X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ! Guciu kciuki zaciśnięte za Gustawa i Ciebie !!! ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz ... Sista dopiero zobaczyłam, że cytowałaś Alamakota ale nie było tego widać i nie zorientowałam się że to nie Twoje słowa ;) Nieważne ... :P

Sista, Aneta87 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Bosz ... Sista dopiero zobaczyłam, że cytowałaś Alamakota ale nie było tego widać i nie zorientowałam się że to nie Twoje słowa ;) Nieważne ... :P

Ja też jak czytałam wypowiedz Sisty to w szoku byłam że przeoczyłam jej poród ;-) dopiero po chwili zaczaiłam że gdzieś już czytałam te słowa :D

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guciu - trzymam kciuki aby szybko poszło, cudna data !!! :):):)

Aloreen - faktycznie, teraz czytam swoj wpis, hahahaha :) Siara co prawda leci, ale zostawiam dla Olgi, M. niestety o świcie znowu w dwudniową delegacje wyjechał.

W nocy i wieczorem miałam kilka razy takie skurcze macicy, ze az mi sie ciemno przed oczami robiło i nie mogłam sie ruszać. Jak to sa przepowiadacze, to cieszę sie, ze mam CC...Od dziś bede sie oszczędzać.

Jutro rano ide na badania kontrolne, a wieczorem wizyta u mojego gina. Prosze o kciuki, bo wizja szpitala nadal realnie nademną wisi :/

Z., Alorrene13, gosi_a, Rozalia, maglic, Joasia:), Inesicia, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guciu kciuki zaciśnięte :)

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio trzymamy kciuki!

Ehh mnie zawsze ogarnia strach jak któraś z nas rodzi.
    Ale chyba na ten moment nie da się przygotować psychicznie? Mam wrażenie, że nie jestem na to gotowa.
    Może łatwiej by było, gdyby się znało konkretną datę?

relgh371nuuw2sg6.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio trzymam kciuki!! Ktoś wie na kiedy ona miała termin?? Nie widzę na liście..

Dziś obudziłam się z silnymi zawrotami głowy, cały świat mi wiruje :( zjadłam śniadanie, wypiłam witaminy i magnez i teraz leże. Dziwnie się czuję, sama nie wiem co robić :(

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam ze mnie poród Sisty ominął :P Czytam o Waszych skurczach przepowiadajacych a mnie gin mówił że te skurcze nie bolą tzn czuć je ale nie powinny boleć...hmm...

Kciuki za dwóch Guciów :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek na 6 czerwca, tak jak ja. I podobną szyjkę:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 10:04

relgh371nuuw2sg6.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota- synek jest prześliczny do zakochania!

Aghata- masz w domu Aniołka, zazdroszczę i mam nadzieję, że z mojej małej też będzie taki śpioch :)

Sista, Allorene- trzymam kciuki za pozytywne wizyty. Muszą być pozytywne, innych nie dopuszczamy już do myśli.

Agawera, Agata- szybkiego powrotu z wczasów szpitalnych.

Nenette- gratuluję córeczki :)

Gucio- dawaj czadu tam, dużo siły i cierpliwości życzę!!

Żyrcia- Leon wyjdzie jak mu będzie pasowało, jedno jest pewne- uparty jest :) Ale jak będziesz na nim wywierać presję to Ci na odwrót zrobi więc nie wojuj lepiej z nim ;)

Wszystkim Wam, mającym problemy ze spaniem życzę twardego snu jak u mnie. Ja nic nie czuję, ani że chce mi się siku, ani skurczy :) Żebym tylko dziecko w nocy słyszała ;)

U mnie słońce świeci, więc zaraz ruszam na zakupy, bo trzeba jakiś obiad zmontować a poza tym przejdę się do biedry, bo jak czytam opowieści Aghaty to stwierdzam, że mam zdecydowanie za mało pieluch ;)

Moja dziewczyna w brzuchu szaleje, łupie mnie po kręgosłupie i po żebrach, że mam wrażenie że pęknie mi zaraz brzuch :) Te rozpychanie to po tatusiu, bo on też król łóżka.

Jak później wejdę na forum to liczę na same pozytywne informacje, czyli jakieś narodziny oczywiście donoszone :)

U mnie atrakcją dnia dzisiaj jest pakowanie :) Do później :)

Rozalia, Sista, maglic, Alorrene13, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostane jakies leki na wysypke. Chca tydzien poczekac jeszcze do skonczonego 38 tc. Krosty jakby mniej swedza, jest ich ciut wiecej ale juz tak nie swedza. Cisnienie super, ja cos w domu mam z tym cisnieniem skaczacym, w szpitalu ksiazkowe. Jak cisnienie ok to male niech ten tydzien posiedzi
    Zyrciu mnie co lekarze badaja kazdy gada o rozwarciu co innego. Ja sie juz nie szykuje na porod, niby szyjki nie bylo, teraz jest. Niby rozwarcie na cm teraz na pol cm. Zwariowac idzie

Alorrene13, karolina0522, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy wrote:
    BrumBrumek na 6 czerwca, tak jak ja. I podobną szyjkę:P

haha no i w sumie tak jak i ja ;) nigdy nie wiadomo kiedy nas złapie, ja jeszcze trochę mam do zrobienia w domu, więc nie wyganiam Hani na świat, niech sama zdecyduje ;)

Naczytałam się w necie że takie silne zawroty głowy to może być wina wysokiego ciśnienia, tylko ja zawsze miałam dobre ciśnienie, nie chcę panikować, spróbuje się trochę przespać może przejdzie..

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem co dziś robić...
    Ale chyba na spacer uderze, a co ... jakoś nie mogę siedzieć caqły czas w domu.
    Kasika, jeśli będzie wszystko w porządku pewnie, że niech jeszcze posiedzi dzidzia w brzuszku :)
    Tymczasem ... papa ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w klubie- tez nie.mam na dzis planow i mnie to przeraza :) nie chce siedziec na tylku, ale jakos ani sil ani weny na cokolwiek...
    Zyrcia chyba powoli wszystkie oczekujace dostawac beda na glowe ;) ty przynajmniek wiesz kiedy beda ci wywolywac.
    Chociaz ja wole czekac ile sie da niz byc indukowana... Z ta indukcja nigdy nic nie wiadomo.

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    ok. ale brać kilka tabletek przed snem czy np. 3 razy dziennie o różnych porach? Moja przypadłość dokucza tylko w nocy. To prawdopodobnie początki zespołu cieśni nadgarstka, woda blokuje się i naciska na nerw w nadgarstkach czy jakos tak ... :( prawa boli gorzej niż lewa :/
    3x dziennie i do tego pić prawdziwe kakao z rozpuszczoną w tym kostką czekolady o podwyższonej zwartości kakao (min.70%)- tak mi położna radziła i ja się grzecznie do tego stosuję, szkoda tylko że potem wypłukuję te wszystkie wartości pijąc kawę :-)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja...

Nenette gratuluje.............mialysmy prawie ten sam termin hmm ......
    Gucio trzymam kciuki.

Pozdrawiam laseczki wizytujace, te wychodzace i bedace w szpitalu....

Teraz pozrzedze a co.....
    Wczoraj musialam wzywac karetke do mamy, dostala dusznosci i ja zabrali, tata po zabiegu uparl sie ze sam pojedzie do szpitala bo ja nie moge zostac sama i moj m ma zostac. Pomijam fakt ze przyjechao na sygnale i cala wies na nogi nawet sasiadka przybiegla myslac ze to ze mna cos...
    Dobrze ze m ma urlop bo juz mam wizje porodu. Rano mega cisnienie mi skoczylo ale zaraz mierze i juz nizsze wiec zwalam na sprzet, ale strach jest... Byle do srody do wizyty. Czuje ze szyjka kiepska bo jak chodze to troche kluje albo tak jestem nakrecona ta niewiedza. Chyba dzis torbe spakuje....

Z mama lepiej zobaczymy co dalej...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wyjechać na weekend i potem Was nadrobić to graniczy z cudem :)

śniadanie zjedzone, część postów przeczytana. Kawa zrobiona czytanie dalej - może kiedyś nadrobię ;)

Wstawiłam pranie ciuszków bo ładna pogoda, ale widzę, że coś słońce zachodzi :/ a już myślałam, że wszystko dziś już popiorę. eh

Witam nowe mamuśki!
    Gratuluję kolejnego Dzidziusia na naszej stronie!
    Guciu kciukam!
    Rozalia babeczki mniam :D

Dziś ledwo się obudziłam. Nocka super. Chyba nawdychałam się jodu i teraz będę spać :P Ale sądzę, że to bardziej wymęczyła mnie 5 godzinna podróż.

A wypad nad morze po prostu super. Pogoda dopisała, odpoczęłam, więc nie mam powodów do narzekania :) Jedynie co muszę się pozbyć opuchniętych stóp, bo aż kostek nie widać. Przyszło mi łóżeczko, zaraz biorę się za oględziny czy wszystko jest jak należy ;) A popołudniu ostatnie zajęcia SR.

Miłego dnia!

Z., Rozalia, maglic, gosi_a, Inesicia, Joasia:), Scintilla, Aneta87 lubią tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie wy macie taka pogode.
    U mnie mokro, brzydko ze depresji idzie sie nabawic

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Gdzie wy macie taka pogode.
    U mnie mokro, brzydko ze depresji idzie sie nabawic

Zapraszam na dolny śląsk :)

Sista lubi tę wiadomość

• niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! ja juz po porannym godzinnym spacerze ( tak sie objadłam wczoraj słodyczami ze mam wrzuty sumienia;))a na plusie 13 i pół kg:(

Żyrcia-ja jesli moge radze ci wyjsc na miasto na dobre ciastko, kawke i jakis zakup tak zeby przestac myślec o porodzie bo chłopaki to małe złośliwce robią na przekór:) jak zobaczy, że sie śwetnie bawisz to zechce wyjść:)-tak mi moj synek zrobił urodził sie w 38 tygodniu po dniu szaleństw słodkościowych i zakupów bo wogóle sie nie spodziewałam....

Alamakota - Piękny synek gratulacje słodkości

Ja jeśli chodzi o spanie to w tej drugiej ciązy masakra śpie od 3 miesiecy na siedząco prawie bo mała chyba na płucach cały czas nogami leży.....

Zapraszam do Gdańska pogoda przepiekna:)

6b451260c9.png
‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ