Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasika, apka na tel której używam nazywa się 'Contraction Timer'. Jak wpiszesz w 'Sklep Play' to powinna wyskoczyć. Taki pomarańczowy zegarek z buźką na górze. Jest po angielsku ale to nie powinno stanowić problemu jest baaardzo prosta. Wciska się tylko 'start' jak się zaczyna i 'stop' jak się kończy. W podglądzie wtedy jest informacja o której godzinie dokładnie zaczął się skurcz, obok ile trwał i jeszcze obok info ile upłynęło od ostatniego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 10:44
Scintilla, gosi_a, nenette, kasika8303 lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Witajcie Dziewczynki,
ja mam nieco niestandardowe bole pleców, bo w odcinku piersiowym. Nie mogłam spac w nocy, rzucałam sie jak ryba rzucona na brzeg, z boku na bok. Dopiero o świcie poszłam po druga poduszkę i spałam na plecach, pomogło
Co do szpitalnego jedzenia, to ja bardzo lubię, a u nas wyglada ono tak jak na tych zdjęciach. Potrafiłam na nim nawet przytyć. Co do wagi, to moja stoi w miejscu od około trzech tygodni, choc aktywności fizycznych mniej. A z tym moze byc rożnie. Wczoraj znowu nasłuchałam sie o porodach, dzieciach etc. No i znajoma trafiła do szpitala piec dni po terminie, przytyła w tydzien cztery kilo, a jadła tylko to co jej dali. Moje koleżanki wogole bardzo duzo tyły w ostatnim miesiącu (pewnie woda), a jak na razie widze u siebie stop.
Co do dżemu truskawkowego, to gdzieś na majówkach chyba pisały, ze na porodówkach go dają mamą karmiącym naturalnie. Założyłam zatem, ze jak ktoś nie ma uczulenia, to moze jesc, no a ja nie mam uczulenia na nic.
Miłego dnia !!!
Alorrene13, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam 12 na plusie.w sumie zastanawiam sie gdzie sie te kg odłożyły? Ale jakoś zbytnio sie nie przejmuje. Wczoraj dzwoniła do mnie koleżanka mowila ze jej kuzynka juz urodzila,miala termin tydzień po mnie.Urodzila syna 3650g, a przytyka 26 kg. Ciekawa jestem ile by ważył jak by urodzila w terminie?
-
Hej Kobietki
Alamakota kciuki zaciśnięte za dobry poród
Fajne nowe brzuszkowe foteczki !
Mało przytylyscie dziewczyny, choć ja tez 12 kg nie chce więcej
Miłego weekendu Wam życzę, idę powoli ogarniać się i mieszkanie na to babyshower
Buziaki trzymajcie się ciepło, zwłaszcza w szpitalach !Rozalia, Scintilla, Z., Joasia:), nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
U mnie póki co +13kg, ale w ostatnim tygodniu waga się zatrzymała i chciałabym żeby tak już zostało. Zakładałam na początku, że zatrzymam się na 63 kg i tyle właśnie jest teraz. No ale jak poczekam do 43 tygodnia to pewnie dobiję do 65kg, a biorąc pod uwagę fakt, że do tej pory raczej woda w organizmie mi się nie zatrzymywała, a może w każdej chwili zacząć to może i więcej.
-
Ja mam 13kg na plusue, startowałam z 55. Chociaż ostatnio schudłam z pół kg, pewnie z powodu wody bo piję teraz więcej.
zbieram się za godzinę na działkę na grilla bo będzie mały zjazd rodzinny
Mi brakuje jeszcze tylko przesyłki z gemini i ma być podobno w poniedziałek
A co do jedzenia w szpitalach to mnie sam zapach odrzuca więc to będzie dla mnie masakra. Dobrze że mamusia coś zawsze dowiezie a mąż coś dokupiinaczej kuracja odchudzająca
Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Ja nigdy w szpitalu nie leżałam a na widok tego jedzenia robi mi się niedobrze
Też mnie mąż będzie ratował jedzonkiem
Smarować się będę dalej palmersem. Nie wiem tylko czy piersi ale brzuch i resztę na pewno. Póki co się sprawdza i nie mam żadnego rozstępugosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość
-
U mnie 3kg na plusie ... no ale ja startowałam z nadwagą + dieta cukrzycowa od 13tyg ciąży - przez te kilka dni w szpitalu spadł mi niecały kilogram właśnie przez menu ... - w zeszłą sobotę dla cukrzyków przynieśli leniwe ( na bank słodzone ) z cynamonem
tak to na porządku codziennym min rozgotowane zupy
dodatkowo uroczo napisali w zaleceniach szpitalnych DALSZA KONTYNUACJA DIETY CUKRZYCOWEJ
gosi_a, Z., Joasia:), nenette, Alorrene13, Rozalia, maglic lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Laseczki kiedy się w końcu liczy ciąża jako donoszona? Skończony 37tc czy 38tc? Belly podaje że już, ale gdzieniegdzie czytam że mogę się chwalić dopiero za tydzień
Zazdroszczę odczopowanym i z opadniętymi brzuchami - przynajmniej wiecie że coś się dziejeU mnie te skurcze to chyba tak dla jaj były... Skończyły się i dupa blada ;(
Jak rodzilam to było 37 tydzień i jeden dzień i przy wypisów napisane syn żywy donoszony
Wydaje mi sie ze to zależy od dziecka w jakim jest stanie Antka badali czy nie ma.cech wczesniaczych i napisane było ze poród 37/38 tygodniWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 12:06
[/url]
-
Joasia:) wrote:Widze, ze forma zdjeć spodobała się
Fajnie, bo pamiętajcie, że zdjeć z okresu ciąży nigdy zawiele. Fajnie sie je ogląda po jakimś czasie
No mój plan wykonany czyli pranie, sprzątanie, obiadek i prasowanie. Teraz jak foka zaleguje na kanapie.
Jakoś trudno mi uwierzyć, że za kilka dni będziemy tulić Julkę.
Bartek głaszcze mój brzuch i po chwili mówi" mamuś ty masz pod skóra człowieka "
Alicja na kiedy masz termin porodu?
Na 5 czerwcaJoasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam Was w sobotni pracowity dzień
Kurczę noc idealna, ciągły sen 8 godzin. Bolą tylko pachwiny i wygibasy Julki
Posprzątałam mieszkanie ( przy 3 facetach to codzienne zajęcie ) obiadek sie gotuje, deser w lodówce. Obiecałam Agacie ze bez opisu co na deserwiec tajemnica
Mam powera
Miłego dnia kochane
My na plusie 18 kg a startowe 46 przy wzroście 157 ( jestem utuczona foka)
Scintilla, Z., nenette, Alorrene13, Rozalia, maglic lubią tę wiadomość