Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam serdecznie, ja już chyba się wyspałam, a nawet jeśli nie to szkoda dnia, bo w ciągu dnia i tak czeka mnie przymusowe leżenie z powodu bólu pachwin itp. Mam wrażenie, że brzuch mi opadł, ale jakoś się nie emocjonuję, gdyż mojej koleżance opadł na cztery tygodnie przed porodem.
Tymczasem zabieram się za szukanie łóżeczka
Miłego dzionkaScintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Alamakota - zazdroszczę siły spokoju wynikającej pewnie z doświadczenia z pracy ... mam nadzieję, że Twój osobisty poród będzie cudownym wspomnieniem!
Liczyłam wczoraj wieczorem na burzę ... ( podobno wzrasta liczba porodów ) ale się nie udało - no to czekamy na pełnie księżyca - 02.06: Mój M. się śmieje, że powoli robię się na tyle zdesperowana, że zacznę szukać w Łodzi jakiegoś szamana albo tańczyć plemienne tańce
Gratuluję nowych tygodni, szpitalne mamuśki trzymajcie się dzielnie przez weekend! .... i może teraz czas na jakąś dziewczynkę bo na ten moment oglądamy samych przystojnych kawalerów???
Nieukowa, Z., Marcia86, Sista, Inesicia, Rozalia, Alorrene13, Aneta87, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Laseczki kiedy się w końcu liczy ciąża jako donoszona? Skończony 37tc czy 38tc? Belly podaje że już, ale gdzieniegdzie czytam że mogę się chwalić dopiero za tydzień
Zazdroszczę odczopowanym i z opadniętymi brzuchami - przynajmniej wiecie że coś się dziejeU mnie te skurcze to chyba tak dla jaj były... Skończyły się i dupa blada ;(
-
CaneCorso wrote:Scintilla widzę, że idziemy łeb w łeb, ja mam tylko o jeden dzień młodszą ciążę niż Ty. Zostało mi kilka spraw do załatwienia, no i zależy mi na obecności Męża, więc na poród nastawiam się od 1.06.
Szkoda, że się nie można dogadać z dzieckiem ... ( jakaś łapówka np)
Powiedziałam mojej, że jak wyjdzie przed 01.06 to będzie dostawała fajniejsze prezenty na urodziny i dzień dziecka a jak wyjdzie później to nie wiem
Może namów swoją, że jak się zdecyduje na tego 5tego to dostanie extra bonus i wyższe kieszonkowe po 13roku życia... ale myślę, że masz mądre dziecko i poczeka jeszcze z pojawieniem się na świecie chociaż do momentu jak będziecie mieli łóżeczko a Ty się całkowicie podleczysz
Z. lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Laseczki kiedy się w końcu liczy ciąża jako donoszona? Skończony 37tc czy 38tc? Belly podaje że już, ale gdzieniegdzie czytam że mogę się chwalić dopiero za tydzień
(
U mnie w szpitalu liczą dopiero 38 jako donoszony
Zazdroszczę skurczy - przepowiadacze to już coś! .... u mnie przepowiadacze pojawiają się jeszcze tylko w łydkach ale tego nie biorę pod uwagęZ., Aneta87, maglic lubią tę wiadomość
-
Nieukowa któraś dziewczyna pisała że neonatolodzy za donoszoną uważają skończony 38tc.
Fota za duża
Szybka wbitka na kompa i jest: 35 tc, czyli 9 miesiąc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 09:02
Nieukowa, Z., Scintilla, agawera, A1984, Joasia:), Aka81, dorcia8919, Ania1704, Alorrene13, Aneta87, nenette, sss, maglic, BrumBrumek, Finezja lubią tę wiadomość
-
Scintilla: Parcie łydkami, to by dopiero było coś
Gosia tylko pół ekranuFajny brzusio, kolejna laseczka!
Tak sobie myślę.. Ciekawe czy dostaniemy od naszych najbliższych życzenia na dzień matkiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 08:56
gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Witam się z ciepłego łóżka
Nie chce mi sie wstawać chociaż wypadałoby zabrać się za jakieś wyganianie ale że do tej pory nie pomogło to leżę dalej. W końcu piszą że na końcówce trzeha odpoczywać żeby mieć siłę na ten poród
Nieukowa, ciąża donoszona jest uznawana po skończonym 37 tygodniu. A dziec i tak wyjdzie kiedy bedzie gotowy i kiedy będzie miał na to ochotę
Ja od 3 dni mam skurcze przepowiadajace o ile to jest to. Po prostu twardnieje mi wieczorami brzuch. Ściągnęłam sobie apke na telefon która liczy ich częstotliwość i wychodzilo co 15 co 10 co 9 co 3 co 5 minut takze totalnie nieregularnie i o dziwo zamiast mnie to stresować to bardziej obserwuje to z zaciekawieniem i taką jakąś pozytywną adrenalina
Odczuwam jeszcze wieczorami przy tych skurczach dość bolesne kłucia w szyjce, takie jakby szpile ktoś mi tam wbijal że czasem sykne z bólu. Też tak macie? To jest skracania szyjki?
Również gratuluje kolejnych tygodni, kolejnych donoszonych ciąż a kciuki dalej za wszystkie potrzebujące zaciskam
Miłej soboty, korzystajcie bo już niedługo bedziemy miały na to zdecydowanie mniej czasuScintilla, Alorrene13, gosi_a, maglic lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Zetka no to jest symptom że dzieć główką ustawia się w blokach startowych i wali sufitem w szyjkę
Tego jeszcze nie miałam mimo skurczy, a to też byłoby coś ;/
Wiem! Wezmę szpadel i idę kopać w ogródku! Chociaż pewnie zyskam tyle, że mnie kręgosłup rozboli
W sumie Radek nieduży jest, więc może faktycznie dam mu spokój, niech siedzi i tyje do tych 3-3,2kg...
Agawera z tak zawrotną ilością chleba możesz zrobić sławnego chlebburgeraChleb przekładany chlebem i na to chleb. A na górę rzodkiewka do dekoracji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 09:07
Scintilla, A1984, agawera, Z., Alorrene13, maglic lubią tę wiadomość
-
Nieukowa, ja mam takie bóle od tygodnia, czasem mniej czasem więcej a ja jestem za doba z terminem. U mnie jeszcze dochodzą bóle w krzyżu, ciebie boli tylko brzuch? Podobno mogą być to te przepowiadacze, ale nieregularne nie straszne
niech macica sobie ćwiczy
Agawera, ciesz się ze jest rzodkiewkato chyba z okazji wiosny
Nieukowa lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021