X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. U nas noc taka sobie. Na szczęście udało mi się "na dobre" zasnąć koło 4 i wstaliśmy o 9 ;)
    W planach na dziś pranie, zakupy, gotowanie obiadu (tylko póki co pomysłu na niego brak), a później zobaczymy.

Wszystkim mamom - zarówno tym które tulą już swoje maluszki jak i tym oczekującym życzę wszystkiego najlepszego w Dniu Naszego Święta :)

A i zaczynamy dziś 40 tydzień ;) Ależ to minęło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 10:29

Rozalia, gosi_a, Z., dorcia8919, Scintilla, Sista, BrumBrumek, karolinka85, Joasia:), maglic, Katha81 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!

Nocka jakaś dziwna - ale czytam, że sama nie jestem. Niby tylko 2 razy pobudka do wc, ale nie mogłam się ułożyć, do tego przez całą noc jakieś pierdoły mi się śniły i chodzę na pół śpiąco :/

Gustaw śliczny - gratuluję :)
    Ciekawe czy dzisiaj będą jakieś prezenty w postaci dzieciaczków ;)
    A wszystkim mamuśkom wszystkiego naj!

miłego dnia!

maglic lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.ja o 6 wstalam zaczęłam sprzątać i tak do 9 zeszło...o 9 podłączyłam sie po tens bo plecy juz bolały i spalam do teraz jak zabita :)

Agawera co to za szpital ...a ja rodzic chce tam... A mowia cos?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu zrobili usg waga ok . 1900 tyle wiem i nic więcej a no jeszcze afi 13 może więcej dowiem się na obchodzie wieczornym
    Po za tym nic nie mówia bo co mogą powiedzieć jeżeli nie robią mi badań

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:05

• Sista Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio - śliczny Gustaw !!! Duzo duzo zdrówka i szybkiego powrotu do domu !!! :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , noc przebiegła spokojnie, zero wizyt w WC, zero skurczy, zero bóli więc oby tak dalej. Rano śniadanie i wypad na miasto do apteki po asparagin o coś brzuszek mi się cały czas spina. Również zahaczyłam rynek bo truskawki cały czas za mną chodziły.

Dzisiaj mało brakowało a zostałabym przejechana przez dziadka wózkiem sklepowym. Były długie kolejki, ja stałam w jednej - dziadek w drugiej jak tylko padło hasło zapraszam do kasy to tak ruszył nie patrząc na nic i na nikogo ledwo co zdążyłam odskoczyć - nienormalny to delikatnie powiedziane.

aghata cudowny Gustaw :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się, że w szpitalu w którym mam rodzić jest nawał rodzących i odsyłają !!!! :o to co ja zrobię jak się zacznie !?

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Dowiedziałam się, że w szpitalu w którym mam rodzić jest nawał rodzących i odsyłają !!!! :o to co ja zrobię jak się zacznie !?

Gameta to potwierdziła czy wieści masz z poczty pantofelkowej ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieść od pacjentek które zostały odesłane... w Gamecie bede w czwartek. Podobno nie ma miejsc na salach poporodowych :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu jak coś to wtedy czeka mnie Matka Polka :o :o !!!
    Leon ! zmiana planów, siedzisz i czekasz aż wszyscy powychodzą do domu -_-

Joasia:), Rozalia, .aś. lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    wieść od pacjentek które zostały odesłane... w Gamecie bede w czwartek. Podobno nie ma miejsc na salach poporodowych :/

Zyrciu - ale w tych prywatnych wypuszczają w drugiej dobie po porodzie, wiec do czwartku nie bedzie nikogo, kto wczoraj i dzisiaj urodzi :) Czytałam wczoraj majówki, jedna lezy w szpitalu od piątku, było przepełnienie, a wczoraj leżała sama (jak czegoś nie pomerdalam). Kogo, jak kogo, ale Ciebie przyjmą :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

Czyli przestój w całej Łodzi :/ ... Madurowicz ma obecnie remont i część pacjentek które nie mają tam lekarzy szukało miejsca właśnie w Gamecie i Medeorze na cito na ostatnią chwilę. Koleżankę ostatnio nie przyjęli do Medeora z 5cm rozwarciem ... jechała do Rydgiera z bólami bo nie chciała czekać na "parkingu" na rozwinięci akcji :/

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam się ! mogę leżeć na korytarzu byle tam :P nie ma innej opcji -_- co za życie, ciągle pod górę ;D

Tak sobie teraz leże i marzę :D chciałabym przespać 12h na brzuchu jak za starych dobrych czasów :D ale to już chyba nierealne o.O

I jak odbiorę jeszcze jeden telefon od kogoś z pytaniem czy albo kiedy rodzę to się wścieknę !!

Sista, dorcia8919, Z., Scintilla, Inesicia, Joasia:), Rozalia, maglic lubią tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Gustaw jest prześliczny, Gratuluję mamusi!! Życzę szybkiego powrotu do domku i jeśli znajdziesz trochę czasu to napisz coś więcej o swoim porodzie :)

aghata w czym śpi Antek? i czym go przykrywasz do snu??

Gosi_a ja nastawiałam się na szybki wczesny poród, myślałam że będę chciała malutką wyganiać ale codziennie tyle mam spraw, rzeczy do zrobienia że jakoś mi się nie spieszy :)

Dziś mam w planach takie ogólne sprzątanie, może wreszcie wyciągnę odkurzacz i mopa :P a poza tym na obiadek zrobię pizzę. Dziś przyszła pościel do łóżeczka i ochraniacze, pozakładałam to wszystko do łóżeczka i sobie siedzę i patrzę na swoje dzieło :D może zrobie jakaś fotkę i wrzucę później na forum.

Miłego dnia dziewczyny :*

dorcia8919, Sista, Z., Scintilla, Inesicia, Joasia:), Rozalia, A1984, maglic, gosi_a lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia musisz być teraz miła dla Leonka :) a tak na poważnie to faktycznie macie przepych z porodami. Ale na pewno uda się wszystko jak powinno, zobaczysz :)

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Nie dam się ! mogę leżeć na korytarzu byle tam :P nie ma innej opcji -_- co za życie, ciągle pod górę ;D

Widzisz może Leon ma nosa i czeka na weekend - aż się na porodówce zwolnią miejsca - pewnie wie kiedy ma wyjść abyście mieli zapewnione to co chciałaś ;)

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co? U mnie już zaczął się 9 miesiąc o.O Kiedy??? Kurde ale ten czas leci :) Ale liczę, że nasz Juniorek za szybko nie wyjdzie :P jeszcze nie jesteśmy gotowi ;)

No i czas na odrobinę grubasów :D nasz 35t+1d :

2ng63c2.jpg

Scintilla, Inesicia, Z., sss, Nieukowa, karolinka85, Joasia:), Rozalia, maglic, gosi_a, Finezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Czyli przestój w całej Łodzi :/ ... Madurowicz ma obecnie remont i część pacjentek które nie mają tam lekarzy szukało miejsca właśnie w Gamecie i Medeorze na cito na ostatnią chwilę. Koleżankę ostatnio nie przyjęli do Medeora z 5cm rozwarciem ... jechała do Rydgiera z bólami bo nie chciała czekać na "parkingu" na rozwinięci akcji :/
    ja nie wiem... jak mnie nie przyjmą to urodzę pod szpitalem !

Nieukowa, maglic lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia - Ty masz termin na 4 czerwca, a 3 czerwca jest Boże Ciało to wyjdą wszystkie, nawet na własne żądanie, a Ty przyjdziesz na pustą salę :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ