X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zyrci to też podejrzewam, że pewnie znowu się obraziła na Leosia :D, ale szczęśliwamama mogłaby się odezwać. No tak...już się zdeklarowała :D Też się zastanawiam czy się nie rozwiodę do porodu... Zyrcia, powiedz mu o co Ci chodzi, bo gary to chyba tylko pretekst? (wiem, że to takie w naszym stylu, przyczepić się do czegokolwiek). Ja już zagryzam zęby, bo bym się kłóciła co godzinę. A tak to tylko co dwie... Z pępkiem... myślę, że mały na jakieś naczynie może naciskać i po prostu krew nie dochodzi.

Ja to w ogóle się strasznie stresuje, bo pół roku temu moja koleżanka z pracy urodziła martwą córkę. :( wiem, że może nie powinnam tutaj takich rzeczy pisać, ale to mi strasznie w głowie siedzi.

Monia, ja tam uznaje 9 miesiąc od 37 :D w sensie od zakończonego 36. belly to tu mocno nagina. wychodzi na to, że w 9 miesiącu się jest 5 tygodni... xD
    '
    BrumBrumek, fajny mąż :) "trzeba iść rodzić"... może ma jakieś fajne patenty, żeby zaklęcie się spełniło? :D

Mój prorokuje, że urodzę na przełomie miesiąca, po pierwszym dniu zjazdu. Może dlatego, że moja mała ma alergię na uczelnię. Odkąd ją czuję to wyraźnie daje znać, że jej się to miejsce nie podoba :D

Scintilla, ja jestem w kolejce, ale ostatecznie mogę Cię przepuścić ;p

Mi się ostatnio "szaroburoiponuro" bardzo podoba :) W ogóle w wiadomościach wczoraj mówili, że jesteśmy w fazie jakiejś mega anomalii pogodowej na całym świecie (nie pamiętam jaka nazwa). Wiatry przy równiku się pozmieniały i cały świat wariuje. Tu powodzie, tu susze. To ma objąć jeszcze część 2016 roku, ale ponoć kilka lat temu też to byłO. Jak znajdę materiał gdzieś to wrzucę linka.

CaneCorso, trzymam kciuki, żeby to była jakaś lekka zaraza. Nic poważnego. No i że szybko przejdzie :)

Cieszę się, że nie tylko mi mała masakruje bożenę. Znaczy nie to, że ze mnie jakiś gbur, ale przynajmniej wiem, że to normalne. xd

Agata, a ile pijesz? Za mało czy za dużo? W ogóle widzę, że szpital w pełni profesjonalny... u mnie mogłabym cały dzień nie pić i nikt by nie zauważył. Madalińskiego to Wawa, nie? (ograniczona jestem jeśli chodzi o drugą stronę... xD)

aghata, to widzę, że świetnie sobie radzisz :) Dzięki za wszystkie rady. Myślę, że niebawem bardzo się przydadzą.

gucio, wiem co to za radość, więc fajnie, że już masz leżakowanie za sobą :) Nie wiedziałam, że tak to jest z tym pęcherzem płodowym, ale w takim razie czemu przebijają w 1 fazie przy kilku centymetrowym rozwarciu?

http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/114650,bedzie-wielki-powrot-anomalii-el-nio-co-nam-przyniesie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 12:16

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem mu o co chodzi, bo potrzebujemy tej pracy. A to wszystko przez to, że wyglądam jak pingwino-orka i nie czuję się atrakcyjna, a on będzie pracował z dziewczynami w rozmiarze 0... A jak kierowniczka dzwoniła powiedzieć, że dostał tą pracę to dzwoniła chyba z 7 razy pod rząd i się wdzięczyła. Ciekawe czy powiedział w ogóle, że ma żonę i dziecko w drodze... A gary też mnie wnerwiają, bo jak będzie Leon tez nie będę mogła non stop gotować i sprzątać po nim !
    Mój stary prorokował poród na dziś, ale chyba się nie zapowiada.

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:01

Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie powiem mu bo bedzie mial satysfakcje ze niby zazdrosna jestem ! niech sobie mysli ze to hormony !

karolina0522, Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia, ja mam siny pępek od kilku miesiecy, a dokładnie dokoła pępka. Wygląda to okropnie,blee. Mnie w ogóle obrzydzają żyły, krew, pepki itd. Ale gin ostatnio w ogole nue zwrócił na to uwagi, powiedzial ze to ok.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    nie powiem mu bo bedzie mial satysfakcje ze niby zazdrosna jestem ! niech sobie mysli ze to hormony !

Zyrcia, ale chyba zgodziłaś się na tą nową pracę?

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • agawera Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do lekarza liczę tylko na dobre wiadomości, ktoś wie ile teraz dziecko powinno przybierać

sss, dorcia8919 lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolina0522 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu,
    Dasz radę! Ile ja awantur robiłam ...i robię z byle g...na! Pocieszam się że to normalkaja wogole mam przeje.....ne bo mój pigment zanika więc jesień w plamy.. :-( ale pępek mam ciemny, jak brudny :O
    Ja też xxx le się czuję, jak krowa, grubas, ledwo chodzę.....ale jeszcze trochę.....
    Wiem, że nie możemy już się doczekać.. Ale po porodzie dopiero dupie zacznie zasuwanie, więc jeszcze.wykorzystaj to zr mały w brzuchu na odpoczynek...!
    To co twój mąż będzie robił z tymi modelkami? Też bym się wkurzało na 100%
    Suzana, Lilianka, karolinko, sz.mama, odezwijcie się....
    Pozdrawiam i idę jakąś drzemkę zapodać.....a torby nie spakowałem nic jeszcze, jakoś nie mam na to chęci ani siły :-(
    Pozdrawia :-*

Alorrene13 lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • .aś. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera, CHYBA 200-250 g tygodniowo.

ALE moja przytyła kilogram :D także pomiarami się aż tak bardzo nie przejmuj. Ja to teraz żałuję, że w ogóle miałam jakiekolwiek usg robione... bez tego ciąża byłaby czasem beztroski, a tak stała się jednym wielkim nerwem z którego nic nie wynikło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 12:30

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Zyrcia, ale chyba zgodziłaś się na tą nową pracę?
    no nie miałam wyjścia. Nie znajdzie nic lepszego i za takie dobre pieniądze :/
    Ma pracować przy organizowaniu spotkań biznesowych, pokazów mody, ustawianiu wybiegów i wozić je na pokazy... no czepiam się, ale to przez to, że ja się teraz czuję nieatrakcyjnie. Muszę urodzić SN żebym szybko mogła wrócić do starej formy !

Sista lubi tę wiadomość

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja tym bardziej sie stresuje bo jak wczesniej Co 2 dni mialam Ktg to teraz 2 tyg przerwy bo jeden na urkopie lekarz a drugi chory.Dzis ide Do lekarza bo z przeplywami nie ma zartow..

Oj Zyrcia faceci faceci..
    Mnie tez denerwuje zze moj przychodzi z pracy zje, wykapie sie i wysluchuje jaki zmeczony a jak sasiad zadzwon i to sił nagle nabiera.pampersy nie kupione,i inne higieniczne rzeczy,nie wspomnę ze maluch nie spakowany.Ale znalazłam sposób..
    Jak pójdę do szpitala będzie musiał sam kupić i poszukać ciuszkow a wtedy będzie jazda dla niego..
    A co do nie umytych talerzy to wczoraj się wk... Bo ileż mogę w kuchni stać ,pochowalam wszystkie sztućce i talerze.zostawiłam tylko po 2 szt.jak nie umyje po co sobie to nie będzie miał..proste.ja tego myc ciągle nie mam ochoty bo ja powinnam leżeć a Nie stać.

I teraz mam zero stress,jak to siostra mowi im więcej stresować się będę tym więcej problemów z dzieckiem będę mieć.
    .także Zyrcia wdech wydech.. spokojnie...

Sista, karolina0522, Z., dorcia8919, gucio lubią tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Jadę do lekarza liczę tylko na dobre wiadomości, ktoś wie ile teraz dziecko powinno przybierać

Agawera - na tym etapie ponoć 200-250g na tydzien. Ale trzeba pamietać, ze każdy Dzieciaczek jest inny. Wiec nie stresuj sie jesi będziesz miała troszke mniej lub troszke więcej, Ty drobniutka jestes. Olga dwa dni temu (34w5d) ważyła 2636g, ale my jesteśmy wysocy z M.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    no nie miałam wyjścia. Nie znajdzie nic lepszego i za takie dobre pieniądze :/
    Ma pracować przy organizowaniu spotkań biznesowych, pokazów mody, ustawianiu wybiegów i wozić je na pokazy... no czepiam się, ale to przez to, że ja się teraz czuję nieatrakcyjnie. Muszę urodzić SN żebym szybko mogła wrócić do starej formy !
    Zyrciu, bardzo ładna z ciebie dziewczyna .wysoka, zgrabna
    Zobaczysz już po porodzie ledwo, co zostanie :-)
    Poza tym twój mąż wie co ma , żeby patrzeć z zainteresowaniem na inne,.więc spoko kochana ;-)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę zmywać, bo ten jak pozmywa to potem wyjmuję brudne, bo przecież wystarczy wodą przepłukać. Powiedziałam, że od dzisiaj nie sprzątam i w dupie mam wszystko niech z tego domu zrobi melinę jak u czarownic, bo widocznie mu brakuje tego. Mam gorszy dzień chyba. Najlepiej bym przespała, ale spać też nie mogę, bo zgaga i nie mogę się ułożyć. Jestem już zmęczona tym wszystkim, najlepiej bym usnęła i obudziła się za rok !

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odbiegając od użalania się to od dziś w biedronce są body i prześcieradła dla dzieci 120x60 po 15 zł. Potem jadę obczaić, bo jeszcze z jedno by się przydało. Jak już o tym wiecie to wybaczcie ;P

karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, rozumiem Cię, ale ja bym powiedziała mężowi szczerze, że mnie denerwuje, że będzie pracować z laskami, a mnie trudno odróżnić od wielorybka. On by się zarzekał, że mnie kocha i jestem najpiękniejsza, a ja bym w to uwierzyła i zabiła chociaż na jakiś czas zazdrość wmawiając sobie, że nie muszę się przejmować.

Poza tym dziewczyny dobrze prawią. Jesteś zgrabna, wysoka, energiczna. Raczej nie usiądziesz po porodzie na kanapie i nie będziesz narzekać, że Ci kg zostały tylko zaczniesz działać. Zaraz wrócisz do normy. Co do zmywania to najlepiej chyba wstawić z powrotem do zlewu. Ja ostatnio podłogę na kolanach myłam, a mój mąż wpieprzał pączka w tym czasie... ale ja wiem jak on by ją umył... Mam wrażenie, że jak go np poproszę o zmianę pieluszki czy go zostawię z małą to potem będzie miała całą pupę czerwoną... ale przecież "on to zrobił dokładnie". Tylko dziecko to nie naczynia czy podłoga. :(

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,ależ Wy piszecie dużo :) Wpisy nadrobię później jak będę miała dostęp do kompa, ale ogólnie widzę że wszystko jest dobrze. My właśnie wróciliśmy z ktg w szpitalu w którym będę miała cc i jestem bardzo zadowolona. Położne mega miłe, odpowiadały na pytania, opisały mi całą procedurę cc i na koniec konsultacja z lekarką też bardzo milą. Skurczy zero. Największy miał wartość 30 więc dupa nie skurcz ;) Serduszko pracuje prawidłowo i następna wizyta za tydzień. Za chwilę jadę do implantologa bo trzeba w końcu uzupełnić śrubę pod implant żeby tą czwórkę uzupełnić przed rozwiązaniem. Miłego dnia i do później :)

karolina0522, .aś., dorcia8919, Z., gucio, Ania1704, gosi_a, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy mu nie pokazałam, że jestem zazdrosna i teraz też nie dałabym rady :p ale chyba się przejął bo łazi i sprząta, a ja się nie odzywam !

.aś., Aka81, karolina0522, Z. lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ściga mi sie już
    :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sss Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia spokojnie. Moj zmywa podloge i odkurza ale wtedy gdy go poprosze. Ja lezalam w szpitalu to juz nie umyl i zagonilam go jak wrocilam sam sie nie domysli. Jak parkietu sie nie przemyje to mega kurz jest. Wiem ze nie mam super posprzatane co mnie wnerwia, ostatnio pomylam okna a potem akcja z szyjka wiec juz odpuscilam. Nazrazie nic nie robie tylko czekam do terminu donoszenia.
    A i ma efekt wymiotny jak czuje kupe psia i wogole jest wrazliwy wiec zapowiedzial ze pieluch nie zmienia... Zobaczymy......
    Ostatnio bylismy na zakupach i moj maz kupil sobie super spodnie i koszulke i nie ukrywam ze zakazalam mu w tym chodzic do pracy. Ja wieloryb a on odwalony wypachniony no kurde .......

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ