Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję się po usg. Wszystko w porządku i Mała waży ok. 3021g +-441g. Niby lekarz stwierdził, że do porodu nie powinno być więcej niż 3500g, ale biorąc pod uwagę to, że obwód brzuszka wyszedł znacznie mniejszy niż reszta wymiarów co zaniżyło wagę to obstawiam, że nawet teraz może ważyć ok. 3200g. W każdym bądź razie bałam się, że będzie więcej. Łożysko "ładnie pracuje", I stopień dojrzałości. No i chyba na raczej jeszcze trochę na Małą poczekamy.
A po dzisiejszych skurczach miałam nadzieję, że może jest jakaś nadzieja na najbliższy tydzień. No ale kto wie co może się staćdorcia8919, Scintilla, Sista, Z., Joasia:), XxMoniaXx, Nieukowa, sss, Viola, Ania1704, nenette, Alorrene13, gosi_a lubią tę wiadomość
-
sss wrote:Ja wlasnie dokupilam na allegro bodziaki cale rozpinane z kr rekawem. Wlasnie koncze powoli prasowanie dobrze ze ostatnie.
A pralyscie moze kocyki minkey? M wlasnie wczoraj przyszedl taki wiosenny super jest ale chyba tez go musze wyprac
Jak duszno dzisiaj cala mokra jestem...Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Inesicia wrote:Melduję się po usg. Wszystko w porządku i Mała waży ok. 3021g +-441g. Niby lekarz stwierdził, że do porodu nie powinno być więcej niż 3500g, ale biorąc pod uwagę to, że obwód brzuszka wyszedł znacznie mniejszy niż reszta wymiarów co zaniżyło wagę to obstawiam, że nawet teraz może ważyć ok. 3200g. W każdym bądź razie bałam się, że będzie więcej. Łożysko "ładnie pracuje", I stopień dojrzałości. No i chyba na raczej jeszcze trochę na Małą poczekamy.
A po dzisiejszych skurczach miałam nadzieję, że może jest jakaś nadzieja na najbliższy tydzień. No ale kto wie co może się stać -
Była u nas dziś polozna z panią doktor i tak...
Pepek jest z klamą więc później sie zagoi jeżeli chodzi o pielegnacje to wacik, przegotowana woda i pieluszke zapinac pod spodem żeby sie wietrzylo. Można psikac octaniseptem.
Mówiła ze może mnie szczypac z jednej strony gdzie rana bo jak wyciągają dziecko to ciągnął z jednej strony i tak sobie myślę ze może przez moje łożysko na przedniej ścianie mieli trudny dostęp do główki i w ogóle ta rana jest dłuższa niż za 1 razem.
Ciekawe jak szczesliwamama, coś sie nie odzywa.Nieukowa, Joasia:), Z., Sista, lilly78 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Witam dziewczyny. Jestem tu zalogowana już kilka tyg ale nie było kiedy wejść napisać. Jestem mamą 14mc Alex'a i jestem obecnie już w 38tc(37+5) termin na 5.06.15 będzie córeczka Lenka. W 35tc ważyła 2800g kolejne usg za tydzień. Rozwarcia nie mam nadal a brzuch już opadł. Zobaczymy kiedy się urodzi i z jaką wagą bo synek miał 4060g i 59cm poród sn
Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 14:29
EP!C, Joasia:), Ania1704, Sista, Z., Alorrene13, XxMoniaXx, dorcia8919, CaneCorso, nenette, zapah_ciszy, Katha81, sss, agawera, karolina0522, Scintilla, Aneta87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa właśnie odpoczywam po obiedzie, ale mam zamiar jeszcze wyjść na mały spacer!
Gdy zobaczyłam, że to już 37 tc dostałam energii i dopakowałam do końca torbę, ale niestety przypomniałam sobie, że nie obcięłam metek z Livki ubrańNastępnie wyparzyłam wszystkie smoczki, butelki itp. rzeczy
Poszłam do sklepu i zakupiłam wodę z dziubkiem, wiem, że nie schowałam ładowarki bo M musi poszukać jak wróci z pracy. Na bank jeszcze o czymś zapomniałam, najwyżej M mi dowiezie
Gratuluję pozytywnych wieści z wizyt, Karolina do 8.06. już bliżej także na spokojnie wytrzymacie te kilkanaście dni
Inesicia maleńka ma bardzo ładną wagę, czy ja dobrze pamiętam, że planujesz rodzić na Żelaznej?Sista, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Alicja95 wrote:Witam dziewczyny. Jestem tu zalogowana już kilka tyg ale nie było kiedy wejść napisać. Jestem mamą 14mc Alex'a i jestem obecnie już w 38tc(37+5) termin na 5.06.15 będzie córeczka Lenka. W 35tc ważyła 2800g kolejne usg za tydzień. Rozwarcia nie mam nadal a brzuch już opadł. Zobaczymy kiedy się urodzi i z jaką wagą bo synek miał 4060g i 59cm poród sn
Pozdrawiam
Alicja - witaj w naszym gronie:) Gorąco sie u nas zrobiło na końcówceTrzymam kciuki za spokojne zakończenie łagodnym porodem !!!
-
Alicja95 wrote:Witam dziewczyny. Jestem tu zalogowana już kilka tyg ale nie było kiedy wejść napisać. Jestem mamą 14mc Alex'a i jestem obecnie już w 38tc(37+5) termin na 5.06.15 będzie córeczka Lenka. W 35tc ważyła 2800g kolejne usg za tydzień. Rozwarcia nie mam nadal a brzuch już opadł. Zobaczymy kiedy się urodzi i z jaką wagą bo synek miał 4060g i 59cm poród sn
Pozdrawiam
Mój termin przypada 9.06., ale może mi sie uda wstrzelić w 5. Pozdrawiam
-
Witaj Alicja !
Lilly wydaje mi się, że to powiedzą Ci na pierwszym KTG w szpitalu, kiedy masz znowu przyjść. Do terminu cesarki nie masz zbyt wiele czasu, więc może to będzie raz, a może dwa, nie wiem ...
Wróciłam i nic ciekawego nie kupiłam
Potwierdzam jednak, tak w HM są body rozpinane z przodu, jeśli ktoś potrzebuję. Ja już sobie darowałam ... kurcze chyba wszystko mam
W sobotę przyjdą do mnie koleżanki na imprezkę w stylu babyshower juppi !Sista, lilly78, dorcia8919, karolina0522, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej hej, u nas bez zmian czyli dalej pod kroplówką. Ordynator nie zgodził się na odłączenie wcześniej niż w przyszły poniedziałek tak żebyśmy dociągnęli do 36tc. Generalnie skurcze mam i tak, tyle że słabsze więc kroplówa sama przestaje działać. Moje osłabienie od niej i leżenia osiągnęło zenitu, pod prysznic chodzę z mamą lub mężem bo robi mi się słabo. Cieszę się, że mam wskazania do CC bo nie dałabym rady w tym stanie urodzić naturalnie. Dopada mnie już frustracja i złość na to, że nawet o wyjście do WC muszę się prosić, no ale zaciskam zęby bo już niedługo Polka będzie z nami.
Torbę dla małej M wozi w aucie, razem z laktatorem, butelkami itp
Także w obecnej sytuacji zazdroszczę Wam tych wypraw na siusiu w nocy bez proszenia się, doceńcie to że jesteście w domkach
Witaj Alicja!
Kasika masz rację - ważne są przepływy. Wagę powinno się oceniać min co 2tygodnie. Ocena co tydzień jest wątpliwa, bo granica błędu pomiaru jest większa niż ewentualny przyrost masy dziecka. Trzymam kciuki oby było wszystko ok!
Ja mam bodziaki i przez głowę i kopertowe, liczę na to że z tymi przez głowę jakoś dam sobie radęSista, Z., zapah_ciszy, Alorrene13, Ania1704, Joasia:), dorcia8919, karolina0522, gosi_a lubią tę wiadomość
-
Aloreen - zazdroszczę imprezki
U mnie sie na cos takiego nie zanosi, ale tez weekendy to jedyne spokojne dni aby pobyć z M. sam na sam. Jutro o świcie wyjeżdża i wraca w piatek w nocy. W poniedziałek znowu wyjeżdża na dwa dni i w piatek znowu.
Co do body, to sa moje dywagacje, akurat body i pajaców mam najwiecej i zastanawiam sie czy tego akurat potrzebuje. Zobaczę, moze babcia sie skusi na zakupA z drugiej strony wolałabym geterki i jakas ładna bluzeczkę, bo jakoś nic "wyjściowego" nie mamy
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie mi jak często powinno się robić KTG, bo zapomnialam zapytać ginkia od skończonego 38tc mam się zgłaszać do szpitala na pomiary[/QUOTE]
Ja ma juz grafik na ktg. Ja zaczynam od przyszlego tygodnia ktg tzn od 36 tygodnia co tydzien chyba ze sie cos zmieni. Moja siostra ani razu niemiala ktg rodzila rok temu wiec zalezy od gina.
Witamy Alicja...
Nenette wspolczuje ja lezalam 5 dni pod kroplowka i wiem ze to niemile u mnie sie uspokoilo. Bedzie dobrze jeszcze chwilke i bedzieszz miala dzidziusia ze soba. Wiedz ze im dluzej w brzuszku tym lepiej..
nenette lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
CaneCorso wrote:Witam się w ten pochmurny poranek, z jednej strony się cieszyłam ze nie ma upałów w moim 9tym miesiącu ciąży, ale z drugiej strony...jestem chora. Napieprza mnie gardło i uszy, dokucza katar, sama nie wiem czy isć do lekarza, ja nie chcę kolejnego antybiotyku:-(
Przepraszam za marudzenie.
oj wiem co czujesz, ja juz tydzien mecze sie z chorobaniby jest lepiej ale wszystko zeszlo mi na gardlo i skrzela i chyrlam jak gruzlik
i to wszystko przed porodem.
Zycze ci zdrowka ! -
Cześć dziewczyny, wczoraj ból przeszedł jak mały dostał czkawki i usnęłam może on mnie głowa uciska,dziś rano tez trochę bolało, no i jakoś godzine temu, teraz jest Oki. może tak ma być. z tym ktg pytałam lekarza i podobno gdy nic się nie dzieje czuje się ruchy to się nie robi, chyba, że ciąża zagrożona, jakieś choroby w trakcie, cukrzyca itp to wtedy tak. No i jak minie termin. Z Mają też nie mialam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 16:20
-
Żeby nie było, że tak nic nie kupiłam ...
Zamiast dziecku kupiłam prezent MamieTo już we wtorek !
Dobrze, że koleżanki przychodzą w tą sobotę bo już 30 maja to nie wiem jak dałabym radęNenette współczuję pobytu w szpitalu, ja bardzo doceniam to, że czuję się dobrze i jestem w domu cały czas lub poza domem ale to z własnego wyboru. Trzymaj się kochana !
Gratuluję donoszonych ciąż, moja będzie donoszona w sobotę !
Dziewczyny co tu się oszukiwać ... Zaraz rodzimy !!!Inesicia, dorcia8919, nenette lubią tę wiadomość