Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Joasia, no nie. Bez męża nie zasnę
To widzę, że już masz spory zapas... myślisz, że zużyjesz te wszystkie pieluszki? Ja mam tylko jedną paczkę 1 zielonych pampers i 4 paczki dwójek. Ale ja się dowiedziałam, że mój mąż po porodzie miał 64 cm... kopara mi opadła.
Jak dla mnie śliczny komplecikczemu masz bana?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 01:37
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się w 39 tygodniu ciąży ze skromnym życzeniem urodzenia jeszcze w maju
Agata, Kasika i inne dziewczyny szpitalne z problamami trzymam za Was kciuki, już nie dużo zostało i praktycznie wszystkie ciąże będą donoszone
Podejrzewam, że Suzanna i Szczęśliwamama tulą swoje maleństwa już a Zyrcia jeśli nie urodziła to prowadzi negocjacje z Leonem co by już wychodził
U mnie brzydka pogoda a przez tą pogodę nic się nie chce ale w planach mam sprzątanie i prasowanie (czyt. działanie na rzecz skracania szyjki)
A co u Was?
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 07:39
Nieukowa, Ania1704, Aneta87, Joasia:), Inesicia, nenette, Alorrene13, Scintilla, gosi_a, dorcia8919, Katha81, Rozalia lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Cześć mamuśki
Dużo się dzieje widzę... Agata pewnie dostajesz furagin i potas... miejmy nadzieję że zatrzymanie wody i ta infekcja jest jednorazowa i szybko minie ;/
Kasika trzymam kciuki... nie dziwię się że lekarze się miotają w decyzjach, niby malutka już duża, ale jednak wciąż kruszynka ;(
Ciekawe jak tam Lilianka? Pewnie już leży w Łodzi...
Za resztę szpitalnych dziewczyn kciukam... kurcze patrzę na swój suwak i za 3 dni u mnie też donoszona! Niesamowite normalnie jak to leciRadek akurat wyłazić nie chce, świetnie się bawi w brzuchu całymi dniami
Już nawet tatuś narzeka, że go syn bije przez sen tak że spać nie może :>Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:52
Z., Alorrene13, Scintilla, gosi_a, kasika8303, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja u nas zapowiada sie piekna pogoda tylko gdzie tu chodzic jak kolezanki stwierdzily ze mam taki wielki brzuch ze predzej peknie niz urodze a to jeszcze kilka dni zostalo
A propo szczesliwejmamy to tez zaczynam sie martwic dlaczego sie nie odzywa, bo Zyrcia to pewnie miala zly humor albo lenia bo mysle ze jak by sie cos dzialo to bysmy byly na biezaco
Pozdrawiam
Alorrene13, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Witam z rana
Ja też myślę że kolejne maluszki są na świecie tylko jeszcze o tym nie wiemy, mam nadzieję że dziewczyny nie będą trzymać nas w niepewności i się odezwą
U mnie ok, cisza, spokój, narazie na nic ciekawego się nie zanosi, chociaż wczoraj Hania tak mocno skopała mnie w dole, myślałam że Bożenę mi rozerwieMusiałam przy tym robić dziwne miny bo mój mąż już się podniecił że będę rodzić
A dziś rano mówi: Wstawajcie- Ty i Hania, pytam po co mam rano wstawać a on mówi: Trzeba iść rodzić
Także mąż psychicznie przygotowany do porodu
Miłego dnia dziewczynyZ., Joasia:), Scintilla, nenette, Inesicia, Alorrene13, Nieukowa, dorcia8919, karolina0522, Viola, .aś. lubią tę wiadomość
-
BrumBrumek wrote:Także mąż psychicznie przygotowany do porodu
Widzę, że nie tylko mój jest już "zniecierpliwiony"... wieczorem jak poczułam dyskomfort z powodu upławów M. siedział i pytał tylko "Czy to mogą być WODY?"
Dzisiaj ubieramy łóżeczko, sterylizujemy potrzebne akcesoria i kontrolujemy się u Gina :]
Mam nadzieję, że zarówno wizytujące jak i szpitalne mamy usłyszą dzisiaj same dobre informacje.
Dada - współczuje zmiany skórnej - coś podobnego miała dziewczyna którą uczulał żel od USG i musieli jej robić min KTG na wodę ale z tego co kojarzę to wizytę miałaś już wcześniej.
Jeśli jest jakaś kolejka tych co uważają, że się "nudzą i nie ma co robić - można rodzić" to ustawiam się - jestem gotowaZ., Inesicia, gosi_a, nenette lubią tę wiadomość
-
Witajcie piękne Panie w ten dzień pt "Szaroburoiponuro"
W Wawie właśnie taka pogoda ... Miałam się wybrać dziś z rodzicami do kina, zobaczymy czy będzie mi się chciało ... M. mówi ale nuda! No tak dla niego to jest nuda, a dla mnie wydarzenie, kino i nie pójdę sama, normalnie dzień pełen wrażeńOczywiście zazdrości albo martwi się o mnie, abym w tym kinie nie urodziła, chyba dlatego tak powiedział
A propos oczekiwania na poród, to też mówi do mnie wczoraj: masz już te skurcze przepowiadające ? Hehehe ale znawcaNie nie mam.
Ech. Ja mam takie cele do których muszę wytrwać. Najpierw do soboty, bo przychodzą Dziewczyny. Później do poniedziałku bo mam USG. Następnie do pierwszego KTG i badania mam nadzieję w szpitalu, aby się określili czy mam czekać na poród (wywoływać) czy zaproponują mi CC (zalezy od wagi i wymiarów syna). Także wiem, że nic nie wiem i żyję sobie z taką nieświadomością. Dodatkowo jakbym miała to CC, to stwierdziłam, że musiałabym jeszcze dopakować więcej koszul, pidżam dla siebie itedee iteepee Pfff no zmienić całą koncepcję. Także nie jestem gotowa i nie nudzę się. Powiem to może za tydzień
SzczesliwaMama pewnie dochodzi do siebie po CC i da nam w końcu znać. Dziewczynki w szpitalach czy też zaniepokojone swoimi objawami trzymam mocno kciuki ! My sobie słuchamy muzyki. Bo jak Wy piszecie, że takie mocne ruchy, to u nas oczywiście cisza i mój się tam niemrawo rusza
Kochanie potańcz trochę ! Mama prosi
Miłego Dnia !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:51
Scintilla, Joasia:), dorcia8919, Z., karolina0522 lubią tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:Witamy sie w 9 miesiącu i zaczyanmy 36 tydzień
no to jeszcze 2 i rodzimyyy
no tylko co z tego jak matka chce a córa nie
ja tez35 ale 36
śniadanko zrobione kaszka manna z jabłkiem , śluz schodzi nadal ze mnie lek mi się skończył a nie wiem czy to dalej ten pleśniak czy tak musi być już do końca kolor dzisiejszego śluzu przynajmiej porannego to taki jasno brązowawyZ. lubi tę wiadomość
-
Hmmm... właśnie, to może ja też posterylizuję smoczki i butelki...
Allorene Poznań też szaroburyiponury... mam jeszcze plan na dziś zmienić kwiaty na rabacie i wysiać jakąś sałatę, ale cholera mokro i brr. No ale sama chciałam to mamAlorrene13 lubi tę wiadomość
-
Witam serdecznie w ten niemrawy poranek...ja, podobnie jak Alorrene, nie jestem gotowa. Córcia może wychodzić od pierwszego czerwca wzwyż (od 5go mój ma urlop, a gdyby się zaczęło wcześniej to weźmie na żądanie), do końca maja niech siedzi w środku bom chora. Zaraz jadę do internisty i potrzebuję czasu na wyzdrowienie i odzyskanie sił. Nie cierpię być chora (smerf Maruda), no i okaże się czy nie muszę znów karmić dzidzi antybiotykiem...miłego dnia dla wszystkich, chyba już jestemw 38. tygodniu, sama nie wierzę w to co piszę.
Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
to zapraszam do Gdynii pogoda robi sie ładna przynajmiej rano słoneczko juz świeci pewnie w Gdańsku tez jest fajnie dziś pół dnia spędzam w Gdańsku 13,15 lekarz na morenie zanieść zwolnienie i chyba wprosze się do dziadków chyba ze zaliczają jakiegoś lekarza
-
nick nieaktualnyHej! Ja wstałam o 6-tej, wyszykowałam M do pracy, wypiłam inkę zjadłam jogurt i poszłam dalej spać.. Teraz dochodzę do siebie i zastanawiam się co będę dziś robić! Pogoda nie zbyt spacerowa ale trzeba wyjść na jakieś zakupy, pomyśleć o jakimś obiedzie i może zrobię pranie
Rozalia cieszę się, że z wami wszystko ok
Dziewczyny w szpitalach dajcie nam znać co u Was??? Szczęśliwamama czekamy na foto maleństwa i relację z porodu.
Z. Monia, Agawera gratuluję rozpoczętych kolejnych tygodni ciąży..
Kasika zaciskam za was kciukiZ. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam w słoneczny poranek.
Jak mi jest już ciężko, wszystko boli, mały się wypycha, najgorsze jest to że mam leżeć a ja nie należę do tych osób lubiących leżakować.
Wczoraj mąż przywiózł kołyskę okazało się że ma dziwne wymiary 100x47 i nigdzie nie ma takiego materaca i nie wiem co mam zrobić? kupić mniejszy 90x40. Jestem wkur....
Dzisiaj musze zagonić męża do złożenia łóżeczka, o czuje że do 19.06 nie dociągnę w dwupaku.