X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio trzymamy kciuki ! :D

Ja wiem, że marudzę i w ogóle, ale serio czuję się już tragicznie, niusiu ja dużo łażę i ciągle coś robię, a skurcze mam wieczorami takie, że ledwo je mogę wychwycić. Poza tym jak za długo chodzę to w pachwinach mam takie bóle, że mnie wykręca. W dodatku mam strasznie przetyrany kręgosłup, który bolał mnie zawsze, a teraz chyba już nie daje rady, bo boli coraz bardziej.

Wiem, że już dziś nie urodzę, moja wymarzona data idzie w odstawkę, więc niech wychodzi kiedy chce byle szybko, bo oszaleję, a poza tym boję się tego wywoływania czy coś. Ma jeszcze 9 dni do terminu. 9 dni ! Przeciez to zaraz !

dorcia8919 lubi tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze w malopolsce kolejny kiepski , dzeszczowy dzien bu......

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Ja dziś mam zje....by humor!
    Wszystko mnie denerwuje, męczy, przybija....Ehhh
    Wczoraj dałam popalić mojej córce 10lat...ojojoj.....przebrała miarkę i był mega opier z mojej strony, aż wstyd za słowa :-( a dziś kac moralny i myśli że chyba jestem do dupy matka :-(
    Poza tym, jak ps trze na mężczyzn na ulicy jacy są beznadziejni i jak gapią się na laski, to uważam ,że wszyscy są idiotami, beznadzieja Ehhh, mimo wszystko kochane miłego.dnia

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia w takim razie jestem z Toba trzymaj sie Leoś Ci wynagrodzi:)

6b451260c9.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mój mąż tyle czasu był w domu i nie mogło się nic zacząć, w weekend też więc jak teraz poszedł do roboty pewne zacznie sie cos w ciagu dnia i sie dodatkowo zestresuje :p albo jakby zrobil wieczorem popijawe z kolegami to bankowo zaczelabym rodzic ;d ja to mam wlasnie takiego farta, wszystko na przekor :D
    Chociaz dzisiaj od rana juz pare skurczy wyczulam to moze cos ruszy, bo tak to tylko wieczorami. Dzis nie gotuje, nigdzie nie ide, bede lezec i uzalac sie nad swoim losem :D

• Sista Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie chętnie zamienię z tymi co planu na spędzenie dnia nie maja :) Ja mam jechac do Tychów, po drodze kupić prezent dla mamy. Pózniej uszyć dwie poszewki na podusie, pojechać do H&M i na warsztaty Planeta Dziecko. A co robię? Rozbebeszylam torta pieluchowego, jednak pieluchy trójki, ale sporo ciuszków i pieluchy flanelowe, które trzeba uprać. A teraz leze na kanapie i rozglądam sie na boki...jaka ja jestem niepochytana...Cos czuje, ze z Olga to przeleżę w łożku pierwsze trzy tygodnie, wychodząc tylko do WC...

Joasia:) lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia a czemu będą Ci wywoływać poród? Mnie mówili ze z cukrzycą wywołują a Ty jakie masz wskazanie?

I dołączę się do narzekania bo mnie dziś mdli, czyści w wc i ogólnie brak energii na wszystko. Obiecałam dziś mężowi że kupię szczotę do klopa bo stara się polamała i tak żyjemy juz długo bez, a ja nie mam siły się z kanapy ruszyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 11:35

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    czuję się już tragicznie, niusiu ja dużo łażę i ciągle coś robię, a skurcze mam wieczorami takie, że ledwo je mogę wychwycić. Poza tym jak za długo chodzę to w pachwinach mam takie bóle, że mnie wykręca. W dodatku mam strasznie przetyrany kręgosłup, który bolał mnie zawsze, a teraz chyba już nie daje rady, bo boli coraz bardziej!

Zyrcia jakbym czytala siebie ;) mimo wszystko zagryzam zeby, poprawiam korone i jade dalej :) przez wczorajszego grilla (latanie za maluchami, noszenie naczyn, sprzatanie itd) dzis tragicznie kregoslup nawala, ale za to ludziska sie dziwili ze mam tyle energii mimo ze w zasadzie moge rodzic... Chyba tak wole robic dobra line do zlej gry :) tylko maz wie jaka ze mnie czasami maruda :D

Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam iść na zakupy i zjeb... się ze schodów :-( na szczęście poleciałam intuicyjnie na kolano ale trochę boli mnie kostka więc leżę i czekam czy napuchnie chociaż nie powinna bo mogę ruszać nogą. Jeszcze mi tyloo skreconej kostki do szczęścia brakuje.

Gosia82. lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie chciałam być dzisiaj marudna, tylko napisać Wam że dzionek jest piękny, ale zdążyłam się już zagotować (nie spowodowało to porodu, proszę się więc nie napalać.)
    Dostałam jakieś 30% wypłaty, którą de facto powinnam dostać.....

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja leniuchuje, nic jeszcze nie zrobiłam, ale dziś tak mnie pobolewa jak przed miesiączka co jakiś czas no ale nie rodze, w sumie 37 tydzień, moja ginekolog mi powiedziała, że w tym tygodniu juz mogę sprzątać, ale jakoś mi się nie chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:02

gosi_a lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia w szpitalu w którym chcę rodzić tydzień po terminie już mnie biorą na wywołanie :) co mnie cieszy bo koleżanka rodziła w grudniu i wywoływali jej dopiero dwa tygodnie po terminie to tak mi jej było szkoda, bo w ostatnim tygodniu to wyła z bólu, miała paraliż nogi bo jej Antek na jakiś nerw uciskał więc dobry i tydzień -_-

Nieukowa ja mam codziennie mega energii ale dziś to jest jakaś masakra. Nie mam sily wstac nawet do kibla o.O dobrze, że mam zapas obiadu bo bym glodna siedziala :p

Coś czuję, że proroctwo mojej cioci się spełni i urodze 2.06. chociaż już nie wierzę w moje proroctwa :D chyba dziś posiedzde dluzej i zadzwonie do wrozbity Macieja zeby mi cos podpowiedzial bo nie moge zyc w takiej niepewności :D

maglic, Alorrene13, Inesicia, Rozalia, karolinka85, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dziś ogólnie kiepski dzień, buuu
    Ja zostaje w szpitalu co najmniej do środy, ten wskaźnik crt po antybiotykach zamiast spaść to mi wzrósł, co prawda nadal jest tylko lekko podwyższony bo na 9, ale wolą żebym zostala. Pobrali mi tez posiew z szyjki bo moze to tam czyha zlo a nie w moim gardle, ehhh a tak liczyłam ze wyjdę...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    A ja nie chciałam być dzisiaj marudna, tylko napisać Wam że dzionek jest piękny, ale zdążyłam się już zagotować (nie spowodowało to porodu, proszę się więc nie napalać.)
    Dostałam jakieś 30% wypłaty, którą de facto powinnam dostać.....
    ja sobie założyłam to konto w Zusie i wg tych danych w tym miesiacu dostane całe 193 zł - 18% podatku ! zaszaleje ! a kolejna wypłata dopiero 8.06 nie wiem kto to ustala i jak.

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio kciuki sie trzymaja.. ;)
    Kciuki za wizyty,usg...
    Kasika tydzien zleci i bedziesz tulic Amelke.. <3

Ja Wam powiem ze jestem wykonczono.. :(
    Nie to zeby synek dokuczal,marudzil czy plakal..ale poprostu tym co musze robic..caly dzien jak jest ze mna( bo na noc jedzie obok do pokoju na obserwacje )od 4-5rano do 22-24 w zaleznosci jaka jest polozna..spie przewaznie 4-5godz.a tak to caly dzien siedze na lozku przy tym jego wozko-lozeczku i wpatruje sie w ekran czy saturacja nie spada w dol.. Do wc chodze wtedy gdy odwoze go na karmienie pokarm odciagam i sam jje z piersi ale szybko przysypia jak to wczesniaki wiec wiekszosc odciagam a oni go karmia bo musza kontrolowac saturacje.. Inne dziewczyny wciagu dnia sobie drzemia z dziecmi a ja musze caly czas czuwac.. I tak juz 6dzien.. Ciekawe jak dlugo tak pociagne.. :(

Mam pytanie co moge zrobic na te spuchniete stopy bo strasznie bola... :(

Synus jest spokojniutki,wiekszosc dnia przesypia..wiec z tym jest ok..odwiedzin na sali nie ma wiec nawet nikt z rodziny niemoze mnie choc na godzinke odciazyc :(

2uj2uma.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:18

maglic, Alorrene13, Rozalia, Ania1704, Joasia:), Aka81, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja ponarzekam a co.
    Dzień pochmurny, szaro, buro. Nic mi się nie chcę. Brzuch mi się spina, mały szaleje i się rozpycha mam nadzieję że dotrwam do 03.06 do wizyty.
    Od kilku dni mam białe upławy.

Zastanawiam się czy jak będą sączyć się wody to ja je rozpoznam że to one a nie upławy ?

W dodatku ta cukrzyca- coraz częściej popełniam grzeszki echh już chciałabym być po wszystkim.

maglic lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka na opuchliznę zawsze pomagaja liście z kapusty- najlepiej zeby Ci ktoś te liście rozgniótł lub rozwałkował zwykłym wałkiem do ciasta- wtedy obłóż tym nogi i owiń bandażem, jak byłam w marcu w szpitalu to nawet położne trzymały w lodówce liście kapusty na takie potrzeby.

karolinka85 lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso, Zyrcia - współczuje takich wypłat, to jest obrzydliwe :( Te pieniądze sobie wypracowaliśmy i nalezą nam sie jak psu micha...a rzucają ochłapy i to z łaski...

Ubrałam sie, ogarnęłam mieszkanie, spakowałam bombonierę dla mamy (kupie jej cos jeszcze w H&M) i jestem gotowa do wyjścia. Miłego dnia Dziewczynki !!! Czekam na wieści od Nenette i Gucia, dajcie znać Dziewczyny co tam u Was :):):)

Rozalia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel - lubię tylko dlatego, że też mam dosyć cukrzycy. :)

Żyrcia - ten wróżbita Maciej to nie taki najgorszy pomysł :D / w internetach nie ma jakiegoś speca-wywoływacza porodów? :>

Karolinko - kochana jeszcze trochę wytrzymasz :) i będziecie się tuuulić i odpoczywać w domku. Szkoda, że nikt chociaż na chwilę nie może Cię wyręczyć :( ale trzymaj się mamuśka :*

Gosiu - <masujestope> oby to tylko by ból tymczasowy - przecież mamuśka musisz torbę spakować :)

Gucio - kciukam! :)

Agata - oby było tylko lepiej :*

Ja przez te swędzenie idę dzisiaj i na KTG i na wizytę do mojego gina - proszę więc o kciuki :D jak dzisiaj w nocy nie pojadę na porodówkę to chyba nigdy tam nie pojadę i Gabryś 18 urodziny będzie miał w moim brzuchu wyprawiane :D i jedyne co dostanie to zdechłego kabanosa! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:38

Sista, Alorrene13, karolinka85, Rozalia, Z., Joasia:), gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ