X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    r8i7fuxiw4vd_t.jpg
    Śniadanko kto się skusi ;)

Kochana, jak na szpitalne to standard na 5 *

Ps. ja jestem zboczona, bo mi szpitalne papu zawsze smakuje, a najbardziej zupa mleczna ;)

Jedz mamusiu i rośnijcie.

b4ipuen.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

kurde a wy tu skurcze jakieś przepowiadające :P ależ Wam zazdroszczę :P

a z tych co bd rodzić łydkami bo póki co to jedynie tam mam przepowiadające :D hahahahahahah :D

Nieukowa, Aneta87 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota, ale emocje !!!!!!!
    Będzie kolejny bobasek ;)

b4ipuen.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay po czymś takim przytyć żartujesz chyba

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytyć sie nie da ale mi w Starogardzkim szpitalu smakowalo ,zobaczymy jak bedzie na tej klinicznej ...
    Agawera jak co to w pon bede na klinicznej jak bys czegoś potrzebowała pisz!

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. myślę, ze kłucie nie zwiastuje skracania szyjki, bo mnie kłuje od dawna, a moja szyjka jest rzekomo długa i zamknięta. Czekam, aż wyzdrowieję i mogę rodzić. No nic, pogoda u nas kiepska, ale przynajmniej nie chwycą mnie w ciąży upały :-) z czego bardzo się cieszę. Mąż mi zakupił nawet extrawygodne butki do spacerowania z dzidzią, wózek tez już jest, ale za to nie mamy łóżeczka....życie codziennie przynosi coś nowego :-)

Z. lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso zawsze noworodek może spać w gondoli jak się nie wyrobicie :)

U mnie gorzej, bo NASZEGO łóżka nie ma. Mąż rozmontował na czas remontu sypialni i śpimy na materacu w salonie :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:03

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Mikolay po czymś takim przytyć żartujesz chyba

Eeee.... Jak na śniadanie jest ok :) Ile mięsiwa dostałaś, a zupka mleczna też była ?

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera , zobacz jak jest czasem w szpitalach - to zdjęcie śniadania z patologii ciąży z fb.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/824db2964563.jpg

i stronka fb gdzie takie cuda ludzie wstawiają ;)
    Dlatego myślę, że nie jest źle. Ja jak leżałam na madalińskiego to piałam z zachwytu ;)

https://www.facebook.com/szpitalnyposilek

b4ipuen.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota kciuki zaciśnięte :-)

Nieukowa u mnie w szpitalu donoszoną ciąże liczą skończone 38.

Z. Mam prośbę, podesłałabyś mi linka do tej aplikacji skurczowej, będę bardzo wdzięczna :-)

Gosiu poproszę o książkę na maila [email protected]. z góry dziękuję :-)

Z. lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poproszę książkę :)

[email protected]

b4ipuen.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Eeee.... Jak na śniadanie jest ok :) Ile mięsiwa dostałaś, a zupka mleczna też była ?
    5 kawałków wędliny drobiowej, to było wszystko na śniadanie żadnej zupy nie było

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota trzymam kciuki. Powodzenia!
    agawera mam nadzieję, że wszystko będzie ok i szybko wrócicie do domu.
    U mnie dziś znów noc spokojna. Wczoraj przed południem zrobiłam sobie 3 km spacer, a wieczorem po całym dniu wybrałam się z M na kolejny - 7km czyli 2 godziny chodzenia. Jak wróciliśmy to myślałam, że mi stopy odpadną. Chyba dlatego spałam jak dziecko. Ale póki co żadnych efektów tych 3xS nie ma ;P Wczoraj już nawet te przepowiadacze pojawiły się tylko 2 razy, a dziś na razie cisza (po za skurczem łydki, który zaatakował mnie z rana, ale do tej pory miałam ich tylko 4 w całej ciąży więc znośnie).
    Dziś M cały dzień w pracy-wróci dopiero po 22 więc mam nadzieję, że nic się nie wydarzy tym bardziej, że nie zamierzam rodzić w weekend ;) W planach krótki spacer po coś na obiad i prasowanie, które olałam wczoraj.

Sista, Z., Alorrene13, Scintilla, gosi_a, nenette, maglic lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się nadal w dwupaku. Już się nie napalam,że szybciej urodzę. Jestem wykończona psychicznie, fizycznie to nawet nie mówię... Do dotychczasowych dolegliwości doszedł tragiczny ból krzyża... sorry, ale ja już ledwo chodzę, każdy krok sprawia mi niesamowity ból, nie wiem czemu tak to znoszę, nie przytyłam dużo, brzuch nie jest jakiś wielki a jednak ledwo żyję. Dzisiejsza noc była chyba najgorsza ze wszystkich... O zgadze już nie wspominam, ale zanim usnęłam i kilka razy w nocy też tak mnie swędziały dłonie, że myślałam, że oszaleję. W dodatku jak się drapałam miałam wrażenie, że to nic nie daje, że swędzi mnie jakby pod skórą. Mam całe dłonie czerwone i poharatane jak bezdomny, a ulżyć sobie nie mogę :(

Gratuluję szczesliwamama !! Super, że masz to już za sobą !! :)

Wiem, że mi się pozmienia, ale na dzień dzisiejszy jakbym miała się zdecydować na drugie dziecko, może inaczej- na drugą ciążę to za nic w świecie !

Jadę na bazar po jakie zakupy i wypichcę sobie jakieś dobre żarcie na poprawę humoru o.O

Miłego dnia dziewuszki ! <3

Alorrene13, Scintilla, gosi_a, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł z rana w 36 tygodniu :)

Ja już zdążyłam obskoczyć piekarnię i biedronkę, a teraz zajadam się orzechami nerkowca - życie bym za nie oddała tak mi smakują ;) Pamiętajcie że jutro zielone świątki i rzekomo wszystkie sklepy zamknięte, to tak gdybyście coś na jutro planowały :)

Mąż znów pojechał dziś na weekend do mamy bo już do rozwiązania nie planuje żadnych wycieczek, no a że po śmierci teścia siedzi teraz sama to dobrze jak będzie miała trochę towarzystwa. Tym bardziej że to złota kobieta którą uwielbiam, więc nie bronię mężowi :P

Myślałam że już mam pełną wyprawkę ale zorientowałam się że nie mam szlafroka. Wczoraj popatrzyłam w sklepach ale wszystkie są grube i boję się że w szpitalu się w takim ugotuję. A Wy jakie macie?

Szczesliwamama te osłony z allegro nam się podobają ale mamy tak fatalnie zamontowane te szyby że za groma nie dałoby się ich założyć :/ Zostaje nam beznadziejna wiklina...

Alamakota dużo siły i lekkiego porodu! :)

Gosia ale z Ciebie dżaga, ja pierdzielę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 10:15

Z., Alorrene13, Scintilla, gosi_a, maglic lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Data jak juz to towarzystwa ;-)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia ja mam szlafrok zwykły 100% bawełniany z targu za 40 zł :)

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szlafrokach nie chodzę, a szkoda mi było kasy na nowy wiec wstąpiłam do lumpa i tam za 4 zł kupiłam cienki bardzo ładny szlafrok. Wyprałam , wyprasowałam i wygląda ok.

A to mój brzuszek z dnia dzisiejszego

b0174fc1275f39e3med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 10:29

Rozalia, Ania1704, Inesicia, Z., Nieukowa, Alorrene13, Scintilla, Viola, gosi_a, Aneta87, Joasia:), nenette, A1984, sss, BrumBrumek, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel piękny brzuszek :) Ale Was Bóg obdarzył figurami, ja przed ciążą takiej nie miałam :P Zazdroszczę :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ