X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    U nas dziś pobudka z koszmarnym bólem głowy. Na szczęście niunia nie szaleje to chociaż brzuch nie jest obolały. Najchętniej dziś w ogóle nie wstawałabym z łóżka, ale dziś na 16:45 wizyta u gina, więc niestety trzeba wstać :) Obiad też się sam nie zrobi :)

Aghata, a mogłabyś napisać co za dokumenty wieziesz? Jestem zielona w tym temacie, miałam nadzieję, że później w szpitalu mi wszystko powiedzą, ale w zasadzie może lepiej się doedukować wcześniej.
    Ja planuję tylko 20 tygodni macierzyńskiego plus te 6 tygodni dodatkowego? To jest na to jakiś osobny wniosek?
    Kompletna czarna magia to dla mnie jest :D Może któraś z dziewczyn się też orientuje i wypowie :)

Do macierzyńskiego zawiozlam akt urodzenia dziecka, zaświadczenie ze szpitala ze urodziłam i wniosek o urlop macierzyński rodzicielski i ze ojciec nie będzie pobierał kasy to wszystko jest na jednym papierku ppbralam go z zusu

nadine24 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Witamy sie i my :)
    35 tydzien zakończony, witamy 9 miesiac. Za trzy tygodnie bede juz tuliła Olgę - to jakiś cud :):):)
    U nas noc słaba. M. nie mógł zasnąć, no a ja razem z nim. Przed 6.00 wyjechał w delegacje, wtedy dopiero zasnęłam i obudziłam sie po 10.00. Teraz jedząc owisianke, nadrabiam wasze wpisy.
    Agata - jak wróciłaś z Antkiem do domu to karmiłaś tylko piersią, czy dokarmialas MM?
    Agata - dobrze, ze juz sie unormowało, tylko ciekawe co było przyczyna? Moze nerki? Czego nie zycze :/ Zycze szybkiego powrotu do stabilizacji i do domu.
    Zyrcia - dzisiaj dowiesz sie ile wazy i jak sie ma Leon. W brzuszku jest mu zdecydowanie lepiej i niech tam siedzi do porodu. Myśle, ze nie dojdzie do 4kg, wiec urodzisz bez problemu. A przedwczesnym porodem straszą polowe z nas, a my nadal w dwupakach :)

Suzana, Szczesliwamama - co tam u Was?

Jak wróciłam do domu to dwa razy na noc dawałam ale zawsze po karmienii

Pogoda faktycznie nieciekawa, tak parno jest i wilgotno. Muszę zadzwonić do rodzicow aby po mnie przyjechali. Dzisiaj SN, a jutro spotkanie - 25 lat po ukończeniu podstawówki, w co tu sie ubrac??

Pozdrawiam cieplutko !!! :):):)

preg.png[/url]
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Do macierzyńskiego zawiozlam akt urodzenia dziecka, zaświadczenie ze szpitala ze urodziłam i wniosek o urlop macierzyński rodzicielski i ze ojciec nie będzie pobierał kasy to wszystko jest na jednym papierku ppbralam go z zusu
    http://pue.zus.pl/wzory-dokumentow/-/asset_publisher/K2mqPXr6jCDU/content/wniosek-zas-54?redirect=http%3A%2F%2Fpue.zus.pl%2Fwzory-dokumentow%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_K2mqPXr6jCDU%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1%26_101_INSTANCE_K2mqPXr6jCDU_advancedSearch%3Dfalse%26_101_INSTANCE_K2mqPXr6jCDU_keywords%3D%26_101_INSTANCE_K2mqPXr6jCDU_delta%3D20%26_101_INSTANCE_K2mqPXr6jCDU_cur%3D3%26_101_INSTANCE_K2mqPXr6jCDU_andOperator%3Dtrue

wow, ale link :D ale to chodzi o ten wniosek? :)
    tylko że tu jest sam macierzyński, a jak chce z dodatkowym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 13:23

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • aghata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mój mały to taka siksa hehe za każdym przebieraniem mnie obsikuje teraz podkladam mu tetre pod tyłek i nakladam na siusiaka bo jak pójdzie sik to jak z kranu.

Sista, gucio, .aś., gosi_a, nenette, Rozalia, Aneta87 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Kończy mi się cierpliwość. Właśnie prawie zabiłam mojego męża, zrobiłam awanturę jak nigdy. O brudne gary... ten sobie jutro zaczyna nową pracę, będzie pracował z modelkami, gapił się na panienki non stop a ja będę zapierdalać w domu, sprzątać, gotować, z dzieckiem na plecach chyba, bo królewicz jak zeżre nie może od razu talerza wymyć po sobie ! Mam już wszystkiego dosyć, leżę i ryczę od rana. Jak nie urodzę do poniedziałku to się chyba rozwodem skończy !
    Usg mi pewnie nie zrobią, od 13 kwietnia już nie miałam, lekarze też mają mnie w dupie. Wszystko mnie boli i już sobie ze sobą nie radzę.
    Też macie taki siny pępek i na wierzchu bardzo? to normalne ? jest dosłownie fioletowy...

mój pępek nie jest siny ale jest zdecydowanie brązowy. Może masz tam gdzieś naczynko krwionośne i Ci się podbarwia. Na razie nie jest wypchnięty ale jest na płasko z brzuchem.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zakupach to ja nawet nie wspominam... Ja sobie nic nie kupuję, bo po pierwsze we wszystkim wyglądam jak kloc, a po drugie szkoda mi kasy na dwa miesiące noszenia. Butów też nie kupię, bo mam spuchnięte stopy i jedyne buty które mnie nie obcierają to tenisówki ze szmaty. A ten?! nowe spodnie, nowe buty, koszule, koszulki, wypachniony... Ostatnio mi było przykro jak szliśmy do marketu, on taki wystrojony a ja jak dziad bezdomny jakiś. Jak coś powiem to tylko machnie ręką, że już nie długo sobie kupie to i to. W dodatku 1 sierpnia będę świadkiem na ślubie przyjaciółki i już się boję w co się zmieszczę i w ogóle, a on że przynajmniej jemu nie musimy kupować garnituru bo ma zajebisty o.O Boże oni są beznadziejni -_-
    Siedzieliśmy tyle czasu w jednym pokoju, nie dało się tam posprzątać, bo było wszystkiego za dużo, a teraz jak mam ładne mieszkanko to non stop latam i sprzątam, bo się podniecam, że jest tak super extra, ale jemu widocznie nie przeszkadza syf.

• Sista Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:

Agatko,
    Dawałaś to samo mleko co w szpitalu czy inne kupiłaś?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczka próbowałam dac ale nic z tego nie umie ssac go i wypluwa może obejdzie sie bez

Sista lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore smoczek juz do szpitala , ginka powiedziała, żeby zabrać bo po usg widzi że mała to mega ssak bo na każdym coś przeżuwa, ssie :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aś dlatego mi mówił by się nie godzić na przebicie przed II fazą. Poza tym powiedział (nie chcę nikogo straszyć), że jak wcześniej pęka to jest ryzyko że pociągnie za sobą pępowinę a to nie jest bezpieczne.

agawera nawet do 200-300gram tygodniowo

zyrcia laska z Ciebie niesamowita a o jakieś wieszaki jesteś zazdrosna. No zlituj się kobieto. Zresztą zanim zacznie tą pracę to Ty już zdążysz urodzić. Figurę też szybko odzyskasz, a przez pierwsze miesiące mąż będzie zakochany w Leonie i nie będzie poza nim świata nie widział a Ciebie będzie nosił na rękach że taki cud mu urodziłaś. Nie marudź zatem.

Sista, dorcia8919, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ale ja bym nie dawała od początku bo to może zaburzyc potrzebę ssania piersi miałam smoczka w szpitalu ale nie był potrzebny...w szpitalu dawali mleko hipp i razbebiko ja kupilam bebiko

Sista lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałamo tym mleku ale tego nie widzę ja w domu dwa razy na noc dałam mm po karmienii piersia

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wezme smoczek , ale dawać nie będe od razu :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakaś niemoc mnie złapała... powinnam coś n obiad zrobić ale ledwo daję radę na klawiaturze pisać... chyba pójdę w kimę ;/

Dziewczyny, które chcą nosić maluchy w chustach tkanych: macie/kupujecie chustę 4,6 czy mniejszą? Bo ja jak się omotałam 4,6m w kangurka to po zawiązaniu 3 supłów i tak potykałam się o końce chusty ;/ Jestem chyba za niska na tak długi kawal materiału...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Jejku jakaś niemoc mnie złapała... powinnam coś n obiad zrobić ale ledwo daję radę na klawiaturze pisać... chyba pójdę w kimę ;/

Dziewczyny, które chcą nosić maluchy w chustach tkanych: macie/kupujecie chustę 4,6 czy mniejszą? Bo ja jak się omotałam 4,6m w kangurka to po zawiązaniu 3 supłów i tak potykałam się o końce chusty ;/ Jestem chyba za niska na tak długi kawal materiału...

Nieukowa, ja się podpytywałam, jaka by pasowała do mojego wzrostu - 160cm i najlepsza 4,2 bo i kangurek się zrobi i kieszonka. Jedynie u M. może już nie wystarczyć na kieszonkę, ale kangurek spokojnie powinien dać radę :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucio wrote:
    aś dlatego mi mówił by się nie godzić na przebicie przed II fazą. Poza tym powiedział (nie chcę nikogo straszyć), że jak wcześniej pęka to jest ryzyko że pociągnie za sobą pępowinę a to nie jest bezpieczne.

Moja biblia :D (w oczekiwaniu na dziecko) prawi... że jest to niebezpieczne, bo może dojść do zakażenia, ale samo w sobie to nie i do 12 godz powinny zacząć się skurcze. Ja to bym chciała zacząć od odejścia wód bo przynajmniej wtedy wszystko jest jasne.

Mam focha na córkę. Ładnie jej pograłam na skrzypcach, a ona to zlała... za to zaczęłam jej śpiewać piosenki harcerskie to od razu kopniaki dostałam. Kurde, niech wychodzi, chce zobaczyć co to za mała wredota :D

Sista, Joasia:), gucio, Rozalia lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Sista Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia - ide o zakład, ze 1 sierpnia będziesz taka laska, ze nikt nie uwierzy, ze osiem tygodni wczesniej urodziłaś Syna. Jestem przekonana, ze będziesz ważyła mniej niż przed ciaza, a Radzio bedzie chodził z Tobą i Leonem dumny jak paw :):):):)

Ja dotarłam do rodzicow, czekam na obiadek - pierogi z serem. U nas jest tak bardzo parno, ze az trudno sie oddycha...Dobrze, ze nic nie trzeba robić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 14:29

zyrcia, Z., dorcia8919, Alorrene13 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, podziel się pierogami :p

We mnie wstąpiła jakaś tajemnicza siła. Pozmywałam, pranie wstawione, ogoliłam się (!) ale to jest akurat przykre, wstydzę się własnego męża..., więc wolałam na czuja. Przed chwilą potańczyłam zumbę (<3), a teraz poczułam, że to TEN moment. Zabieram się za pakowanie torby :D

gucio, sss, Nieukowa, nenette, Z., dorcia8919, Scintilla, Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Alicja95 Debiutantka

Wysłany: 21 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Gratuluję, witamy wśród brzuchatek, jeśli urodzisz w terminie to będzie to mój wymarzony termin, bo to urodziny mojego Męża :-) Mój termin przypada 9.06., ale może mi sie uda wstrzelić w 5. Pozdrawiam

No ja to bym chciała by 9.06 się urodziła w 2 rocznicę bycia parą z moim ukochanym :)

w57v3e3km4uozs6u.png

17u93e5e806xf3xy.png
  • Alicja95 Debiutantka

Wysłany: 21 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Witaj Alicjo , skąd jesteś ?

Ja pochodzę z Jasienicy okolice Bielska-Białej a obecnie od prawie 2lat mieszkam z narzeczonym w Aleksandrii Drugiej okolice Częstochowy a ty?

w57v3e3km4uozs6u.png

17u93e5e806xf3xy.png
‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ