X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wazne, mnie cos ciagnie na dole w brzuchu, szczegolnie jak gwaltownie wstane z lozka. Zjadlam troche migdalow i jakos tak mi zle po nich. Pisalam rano ze mnie piersi nie bola...teraz znow bola dziwne to wszystko

preg.png[/url]
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Elukkkcha widzę, że nie wyświetlają Ci się Twoje suwaczki. Musisz poprawić link: jak strona wygeneruje Ci link do Twojego suwaczka (kliknij na suwak którejś z nas i automatycznie przeniesie Cię), to musisz go skopiować, a następnie na stronie Belly wejść w ustawenia -> społeczność i w miejscu gdzie masz podpis umieścić
    .....twój adres suwaczka
    Tylko jak będziesz kopiowała ze strony babyboom swój adres suwaka, to skopiuj bez tego <a href... Tylko sam adres zaczynający się od http...

Bardzo dziękuje

ea895dd043.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:
    lasencje w sumie nie wiem, czy będę JUŻ lipcówką czy jeszcze czerwcówką tak więc witam się z Wami:).

wizytę mam umówioną na 18.11 więc teraz pozostało cierpliwie czekać.
    Robiłam Betę we wtorek - 30,9 i w czwartek 102,5.
    Nie wiem czy kontrolnie wykonać ją w przyszłym tygodniu?

Gratuluje i witamy

ea895dd043.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!! przepraszam że tak późno się odzywam, ale nawalił mi internet w domu i dopiero teraz u teściów sobie korzystam :-)
    Byłam wczoraj u gin i było tak: wyniki krwi itd mam ok, na moje poranne wymioty zareagował skierowaniem do szpitala na 3 dni na kroplówkę - na co się nie zgodziłam i zostałam wysłana na L4 :-) ogólnie gadał ze mną dokładnie 42 min(mąż czekał na korytarzu i liczył dokładnie czas :-) ) na temat mdłości, diety antymdłościowej itd.
    Jedynie co mi się nie spodobało to brak badania usg :-( chciałam podejrzeć maluszka a usłyszałam że usg to się robi tylko w określonych tyg ciąży i mam się zgłosić na usg dopiero 21.11!!!

• simon86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Datę porodu przełożył mi na 31.05 ale zostaję z Wami :-) ok?

Nieukowa, Eowena lubią tę wiadomość

• elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    nie trzeba często robić ja robiłam tylko jedna żeby potwierdzić:) lekarz powiedział że jak jest ok to nie trzeba już robić;) u mnie w Luxmedzie kosztuje 25 zł

Ja też zrobiłam jedna żeby potwierdzić u mnie kosztuje 26zl

ea895dd043.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:
    tak myślisz:P? tak bardzo mnie kusi zorbienie bety gdzies pod koniec przyszłego tygodnia... jesli wyjdzie wysoka to na pewno by mnie to uspokoiło bo póki co stres mnie zjada, że coś będzie nie tak:(

Kochana jeśli masz taką potrzebę to zrób. Moim zdaniem to strata pieniędzy poczekaj na wizytę i saraj się nie denerwować.

ea895dd043.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Katarzyno ... przykro mi baardzo...

Chciałąbym wam laseczki powiedzieć o tej becie... źle bardzo piszecie że beta niekoniecznie miarodajnie powie nam co się z ciążą dzieje... Ja myślę że nie miarowy jej wzrost i prawidłowy rozwój ciąży zarazem może być u 1 na 1000...
    I to z reguły powtarzają lekarze. Że słaby wzrost bety nie wróży zbyt dobrze. Ale wiem zawsze jest nadzieja i chciałybyśmy być tą 1 z 1000 :)

Co do dzisiejszej mojej wizyty... niestety ja również z Wami się pożegnam, szkoda moich bliźniaków, ale niestety przestały się rozwijać.
    Ja mam zwolnienie do końca przyszłego tygodnia, dziś odstawiam leki, jeśli do poniedziałku nie nastąpi poronienie samoistne mam skierowanie do szpitala...
    Życie pisze nam różne scenariusze... Ale każde jak ciężką kłode trzeba wziąć na barki i podzwignąć za sobą.

Pewnie jeszcze trochę będę Was podczytywała. Za wszystkie trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BUZIOLE

Ja pierniczę co się dzieje???? Tak bardzo mi przykro :-(

ea895dd043.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak mi przykro :( to wszystko jest straszne i ja zaczynam sie coraz bardziej bać :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, Moniaa strasznie mi przykro. Przytulkam <3

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    No nie wazne, mnie cos ciagnie na dole w brzuchu, szczegolnie jak gwaltownie wstane z lozka. Zjadlam troche migdalow i jakos tak mi zle po nich. Pisalam rano ze mnie piersi nie bola...teraz znow bola dziwne to wszystko

Agatha mam identycznie.Cały dzień piersi nic a teraz trochę znowu wrażliwe. Widocznie tak musi być. Ja dziś mam lekkiego doła, pewnie z powodu tego co spotkało dziewczyny. Nie rozumiem czemu tak się dzieje?
    Powiem Wam że staram się myśleć pozytywnie, bo sfiksuje na maxa a kropek ze mną.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Datę porodu przełożył mi na 31.05 ale zostaję z Wami :-) ok?

Oczywiście :-)

c77352d493.png
  • bardotka Nowa

Wysłany: 25 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

Można się do Was przyłączyć?

Mieszkam w uk, mam dwóch synów w wieku 4 lat i 1,5 roczku a tu nam wyskoczyła niespodzianka kolejny bobas w drodze zupełnie nieplanowany:)

lauda, Nieukowa, elukkkcha245, aga87, Eowena lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, Moniaa bardzo mi przykro. Ściskam Was i życzę, aby Wasze Aniołki szybko do Was wróciły i zostały z Wami.
    Simon już Cię nie wypuścimy;)
    Bardotka witaj;)
    U mnie dziś dzień kompletnie bez mdłości. Aż mnie to zaskoczyło. Zrobiłam dziś tort dla chrześniaka;) Mam nadzieję, że małemu się spodoba. Ugotowałam dziś barszczyk czerwony z ziemniakami. Mniam. Uwielbiam.
    A w ogóle to za jakieś 3 godziny powinien przyjechać M. Już nie mogę się doczekać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 20:27

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • bardotka Nowa

Wysłany: 25 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też poroniłam druga ciąże i jedyne co mogę napisać to to że potrzeba trochę czasu żeby się z tym oswoić/zaleczyć serducho no i nie wolno sie poddawać trzeba się starać o następną!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane. Ja chyba też niestety się z wami pożegnam :( czuje to,że nic z tego nie będzie dziś mi objawy ustapiły do południa jeszcze mi było niedobrze a teraz mnie juz piersi nie bolą w zasadzie bolały mnie troche ale wieczorem a teraz nie czuje tego bólu ani sutków i niczego eh zycie jest okrutne w poniedziałek wizyta już sie przygotowuje na najgorsze.

• kiniusia00 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka i Bardotka witajcie:)
    Monia naprawde bardzo mi przykro. W mojej glowie znowu kreci sie pytanie-dlaczego? Na ktore nigdy nie ma odpowiedzi :(
    U mnie bol brzucha nasila sie i na dodatek ciagnie w dol.
    Evel glowa do gory, dobrze bedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 20:59

1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witajcie kochane. Ja chyba też niestety się z wami pożegnam :( czuje to,że nic z tego nie będzie dziś mi objawy ustapiły do południa jeszcze mi było niedobrze a teraz mnie juz piersi nie bolą w zasadzie bolały mnie troche ale wieczorem a teraz nie czuje tego bólu ani sutków i niczego eh zycie jest okrutne w poniedziałek wizyta już sie przygotowuje na najgorsze.

Evell ale objawów nie ma się cały czas. Mnie od rana piersi nic nie bolały, nawet się troszkę pomniejszyły, ale już tu kiedyś panikę zrobiłam z tego powodu raz i wiem że na darmo. Teraz znowu ich dotknąć nie mogę. Spokojnie, będzie dobrze!!!! W poniedziałek wrócisz z wizyty i napiszesz, że jest ok- zobaczysz.

c77352d493.png
  • bardotka Nowa

Wysłany: 25 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell to prawdo co pisze kasika objawy są i ich nie ma, ja w pierwszej ciąży jak i drugiej prawie wogóle nic nie miałam od czasu do czasu mnie zemdliło może przez 5 minut i tyle:)

Teraz jest inaczej bo mdłości prawie cały czas...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

ale dziwne jest to,że nagle mi apetyt wrócił chociaż nie mogłąm patrzeć na jedzenie jeszcze mnie to dobiło,że tu większosc dziewczyn juz straciło swoje aniołki strasznie mi przykro z tego powodu ja sie denerwuje :(mnie nawet nie kluje w podbrzuszu ani nic.A jak już to żadko .

A1984 lubi tę wiadomość

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ