X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam leki na alergie i przechodzi, co za ulga:-) nic nie swedzi. Wiec mala w zostaje w brzuszku

Scintilla, karolina0522, gosi_a, Z., Inesicia, Nieukowa, Ania1704, Joasia:), Rozalia, Magda2013, karolinka85, dorcia8919 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jak obliczylam moja cc,8.06 to będę w 39tv. Na suwaczki czyli 40tc? :O
    Ja pier....dykam wątpię czy dotrwam, no rzeczywiste wcześniej =-O

Scintilla lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ''obecnie czuję się człowiekiem pingwinem ze zdemolowanym kręgosłupem i sztucznym biodrem'' Scintilla haha :D no lepiej bym tego nie ujęła :D

Scintilla, Aneta87 lubią tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia- ja 100km od Wawy :) a ktg teraz tez mam raz w tygodniu, dopiero po 40 tygodniu bede miala dwa razy :)

Zjadlabym tez lodow i ciacha- ale sie boje :( :D

Rozalia lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Zjadlabym tez lodow i ciacha- ale sie boje :( :D

Ja Ci pozwalam ;) ! Więc gdyby coś zrzuć to na mnie ... po konsumpcji czuję się lepiej - nawet poczułam silniejsze skurcze w okolicy szyjki - może małe grzeszki to sposób na przyspieszenie ;)

maglic lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta.... :)
    Zacznę od tego, że zrobiłam dziś spacerek 7 km (z pauzą po 4km na ławce, ale zawsze) ;)
    A teraz po krótce jaki ciężarek w sobie noszę... Wszystkie scenariusze i przepowiednie się sprawdziły. Tzn.mój syn ma wszystkie wymiary na 40 tydzień. Waga szacowana to 4100-4200 gram !!!
    Piszę tak mniej więcej, bo dr Pietrasik jest wg mnie jednak trochę zakręcony. Powiedział że wpisze wagę 4130, wpisał 4230, wydawalo mi sie ze mowił łożysko na scianie tylnej, wpisał, że na przedniej. Dziecko tak duze ze nie dalo sie dokladnie niektorych rzeczy sprawdzic. Skala błędu 500 gram. Zadzwoniłam od razu do poloznej znajomej, powiedziała że makrosomia jak nic i ze jutro pogada z lekarzem na patologii i oddzwoni do mnie, i że trzeba bedzie pewnie sie na CC umowic, bo ja nie dam rady urodzic. Moja lekarka z medicover napisala ze ona tez zaleca CC przy takich wynikach, mam nadzieje odebrac jutro od niej skierowanie do szpitala. Chyba juz wszystko przesadzone, kwestia daty tylko do ustalenia, zobaczymy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 19:06

Joasia:), maglic, Rozalia, Scintilla, sss, Sista, karolina0522, karolinka85, dorcia8919 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:05

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Allorene no to maly rozbil bank ;)

Ja wizytuje w czwartek, moze po raz ostatni- ciekawe jak tam moj mikrusek :) Ten sam dzien ciazy co u ciebie, a roznica pewnie ponad kilo!

Maz zabronil mi rodzic az so terminu :/ stwierdzil ze musi skonczyc malowanie, farba musi wyschnac i meble musi poustawiac, a to mu spokojnie zajmie jeszcze tydzien. Ech z facetami :)

Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki jak się mają Wasze Bożeny?
    Mnie pobolewała/kłuła od ostatniego tygodnia kilka razy a dziś to boli mnie cały dzień, najbardziej podczas wstawania i chodzenia.
    Brzuch mi chyba znowu opadł i może to mała mi tak zaczeła uciskać?

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki widzę że lista się powiększa z dnia na dzień :) Gratulacje dla wszystkich mam :)

U nas jutro wizyta o 15.45 Jestem ciekawa jak tam mała przybrała na wadze mam nadzieję że nie dobiła do 4kg co do porodu to kurcze mam codziennie ale na tym koniec ciekawe kiedy się zacznie widzę jak do tej pory to wysypują się dziewczyny z późniejszymi terminami ;)

Zaczynamy odliczanie: 9.... już chyba ostatnia fotka z brzuszkiem <3

2byelr39lfzz_t.jpg

Aka81, Joasia:), Alorrene13, Ania1704, Rozalia, Scintilla, gosi_a, Z., sss, lilly78, Nieukowa, Sista, Inesicia, BrumBrumek, Aneta87, nenette, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Dada Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuchatki.
    Jak mija dzien ?

Ja wlasnie wrocilam z ostatnich zajęć szkoły rodzenia i Dzieki temu ze mojego M nie ma pani pokazywała na mnie masaż :) takze jestem elegancko wymasowana :)

Agawera a Ty jeszcze w szpitalu?

Sista lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene dorodny Twój synek :)
    Truskaweczka bardzo ładnie się prezentujecie ;)
    Scintilla - smacznego ;)
    Aka moja Bożena od wczoraj boli kiedy chce wstać z łóżka bądź chce zmienić pozycję, mam wrażenie, że moja Córka łaskocze mnie w pochwie, nie wspomnę o kopniakach w pęcherz!
    Ja 2.06. mam ostatnią wizytę i USG- jestem bardzo ciekawa jak ma się moje dziecie i jej waga, na każdym USG była jakiś tydzień do przodu, sama jestem ciekawa jaka będzie ostateczna decyzja w sprawie porodu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 19:48

Truskaweczka250, Aka81, Scintilla, Alorrene13, Z. lubią tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla-w takim razie jutro moze skusze sie na big milka :)

Mnie Bozena i pachwiny bola calyy czas, jak stoje, jak leze, jak ide, jak sie tocze, jak sie przekrecam - no ciagle :D

Allorene noooo to kawal kawalera! Moj tydzien temu 3200 a dzisiaj niestety bez podgladania :( ale do 9 czerwca moze sie upasc wiec kolejny powod do obaw mam :)

Truskaweczko- brzuszek piekny :)

Truskaweczka250, Scintilla, Alorrene13, gosi_a, Z., Ania1704 lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina tak czasami bywa z tymi mamuśkami, ale ja tym razem nie ustąpię...

Scintilla cżłowiek pingwin mnie zabił, popłakałam się jak przeczytałam ten jakże prawdziwy opis ciężarówki :D :D

Maglic ja dziś zjadłam chipsów bo tak za mną łaziły że myślałam że zwariuje. Cukru po tym nie mierzę żeby się nie stresować, a wiem że małemu taki wybryk nie zaszkodzi :)

Alorenne wooooow Ty to dopiero wyhodowałaś synka ;) Chętnie się wagą zamienię bo mój chudziutki i ja chcę cc :)

Aka mnie nic nie boli piczka, nie czuję też małego nigdzie na dole ale nic mi nie grzebie w szyjce. Mało ciekawki jest :P

Scintilla, Alorrene13, maglic, Sista, karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawko pięknie wyglądacie.

Ja mam wizytę w czwartek, ale bez usg :( jestem bardzo ciekawa co mi powie. Mam nadzieję, że POWOLI się coś ruszy. W sumie w zeszłym tyg chciałam rodzić, ale teraz muszę dotrwać minimum do soboty ;-) w czwartek mam dzień mamy w szkole, a w piątek córa jedzie na pierwszą szkolną wycieczkę.
    W ogóle zaczełam bardzo się bać porodu i tego jak to będzie. Mam nadzieję, ze lepiej niż za pierwszym razem...

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dodać film, ale jest za duży więc dodaje screena...
    Zamiast wyłazić tak sobie imprezuje moje 3.5 kg...
    5nkllz.jpg

matki wcale to nie boli o.O ...

gosi_a, Rozalia, Scintilla, angel-84, Z., maglic, lilly78, Joasia:), niusiaa5, Sista, Inesicia, BrumBrumek, karolina0522, Nieukowa, Aneta87, Truskaweczka250, karolinka85, nenette, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak non stop... wygląda jakbym miała tam obcego...

Sista lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Zyrcia jaki wulkan :D Widziałam już takie cuda u koleżanek i nie wiem jak to możliwe, mój nie ma tyle werwy co Leon :P

zyrcia lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z Łodzi podaje link może Was zainteresuje :) bezpłatne usg ;) http://www.pomoc.co/informacje/bezplatne-usg-ciazy-bez-skierowania/

Scintilla lubi tę wiadomość

‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ