X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miewacie plamienia po badaniu gin ? I jak dlugo to moze trwac

f2w3rjjg5apekm56.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Scintilla- wysyłam pozytywną energię do Ciebie Kochana, bo ja pomimo trudnego poranku mam mnóstwo energii (chyba dlatego że zaraz się dopadnę do pysznych krajowych truskawek ;) ) Końcówka trudna, co zrobisz, ja wczoraj jak zobaczyłam swoje łydki i stopy to nie mogłam uwierzyć co się dzieje. Wszystko przez upał, bo przecież nie przez godzinny spacer.
    Co do ruchów to ja nawet już nie zwracam na to uwagi. U mnie Zuzia jest bardzo regularna, co mnie cieszy i teraz sobie smacznie śpi po śniadanku. Wieczorem przy kolacji są zawsze harce, ale o 23 jak idę spać to ona grzecznie ze mną. Mam nadzieję, że mnie nie rozczaruje po narodzinach ;)

Sista- Ty też masz być optymistką, bo z Olgą będzie wszystko ok, będzie śpioszkiem nocnym więc spokojnie :) A i wątroba się zregeneruje jak ujrzysz Olgę :)

Ja też czasami wspominam dziewczyny z Ovu, zaglądam tam czasem i widzę, że grono starających się ze mną się zmniejsza cały czas więc się cieszę i kibicuję wszystkim miesiącom :)

Jak już mówiłam dzisiaj podglądanie :) Zobaczymy, czy mocno Kluseczka moja urosła- relacja jak zawsze wieczorem ;)

Miłego dnia, duuużo energii i optymizmu!!

ps. żeby nie było ja po truskawkach też idę na spacer :) Odwiedzę aptekę, bo zamówiłam sobie gaziki do wycierania buziaczka i kikuta. A dupkę to podobno najlepiej przemywać wacikiem do demakijażu (tylko większym) z ciepłą wodą niż te chusteczki. Chusteczki są dobre na spacer lub wyjście typu gościna, lekarz.
    Dobra, teraz chyba wszystko już napisałam, całuski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:05

Scintilla, Z., Sista, Alorrene13, dorcia8919, A1984, Viola lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przede wszystkim gratuluję nowym mamusiom!! Posypałyście się szybciutko. Ciekawe na kogo teraz kolej :D

Ja w poniedziałek wyszłam ze szpitala i od razu wzięłam się ostro za przygotowania, poprzestawialiśmy meble w pokoju Hani, powiesiliśmy półkę i literki nad łóżeczkiem. Muszę jeszcze przepakować torbę po wizycie w szpitalu. Jakoś mi się czas nie dłuży bo co chwilę coś przestawiam w pokoiku, jeszcze parę rzeczy muszę dokupić a dni tak jak kiedyś dłużyły się okropnie teraz przelatują szybciutko. Mam plan żeby tak za tydz. kończąc przygotowania umyć okna i następnego dnia jechać na porodówkę :D Tylko czy Hania posłucha mamy ;)

Sista, Z., gosi_a, Scintilla, Joasia:), Alorrene13, dorcia8919, Ania1704, nenette, Inesicia, A1984, Viola, karolina0522 lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jutro wszystko się wyjaśni :-) Młoda ma właśnie mega czkawkę :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

U nas też pogoda deszczowa.
    Kuba z klasą w kinie, potem pizza i lody. Oby tylko nie padało jak bedzie wracał, bo pojechał wózkiem elektrycznym.

Jeżeli chodzi o ruchy to Julka jest bardzo aktywna. Wystarczy, że podotykam brzuch a zaraz mam odpowiedź. Mam wyrażenie, że rusza sie non stop.

Kasika trzymam kciuki by przepływy były bez zastrzeżeń. Tak jak piszą dziewczyny, ciąże od piątku mamy donoszone wiec spokojnie, w razie W bedzie dobrze.

Sista dobrze, że uniknęłaś pobytu w szpitalu. Niech te wyniki, poprawiają się z dnia na dzień.

Jeżeli któraś wizytuje, odbiera wyniki badań, wybiera się na KTG to za wszystkie kciuki zaciśniete.
    Szpitalne babeczki dajcie znać co u Was.

Rozpakowanym mamusiom szybkiego, bezbolesnego gojenia ran. Zazdroszczę pozytywnie, że już tulicie swoje skarby.

Miłego dnia :)

Z., Alorrene13, Sista, nenette, A1984 lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka21 wrote:
    Dziewczyny czy miewacie plamienia po badaniu gin ? I jak dlugo to moze trwac

Stokrotka - ja miałam krew na papierze toaletowym na drugi dzien po badaniu. A jak obfite masz te plamienia? U mnie to były kropki krwi.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka nie miałam nigdy krwi po badaniu.

• Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to takie brazowe plamienia na wkladce , wczoraj kropka wielkosci jakies 3 cm i dzis tez

f2w3rjjg5apekm56.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam nigdy krwi po badaniu...
    Powiem Wam, że z tych dostępnych aktywności fizycznych to najbardziej mam ochotę na jakieś zakupki ;) Dlaczego najbardziej przychodzi ochota na to, jak do końca miesiąca i wypłaty jeszcze trochę ;) Pójdę i nakupię jakichś pierdół dziecku, ewentualnie sobie ... i po co mi to :) no kusi kusi ta opcja, nie ukrywam ;) Tylko gdzie tu pojechać, do każdego CH kawałek ...

Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka21 wrote:
    U mnie to takie brazowe plamienia na wkladce , wczoraj kropka wielkosci jakies 3 cm i dzis tez

A to moze po goleniu? Ja jakies trzy tygodnie temu ogoliłam sie na wizyte. No i przez trzy dni miałam brudną wkładkę od krwi, bo tam sie teraz przez to ukrwienie trudniej ranki goja. Kiedy byłaś u gina?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka nie mam plamień po wczorajszym badaniu a badał mnie dość mocno

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:00

Alorrene13, A1984, Sista, Inesicia lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)

ja po zakupach , pani w sklepie mnie zaczepiła kiedy termin bo widzi, że brzusio ładnie niżej :O pffff ja nie zauważyłam, żeby sie obniżył, zgage mam nadal ogromną ..
    ale myje okna, sprzątam itp .. mam nadzieje, że 1 czerwca na wizycie moja szyjka już nie będzie miała 4 cm :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Dada Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie tez plamiłam na drugi dzień,a kolejnego juz normalnie.

Wczoraj był u mnie znajomy i tak mnie zakłuł brzuch ,ze az steknełam a on stanął na równe nogi strach w oczach i mowi :jedziemy ?! Gdzie masz torbę ;))
    Hahha śmiałam sie ,ze teraz to juz ruletka na kogo wypadnie na tego bęc ;) bo codziennie mnie ktos odwiedza,żebym nie była sama moj M chyba wszystkim nakazał ;)

Marcia86, Alorrene13, A1984, Sista, gosi_a, Inesicia, Joasia:), Z. lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dajecie czadu, ja wiecej lezakuje zeby maly jeszcze posiedzial a y wywolujecie heee..

Ja zjadlam ciastka ale maly tylko lekko drgnall zato po prasowaniu sie wypiol moze ma lenia po wygibasach 2 dni temu. Staram sie niepanikowac poprostu zmienil pozycje i mniej dczuwam. Juz maz rano do niego gadal zeby sie ruszyl i poskutkowalo dostal po twarzy aczkolwiek ja prawie nie czulam tego..
    Trzymam kciuki za mamuski i wasze wizyty...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:00

sss lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mialam gina, szyjka 1 cm

sss lubi tę wiadomość

f2w3rjjg5apekm56.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa czy moja szyjka sie już skraca czy jeszcze nie . Plamien bo badaniu raczej nie miewam raz czy dwa razy coś ze mnie kaplo ale wtedy co chwile latałam do wc i patrzę w galoty bo nigdy nic nie wiadomo od czego to może być . Dziś ostatni czubek na pleśniaka biorę mam nadzieje ze poszedł odemnie bo nie dość ze tonę na podpaski wydam to jeszcze podbierała bym sie do mojego a nie chce go tym scierwem zarazić

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też macham przedpołudniowo :) U nas pogoda taka-se, a ja siedzę z laptopem i odpowiadam na maile z pracy...

Tak słucham o waszych humorach i płaczliwości i aż się boję, bo u mnie ciąża (poza paroma epizodami jak miałam ochotę męża mordować) przebiega bardzo spokojnie i radośnie. Ani razu nawet nie zbliżyłam się do smutku i boję się że jak urodzę łożysko i mi się kranik z hormonami zamknie, to dopiero mnie trafi deprecha poporodowa ;(

Uff. Odwaliłam sprawunki do pracy, mogę iść na spacer i zakupy :D

Aha: z wczorajszych mądrości mojego męża: siedzi przy kompie, ja się podnoszę z wyra żeby zrobić sobie herbatę
    -a ty co tak sapiesz?
    -eee.... w ciąży jestem?
    -no ale wcześniej nie sapałaś
    -bo dziecko było mniejsze
    -ale może powinnaś iść z tym do lekarza?
    -a może zrobiłbyś mi herbatę zamiast patrzeć jak się z tym męczę?
    -troszczę się o twoje zdrowie- kofeina w ciąży szkodzi, a z tym sapaniem to już w ogóle nie powinnaś jej pić.

Ech. Oaza empatii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 11:43

A1984, Sista, gosi_a, Alorrene13, dorcia8919, Marcia86, Viola, Joasia:), nenette, Katha81, Z. lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizytuje, zobaczymy ile przybrałam w ciągu tych dwóch tygodni. Bo na pewno jest coś na plusie gdyż ostatnio bardzo dużo leżakuje, mały wariuje i coraz ciężej mi się chodzi a o jeździe autem już nie wspomnę.

Dzisiaj wizytowałam ostatni raz u diabetologa. Powiedział że po porodzie 6-8 tyg. czeka mnie znowu przyjemność picia glukozy 75g.MAm nadzieję że cukry wyjdą już ok,.

Zapomniałam się pochwalić że mamy kołyskę do salonu na razie jest u męża w pracy ale mam nadzieję że do końca tyg. ją przywiezie bo muszę pozamawiać potrzebne do niej rzeczy :)

Życzę miłego i spokojnego dnia w dwupaku :)

Alorrene13, sss, dorcia8919, Joasia:), Z. lubią tę wiadomość

‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ