X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też przestało kłuć. Kłucie jest najbardziej odczuwalne 4-6 tc. Ciąża to nie choroba, nie ma ciągłych objawów. Ja dziś mam 0 objawów, brzuch nie boli, jajniki nie kłują, mdłości lekkie jakieś były 2 minutowe, piersi bezbolesne. Kochana spokojnie, będzie dobrze. Masz ciążę starszą od mojej- pomału objawy będą mijały.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do apetytu, ja dziś tyle zjadłam, że teraz leżę i ledwo oddycham!!!!

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Mnie też przestało kłuć. Kłucie jest najbardziej odczuwalne 4-6 tc. Ciąża to nie choroba, nie ma ciągłych objawów. Ja dziś mam 0 objawów, brzuch nie boli, jajniki nie kłują, mdłości lekkie jakieś były 2 minutowe, piersi bezbolesne. Kochana spokojnie, będzie dobrze. Masz ciążę starszą od mojej- pomału objawy będą mijały.

Dzięki kochana oby bylo dobrze ten stres juz chyba zostanie ze mna do konca.Poprostu jestem przewrażliwiona po stracie [ierwszej ciązy

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do upławów- parę stron temu pisałyście, ja teraz też je mam :-( Gin powiedział że to po luteinie. Dostałam pimafucin- według gina bezpieczny w ciąży. Ja w ogóle mam bardzo słabą florę bakteryjną.

c77352d493.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell ja też nie mam żadnych objawów. Poza tym że nie mam miesiączki to nic się nie dzieje. Jednego dnia nie mam apetytu a następnego zjadłabym lodówkę. Dopóki nie ma silnego bólu i plamienia to wszystko jest ok i nie martw się na zapas!

wnidt5odau6o2x80.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Dzięki kochana oby bylo dobrze ten stres juz chyba zostanie ze mna do konca.Poprostu jestem przewrażliwiona po stracie [ierwszej ciązy

Wiem co czujesz- ja straciłam 2 ciąże w tym roku. Ale postanowiłam że nie będę fundować kropkowi stresu- bo to nic nie da.
    Ja bardziej się martwię aby było tylko zdrowe. Od pół roku czekamy z mężem na wynik kariotypu ( w wywiadzie z genetykiem wyszło że nic nam nie grozi) ale na krew czekamy i czekamy. Brak słów z tą naszą służbą zdrowia, żeby tyle na wyniki czekać.
    U mnie problemem na 90 % był zrost macicy, zrobił się po 1 poronieniu, dlatego 2 ciąża też się poroniła. Ale już te kariotypy chciałabym mieć :-)
    Obie ciąże bardzo przeżywałam, dlatego w tej postanowiłam zachować spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 21:38

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Co do upławów- parę stron temu pisałyście, ja teraz też je mam :-( Gin powiedział że to po luteinie. Dostałam pimafucin- według gina bezpieczny w ciąży. Ja w ogóle mam bardzo słabą florę bakteryjną.

Mi też wyszlo wmoczu że jest kiepski i jakieś azotyny i białko atego też być nie powinno zastanawaim się co to znaczy i mam leukocyty 4-10 krew też kiepska ale moze w ciązy sie wszystko podwyzsza ? w poniedziałek dopiero wyniki zaniose.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell nie gadaj bzdur, nie masz zadnych powwodow do niepokoju, nie stresuj sie przed wizyta :)

azotyny i leukocyty - pewnie masz infekcje intymna. Gin ci cos na to przzepisze.

Mi dziewczyny ulzylo, moj kropek jest dokladnie tej wielkosci ile powinien miec, serce bije z odpowiednia predkoscia, kosmkowka bez cech odklejenia - czego wiecej chciec ;) teraz moge zyc pelna piersia az do kolejnej wizyty, czyli 24.11.
    W miedzyczasie mam jeszcze gina na nfz w ten wtorek, ale to tylko po to, by zrobic badania za darmo na nfz ;)
    uszy do gory, jest nas tu prawie 50 wiec kilka poronien to nie wiekszosc. Zagrozenie powoli mija!

Eowena lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, "około 15% zdiagnozowanych ciąż kończy się utratą dziecka, z czego aż 80% przypadków poronienia ma miejsce w pierwszym trymestrze ciąży". A że nie wszystkie mamy są na tym forum, to oby już nikogo to nie spotkało...

Moje 4 kochane Aniołki
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy seks w pierwszych tygodniach jest bezpieczny? Nie mam szans zapytać się gina, bo czekam na 1 wizytę, a w internecie piszą o wstrząsach, złym zagnieżdżeniu się zarodka itp.
    Nie plamię (odpukać), brzuch od czasu do czasu tylko lekko ćmi na dole jak na @.

Podpowiedzcie, czy to bezpieczne :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w piątek na wizycie to nawet nie musiałam o to pytać, Doktor od razu powiedziała że nie ma żadnych przeciwwskazań i dała zielone światło :) i jak twierdzi ciąża to nie choroba ;) jestem tego samego zdania.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pierwsza dzis...przez ta zmiane czasu corcia wstala o 6...nastawilam rosolek i bedzie sobie pyrkal z dwi godzinki. Potem robie sama pizze i caly dzien spedzimy w trojke w domu. A wy jakie plany na dzisiaj?

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po długiej nieobecności. Z małą byłam w szpitalu od czwartku i wyszłyśmy wczoraj po południu.
    Starałam się nadgonić, ale bardzo dużo pisałyście ;).

Witam serdecznie nowe mamy :)

Żal żegnać te które musiały się z nami rozstać :( brak mi słów. Bardzo mi przykro.
    Jeśli któraś ma ochotę polecam bardzo fajną stronę Stowarzyszenia Rodziców po Poronieniu. Mi ona bardzo pomogła.

Ja tez się martwię o mojego bobasa. Miałam naprawdę tyle stresu, że nie umiałam sobie z nim poradzić. Widoku zabieranego dziecka na operację nie życzę nikomu. Jeden wielki koszmar.

• elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardotka wrote:
    Hej Dziewczyny

Można się do Was przyłączyć?

Mieszkam w uk, mam dwóch synów w wieku 4 lat i 1,5 roczku a tu nam wyskoczyła niespodzianka kolejny bobas w drodze zupełnie nieplanowany:)

Witamy Moja droga, Kiedy masz datę porodu?

ea895dd043.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witajcie kochane. Ja chyba też niestety się z wami pożegnam :( czuje to,że nic z tego nie będzie dziś mi objawy ustapiły do południa jeszcze mi było niedobrze a teraz mnie juz piersi nie bolą w zasadzie bolały mnie troche ale wieczorem a teraz nie czuje tego bólu ani sutków i niczego eh zycie jest okrutne w poniedziałek wizyta już sie przygotowuje na najgorsze.

Nie podawaj się jeszcze nic stracone zawsze jest nadzieja.

ea895dd043.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiadomo co z Asiorkkiem ? odzywała się?

ea895dd043.png
  • agniesia1152 Znajoma

Wysłany: 26 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :) dawno mnie nie było bo i czasu mało i złe samopoczucie.
    Powiem wam że mi doktor powiedział że nie ma przeciwwskazań do sexu i mój mężuś się ucieszył:P jednak staram się uważać. Jeśli chodzi o objawy to w poniedziałek zaczęły się takie mdłości że ciężko było funkcjonować i niebyły to poranne mdłości tylko całodniowe jakbym się czymś zatruła... i tak cały tydzień mnie męczyło całymi dniami a od wczoraj nagle spokój aż mnie to zmartwiło czy aby wszystko w porządku. W ten czwartek wizyta więc zapytam czy to normalne. Powiedzcie proszę czy też macie jakby więcej śluzu ???

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia, ja nigdy praktycznie nie miałam nigdy śluzu a teraz czuje jakbym sie posiusiała. Ciagle latam do lazienki bo boje sie ze coś mi jest. Dodatkowo od wczoraj zaczely boleć mnie piersi. W brzuszku co jakiś czas zakuje...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zupełnie normalne, hormony ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamy :)
    Katarzyna i Moniaa, naprawdę ogromnie mi przykro :(

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ