X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, apka na tel której używam nazywa się 'Contraction Timer'. Jak wpiszesz w 'Sklep Play' to powinna wyskoczyć. Taki pomarańczowy zegarek z buźką na górze. Jest po angielsku ale to nie powinno stanowić problemu jest baaardzo prosta. Wciska się tylko 'start' jak się zaczyna i 'stop' jak się kończy. W podglądzie wtedy jest informacja o której godzinie dokładnie zaczął się skurcz, obok ile trwał i jeszcze obok info ile upłynęło od ostatniego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 10:44

Scintilla, gosi_a, nenette, kasika8303 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Sista Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    ja mam nieco niestandardowe bole pleców, bo w odcinku piersiowym. Nie mogłam spac w nocy, rzucałam sie jak ryba rzucona na brzeg, z boku na bok. Dopiero o świcie poszłam po druga poduszkę i spałam na plecach, pomogło :)
    Co do szpitalnego jedzenia, to ja bardzo lubię, a u nas wyglada ono tak jak na tych zdjęciach. Potrafiłam na nim nawet przytyć. Co do wagi, to moja stoi w miejscu od około trzech tygodni, choc aktywności fizycznych mniej. A z tym moze byc rożnie. Wczoraj znowu nasłuchałam sie o porodach, dzieciach etc. No i znajoma trafiła do szpitala piec dni po terminie, przytyła w tydzien cztery kilo, a jadła tylko to co jej dali. Moje koleżanki wogole bardzo duzo tyły w ostatnim miesiącu (pewnie woda), a jak na razie widze u siebie stop.
    Co do dżemu truskawkowego, to gdzieś na majówkach chyba pisały, ze na porodówkach go dają mamą karmiącym naturalnie. Założyłam zatem, ze jak ktoś nie ma uczulenia, to moze jesc, no a ja nie mam uczulenia na nic.
    Miłego dnia !!!

Alorrene13, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja co do jedzenia szpitalnego sie nie wypowiem bo nigdy nie byłam w szpitalu :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Dada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo wagi ile przytylyscie?
    Ja 10 a jeszcze miesiąc ,a ostatni kg w tydzien .....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 15 kg, ale miałam niedowagę. Wieczorem z napuchniętymi stopami nawet 16 kg. Nie obrażę się jak mi 'coś' po ciąży zostanie. Popracuje wtedy tylko nad ujędrnieniem ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie miałam prawie 12 kg na plusie. Waga domowa mi padła więc ile ważę dowiem się ostatecznie przed cc :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 10 kg przytyłam .

Dziewczyny czym będziecie sie smarować po porodzie ????

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 12 na plusie.w sumie zastanawiam sie gdzie sie te kg odłożyły? Ale jakoś zbytnio sie nie przejmuje. Wczoraj dzwoniła do mnie koleżanka mowila ze jej kuzynka juz urodzila,miala termin tydzień po mnie.Urodzila syna 3650g, a przytyka 26 kg. Ciekawa jestem ile by ważył jak by urodzila w terminie?

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)
    Alamakota kciuki zaciśnięte za dobry poród :)
    Fajne nowe brzuszkowe foteczki !
    Mało przytylyscie dziewczyny, choć ja tez 12 kg nie chce więcej ;)
    Miłego weekendu Wam życzę, idę powoli ogarniać się i mieszkanie na to babyshower ;)
    Buziaki trzymajcie się ciepło, zwłaszcza w szpitalach !

Rozalia, Scintilla, Z., Joasia:), nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie grubo ponad 4 by ważył :P

kurde to mam nadzieje, że moja też prędzej wyjdzie ale brzuch nadal wysoko, nie chce sie obniżać to pewnie duuupppppaaaaaaaa z szybciej :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co +13kg, ale w ostatnim tygodniu waga się zatrzymała i chciałabym żeby tak już zostało. Zakładałam na początku, że zatrzymam się na 63 kg i tyle właśnie jest teraz. No ale jak poczekam do 43 tygodnia to pewnie dobiję do 65kg, a biorąc pod uwagę fakt, że do tej pory raczej woda w organizmie mi się nie zatrzymywała, a może w każdej chwili zacząć to może i więcej.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 13,5kg nadbagazu i mam nadzieje na tym poprzestac :) costam mi ciagle przybywa, ale moze 100g tygodniowo... Licze ze z 8-9 ze mnie zejdzie po porodzie.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam nadzieje, że po porodzie mi zejdzie wszystko z ciąży i jeszcze z 5 kg tłuszczu bo by było super :P
    ale pomarzyć zawsze można :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 13kg na plusue, startowałam z 55. Chociaż ostatnio schudłam z pół kg, pewnie z powodu wody bo piję teraz więcej.

zbieram się za godzinę na działkę na grilla bo będzie mały zjazd rodzinny :-)

Mi brakuje jeszcze tylko przesyłki z gemini i ma być podobno w poniedziałek :-)

A co do jedzenia w szpitalach to mnie sam zapach odrzuca więc to będzie dla mnie masakra. Dobrze że mamusia coś zawsze dowiezie a mąż coś dokupi :-) inaczej kuracja odchudzająca ;-)

Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakoś wogóle sobie nie wyobrażam tego pobytu w szpitalu a jedzenia to już wcale ... nie wiem czy tam coś przełknę :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy w szpitalu nie leżałam a na widok tego jedzenia robi mi się niedobrze :P Też mnie mąż będzie ratował jedzonkiem :)
    Smarować się będę dalej palmersem. Nie wiem tylko czy piersi ale brzuch i resztę na pewno. Póki co się sprawdza i nie mam żadnego rozstępu :)

gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3kg na plusie ... no ale ja startowałam z nadwagą + dieta cukrzycowa od 13tyg ciąży - przez te kilka dni w szpitalu spadł mi niecały kilogram właśnie przez menu ... - w zeszłą sobotę dla cukrzyków przynieśli leniwe ( na bank słodzone ) z cynamonem o.O tak to na porządku codziennym min rozgotowane zupy :D dodatkowo uroczo napisali w zaleceniach szpitalnych DALSZA KONTYNUACJA DIETY CUKRZYCOWEJ :D

gosi_a, Z., Joasia:), nenette, Alorrene13, Rozalia, maglic lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Laseczki kiedy się w końcu liczy ciąża jako donoszona? Skończony 37tc czy 38tc? Belly podaje że już, ale gdzieniegdzie czytam że mogę się chwalić dopiero za tydzień :D

Zazdroszczę odczopowanym i z opadniętymi brzuchami - przynajmniej wiecie że coś się dzieje :D U mnie te skurcze to chyba tak dla jaj były... Skończyły się i dupa blada ;(

Jak rodzilam to było 37 tydzień i jeden dzień i przy wypisów napisane syn żywy donoszony
    Wydaje mi sie ze to zależy od dziecka w jakim jest stanie Antka badali czy nie ma.cech wczesniaczych i napisane było ze poród 37/38 tygodni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 12:06

preg.png[/url]
  • Alicja95 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Widze, ze forma zdjeć spodobała się :) Fajnie, bo pamiętajcie, że zdjeć z okresu ciąży nigdy zawiele. Fajnie sie je ogląda po jakimś czasie ;)

No mój plan wykonany czyli pranie, sprzątanie, obiadek i prasowanie. Teraz jak foka zaleguje na kanapie.
    Jakoś trudno mi uwierzyć, że za kilka dni będziemy tulić Julkę.
    Bartek głaszcze mój brzuch i po chwili mówi" mamuś ty masz pod skóra człowieka " ;)

Alicja na kiedy masz termin porodu :)?

Na 5 czerwca :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

w57v3e3km4uozs6u.png

17u93e5e806xf3xy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w sobotni pracowity dzień :)

Kurczę noc idealna, ciągły sen 8 godzin. Bolą tylko pachwiny i wygibasy Julki :)
    Posprzątałam mieszkanie ( przy 3 facetach to codzienne zajęcie ) obiadek sie gotuje, deser w lodówce. Obiecałam Agacie ze bez opisu co na deser ;) wiec tajemnica ;)

Mam powera :)

Miłego dnia kochane :)

My na plusie 18 kg a startowe 46 przy wzroście 157 ( jestem utuczona foka ;) )

Scintilla, Z., nenette, Alorrene13, Rozalia, maglic lubią tę wiadomość

‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ