Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia82. wrote:Agawera wysłałam, ale dziś był wpis u nich Facebooku, że robią listę i te osoby co nie wyslaly maila będą wchodzić w drugiej kolejności
No zobaczymy -
Agatko, witaj w klubie. Ja dzisiaj rycze cały dzien, w Tesco, w samochodzie, przed TV...rycze bo nie dam sobie rady, rycze ze szczęścia, ze strachu czy wszystko bedzie ok, ze nie mam jeszcze samochodu, ze polko-przewijaka nie mam, uszytych poduszek, a rodzę za trzy tygodnie...każdy powód jest dzisiaj dobry, az mnie boli głowa od tego...okropny dzien, gdyby nie wizyta
A1984 lubi tę wiadomość
-
Sista wrote:Agatko, witaj w klubie. Ja dzisiaj rycze cały dzien, w Tesco, w samochodzie, przed TV...rycze bo nie dam sobie rady, rycze ze szczęścia, ze strachu czy wszystko bedzie ok, ze nie mam jeszcze samochodu, ze polko-przewijaka nie mam, uszytych poduszek, a rodzę za trzy tygodnie...każdy powód jest dzisiaj dobry, az mnie boli głowa od tego...okropny dzien, gdyby nie wizyta
Sista to chyba hormony, tak mi się wydajeZalała nas fala oksytocyny, może pocieszy Cię trochę fakt że nie mamy na to żadnego wpływu, czysta biologia. I pewnie nie chodzi ani o samochód ani o przewijak ani o to że nie masz poduszek, szukamy uzasadnienia dla tych łez i emocji i co się nawinie to się nawinie. To nawet piękne, taki zew natury, żegnamy jeden etap witamy drugi. U mnie jest nawet tak że jak mnie wzruszy cholerna reklama Pampers to mam sutki wilgotne.
Sista, Viola lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. I mam mieszane uczucia. Tydzień temu mała ważyła 3 kg a dziś 2800 gr. To się ginowi nie spodobało, jeden przepływ też skale 1 pokazał. Już łzy mi się pokazały.
Szyjki brak, rozwarcie na opuszkę i według gina zacznę rodzić lada dzień. Jeśli nie, to w czw do szpitala mnie bierze na 1 dobę, posprawdza dokładnie jak sie to potwierdzi waga i przepływ to w pt poród.
Jutro jeszcze ktg, małej tętno sprawdzić.
Dziewczyny słyszałyście aby waga spadała? Ja słyszałam tylko że dziecko nie przybiera na wadze, ale że maleje.
Z objawów mam mega migrenę i mdłości. I suchość w ustach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 21:47
-
zyrcia wrote:Wszyscy mówią, że w ciąży wyglądam super
ale w niedziele na urodzinach szybciej wyszli wszyscy bo podobno wyglądałam na zmęczoną. Szkoda, że mnie dziś nie widzicie
wyglądam jak bezdomny, nawet nie zdjęłam pidżamy, gnije na kanapie. głodna jestem, ale nie mam weny wstać i zrobić obiadu
czekam na Radka, niech mnie dziś obsługuje !
-
Kasika nie słyszałam żeby waga spadała ale co chwilę widzę tu na forum nowe rewelacje z USG, przypomnij sobie ile było przypadków że USG dzień po dniu pokazywało skrajnie inne wymiary, wagę itp. Pewnie też bym się na Twoim miejscu zestresowała i fajnie że gin to dokładnie chce sprawdzić ale obstawiam że jesteś kolejnym przypadkiem gdzie USG porównywalne jest do wróżbity Macieja
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:59
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Kasika no dziwne ze waga spadla. To chyba blad pomiaru. Kciukam aby wszystko bylo dobrze
U mnie ostatnio w 4 tyg maly urosl 1200g wszyscy byli zdziwieni az mualam podejzenie makrosomii..a teraz w 18 dni przybral tylko 200g i niby jest w normie (mam nadzieje). Juz sama nie wiem tak naprawde jak duze dziecko nosze i ktory pomiar jest blednywkurzajace.
-
No właśnie, ja rozumiem że nie tyje, i by dziś wyszło 3 kg, ale mniej? To jest dla mnie dziwne.
Jezu, jaką mam migrenę, oszaleję. Musze się uspokoić bo ciśnienie już mam masakryczne.
Karolinka Szymuś piękny.
Aś u Ciebie też jaja widzę, tebadania są niewiele wartekarolinka85 lubi tę wiadomość
-
Kasika - spokojnie. Przede wszystkim, to każdy pomiar jest tylko na oko, moj gin to zawsze powtarza. Moja Olga ważyła dzisiaj 2636g +-385g, czyli błąd pomiaru to 15%. Czy Twój gin tego nie wie, tylko straszyć Cie musi? Ja w spadek wagi dziecka nie wierze. Jeżeli jednak urodzisz w poniedziałek, to bedzie juz 37w3d, czyli juz ciaza donoszona, a Amelka zdrowa i gotowa. Trzymam ogromne kciukasy aby wszystko poszło dobrze !!!
-
Kasika, jedyny co mi przychodzi do glowy to to, ze ostatnio gin błędnie zmierzyć Małą. Kiedyś juz tez tak miałaś. Nie słyszałam zeby dziecko w brzuchu spadało z wagi. A co gin na to??
A jesli chodzi o kremy do opalania, to ja poczatkowo nie miałam zamiaru kupowac bo nie bede wystawiać dziecka na słońce, ale zawsze gdzieś może nóżka bądź rączka się zawieruszyć i niechcący opalić. Tak więc zrobiłam mały research i okazuje się ze pediatrzy nie sa zbytnio za tym zeby smarowac maluchy od pierwszych dni kremami z filtrami. Kremy te sa naładownae chemią, jeśli juz ktoś chce używac dla malucha kremu z filtrem to powinien to być krem na którym jest wyraźnie zaznaczone że można go stosować od 1 dnia życia i co najważniejsze powinien to być krem z filtrami MINERALNYMI.
Jutro trzymam kciuki za Szczęśliwąmamę &&&&& no i jak zwykle nieustająco za wszystkie te mamusie które potrzebują kciuków
Sista bardzo sie ciesze ze dobrze się w sumie skończyło z twoimi wynikamiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 22:19
Sista, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Karolinka śliczny ten Wasz Szymuś.
Sista gratuluję udanej wizyty.
Kasika ja bym się tym aż tak nie stresowała. Przecież to tylko waga szacunkowa i może odbiegać od rzeczywistej nawet o 300g. Wystarczy, że ostatnio wyszło trochę więcej niż Mała ważyła i już wyszło, że nagle schudła.
U mnie na szczęście w całej ciąży tylko 3 razy zdarzyły się sytuacje, że miałam ochotę wszystkich pozabijać, a o wzruszaniu z byle powodu nie było póki co mowy. Za to dla mojego M zrobiłam się znacznie milsza niż byłam przed ciążą
Chyba ta wydzielina to jednak czop bo od przedpołudnia co chwilę jest biało-przezroczysty glut. No i w końcu pojawiają się jakieś ćmiania w podbrzuszu więc może jednak urodzę przed 42 tygodniem
Rano idę na morfologię i mocz, a później na usg więc proszę o kciuki.Sista, A1984, karolina0522, karolinka85, gosi_a, Nieukowa, Alorrene13, zapah_ciszy, Viola, Joasia:), Aneta87, Z., nenette, maglic, Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie ma się co martwić wagą, bo przecież wystarczy, że dziecko podkurczy nogę i cała waga jest inna. Zresztą takie mierzenie w brzuchu to takie pisanie kijem po wodzie.
Dzisiaj zamówiłam ostatnią paczkę z gemini, no i właśnie kupiłam Pharmacerisa. Dla mnie jest świetny bo jest i na wiatr i na słońce, a że pogoda zmienną jest to zawsze to wygodniej. Jest od dnia narodzin i z filtrów mineralnych, w necie opinie też ma ok.
Ja dzisiaj byłam na spacerku i nóg swoich nie poznaję, bo mam giga kostki, że nawet ich nie widać. Mam nadzieję, że do jutra mi opuchlizna zejdzie.
Jutro wizytuję po 15, więc poproszę o kciukiA tymczasem miłego wieczoru
agawera, Nieukowa, Sista, Viola, Alorrene13, Joasia:), Ania1704, Z., maglic, nenette, dorcia8919, Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Gosia dobrze prawi
Ja słyszałam od gina, że nieprecyzyjność pomiaru jest teraz duża, bo nasze dzidziaki oddychają płynem owodniowym i jak robią wdech to powiększa się obwód brzuszka, a jak są na wydechu, to mają go o 1/3 mniejszy. Jeśli raz zmierzy się dziecko na wdechu, raz na wydechu, to pomiary potem bardzo się różnią!
Mam coś dla nieśpiących
NIesamowita animacja porodu naturalnego. Nie ma żadnych scen drastycznych bo to animowane 3d, ale jest tu wszystko, od odejścia czopu, przez sączenie wód, aż po skracanie i zgłądzanie szyjki i potem I, II i III faza poroduDla mnie bomba...
https://www.youtube.com/watch?v=ZDP_ewMDxCoA1984, maglic, Inesicia, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Gosia82. wrote:Agawera dostałam info, ze zapraszają wiec dopisali mnie do listy ale właśnie zobaczyłam, że 23 to sobota w mój mąż idzie na kawalerski a ich zabawy zaczynają się od rana, i co myślisz, że mogę zabrać Maje czy głupio
mysle tak ile ma ?