X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból trochę przechodzi ale wzięłam nospe, nie wiem czy to ból po tym spacerze, czy szyjka się skraca no nie wiem, no ale nic się nie dzieje to może nie urodze dzisiaj. Kurcze juz się zdenerwowalam

• agawera Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    Agawera wysłałam, ale dziś był wpis u nich Facebooku, że robią listę i te osoby co nie wyslaly maila będą wchodzić w drugiej kolejności
    No zobaczymy
    e =mile wysyłałam w niedziele i teraz od niej uzyskałam odpowiedz że nie musze potwierdzac wiec na pewno pójde :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko, witaj w klubie. Ja dzisiaj rycze cały dzien, w Tesco, w samochodzie, przed TV...rycze bo nie dam sobie rady, rycze ze szczęścia, ze strachu czy wszystko bedzie ok, ze nie mam jeszcze samochodu, ze polko-przewijaka nie mam, uszytych poduszek, a rodzę za trzy tygodnie...każdy powód jest dzisiaj dobry, az mnie boli głowa od tego...okropny dzien, gdyby nie wizyta :/

A1984 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Agatko, witaj w klubie. Ja dzisiaj rycze cały dzien, w Tesco, w samochodzie, przed TV...rycze bo nie dam sobie rady, rycze ze szczęścia, ze strachu czy wszystko bedzie ok, ze nie mam jeszcze samochodu, ze polko-przewijaka nie mam, uszytych poduszek, a rodzę za trzy tygodnie...każdy powód jest dzisiaj dobry, az mnie boli głowa od tego...okropny dzien, gdyby nie wizyta :/

Sista to chyba hormony, tak mi się wydaje ;-) Zalała nas fala oksytocyny, może pocieszy Cię trochę fakt że nie mamy na to żadnego wpływu, czysta biologia. I pewnie nie chodzi ani o samochód ani o przewijak ani o to że nie masz poduszek, szukamy uzasadnienia dla tych łez i emocji i co się nawinie to się nawinie. To nawet piękne, taki zew natury, żegnamy jeden etap witamy drugi. U mnie jest nawet tak że jak mnie wzruszy cholerna reklama Pampers to mam sutki wilgotne.

Sista, Viola lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. I mam mieszane uczucia. Tydzień temu mała ważyła 3 kg a dziś 2800 gr. To się ginowi nie spodobało, jeden przepływ też skale 1 pokazał. Już łzy mi się pokazały.
    Szyjki brak, rozwarcie na opuszkę i według gina zacznę rodzić lada dzień. Jeśli nie, to w czw do szpitala mnie bierze na 1 dobę, posprawdza dokładnie jak sie to potwierdzi waga i przepływ to w pt poród.
    Jutro jeszcze ktg, małej tętno sprawdzić.

Dziewczyny słyszałyście aby waga spadała? Ja słyszałam tylko że dziecko nie przybiera na wadze, ale że maleje.

Z objawów mam mega migrenę i mdłości. I suchość w ustach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 21:47

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może błąd w zmierzeniu ? bo to raczej nie możliwe
    a tak żartem czyba że zrobiłaś jej dietę ;)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Wszyscy mówią, że w ciąży wyglądam super o.O ale w niedziele na urodzinach szybciej wyszli wszyscy bo podobno wyglądałam na zmęczoną. Szkoda, że mnie dziś nie widzicie o.O wyglądam jak bezdomny, nawet nie zdjęłam pidżamy, gnije na kanapie. głodna jestem, ale nie mam weny wstać i zrobić obiadu :/ czekam na Radka, niech mnie dziś obsługuje !
    Żyrcia ja mam to samo: z dnia na dzień czuję się gorzej, strasznie mi ciężko oddychac i chodzić, a do tego od tygodnia mam jakiś wilczy apetyt, bardzo mi wszystko smakuje! Boję się wejść na wagę :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika nie słyszałam żeby waga spadała ale co chwilę widzę tu na forum nowe rewelacje z USG, przypomnij sobie ile było przypadków że USG dzień po dniu pokazywało skrajnie inne wymiary, wagę itp. Pewnie też bym się na Twoim miejscu zestresowała i fajnie że gin to dokładnie chce sprawdzić ale obstawiam że jesteś kolejnym przypadkiem gdzie USG porównywalne jest do wróżbity Macieja

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:59

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika no dziwne ze waga spadla. To chyba blad pomiaru. Kciukam aby wszystko bylo dobrze :)

U mnie ostatnio w 4 tyg maly urosl 1200g wszyscy byli zdziwieni az mualam podejzenie makrosomii..a teraz w 18 dni przybral tylko 200g i niby jest w normie (mam nadzieje). Juz sama nie wiem tak naprawde jak duze dziecko nosze i ktory pomiar jest bledny :( wkurzajace.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ja rozumiem że nie tyje, i by dziś wyszło 3 kg, ale mniej? To jest dla mnie dziwne.

Jezu, jaką mam migrenę, oszaleję. Musze się uspokoić bo ciśnienie już mam masakryczne.

Karolinka Szymuś piękny.

Aś u Ciebie też jaja widzę, tebadania są niewiele warte

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera no właśnie diety jej nie stosowałam :-)

agawera lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika - spokojnie. Przede wszystkim, to każdy pomiar jest tylko na oko, moj gin to zawsze powtarza. Moja Olga ważyła dzisiaj 2636g +-385g, czyli błąd pomiaru to 15%. Czy Twój gin tego nie wie, tylko straszyć Cie musi? Ja w spadek wagi dziecka nie wierze. Jeżeli jednak urodzisz w poniedziałek, to bedzie juz 37w3d, czyli juz ciaza donoszona, a Amelka zdrowa i gotowa. Trzymam ogromne kciukasy aby wszystko poszło dobrze !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, jedyny co mi przychodzi do glowy to to, ze ostatnio gin błędnie zmierzyć Małą. Kiedyś juz tez tak miałaś. Nie słyszałam zeby dziecko w brzuchu spadało z wagi. A co gin na to??

A jesli chodzi o kremy do opalania, to ja poczatkowo nie miałam zamiaru kupowac bo nie bede wystawiać dziecka na słońce, ale zawsze gdzieś może nóżka bądź rączka się zawieruszyć i niechcący opalić. Tak więc zrobiłam mały research i okazuje się ze pediatrzy nie sa zbytnio za tym zeby smarowac maluchy od pierwszych dni kremami z filtrami. Kremy te sa naładownae chemią, jeśli juz ktoś chce używac dla malucha kremu z filtrem to powinien to być krem na którym jest wyraźnie zaznaczone że można go stosować od 1 dnia życia i co najważniejsze powinien to być krem z filtrami MINERALNYMI.

Jutro trzymam kciuki za Szczęśliwąmamę &&&&& no i jak zwykle nieustająco za wszystkie te mamusie które potrzebują kciuków :-(

Sista bardzo sie ciesze ze dobrze się w sumie skończyło z twoimi wynikami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 22:19

Sista, Rozalia lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka śliczny ten Wasz Szymuś.
    Sista gratuluję udanej wizyty.
    Kasika ja bym się tym aż tak nie stresowała. Przecież to tylko waga szacunkowa i może odbiegać od rzeczywistej nawet o 300g. Wystarczy, że ostatnio wyszło trochę więcej niż Mała ważyła i już wyszło, że nagle schudła.
    U mnie na szczęście w całej ciąży tylko 3 razy zdarzyły się sytuacje, że miałam ochotę wszystkich pozabijać, a o wzruszaniu z byle powodu nie było póki co mowy. Za to dla mojego M zrobiłam się znacznie milsza niż byłam przed ciążą ;)
    Chyba ta wydzielina to jednak czop bo od przedpołudnia co chwilę jest biało-przezroczysty glut. No i w końcu pojawiają się jakieś ćmiania w podbrzuszu więc może jednak urodzę przed 42 tygodniem ;)
    Rano idę na morfologię i mocz, a później na usg więc proszę o kciuki.

Sista, A1984, karolina0522, karolinka85, gosi_a, Nieukowa, Alorrene13, zapah_ciszy, Viola, Joasia:), Aneta87, Z., nenette, maglic, Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam do was pytanie jak odczuwacie skurcze ?
    czy brzuch zawsze twardy ? czy dzidzia wtedy sie rusza ?

mam od dzisiaj takie uczucie jakby ból brzucha raz z jednego boku a za jakis czas z 2 boku

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie ma się co martwić wagą, bo przecież wystarczy, że dziecko podkurczy nogę i cała waga jest inna. Zresztą takie mierzenie w brzuchu to takie pisanie kijem po wodzie.

Dzisiaj zamówiłam ostatnią paczkę z gemini, no i właśnie kupiłam Pharmacerisa. Dla mnie jest świetny bo jest i na wiatr i na słońce, a że pogoda zmienną jest to zawsze to wygodniej. Jest od dnia narodzin i z filtrów mineralnych, w necie opinie też ma ok.

Ja dzisiaj byłam na spacerku i nóg swoich nie poznaję, bo mam giga kostki, że nawet ich nie widać. Mam nadzieję, że do jutra mi opuchlizna zejdzie.

Jutro wizytuję po 15, więc poproszę o kciuki :) A tymczasem miłego wieczoru :)

agawera, Nieukowa, Sista, Viola, Alorrene13, Joasia:), Ania1704, Z., maglic, nenette, dorcia8919, Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera dostałam info, ze zapraszają wiec dopisali mnie do listy ale właśnie zobaczyłam, że 23 to sobota w mój mąż idzie na kawalerski a ich zabawy zaczynają się od rana, i co myślisz, że mogę zabrać Maje czy głupio

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dobrze prawi :)
    Ja słyszałam od gina, że nieprecyzyjność pomiaru jest teraz duża, bo nasze dzidziaki oddychają płynem owodniowym i jak robią wdech to powiększa się obwód brzuszka, a jak są na wydechu, to mają go o 1/3 mniejszy. Jeśli raz zmierzy się dziecko na wdechu, raz na wydechu, to pomiary potem bardzo się różnią!

Mam coś dla nieśpiących :)
    NIesamowita animacja porodu naturalnego. Nie ma żadnych scen drastycznych bo to animowane 3d, ale jest tu wszystko, od odejścia czopu, przez sączenie wód, aż po skracanie i zgłądzanie szyjki i potem I, II i III faza porodu :) Dla mnie bomba...
    https://www.youtube.com/watch?v=ZDP_ewMDxCo

A1984, maglic, Inesicia, Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    Agawera dostałam info, ze zapraszają wiec dopisali mnie do listy ale właśnie zobaczyłam, że 23 to sobota w mój mąż idzie na kawalerski a ich zabawy zaczynają się od rana, i co myślisz, że mogę zabrać Maje czy głupio

mysle tak ile ma ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ