Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    post zdublowany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 18:49

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika, ja myślę, że podejmą taką decyzję jaka będzie dla Ciebie i małej najlepsza... wiem, że chcesz ją już mieć na zewnątrz, ale nie zostawią jej w brzuszku jeśli będzie to niebezpieczne, a dziecku jednak lepiej w brzuchu niż na zewnątrz.

kasika8303 lubi tę wiadomość

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?4cs (od 11.2025)

3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • sss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, Agatka trzymajcie sie to juz koncowka.... Bedzie dobrze.....

U mnie burza sie zbiera i mega ciemno.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki
    Co do spraw urzędowych po narodzinach to należy:
    1. Udac sie do Urzedu Miasta (tam gdzie nalezy szpital) by zalatwic akt urodzenia i PESEL ( dowody wystarczą i kartka z imionami dla męża gdyby zapomnial i na wszelki wypadek nie pokręcił imion;))
    2. Udac sie z aktem do miejsca pracy, tak by kadrowa mogla dopisac dziecko do ubezpieczenia jednego z rodzicow (to raczej bardzo wazne)
    3. Udac sie do wybranej przychodni ( nie musi byc rejonowa) i wypisac formularze co do pediatry i położnej oraz innych kwestii ( pielegniarki w recepcji wszystko powiedza). Jesli polozna nie pracuje w danej przychodni to zadzwonic do niej ze jestesmy gotowi na wizyte
    4. Zglosic narodzonego czlonka we wspolnocie mieszkaniowej ( dla tych co mieszkaja w blokach) by zmienili ilosc osob w gospodarstwie domowym. Wiaze sie to np ze zwiekszonymi oplatami za wywoz smieci itp. Mowiono nam na zebraniu wspolnoty ze dzwonia z Urzedu Miasta i sprawdzaja czy zglosilismy takie rzeczy.
    Pozdrawiam;)))))
    Acha wyslac wszedzie mężów!!!!

.aś., gosi_a, nick nieaktualny, Z. lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ale mowia cos o cesarce czy musza unormować cisnienie?

Do mnie dzis dojechały meble od jutra beda je składać :)

Kurcze ja tez nie spakowana ....ile czekaliście na paczkę z gemini ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - trzymam kciuki aby diagnoza okazała sie jakas błahostką, która minie po powrocie Twojego Męża !!!

Kasika - kciuki zaciśnięte za szybkie i sprawne sprawdzenie wszystkich przepływów i wagi, a w razie czego zakończenie ciazy w piatek. Amelka jest juz na tyle duża, ze poradzi sobie samodzielnie, jestem o tym przekonana :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    A1984 wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki
    Co do spraw urzędowych po narodzinach to należy:
    1. Udac sie do Urzedu Miasta (tam gdzie nalezy szpital) by zalatwic akt urodzenia i PESEL ( dowody wystarczą i kartka z imionami dla męża gdyby zapomnial i na wszelki wypadek nie pokręcił imion;))
    2. Udac sie z aktem do miejsca pracy, tak by kadrowa mogla dopisac dziecko do ubezpieczenia jednego z rodzicow (to raczej bardzo wazne)
    3. Udac sie do wybranej przychodni ( nie musi byc rejonowa) i wypisac formularze co do pediatry i położnej oraz innych kwestii ( pielegniarki w recepcji wszystko powiedza). Jesli polozna nie pracuje w danej przychodni to zadzwonic do niej ze jestesmy gotowi na wizyte
    4. Zglosic narodzonego czlonka we wspolnocie mieszkaniowej ( dla tych co mieszkaja w blokach) by zmienili ilosc osob w gospodarstwie domowym. Wiaze sie to np ze zwiekszonymi oplatami za wywoz smieci itp. Mowiono nam na zebraniu wspolnoty ze dzwonia z Urzedu Miasta i sprawdzaja czy zglosilismy takie rzeczy.
    Pozdrawiam;)))))
    Acha wyslac wszedzie mężów!!!!
    punkt pierwszy : do urzędu miasta czy USC ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Tak dokładnie zamierzam rodzić na Żelaznej. A Ty też zdecydowałaś się na Żelazną?
    A1984 mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
    kasika trzymam mocno kciuki za Ciebie i Amelkę.
    Ta pogoda mnie chyba dziś dobije. Mam nadzieję, że zaraz przejdzie jakaś burza bo inaczej chyba się uduszę. No i jednak spuchły mi stopy.
    Zosia wyłaź!

Żelazna to szpital pierwszego wyboru, jak mnie nie przyjmną pojadę do Praskiego..
    Chyba spełniło się Twoje życzenie bo u mnie grzmi ;)

• .aś. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, w praskim otwierają nowy, wyremontowany, oddział położniczy na początku czerwca, ponoć jest klasa :) To takie info, chociaż może o tym wiesz.

Już sobie wyobrażam jak mąż będzie mnie odwiedzał w szpitalu i mówił, że to on ma gorzej bo musi latać po urzędach, a nie ja, obolała po porodzie. Mam to przed oczami...

Sista lubi tę wiadomość

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?4cs (od 11.2025)

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata powodzenia

tztsoqb.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 20:42

• agawera Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usc

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Ania, w praskim otwierają nowy, wyremontowany, oddział położniczy na początku czerwca, ponoć jest klasa :) To takie info, chociaż może o tym wiesz.

Już sobie wyobrażam jak mąż będzie mnie odwiedzał w szpitalu i mówił, że to on ma gorzej bo musi latać po urzędach, a nie ja, obolała po porodzie. Mam to przed oczami...

Mają taki plan aby to był czerwiec ale sami nie wiedzą czy zdązą. Moja Gin. pracuje w Praskim ;)

• .aś. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no właśnie, no to jesteś na bieżąco :)

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?4cs (od 11.2025)

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata kciuki zaciśnięte - mam nadzieję, że lekarze szybko postawią właściwą diagnozę.

My po wizycie u diabetologa - ostatniej - następnym razem widzimy się za 2miesiące.
    Udało mi się zrobić to prywatne KTG - lekarz ocenił je na wzorowe - u mnie skurczy brak.

Już miałam lepszy humor jednak kiedy wracałam dostałam tel od znajomej, że kumpela która odwiedziła mnie w sobotę na 20minut w szpitalu od wczoraj ma rozpoznaną szkarlatyne o.O - w poniedziałek czuła się jeszcze dobrze - oczywiście siedzę i czytam teraz o tej chorobie :/ ... czy ja nie umiem się nie martwić? jak nie ta ciągła myśl o pępowinie wokół szyjki to teraz to :(

gosi_a lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, Kasika trzymajcie sie dziewczyny. Bedzie dobrze.
    Agata niech szybko znajdą przyczynę takiego stanu.
    Kasika lekarze napewno zadbają o Amelki bezpieczeństwo i podejmą słuszną decyzje... tego Wam życze.

Ja wolałam wcześniej sama się spakować, bo mąż to tylko facet i drugi raz jego pakowania nie chce doświadczyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 19:45

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, Agatka trzymajcie się!

Witamy nową mamę!

Ja na paczkę gemini czekałam kilka dni - 14.05 zakup i płatność, a paczka doszła wczoraj. Bo dopiero od dnia zaksięgowania u nich kasy (mimo, że płatne przez PayU) w ciągu 24 paczka powinna dojść. Ale to zostaniesz poinformowana mailowo.

Ja po SR. Nie chciało mi się przez tą pogodę wychodzić nawet z domu, ale mowa o pielęgnacji i kąpieli noworodków więc sie "zmusiłam". No ale w sumie dzięki temu się nieco pobudziłam, bo cały czas sennie było.

Scintilla ja w 11 tygodniu ciąży zaraziłam się szkarlatyną, która przerodziła się w anginę ropną. 3 Tygodnie wyjęte z życiorysu i na antybiotykach. Więc jak choroba stwierdzona, leczenie zaczęte to będzie dobrze. I nie czytaj wszystkiego co w necie, bo całkiem zwariujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 19:54

Scintilla lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Scintilla ja w 11 tygodniu ciąży zaraziłam się szkarlatyną, która przerodziła się w anginę ropną. 3 Tygodnie wyjęte z życiorysu i na antybiotykach. Więc jak choroba stwierdzona, leczenie zaczęte to będzie dobrze. I nie czytaj wszystkiego co w necie, bo całkiem zwariujesz :)

Doczytałam właśnie, że można to zbić antybiotykiem - a poza tym objawy u koleżanki wystąpiły we wtorek a ze mną widziała się na chwilę w sobotę - daje to mniejsze szanse na zakażenie ... szczególnie, że dorosłych atakuje chyba rzadziej - no ale wiadomo jak nie "urok to sraczka" i zmartwić się można - szczególnie kiedy mam baby bluesa przedporodowego :]

dorcia8919 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    achhhh jak mi sie już marzy ubrać łóżeczko :) ale to jeszcze za wcześnie i sie skurzy :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Doczytałam właśnie, że można to zbić antybiotykiem - a poza tym objawy u koleżanki wystąpiły we wtorek a ze mną widziała się na chwilę w sobotę - daje to mniejsze szanse na zakażenie ... szczególnie, że dorosłych atakuje chyba rzadziej - no ale wiadomo jak nie "urok to sraczka" i zmartwić się można - szczególnie kiedy mam baby bluesa przedporodowego :]

raczej jak widziałaś się w pewnym odstępie czasu nie powinno Ciebie złapać. W zasadzie jakby się coś miało dziać to dostaniesz gorączki i od razu będziesz musiała to zgłosić z czym miałaś kontakt. Po prostu obserwuj siebie. A informacje z neta po prostu odpuść ;) Dasz radę :)

Scintilla, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, jak jesteś zmotoryzowana albo jakiś znajomy to może odbierz osobiście na ul. 3 Lipy na Morenie. Wtedy to tak dzień po dniu, gora 2. I za darmo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 20:18

agawera lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ