X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z minek mojego synka.. ;)

2qi9wzp.jpg

Joasia:), Rozalia, Z., Scintilla, Ania1704, Marcia86, A1984, Sista, sss, karolina0522, Katha81, gosi_a, Inesicia, angel-84, dorcia8919, Aka81, Nieukowa, BrumBrumek, niusiaa5, Aneta87, Viola, maglic, Finezja lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)

Stokrotka oczywiście kciuki zaciśniete za cc :) bedzie dobrze, a prezent na dzień matki przyznasz, wyjątkowy :)

U nas noc beznadziejna, Julka wybiera sobie ten czas na trening judo, który trwa 3-4 godziny bez przerwy. Wczoraj już łzy same poleciały ze strachu, że coś jej sie dzieje i z bólu.

Plany na dziś praktycznie żadne;) Leje deszcz, jest chłodno. Bartek dzisiaj został w domu, bo grupa przedszkolna pojechała na wycieczkę do parku dinozaurów w Krasiejowie. To wycieczka dzieci z mamusiami z okazji święta. Nie odważyłam się uczestniczyć w tej wyprawie. Miejsce co prawda urocze, ale bardzo dużo chodzenia, a godzinna podróż w jedną stronę to już nie dla mnie.

W temacie mężczyzn...to mi również trafił sie dobry egzemplarz :) Ma oczywiście wady, ale jesteśmy razem 19 rok i nie oddam Go nikomu ;) Faktycznie teraz przy końcówce ciąży,trochę więcej sie go czepiam, ale jest dzielny i bierze to na klatę :)

Dziewczyny szpitalne wracajcie szybko do domku, tego Wam życze.
    Za pozytywne badania, wizyty i kontrole trzymam kciuki.

Czy Agawera sie odezwała ?
    Dzisiaj cc miała mieć chyba Lilianka, tak było w pisane w tej naszej tabelce. A przy okazji poproszę o linka bo jakoś nie mam.

Oczywiście mamusiom wszystkiego naj w dniu naszego święta :)

Karolinko minka synusia boska :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:08

Rozalia, Scintilla, A1984, Sista, gosi_a, karolinka85, maglic lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam linka do naszej tabelki :P

JOasiu u Ciebie to jeszcze tylko 6 dni chyba cooooo ?
    1 czerwca masz cc ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem wściekła dziś kolejny dzień czekam na głupie usg, przestałam zakładać cokolwiek najgorsze jest to ze 5 dzień leżę i wzasadzie nic nie robię nawet żadnych badań mi nie robią bo poco wiec pobyt mój w tym szpitalu jest bezsensowny szkoda gadać

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni 1 czerwca idę na jeden dzień na patologie ciąży, bo chcą mieć swoje badania itd , a 2 czerwca cc :) Przyznaje jestem zesrana ze strachu a jednocześnie podjarana że to za 5 dni :) i szpital.
    Myśle ze za tydzień o tej porze będę w trakcie cc. Planowane są z rana, Bartek był o 8'55 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:14

Sista, dorcia8919, Aneta87 lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Asiu odzywam się wczoraj byłam zła wściekła i wogole na nie

Joasia:) lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu super :D zazdroszczę pozytywnie , że to już tuż tuż :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu a jak się czulaś po pierwszej cc? Podobno drugą znosi się lepiej :)
    Agawera ja bym się wypisała na żądanie bo to bez sensu tak leżeć. Usg by mi prędzej na ip zrobili niż w szpitalu.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera współczuje pobytu w szpitalu gdzie nie dba sie o nerwy i obawy kobiet w ciąży. Jaki mają argument, że trzymają Cię tak długo bez podejrzenia małej i ocenienia faktycznego stanu. Lekarze bez serca. Kochanie w takim razie faktycznie pobyt bezsensowny. Wypisała bym sie na własne rządanie a podpisujac dokument napisała powód mojego wypisu.
    Trzymaj sie kochana.

Moni nie śpiesz sie na porodówkę :) Ja idę na zwiady, a potem opisze Ci, czy szpital stał sie przyjazny rodzącym, i ogólnie co i jak :)

Rozalia po pierwszym cc było by pewnie ok, gdyby jakaś piguła nie kazała mi na siłe wstać, bo miała zmianę dyżuru. Lekarz, który potem sprawdzał co sie dzieje, opierniczył je, że to szpital a nie rzeźnia. Ale cóż rana lekko sie rozeszła i musiałam brać antybiotyk i pobyt wydłużył sie do tygodnia. Teraz nie dam sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:26

Rozalia, Sista lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia dobrze że napisałaś to ja też się nie dam ;)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia tym razem napewno posłucham swojego organizmu a nie " złotych rad" piguły. Oczywiście im szybciej kobieta zostanie pionizowania tym lepiej, ale jeszcze trzeba słuchać co nam ból podpowiada. Najlepsze, że czasem piguły wiedzą lepiej od lekarza.

Rozalia, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Te sexy nie pomagają na rodzenie -_-
    Postanawiam, że przestaje narzekać i pogodzę się z tym, że pewnie przenoszę i zrobią mi cesarkę. Jakbym sobie nie wymyśliła to zawsze będzie na odwrót więc już nic nie planuje . Nie mogłam dziś spać, budziłam się miliard razy, ale ani mnie nic nie swędziało, ani nie miałam zgagi bo kupiłam ponownie antidotum :P więc nie wiem co dziś taka nie miła ta noc. Gniję teraz na łożu, zaraz biorę się za pierogi z serem :D a wieczorem jadę do mamy ;))

Zazdroszczę tym, które mają zaplanowane wszystko fajnie, a nie w tym napięciu tak czekać i czekać -_-

Sista, Joasia:), karolina0522, gosi_a, Rozalia, Scintilla, dorcia8919, Nieukowa, karolinka85, maglic lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie noc fatalna, najgorsza jaką miałam do tej pory :( Mam nadzieję, że już taka noc się nie powtórzy :( Dodatkowo Livka trenowała w nocy gimnastykę artystyczną o czym długo nie zapomną moje żebra. Do 1:30 snułam się po mieszkaniu, a potem rzucałam się na łóżku jak ryba na brzegu jeziora :/
    Moje dziecię po w trakcie śniadania było bardzo aktywne a teraz odsypia nie przespaną noc. Ja na 13tą mam stomatologa, nie mam ochoty wychodzić jak pomyślę, że po spacerze będę mieć słoniowe nogi :(
    Dziewczyny ja Wam troszkę zazdroszczę, że znacie terminy CC :) Ja nie boję się samego porodu, bólu itp. ale trochę się martwię, że wody odejdą mi gdzieś na mieście albo będę sama w domu :/
    Jeżeli chodzi o mojego M. to różnie z nim bywa, oczywiście są kłótnie, mam go czasami dość ale biorę też pod uwagę to jak ciężko pracuje a wiem, że robi to dla nas :)

Joasia:), dorcia8919, maglic lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu polubiłam, w imię solidarności nieprzespanej nocy ;)

Ania1704 lubi tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka ze co my bysmy robily bez naszych m.....

Mi wode wylaczyli bo cos dzialaja z rurami. Maz odstawil samochod do mechanika i ku........ Skarbona bez dna okazalo sie ze moze sie zmiescimy w 3 tys...... Sprzeglo, dwumasa i wogole........
    Nic robie pomidorowe ze stopa w rzebrach przy cycku bu...?......

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zof3ok.jpg

Gustaw wita sie z ciociami

zyrcia, sss, Ania1704, gosi_a, Inesicia, Rozalia, Katha81, Scintilla, Joasia:), Z., angel-84, dorcia8919, Aka81, Sista, justyna14, BrumBrumek, karolinka85, niusiaa5, CaneCorso, Aneta87, maglic, Marcia86, .aś., Viola, Finezja lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Antek coś dzisiaj cisnie i cisnie i nie może wycisnąć modłę sie żeby tylko po miesiącu kolka go nie dopadła

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie Was, ale nowym mamuska gratuluje :-)
    Ja zostaje w szpitalu, wysypka opanowana ale o wyjsciu na razie nie ma mowy.

Rozalia, Joasia:), Sista, karolinka85 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny Gustaw! :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Siedziałam na forum do 23, a i tak mam do nadrobienia 3 strony :) Superancko :)

Współczuję Wam tych nieprzespanych nocy, wszelkich bóli, bo u mnie najgorzej jest tylko wstać z wyra.

Wiecie co, my baby to jesteśmy czasami na prawdę szalone. Wszystkie się nastawiłyśmy na poród przed skończonym 40tc, a przecież maluchy mogą sobie siedzieć do końca. Nie ma się co nastawiać, bo później człowiek żyje w stresie. Ja się nastawiam, że rodzę za miesiąc :)

Wszystkim mamusiom życzę wszystkiego najlepszego, przespanych nocy i uśmiechów dzieciaczków :)

Mój M. się stresuje czy będzie dobrym ojcem, bo chciałby mieć z córką dobry kontakt itp. Widząc jego zaangażowanie w przygotowania, rozmowy z brzuchem wiem, że będzie kochał córkę najmocniej na świecie i zwariuje na jej punkcie :)

Miłego dnia :)

Rozalia, Z., dorcia8919, Scintilla, Sista, Nieukowa, niusiaa5, Joasia:), maglic lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ