X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette gratuluje.. ;)

Alamakota slodziak z twojego synka..

Kasika kciuki ;)

Pytanie do dziewczyn po cc..cala ciaze ani kawalem nogi ani stopy mi nie spuchl a 3dni po cc zauwazylam ze mam od kostki w dol i cala stope tak napuchnieta ze szok :( pytalam poloznej i mowi ze caly polog moga takie byc..ehh :(

Kciukam za wizyty,wyniki..

Lilianka sie odzywala??

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dzień dobry! U mnie szpitalna pobudka o 4.45 jak co dzień :-) wyszły mi dziś na ktg skurcze na poziomie 80/90 ale nic nie czulam i nieregularne, myślicie ze to coś znaczy? Jakoś nie zapytałam pobożnej bo o tej godzinie to u mnie pól sen.

Zyrcia dajże Leonowi spokój :P chyba uparty po Mamusi, wyjdzie jak bedze chcial hehe
    Agata..mi w "noc" porodu jak bylam caly czas podlaczona pod ktg skurcze wychodzily gora to 28% a byly to skurcze porodowe piorunsko bolesne juz..w dodatku krzyzowe.. pierwsze rzadsze z 2cm rozwarciem potem co 3min z 8cm rozwarciem..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z,rana jesteśm. Podłączone pod ktg Zosia ucieka a ja ją łapie
    Jeżeli skurcz masz 60/80 a nie boli nie ma czym się martwić
    U nas ktg nie pokazuje ani jednego skurczu nawet zalazka

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście witam nowe mamusie i gratuluję rozpakowanej,
    U nas na przeciwko patologi. Jest oddział położniczy z maluszkowi ja chcę ju. Zoske
    No i na patologia zabrali sale i włożył tam kobietki z maluszkami bo tyle jest rodzajach

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette gratulacje!

Ala, Leoś jest do schrupania takie ciacho z niego :)

Witam również nowe mamy :)

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same słodycze u nas :)
    Słodkie pokoje, Słodkie wypieki no i słodkie maleństwa - Alamakota Twoja nowa miłość jest przeurocza!

Oooooogromne gratulacje dla Nenette!
    Karolinka - mam nadzieję, że żółtaczka szybko przejdzie a Tobie raz dwa zejdzie opuchlizna.
    Muniek - zazdroszczę, że będziecie mogli się poznawać już w domku!
    Kasika - kciuki nie puszczone - mam nadzieję, że usłyszysz dobre wieści!
    A1984, agawera - mam nadzieję, że lada dzień będziecie dziewczynki w domu - dosyć leżenia w szpitalu :) !

I ja również Witam w naszym gronie nowe mamusie .... i zastanawiam się ile czerwcóweczek mniej aktywnych przytula już swoje pociechy - pamiętam, że w połowie miesiąca Evell pisała o odejściu czopa ... dawno też się nie odzywa min Kikusia.

U nas weekend na spokojnie - zaczynają się powoli sms od znajomych z pytaniem "CO TAM?" ... a ja już wiem co się ukrywa w głębi tego pytania :D
    Dzisiaj piękna data na urodziny - oby któraś z nas skorzystała :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 07:45

Z., Alorrene13, gosi_a, maglic lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:45

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:45

Scintilla lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nenette i czekam na słit focie malutkiej ;)

U mnie spokojna noc, mały zero kopania i dopiero przed chwilą się ruszył leniwy zwierz :) Chyba zepsułam humor panu kurierowi bo chciał zostawić paczkę u ochrony jak mnie nie będzie i się nie zgodziłam. Kurcze płace za dostarczenie do domu a potem latam i odbieram. Dziś się wkurzyłam i powiedziałam że ma być pod drzwi. Jędza ze mnie :/

Nie mam dziś pomysłu na obiad, pizza mi się marzy mmmm...18 dni do cięcia i już czuję ten smak, chociaż jeden kawałek ;)

No właśnie to ktg to dziwna sprawa. Miałam niektóre na poziomie 32 i nic nie czułam. Położna powiedziała że macica śpi.

Życzę dziś porodów bo data superancka :)

maglic, Sista, Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my...zaczela mnie wczoraj swedziec rana po cc, to dobry objaw ale zwariowac idzie. Jak ja rodzilam to tez zanim naszykowali sale do cc podlaczyli mnie pod ktg, bolaly te skurcze a tam moze z 36...dzisiaj mlody nawet dobrze spal, poszedl spac na noc jakos po 23 wstal przed 4 na godzinke na jedzenie, potem po7 zjadl w polsnie i terax dalej spi. Tylko Zuzia cos rano mowi ze ja boli gardlo..oby nic sie nie wyklulo.

Gratulacje dka Nenette...czekamy na wiecej informacjj.

Sista lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej mamuśki :) my juz z rana wychodzimy, karmimy sie cyckiem i jestem zakochan po uszy :) trzymam kciuki za Was i maluchy :*[/QUOTE]

Alamakota - Synuś cudny, takiego to tylko kochać, tulić, całować !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Hej Dziewczyny.

Zaraz Was nadrobie ale najpierw opowiem Wam co mnie dzis spotkało ,moja wyprawa na łódkę okazała sie potajemnym babyshower u moich przyjaciół.ja tu w dresie do nich wchodzę a tam z cały sufit balonów ,tort i gadżety i wszyscy moi najbliżsi z którymi ostatnio ciezko było sie spotkac ja w ryk tak sie wzruszyłam ,ze szok niektórzy po 100 km przyjechali...
    Chlopacy pojechali na łódkę a dziewczyny zostały zrobiły mi odlew brzucha z gipsu,malowały body niezmywalnymi farbami takze Leon ma taka oryginalna kolekcje ,ze szok :)
    Nikt nigdy mnie tak nie zaskoczył :D
    Ty to masz przyjaciół Dada!!! Naprawdę świetny pomysł, fajnie że mieliście dobrą zabawę :-)

Dada lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata zdrowka w takim razie...

Ktg jest raczej po to, zeby sprawdzac czestotliwosc skurczow i zachowanie dziecka podczas nich- czy nie jest przyduszane i nie skacze mu cisnienie zanadto. Sama wartosc ℅ jest sprawa indywidualna niestety...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :)

Nic mądrego nie napisze, bo noc kiepska i jestem niewyspana ;( Pogoda do dupy, zresztą wszytko do dupy.
    Żeby nie męczyć narzekaniem idę po śniadanku dalej spać.

Za szpitalne kciuki zaciśniete.
    Jeżeli któraś wizytuje, ma badania itp to rownież życze tylko pozytywnych wieści.

Miłego dnia dziewczyny :)

Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki,
    Alamakota Twój synek powoduje, że ja jeszcze przed swoim porodem planuję następne dziecko :-) u nas w rodzinie same dziewuchy więc trzeba próbować do skutku :-)

Moja noc do bani, dostawałam regularne kopniaki w żebra i momentami krzyczałam z bólu. Mam wrażenie, że opadł mi brzuch ale jutro chcę jechać do Mamy z niespodzianką z okazji jej święta, więc niech mi córcia nie robi numerów. Zaciskania nóg ciąg dalszy :-)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJA :)
    U mnie druga noc gorsza, ze względu na drętwienie i ból rąk. Chyba kupię sobie Aspargin, pomoże? Katha, który magnez/lek najlepszy? Wyczytałam, że może jeszcze pomóc układanie wyżej głowy do snu, aby było lepsze krążenie, spróbujemy...

Nenette moje serdeczne gratulacje !!! Mamy dziewczynkę super :) Teraz czekamy na fotkę ;) Zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do formy !!!

Alamakota śliczna focia, powaga i wygląd małego filozofka a do tego ta czuprynka ;) Sweet :D

Kasika kciuki zaciśniętę, może Twoja córa wychwyci tę śliczną datę 25 maja i przyjdzie na świat, chyba że wolicie dłużej poczekać ! Powodzenia !

Agata wychodź już do domu z tego hotelu na Madalińskiego ;)

Karolinka kciuki zaciśnięte za koniec żółtaczki i podróż do domciu !

Muniek super, że będziesz w końcu z synkiem w domku razem ! :)

Witam nowe Mamusie które do nas dołączyły :D

Proszę o kciuki dziś o 16:20 (USG) :P

Sista ja nie wiem co ja zrozumiałam w tym zdaniu Twoim, chyba to:

Karmimy sie cyckiem i jestem zakochana po uszy!!! Że co ... boże ona karmi swojego M. cyckiem i w dodatku ma już pokarm ! No i jest zakochana ! Nieee może już urodziła i w dodatku karmi już cyckiem :) a ja nic nie wiem ;)

hahaha ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 09:20

Z., Sista, gosi_a, Rozalia, maglic, sss, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene zapomniałam dodać, że nie mogłam zasnąć przez 3 godziny przez drętwienie/ gilgotanie łydek. Chela MAg jest najlepszy, do tego potas w tabletkach, ale trzeba zażywać a nie kłaść się spać z nadzieją na uśnięcie i mówić w łóżku: "Znowu zapomniałam wziąć magnezu, ale może dam radę"...:-)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok. ale brać kilka tabletek przed snem czy np. 3 razy dziennie o różnych porach? Moja przypadłość dokucza tylko w nocy. To prawdopodobnie początki zespołu cieśni nadgarstka, woda blokuje się i naciska na nerw w nadgarstkach czy jakos tak ... :( prawa boli gorzej niż lewa :/

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Moja nocka pod znakiem bólu kręgosłupa w odcinku piersiowym. Dziwnie, bo nie boli w krzyżu, ale wyżej, moze to do garbienia sie w dzien? Przywiozłam sobie poduszkę do spania na boku, ale niewiele to dało, ufam, ze dzisiaj bedzie lepiej ;)
    Nieukowa - zdążymy urodzic, mam tylko nadzieje, ze nie wróci IV RP i nie zabiorą mi rocznego rodzinnego oraz Olgi, bo przeciez żyje w nieuswieconym związku partnerskim ;););)
    Zyrcia - to moze lepiej nastawić sie na 4 czerwca? Lekarze działają zachowawczo i zawsze straszą na zapas. A to, ze teraz nie możesz spac, to pewnie Leon daje Ci trening przed tym co bedzie jak wyjdzie.
    Ja dzisiaj ambitnie, mam plan jechac na warsztaty Planeta Dziecko. Po drodze chce podjechać do H&M po jakies geterki i bluzeczkę dla Olgi, bo nie ma.
    Pogoda pochmurna, ale nie pada. Co jest plusem, bo nogi nie spuchną ;)
    Miłego dnia !!!

Alorrene13, maglic, Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam smsa od Gucio ze jest na porodowce o 6 zaczęły saczyc sie wody, jest 1,5 cm rozwarcia i ze mamy trzymać kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 09:30

Alorrene13, Sista, Aka81, Joasia:), Z., gosi_a, Rozalia, maglic, sss, dorcia8919, karolinka85, .aś., Inesicia, Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ