mi ciagle powtarzaja ze nawet z najmniejsza pierdola mam przyjezdzac..pewnie dlatego ze prowadzi mnie profesorka no i te 2 poronienia..choc u Ciebie tez jest obciazony wywiad polozniczy..
Znowu trafilam na tego mlodego lekarza..wiec mowie mu ze znowu z infekcja przyszlam..zbadal i mowi no ze jest..ale raczej jakas lekka skoro tylko3szt pimafucinu dal..
Ktg nowil ze bez sensu skoro dobrze czuje ruchy..troche se pozartowal..i dzis nawet szybko..ponad godzine mi to zajelo..
A te skurcze masz bolesne? Bo u mnie twardnienia sa tez czestsze ale nic nie odczuwam..
Kasika Ty te krostki masz w okolicach pepka? Ja wlasnie zauwazylam wysoko jak sie zaczyna brzuch..mam 2 i czasami swedza..coz to moze byc..
Dlonie ani stopy mnie nie swedza..wiec raczej cholestaza tez odpada..
Sista super ze wyniki spadaja w dol..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 18:53
Sista lubi tę wiadomość
-
Aś bo dane były z jakiejś tabelki i mówiły o rozpoczętych tc a wykres z innej stronki i na nim są skończone tc. Ale dane są podobne- nie ma co się kłocić z terminem, wyganianie dziecka ns siłę nie na wiele się zda jak dzieć uparty a macica niegotowa
Sista, maglic lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:Sista, cieszę się z tak duzej poprawy wyników
Dziewczyny martwiace się o cholestazę! pamiętajcie przy tej chorobie nie ma wysypki, jest tylko uciążliwy świąd.i ze zaczyna sie od stop i dloni..
I jeszcze inne byly podane dolegliwosci..
Czasem mnie cos zaswedzi ale to chyba od czytania o niej i myslenia..Scintilla, Viola lubią tę wiadomość
-
Nieukowa - zgoda w 100% myślałam, że magiczne 4S ruszy cokolwiek w mig - pomyliłam się, zawiodłam i nie wiem co tam jeszcze
teraz jestem obrażona i niech tam siedzi, nawet i do 42 tygodnia. Ja na jego miejscu też bym siedziała w super ciepłym brzuszku, więc już mu się nie dziwie
jak wyjdzie to wyjdzie - nie napalam się. Tylko w duchu proszę o to żeby mi się w tej głowie nie kołowało jak po jakimś przepiciu, bo a to tu by się człowiek przeszedł, a to tam - a tak boję się żebym nie padła gdzieś po drodze
A jak ogólnie Bożenka ? Do 10 już doszła. Ja teraz żałuje, że nic w tym kierunku nie robię - Bożena zostanie znokautowana
/ Sista - gratuluje wynikow :*
O apropo - dziewczyny - skoro kciuki pomagają to proszę trzymajcie kciuki za moja głowę - niech już nie wirujeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 19:25
Sista, Aneta87, Viola, karolina0522, A1984, Z. lubią tę wiadomość
-
Oczywiscie trzymam kciuki zeby bole glowy ustaly i za wszystkie inne prosby. Ja jutro mam na 14 ta wizyte najpierw anestezjolog i polozne potem o 16 ginekolog, a ze dzisiaj odczuwam mocne bole w dole brzucha to moze cos przyspiesza te cc
maglic lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
Chcialam was poinformowac ze dzis nad ranem Czarna94 urodzila coreczke
Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na kolejne donoszone dzieciaczkiagawera, EP!C, Sista, Nieukowa, maglic, XxMoniaXx, Joasia:), Aka81, karolina0522, gucio, siamyrka, karolinka85, Inesicia, Ania1704, dorcia8919, Miru, A1984, Z., BrumBrumek, sss, CaneCorso, Scintilla lubią tę wiadomość