Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Scintilla- wysyłam pozytywną energię do Ciebie Kochana, bo ja pomimo trudnego poranku mam mnóstwo energii (chyba dlatego że zaraz się dopadnę do pysznych krajowych truskawek) Końcówka trudna, co zrobisz, ja wczoraj jak zobaczyłam swoje łydki i stopy to nie mogłam uwierzyć co się dzieje. Wszystko przez upał, bo przecież nie przez godzinny spacer.
Co do ruchów to ja nawet już nie zwracam na to uwagi. U mnie Zuzia jest bardzo regularna, co mnie cieszy i teraz sobie smacznie śpi po śniadanku. Wieczorem przy kolacji są zawsze harce, ale o 23 jak idę spać to ona grzecznie ze mną. Mam nadzieję, że mnie nie rozczaruje po narodzinach
Sista- Ty też masz być optymistką, bo z Olgą będzie wszystko ok, będzie śpioszkiem nocnym więc spokojnieA i wątroba się zregeneruje jak ujrzysz Olgę
Ja też czasami wspominam dziewczyny z Ovu, zaglądam tam czasem i widzę, że grono starających się ze mną się zmniejsza cały czas więc się cieszę i kibicuję wszystkim miesiącom
Jak już mówiłam dzisiaj podglądanieZobaczymy, czy mocno Kluseczka moja urosła- relacja jak zawsze wieczorem
Miłego dnia, duuużo energii i optymizmu!!
ps. żeby nie było ja po truskawkach też idę na spacerOdwiedzę aptekę, bo zamówiłam sobie gaziki do wycierania buziaczka i kikuta. A dupkę to podobno najlepiej przemywać wacikiem do demakijażu (tylko większym) z ciepłą wodą niż te chusteczki. Chusteczki są dobre na spacer lub wyjście typu gościna, lekarz.
Dobra, teraz chyba wszystko już napisałam, całuskiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:05
Scintilla, Z., Sista, Alorrene13, dorcia8919, A1984, Viola lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Przede wszystkim gratuluję nowym mamusiom!! Posypałyście się szybciutko. Ciekawe na kogo teraz kolej
Ja w poniedziałek wyszłam ze szpitala i od razu wzięłam się ostro za przygotowania, poprzestawialiśmy meble w pokoju Hani, powiesiliśmy półkę i literki nad łóżeczkiem. Muszę jeszcze przepakować torbę po wizycie w szpitalu. Jakoś mi się czas nie dłuży bo co chwilę coś przestawiam w pokoiku, jeszcze parę rzeczy muszę dokupić a dni tak jak kiedyś dłużyły się okropnie teraz przelatują szybciutko. Mam plan żeby tak za tydz. kończąc przygotowania umyć okna i następnego dnia jechać na porodówkęTylko czy Hania posłucha mamy
Sista, Z., gosi_a, Scintilla, Joasia:), Alorrene13, dorcia8919, Ania1704, nenette, Inesicia, A1984, Viola, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
U nas też pogoda deszczowa.
Kuba z klasą w kinie, potem pizza i lody. Oby tylko nie padało jak bedzie wracał, bo pojechał wózkiem elektrycznym.
Jeżeli chodzi o ruchy to Julka jest bardzo aktywna. Wystarczy, że podotykam brzuch a zaraz mam odpowiedź. Mam wyrażenie, że rusza sie non stop.
Kasika trzymam kciuki by przepływy były bez zastrzeżeń. Tak jak piszą dziewczyny, ciąże od piątku mamy donoszone wiec spokojnie, w razie W bedzie dobrze.
Sista dobrze, że uniknęłaś pobytu w szpitalu. Niech te wyniki, poprawiają się z dnia na dzień.
Jeżeli któraś wizytuje, odbiera wyniki badań, wybiera się na KTG to za wszystkie kciuki zaciśniete.
Szpitalne babeczki dajcie znać co u Was.
Rozpakowanym mamusiom szybkiego, bezbolesnego gojenia ran. Zazdroszczę pozytywnie, że już tulicie swoje skarby.
Miłego dniaZ., Alorrene13, Sista, nenette, A1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie miałam nigdy krwi po badaniu...
Powiem Wam, że z tych dostępnych aktywności fizycznych to najbardziej mam ochotę na jakieś zakupkiDlaczego najbardziej przychodzi ochota na to, jak do końca miesiąca i wypłaty jeszcze trochę
Pójdę i nakupię jakichś pierdół dziecku, ewentualnie sobie ... i po co mi to
no kusi kusi ta opcja, nie ukrywam
Tylko gdzie tu pojechać, do każdego CH kawałek ...
Sista, gosi_a lubią tę wiadomość
-
Stokrotka21 wrote:U mnie to takie brazowe plamienia na wkladce , wczoraj kropka wielkosci jakies 3 cm i dzis tez
A to moze po goleniu? Ja jakies trzy tygodnie temu ogoliłam sie na wizyte. No i przez trzy dni miałam brudną wkładkę od krwi, bo tam sie teraz przez to ukrwienie trudniej ranki goja. Kiedy byłaś u gina?
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:00
Alorrene13, A1984, Sista, Inesicia lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Hej Wam
ja po zakupach , pani w sklepie mnie zaczepiła kiedy termin bo widzi, że brzusio ładnie niżejpffff ja nie zauważyłam, żeby sie obniżył, zgage mam nadal ogromną ..
ale myje okna, sprzątam itp .. mam nadzieje, że 1 czerwca na wizycie moja szyjka już nie będzie miała 4 cm -
Ja po wizycie tez plamiłam na drugi dzień,a kolejnego juz normalnie.
Wczoraj był u mnie znajomy i tak mnie zakłuł brzuch ,ze az steknełam a on stanął na równe nogi strach w oczach i mowi :jedziemy ?! Gdzie masz torbę)
Hahha śmiałam sie ,ze teraz to juz ruletka na kogo wypadnie na tego bęcbo codziennie mnie ktos odwiedza,żebym nie była sama moj M chyba wszystkim nakazał
Marcia86, Alorrene13, A1984, Sista, gosi_a, Inesicia, Joasia:), Z. lubią tę wiadomość
-
Ale dajecie czadu, ja wiecej lezakuje zeby maly jeszcze posiedzial a y wywolujecie heee..
Ja zjadlam ciastka ale maly tylko lekko drgnall zato po prasowaniu sie wypiol moze ma lenia po wygibasach 2 dni temu. Staram sie niepanikowac poprostu zmienil pozycje i mniej dczuwam. Juz maz rano do niego gadal zeby sie ruszyl i poskutkowalo dostal po twarzy aczkolwiek ja prawie nie czulam tego..
Trzymam kciuki za mamuski i wasze wizyty...Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:00
sss lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Jestem ciekawa czy moja szyjka sie już skraca czy jeszcze nie . Plamien bo badaniu raczej nie miewam raz czy dwa razy coś ze mnie kaplo ale wtedy co chwile latałam do wc i patrzę w galoty bo nigdy nic nie wiadomo od czego to może być . Dziś ostatni czubek na pleśniaka biorę mam nadzieje ze poszedł odemnie bo nie dość ze tonę na podpaski wydam to jeszcze podbierała bym sie do mojego a nie chce go tym scierwem zarazić
-
Ja też macham przedpołudniowo
U nas pogoda taka-se, a ja siedzę z laptopem i odpowiadam na maile z pracy...
Tak słucham o waszych humorach i płaczliwości i aż się boję, bo u mnie ciąża (poza paroma epizodami jak miałam ochotę męża mordować) przebiega bardzo spokojnie i radośnie. Ani razu nawet nie zbliżyłam się do smutku i boję się że jak urodzę łożysko i mi się kranik z hormonami zamknie, to dopiero mnie trafi deprecha poporodowa ;(
Uff. Odwaliłam sprawunki do pracy, mogę iść na spacer i zakupy
Aha: z wczorajszych mądrości mojego męża: siedzi przy kompie, ja się podnoszę z wyra żeby zrobić sobie herbatę
-a ty co tak sapiesz?
-eee.... w ciąży jestem?
-no ale wcześniej nie sapałaś
-bo dziecko było mniejsze
-ale może powinnaś iść z tym do lekarza?
-a może zrobiłbyś mi herbatę zamiast patrzeć jak się z tym męczę?
-troszczę się o twoje zdrowie- kofeina w ciąży szkodzi, a z tym sapaniem to już w ogóle nie powinnaś jej pić.
Ech. Oaza empatii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 11:43
A1984, Sista, gosi_a, Alorrene13, dorcia8919, Marcia86, Viola, Joasia:), nenette, Katha81, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj wizytuje, zobaczymy ile przybrałam w ciągu tych dwóch tygodni. Bo na pewno jest coś na plusie gdyż ostatnio bardzo dużo leżakuje, mały wariuje i coraz ciężej mi się chodzi a o jeździe autem już nie wspomnę.
Dzisiaj wizytowałam ostatni raz u diabetologa. Powiedział że po porodzie 6-8 tyg. czeka mnie znowu przyjemność picia glukozy 75g.MAm nadzieję że cukry wyjdą już ok,.
Zapomniałam się pochwalić że mamy kołyskę do salonu na razie jest u męża w pracy ale mam nadzieję że do końca tyg. ją przywiezie bo muszę pozamawiać potrzebne do niej rzeczy
Życzę miłego i spokojnego dnia w dwupakuAlorrene13, sss, dorcia8919, Joasia:), Z. lubią tę wiadomość