X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Ja też nie miałam nigdy krwi po badaniu...
    Powiem Wam, że z tych dostępnych aktywności fizycznych to najbardziej mam ochotę na jakieś zakupki ;) Dlaczego najbardziej przychodzi ochota na to, jak do końca miesiąca i wypłaty jeszcze trochę ;) Pójdę i nakupię jakichś pierdół dziecku, ewentualnie sobie ... i po co mi to :) no kusi kusi ta opcja, nie ukrywam ;) Tylko gdzie tu pojechać, do każdego CH kawałek ...

Aloreen - to rownież moj ulubiony sposób spędzania czasu :) Sobie nic nie kupuje bom gruba, ale chyba kupie Oldze jakiś fajny komplecik na wyjście ze szpitala. Niby cos mamy, ale chyba wolałabym body zapinane na zatrzaski z przodu. Jutro tez jadę odebrać półko-przewijak. No a zaraz wchodzę na Allegro dokupić kilka rzeczy chodzących mi po głowie.

Wlasnie, mam pytanko, bo leżąc rano na łożku zastanawiłam sie nad tym. Ja będziecie brać Malenstwa do lozka, to na prześcieradło, kocyk, pieluszkę? Ja dziś akurat mam czarne prześcieradło i jak Małej sie uleje, to bede musiała całe prześcieradło zmienić :/

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa co mogę ci powiedzieć ach ci nasi faceci ;)

Nieukowa, Nieukowa lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszła niania elektroniczna :)
    Babka co mi wysłała ją drożej niż było w ofercie się kaja, że przeleje mi nadpłatę 10zł więc chyba uczciwa. Za to pocztowiec menda nie wydał mi reszty (cały 1zł ale kuźwa trzeba mieć tupet żeby mi powiedzieć że nie wziął portfela i już idzie do auta po resztę a potem po prostu odjechać...). Chyba nie ma sensu iść na pccztę ze skargą, ale jak tu przyjdzie następnym razem to go opierdzielę.

Sista takie jest życie :) Przygotuj się na częste pranie i już :D

Sista, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeż chodzi mi po myśli aby kupić coś dla Zosi z ubranek na wyjście ze szpitala niby mam ale hormony ciężarówki trzeba zaspokoić zastanawiam sie co by kupić , co myślicie body długi rękaw i polspiochy pod koniec czerwca powinno być ciepło no i odwiedzę pepko czasami maja fajne zeczy

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka21 wrote:
    Wczoraj mialam gina, szyjka 1 cm

To ja bym spokojnie poczekała. Jak jutro będziesz niepokojąco krwawić, to zadzwoń do swojego gina. Powodzenia :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja po konsultacji wyznaczenie cc mam na 8.06 a z tp.z im 16.06 dopiszcie mnie proszę do naszej listy, nie wiem, czy ja dotrwam do 8 :-(
    Pozdrawiam

Alorrene13, Sista, sss, Joasia:), Scintilla, Ania1704, nenette, Katha81, Z. lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:59

Alorrene13, A1984, Sista, Z., sss, dorcia8919, Joasia:), Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Jeż chodzi mi po myśli aby kupić coś dla Zosi z ubranek na wyjście ze szpitala niby mam ale hormony ciężarówki trzeba zaspokoić zastanawiam sie co by kupić , co myślicie body długi rękaw i polspiochy pod koniec czerwca powinno być ciepło no i odwiedzę pepko czasami maja fajne zeczy

No wlasnie ja mam z Lidla taki zestaw rozmiar 50-56, body długi rękaw i polspochy. Drugi zestaw ze smyka, taki sam ale 62. No i oba maja body zakładane przez głowe, a teraz sie zastanawiam czy takie z zatrzaskami z przodu nie byłoby lepsze.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    No wlasnie ja mam z Lidla taki zestaw rozmiar 50-56, body długi rękaw i polspochy. Drugi zestaw ze smyka, taki sam ale 62. No i oba maja body zakładane przez głowe, a teraz sie zastanawiam czy takie z zatrzaskami z przodu nie byłoby lepsze.

U mnie właściwie wszystkie body przez głowę zakładane , wiec liczę ze jak pójdę w maju do pepko to bedą mieli coś jeszcze fajnego

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista nie wiem na co będę go brać na łóżko, pewnie bezpośrednio na prześcieradło, na pieluchę flanelową można, lub na taki kojec co mu tata kupił (ale on jest dość duży nie wiem czy się zmieścimy wtedy). Hmmm no to może coś dziś kupię, a może nie ... no w każdym razie dość z tym dzisiejszym lenistwem.
    Gośkaaaa russzzz się ! ;)
    Nieukowa śmiechowy ten twój Mężul, ja nie sapię, ale przewracam się tak na łóżu czy kanapie żę na maksa podpieram się na przedramionach co wygląda jak pozycja do porodu kolankowo-łokciowa albo wręcz podpieram się na swojej własnej głowie, nie wiem jak to wytłumaczyć ale wygląda komicznie ;)
    Karolinka 8 czerwca to już niedługo. Lilly ty od początku miałaś mieć cc? No to widzisz i tak 4kg, to bys pewnie miała, ciekawe czy mnie czeka to samo ... Tymczasem, buzi pa :*
    P.S: Ja też nie mam body z przodu rozpinanych, tylko pajace. Nie spotkałam takich body, ale te przez głowe mają zatrzaski dwa u góry lub takie zakładki więc głowa przejdzie ... chociaż niewiadomo czy głowa mojego syna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 14:50

karolina0522, nenette, Aneta87 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Ja nie to, że wyganiam, ale wiadomość, że szyjka ma 42 mm, a mała waży ponad 3 kg... no nie mam skrupułów, że tak powiem xD
    heheheheh to jesteśmy dwie :)

.aś. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie dokupilam na allegro bodziaki cale rozpinane z kr rekawem. Wlasnie koncze powoli prasowanie dobrze ze ostatnie.

A pralyscie moze kocyki minkey? M wlasnie wczoraj przyszedl taki wiosenny super jest ale chyba tez go musze wyprac

Jak duszno dzisiaj cala mokra jestem...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • agawera Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma jakaś metkę , jak tak powinna być jakaś informacja

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:59

sss, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do body zapinanych z przodu, to mnie chodzi o takie cos: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0314464001.html Nie trzeba w tym dziecku głowy przepychać ;)
    Rozmawiałam przed chwila z przyjaciółka, która rodziła w ubiegłym roku. Swoją pościel, przed przyjściem z dzieckiem do domu wyprała w proszku dla dzieci. Mały spał w łóżeczku, ale wiadomo, ze często w łożku z nimi bywał. Jak sie karmili lub leżeli na łożku to kładła pod małego flanelowa pieluszkę, rozłożony rożek lub bawełniane płótno (akurat takie cos mam, tylko muszę obszyc). Spytałam tez o majtki do szpitala, bo miała CC. No i ona miała niskie majtki, które sobie jeszcze zwijała. Na ranie i tak jest wielki opatrunek, wiec te majtki kończyły jej sie pod nim.
    Ja dzisiaj mam odpoczynek, nabieram sił przed przyjściem Olgi ;) Leze na kanapie, myśle o prasowaniu i obiedzie. Po południu jedziemy załatwić kilka spraw, a jutro do Tychów na dwa dni, to sie bedzie duzo działo ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Ja wlasnie dokupilam na allegro bodziaki cale rozpinane z kr rekawem. Wlasnie koncze powoli prasowanie dobrze ze ostatnie.

A pralyscie moze kocyki minkey? M wlasnie wczoraj przyszedl taki wiosenny super jest ale chyba tez go musze wyprac

Jak duszno dzisiaj cala mokra jestem...

Ja mam dwa kocyki minky i nie piorę. Jeden jest do wózka i znając życie spadnie na ziemie juz przy pierwszym spacerze ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry w ten brzydki dzień. Sennie i bez energii. Próbuję się ogarnać jakoś bo dziś SR.

Sista ja mam właśnie takie jak w linku. Mega wygodne do ubierania małego dzieciaczka, gdy się jeszcze za wielkiej wprawy nie ma. Myślę o dokupieniu jeszcze. A te moje kupiłam w pepco za kilka groszy.

Dostałam info, że łóżeczko już w drodze :D

Gemini też doszło, ale widzę, że muszę i tak kupić gatki poporodowe, bo myślałam, że te będą inne.

Więc w zasadzie został mi chyba tylko ostatnie rzeczy i wszystko gotowe :)

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    A ma jakaś metkę , jak tak powinna być jakaś informacja

Jest w 30% prac ale dzis juz nie piore ba pogpda kisiowata na polu i pewnie jaks burz a bedzie

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • agawera Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas zastanawiam sie nad gatkami i mam mieszane uczucia wole chyba zwykle

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Jest w 30% prac ale dzis juz nie piore ba pogpda kisiowata na polu i pewnie jaks burz a bedzie
    Czyli pogoda nie zachwyca u nas pada i chmury nie zachwycają

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ