X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. U nas noc taka sobie. Na szczęście udało mi się "na dobre" zasnąć koło 4 i wstaliśmy o 9 ;)
    W planach na dziś pranie, zakupy, gotowanie obiadu (tylko póki co pomysłu na niego brak), a później zobaczymy.

Wszystkim mamom - zarówno tym które tulą już swoje maluszki jak i tym oczekującym życzę wszystkiego najlepszego w Dniu Naszego Święta :)

A i zaczynamy dziś 40 tydzień ;) Ależ to minęło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 10:29

Rozalia, gosi_a, Z., dorcia8919, Scintilla, Sista, BrumBrumek, karolinka85, Joasia:), maglic, Katha81 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!

Nocka jakaś dziwna - ale czytam, że sama nie jestem. Niby tylko 2 razy pobudka do wc, ale nie mogłam się ułożyć, do tego przez całą noc jakieś pierdoły mi się śniły i chodzę na pół śpiąco :/

Gustaw śliczny - gratuluję :)
    Ciekawe czy dzisiaj będą jakieś prezenty w postaci dzieciaczków ;)
    A wszystkim mamuśkom wszystkiego naj!

miłego dnia!

maglic lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.ja o 6 wstalam zaczęłam sprzątać i tak do 9 zeszło...o 9 podłączyłam sie po tens bo plecy juz bolały i spalam do teraz jak zabita :)

Agawera co to za szpital ...a ja rodzic chce tam... A mowia cos?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu zrobili usg waga ok . 1900 tyle wiem i nic więcej a no jeszcze afi 13 może więcej dowiem się na obchodzie wieczornym
    Po za tym nic nie mówia bo co mogą powiedzieć jeżeli nie robią mi badań

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:05

• Sista Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio - śliczny Gustaw !!! Duzo duzo zdrówka i szybkiego powrotu do domu !!! :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , noc przebiegła spokojnie, zero wizyt w WC, zero skurczy, zero bóli więc oby tak dalej. Rano śniadanie i wypad na miasto do apteki po asparagin o coś brzuszek mi się cały czas spina. Również zahaczyłam rynek bo truskawki cały czas za mną chodziły.

Dzisiaj mało brakowało a zostałabym przejechana przez dziadka wózkiem sklepowym. Były długie kolejki, ja stałam w jednej - dziadek w drugiej jak tylko padło hasło zapraszam do kasy to tak ruszył nie patrząc na nic i na nikogo ledwo co zdążyłam odskoczyć - nienormalny to delikatnie powiedziane.

aghata cudowny Gustaw :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się, że w szpitalu w którym mam rodzić jest nawał rodzących i odsyłają !!!! :o to co ja zrobię jak się zacznie !?

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Dowiedziałam się, że w szpitalu w którym mam rodzić jest nawał rodzących i odsyłają !!!! :o to co ja zrobię jak się zacznie !?

Gameta to potwierdziła czy wieści masz z poczty pantofelkowej ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieść od pacjentek które zostały odesłane... w Gamecie bede w czwartek. Podobno nie ma miejsc na salach poporodowych :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu jak coś to wtedy czeka mnie Matka Polka :o :o !!!
    Leon ! zmiana planów, siedzisz i czekasz aż wszyscy powychodzą do domu -_-

Joasia:), Rozalia, .aś. lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    wieść od pacjentek które zostały odesłane... w Gamecie bede w czwartek. Podobno nie ma miejsc na salach poporodowych :/

Zyrciu - ale w tych prywatnych wypuszczają w drugiej dobie po porodzie, wiec do czwartku nie bedzie nikogo, kto wczoraj i dzisiaj urodzi :) Czytałam wczoraj majówki, jedna lezy w szpitalu od piątku, było przepełnienie, a wczoraj leżała sama (jak czegoś nie pomerdalam). Kogo, jak kogo, ale Ciebie przyjmą :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

Czyli przestój w całej Łodzi :/ ... Madurowicz ma obecnie remont i część pacjentek które nie mają tam lekarzy szukało miejsca właśnie w Gamecie i Medeorze na cito na ostatnią chwilę. Koleżankę ostatnio nie przyjęli do Medeora z 5cm rozwarciem ... jechała do Rydgiera z bólami bo nie chciała czekać na "parkingu" na rozwinięci akcji :/

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam się ! mogę leżeć na korytarzu byle tam :P nie ma innej opcji -_- co za życie, ciągle pod górę ;D

Tak sobie teraz leże i marzę :D chciałabym przespać 12h na brzuchu jak za starych dobrych czasów :D ale to już chyba nierealne o.O

I jak odbiorę jeszcze jeden telefon od kogoś z pytaniem czy albo kiedy rodzę to się wścieknę !!

Sista, dorcia8919, Z., Scintilla, Inesicia, Joasia:), Rozalia, maglic lubią tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Gustaw jest prześliczny, Gratuluję mamusi!! Życzę szybkiego powrotu do domku i jeśli znajdziesz trochę czasu to napisz coś więcej o swoim porodzie :)

aghata w czym śpi Antek? i czym go przykrywasz do snu??

Gosi_a ja nastawiałam się na szybki wczesny poród, myślałam że będę chciała malutką wyganiać ale codziennie tyle mam spraw, rzeczy do zrobienia że jakoś mi się nie spieszy :)

Dziś mam w planach takie ogólne sprzątanie, może wreszcie wyciągnę odkurzacz i mopa :P a poza tym na obiadek zrobię pizzę. Dziś przyszła pościel do łóżeczka i ochraniacze, pozakładałam to wszystko do łóżeczka i sobie siedzę i patrzę na swoje dzieło :D może zrobie jakaś fotkę i wrzucę później na forum.

Miłego dnia dziewczyny :*

dorcia8919, Sista, Z., Scintilla, Inesicia, Joasia:), Rozalia, A1984, maglic, gosi_a lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia musisz być teraz miła dla Leonka :) a tak na poważnie to faktycznie macie przepych z porodami. Ale na pewno uda się wszystko jak powinno, zobaczysz :)

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Nie dam się ! mogę leżeć na korytarzu byle tam :P nie ma innej opcji -_- co za życie, ciągle pod górę ;D

Widzisz może Leon ma nosa i czeka na weekend - aż się na porodówce zwolnią miejsca - pewnie wie kiedy ma wyjść abyście mieli zapewnione to co chciałaś ;)

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co? U mnie już zaczął się 9 miesiąc o.O Kiedy??? Kurde ale ten czas leci :) Ale liczę, że nasz Juniorek za szybko nie wyjdzie :P jeszcze nie jesteśmy gotowi ;)

No i czas na odrobinę grubasów :D nasz 35t+1d :

2ng63c2.jpg

Scintilla, Inesicia, Z., sss, Nieukowa, karolinka85, Joasia:), Rozalia, maglic, gosi_a, Finezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Czyli przestój w całej Łodzi :/ ... Madurowicz ma obecnie remont i część pacjentek które nie mają tam lekarzy szukało miejsca właśnie w Gamecie i Medeorze na cito na ostatnią chwilę. Koleżankę ostatnio nie przyjęli do Medeora z 5cm rozwarciem ... jechała do Rydgiera z bólami bo nie chciała czekać na "parkingu" na rozwinięci akcji :/
    ja nie wiem... jak mnie nie przyjmą to urodzę pod szpitalem !

Nieukowa, maglic lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia - Ty masz termin na 4 czerwca, a 3 czerwca jest Boże Ciało to wyjdą wszystkie, nawet na własne żądanie, a Ty przyjdziesz na pustą salę :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ