Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć kobietki
U nas na Śląsku deszczowo i pewnie tak bedzie cały dzień.
Ach nocka kiepska, długo nie mogłam zasnąć. Bolą plecy, biodra i kłuje w Bożenie.
Plany na dziś mało ambitne, poprostu leniuchowanie na kanapie
Chcemy żeby Julka urodziła sie według naszego plany, wiec postanowiłam więcej odpoczywać.
Zastanawia mnie tylko jej aktywność?kiedy ona śpi ? Oby po porodzie jej sie odmieniło.
Dziewczyny milczą, bo pewnie dochodzą do siebie. Życzymy zatem by z godziny na godzinę było mniej bólu.
Muniek pisała wcześniej, że Samuelka najprawdopodobniej wypiszą w poniedziałek. Pewnie są już w domku i ogarniają sytuacje
Tak czy owak czekamy na wieści od Was dziewczyny.
Mimo deszczu i chłodu, życze miłego dniaZ., Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja!
Pogoda? hmm... ciężko stwierdzić. Bo niby świeci słońce, a niby są chmury. A ja ledwo żyjęJakoś spać w nocy nie mogłam. O dziwo, bo za wiele na siku nie wstawałam, pierwsza nocka od wielu miesięcy gdzie skóra nie swędziała, więc powinnam spać, a tu lipa. Jak już dobrze zasnęłam mąż wstawał do pracy itd. Mam nadzieję, że kawa mnie pobudzi - choć na chwilę
No i dziś czeka mnie pakowanie, a z rana wyjazd na morzejuż się doczekać nie mogę
Wizytującym, szpitalnym mamuśkom kciukasy! one u nas zawsze działają
a jak na razie miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 09:44
Ania1704, Alorrene13, sss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngel-84 co do materacy to na Allegro są sprzedawcy, którzy oferują materac na wymiar. Nie wiem jaki chcesz kupić, ja zamówiłam piankowy ( bo ten w co jest w zestawie kołyski wydaje sie bardzo twardy ). Dzisiaj powinien być u mnie. Zobaczę czy bedzie ok. W przeciwnym razie mogę odesłać i kupie inny.
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5328620837
Oglądając aukcje nie sugeruj się tytułem aukcji gdzie jest podany wymiar. W opisach często jest informacja, że zrobią na wymiari to ma sens, bo kołyski mają czasem zupełnie odjechane wymiary
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 10:01
gucio, angel-84 lubią tę wiadomość
-
część Dziewczyny, my mamy się dobrze, badania wątroby ok, ale musze jeszcze raz zrobić obciążenie glukozą buuuuu... Martwi ich to ile pije i to plus 3kg w jeden dzień. Ciśnienie spadlo ze 150/98 do mojego standardowego 100/60
Joasia:), dorcia8919, Z., Alorrene13, gosi_a, Katha81, Ania1704 lubią tę wiadomość
-
Witamy ciocie...u nas noc nie taka zla, Antek mial dwie pobodki z czego jedna trwala godzine w sumiemto juz rano wstal o 5 i poszedl spac znowu po 6 i spal do 9. Nie jest tak zle ciekawe jak bedzie jak calkiem zoltaczka minie ponoc dzieci z zoltaczka spia lepiej.
Moj brzuch juz troche opadl ciekawe ile waze nie mam sie gdzie zwazyc...ale przeszlam na diete kaemiacej mamy, wczoraj pulpety wczesniej krupniczek ale kawke rano z mleczkiem slaba pije no i woda niegazowana. Nie jem slodyczy i nawet mnie do nich nie ciagnie postawilam sobie cel zeby schudnac oczywiscie jedzac rzeczy zdrowsze jak w ciazy. Powiem wam ze nawet widac juz w lusterku rane po cc a wczesniej widzialam tylko zwala hehehe.
Zaczelam malemu podawac kropelki Biogaia jeszcze kolki nie ma ale czasami slysze jak mu bulgocze w brzuszku napewno nie zaszkodza ale zawsze moga pomoc.
Piersi mnie bola ale niczym nie smaruje, maly tak wszystko ladnie wysysa ze nawet nie mam nawalu jak z Zuzia i moja rada do was...nie poddawajcie sie jak chcecie karmic piersia, ja bylam spokojna w szpitalu, kazaly doksrmisc, wiec przystawialam do dwoch piersi, maly wyssal siare a na koniec dawalam mu butelke, wiedzialam ze w koncu pokarm sie pojawi, w domu potrafilam z 5 razy przekladsc go z jednej piersi do drugiej a on caly czas szukal...ale teraz juz jest ok a ten maly ssak jak sie przyssie to slysze jak przelyka i tak fajnie sapie...
Antek robi czesto kupke wiec odstawilismy w dzien mokre chusteczki tylko woda i wacik i sudokrem bo tylek czerwony
Ale sie rozpisalam...potem jade sciagac szwy i M zostaje pierwszy raz sam z Antkiem musze jeszcxe jakos doczlapac sie na poczte zeby wyslac papiery do pracy z macierzynskim.
Czekam na wiesci o maluszkachInesicia, Joasia:), dorcia8919, Z., Alorrene13, gosi_a, Marcia86, Ania1704, sss, nenette, Aneta87 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Dzień dobry
Przed nami kolejny nudny dzień. Wszystko posprzątane, wyprane, wyprasowane i teraz już sama nie wiem co robić żeby zabić czas i nie skupiać się na tym czekaniu. Może później się wypogodzi więc chociaż na jakiś spacer się wybierzemy.
Wczoraj wieczorem Zosia tak szalała, że myślałam, że zwariuję. Z jednej strony uderzała w pęcherz, z drugiej uderzała pod żebra, a jeszcze w między czasie wieczorem znów dokuczały mi bolesne skurcze podbrzusza. Na szczęście udało mi się zasnąć ok. 23 i spałam do 6 (mimo tego, że ostatnio budziłam się o 4). -
nick nieaktualnyJoasia:) wrote:Angel-84 co do materacy to na Allegro są sprzedawcy, którzy oferują materac na wymiar. Nie wiem jaki chcesz kupić, ja zamówiłam piankowy ( bo ten w co jest w zestawie kołyski wydaje sie bardzo twardy ). Dzisiaj powinien być u mnie. Zobaczę czy bedzie ok. W przeciwnym razie mogę odesłać i kupie inny.
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5328620837
Oglądając aukcje nie sugeruj się tytułem aukcji gdzie jest podany wymiar. W opisach często jest informacja, że zrobią na wymiari to ma sens, bo kołyski mają czasem zupełnie odjechane wymiary
dziękuje i daj znać jak przyjdzie materac
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie, w Krakowie też szaroburoiponuro ale za to mam dobre informacje z porannej wizycie u gina co mnie wprawiło w dobry nastrój. Szyjka wydłużyła się do 1,6cm i jest zamknięta. Rozmawialiśmy sobie o porodzie, technikami wywoływania, metodach łagodzenia bólu itd.
Podumowując: mogę już zacząć się ruszać więc opuszczam wreszcie łóżka, sofy i leżaki. Jest zgoda na wypędzanie przez serduszkowanie.
Zwrócił mi uwagę że pęcherz płodowy powinien pęknąć podczas skurczy partych w II fazie porodu. Tak się dzieje w większości przypadków. Odejście wód przez tą fazą porodu jest przedwczesne i musi być kontrolowane przez lekarzy bo trzeba podać antybiotyk jeśli nie rozwija się akcja porodowa. W planie porodu zastrzec że nie godzę się na przebicie pęcherza, wyciskanie dzidziusia czy inne takie tam. Na szczęście planuje rodzić tam gdzie on pracuje i zapewnił mnie że tam lekarze nie ryzykują i kierują się dobrem dziecka i matki i jeśli akcja wydłuża się i nie ma efektów to od razu cesarka a nie próżnociągi czy inne chwyty. Powiedział też żeby zgodzić się na nacięcie, bo uwaga jest to bezpieczniejsze dla dzidziusia.
Co do wymiarów Mały ma 3,6kg więc całkiem sporo. Często tak jest jak bierze się leki przeciwzakrzepowe w ciąży gdyż wówczas są lepsze przepływy, a tym samym odżywanie dziecka. Dla niego ważne że główka jest większa od brzuszka, gdyby było odwrotnie to byłoby to wskazanie do cc. Jeśli w dniu porodu Mały będzie miał 4 lub więcej kg to cc. Nie ryzykują sn.
Mierzenie główki i miednicy robi się przed samym porodem. Nie ma sensu wcześniej bo na kilkanaście, kilkadziesiąt godzin przed porodem miednica po prostu rozchodzi się. Co innego jak dziewczyna ma budowę taką że ma zwężenie bioder. To już inna sprawa.
KTG pierwsze dopiero 31 maja u niego na dyżurze w szpitalu.
Jak nie urodzę po skończonym 40 tygodniu (6 czerwiec) to 12 czerwca mamy umówioną cc.
Lubię tego mojego lekarza
Dziewczyny podczytywałam Was wczoraj na komórce ale już połowę zapomniałam.
Witam nową koleżankę, gratuluję oczywiście Karolince, czekam na wieści od szczescliwejmamy. Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu i zastanawiam się co tam u Zyrci z jej ponad tygodniową akcją porodową.
Miłego dnia Wam życzę i przesyłam pozytywną energię.Joasia:), Z., Alorrene13, Nieukowa, sss, karolina0522, dorcia8919, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaghata, Antek już z Wami 1 tydzień
ekstra
cieszę się że wszystko masz opanowane i co najważniejsze można wyczuć spokój u Ciebie a to dla Waszej trójki jest bezcenne. Pisz do nas jak najwięcej, bo Twoje rady na pewno okażą się dla nas dużym drogowskazem. -
Gucio gratuluję udanej wizyty !
Zastanawiam się czy umnie będzie tak jak u Ciebie, że będę musiała czekać aż zacznie się poród i dopiero wtedy zdążą jeszcze zmierzyć dzidziusia i zadecydować o ewentualnym CC, lub przenoszę i wtedy to sprawdzą i zadecydują. Czy taka decyzja będzie możliwa wcześniej np. na tydzień przed terminem porodu, jak już będzie bardzo duży to pewnie tak w innym przypadku trzeba będzie poczekać... W każdym razie widać u Ciebie spokój i zaufanie do lekarza to bardzo ważneJa czekam na pon i moje USG ...
Aghata wszystko dochodzi do normy i jakiegoś tam w miarę regularnego planu. dzięki za to co piszesz o laktacji, trzeba próbować noooo !
Agata fajnie, że czujesz się lepiej ... Nie rozumiem tylko co z tym piciem, pijesz za dużo czy za mało? Czy dobrze pijesz ale woda się zatrzymuje? Czekamy na dalsze wieśći.
Lilly nie wiem co Ci doradzić, na tym etapie może to być i początek odchodzenia czopa, wody, a może i zwyczajny śluz i zwiększona jego ilość, musisz się obserwować i w razie potrzeby iść do lekarza lub na IP.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:06
gucio lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitojcie !!
Melduję, że zaczynam 39 tc... nie rodzę i się nie zapowiada... jestem obrażona na cały świat. Z dnia na dzień czuję się gorzej, pępek mi się siny zrobiłdziś wizyta więc niech mnie tam porządnie zbadają i może coś się ruszy.
I po co to straszenie przedwczesnym rodzeniem itp??Alorrene13, Joasia:), sss, zapah_ciszy, Z., dorcia8919, nenette, gosi_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas dziś pobudka z koszmarnym bólem głowy. Na szczęście niunia nie szaleje to chociaż brzuch nie jest obolały. Najchętniej dziś w ogóle nie wstawałabym z łóżka, ale dziś na 16:45 wizyta u gina, więc niestety trzeba wstać
Obiad też się sam nie zrobi
gucio wrote:Zwrócił mi uwagę że pęcherz płodowy powinien pęknąć podczas skurczy partych w II fazie porodu. Tak się dzieje w większości przypadków. Odejście wód przez tą fazą porodu jest przedwczesne i musi być kontrolowane przez lekarzy bo trzeba podać antybiotyk jeśli nie rozwija się akcja porodowa.
aghata wrote:Ale sie rozpisalam...potem jade sciagac szwy i M zostaje pierwszy raz sam z Antkiem musze jeszcxe jakos doczlapac sie na poczte zeby wyslac papiery do pracy z macierzynskim.
Ja planuję tylko 20 tygodni macierzyńskiego plus te 6 tygodni dodatkowego? To jest na to jakiś osobny wniosek?
Kompletna czarna magia to dla mnie jestMoże któraś z dziewczyn się też orientuje i wypowie
-
Witamy sie i my
35 tydzien zakończony, witamy 9 miesiac. Za trzy tygodnie bede juz tuliła Olgę - to jakiś cud
U nas noc słaba. M. nie mógł zasnąć, no a ja razem z nim. Przed 6.00 wyjechał w delegacje, wtedy dopiero zasnęłam i obudziłam sie po 10.00. Teraz jedząc owisianke, nadrabiam wasze wpisy.
Agata - jak wróciłaś z Antkiem do domu to karmiłaś tylko piersią, czy dokarmialas MM?
Agata - dobrze, ze juz sie unormowało, tylko ciekawe co było przyczyna? Moze nerki? Czego nie zyczeZycze szybkiego powrotu do stabilizacji i do domu.
Zyrcia - dzisiaj dowiesz sie ile wazy i jak sie ma Leon. W brzuszku jest mu zdecydowanie lepiej i niech tam siedzi do porodu. Myśle, ze nie dojdzie do 4kg, wiec urodzisz bez problemu. A przedwczesnym porodem straszą polowe z nas, a my nadal w dwupakach
Suzana, Szczesliwamama - co tam u Was?
Pogoda faktycznie nieciekawa, tak parno jest i wilgotno. Muszę zadzwonić do rodzicow aby po mnie przyjechali. Dzisiaj SN, a jutro spotkanie - 25 lat po ukończeniu podstawówki, w co tu sie ubrac??
Pozdrawiam cieplutko !!!Z., Alorrene13, dorcia8919, nenette, Nieukowa, gosi_a lubią tę wiadomość
-
Witam.
A ja spalam jak zarznieta. Maly sobie wieczorem i do teraz nadrabia wczorajsze leniuchowanie.
Gucio fajny lekarz ja tez nie moge sie doczekac wizyty wypytac o ta cesarke i szyjke i ten wynik gbs bo wypisana do dom zostalam z wielka niewiedza.. No i oczywiscie ile wazy maly.
Zyrcia cierpliwosci i powodzenia na wizycie.
Agatka a dajesz malemu smoczek?
U mnie brzydko na polu tak polalo ze mokro. Tata dzisiaj wychodzi ze szpitala i chyba bwedzie trzeba go przywiazac bo juz zapowiedzial ze musi isc w pole obciupac ziemniaki. Brak słow.... A zabieg mial na kregoslup.... Nie wiem czy wszyscy starej daty tak maja....
Chyba uszyje malemu z filcu maskotke. Musze sie nauczyc tu fotki wrzucac to bym sie pochwalila panem zabkiem, i zyrafka dla chrzesniakow..Sista, Z., Alorrene13, nenette, gucio, Viola lubią tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualnyKończy mi się cierpliwość. Właśnie prawie zabiłam mojego męża, zrobiłam awanturę jak nigdy. O brudne gary... ten sobie jutro zaczyna nową pracę, będzie pracował z modelkami, gapił się na panienki non stop a ja będę zapierdalać w domu, sprzątać, gotować, z dzieckiem na plecach chyba, bo królewicz jak zeżre nie może od razu talerza wymyć po sobie ! Mam już wszystkiego dosyć, leżę i ryczę od rana. Jak nie urodzę do poniedziałku to się chyba rozwodem skończy !
Usg mi pewnie nie zrobią, od 13 kwietnia już nie miałam, lekarze też mają mnie w dupie. Wszystko mnie boli i już sobie ze sobą nie radzę.
Też macie taki siny pępek i na wierzchu bardzo? to normalne ? jest dosłownie fioletowy...