Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasika8303 wrote:Dziś o tym pomyślałam, ale nie mam pojęcia. Chyba na leżąco, chociaż przekonana nie jestem
ogladajac porody zauważyłam ze kobietom wygodnie było na kucka czy oparte na worku sako i mysle sobie tak ze przy dłuzszym leżeniu mam problem z biodrem a przyciągniecie wtedy kolana bedzie chyba dla mnie bardziej bolesny niż skurcz -
agawera wrote:zastanawiałyście się nad pozycjami do porodu , jak chcecie rodzić ?
Nam położna mówiła, że zazwyczaj pierworódka rodzi na leżąco. Nie dlatego, żeby ją skrzywdzić tylko dlatego, żeby położna miała pełną kontrolę tego co się dzieje. Przy drugim razie to już nie ma takiego znaczenia. Ja sama nie wiem, co wyjdzie to będzie.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualnykasika8303 wrote:U mnie to się rozstępami skończyło
mała brzuch rozciąga i skóra nie dała rady
Narazie rozstępów brak, tylko na całym brzuchu taka pajęczyna żył widoczna. Jejku to wyjdzie mi zaraz przez skórę. Już jej nawet śpiewam kołysankiuparta baba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 23:28
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDada moze to Świąd skóry w ciąży - osutka
Swędząca osutka pokrzywkowo-grudkowa to bardzo mocno swędzące ogniskowe grudki i pokrzywka, które są najczęstszą wysypką u przyszłych mam - cierpi jedna na sto kobiet. Wysypka lubi umiejscawiać się na brzuchu (zwłaszcza w okolicach rozstępów), rzadziej na pośladkach lub kończynach, ale nigdy na twarzy. Zwykle pojawia się pod koniec ciąży, około 35. tygodnia ciąży i znika bez śladu po porodzie. Wysypka nie zagraża zdrowiu dziecka. Można ją leczyć miejscowo, stosując np. kortykosteroidy. -
nick nieaktualny
-
Kasika to malutka ma ładną wagę. Mój ma 2300 i też waga stała w miejscu Ale przyeplywy niby ok.Tylko macica się starzeje. Wsumie już jesteśmy w bezpiecznym tygodniu a jak ruchliwa jest to bardzo dobrze
Mi.grozi.poród też w każdej chwili Ale spokojna jestem ze lepiej zakoncYc ciążę niż na siłę i zagrażać będzie to dziecko.
Jesteś w dobrych rękach .Będzie dobrze .
Kciuki zaciśniętekasika8303 lubi tę wiadomość
-
Orchidea dokładnie, żeby tylko chcieli ją zakończyć bo widzę sami się miotają.
Dada a masz krostki? Bo na zdjęciu nie widzę. Umnie to bardziej linie się porobiły z krostek. Po 2 dniach zrobiły się one wypukłe. Poszłam do dermatolog i okazało się że to rozstępy ze stanem zapalnym, dostalam to oczym wspomniała Joasia, kortykosteroidy. -
Jutro idę ostatni raz na mocz i morfologię. Łudzę się, że znowu mi każą bez kolejki wejść. Nie to, że mam jakiś roszczeniowy stosunek, ale ostatnio było w kolejce z 50 osób... i 10 krzeseł. Na krzesłach same staruszki.
Ps na tvn style o porodzie i rozciągniętych pochwach...Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Dziewczyny, jakie kupiłyście początkowe pampersy? Oczywiście już mam, ale ciekawi mnie jak to jest u Was.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualnyAś widzę ze nie tylko ja nie śpię
Ja kupiłam pampersy care 1 opakowań 4 oraz pampersy zielone 1 tez 4 opakowania
Takich zamierzamy używać.
A mimo ze mam bana na kupowanie ciuszków dla Julki to nie mogłam sie oprzećmoże na wyjście ze szpitala bedzie fajny ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 01:35
Alorrene13 lubi tę wiadomość