Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie też przestało kłuć. Kłucie jest najbardziej odczuwalne 4-6 tc. Ciąża to nie choroba, nie ma ciągłych objawów. Ja dziś mam 0 objawów, brzuch nie boli, jajniki nie kłują, mdłości lekkie jakieś były 2 minutowe, piersi bezbolesne. Kochana spokojnie, będzie dobrze. Masz ciążę starszą od mojej- pomału objawy będą mijały.
-
nick nieaktualnykasika8303 wrote:Mnie też przestało kłuć. Kłucie jest najbardziej odczuwalne 4-6 tc. Ciąża to nie choroba, nie ma ciągłych objawów. Ja dziś mam 0 objawów, brzuch nie boli, jajniki nie kłują, mdłości lekkie jakieś były 2 minutowe, piersi bezbolesne. Kochana spokojnie, będzie dobrze. Masz ciążę starszą od mojej- pomału objawy będą mijały.
Dzięki kochana oby bylo dobrze ten stres juz chyba zostanie ze mna do konca.Poprostu jestem przewrażliwiona po stracie [ierwszej ciązy -
Co do upławów- parę stron temu pisałyście, ja teraz też je mam Gin powiedział że to po luteinie. Dostałam pimafucin- według gina bezpieczny w ciąży. Ja w ogóle mam bardzo słabą florę bakteryjną.
-
Evell wrote:Dzięki kochana oby bylo dobrze ten stres juz chyba zostanie ze mna do konca.Poprostu jestem przewrażliwiona po stracie [ierwszej ciązy
Wiem co czujesz- ja straciłam 2 ciąże w tym roku. Ale postanowiłam że nie będę fundować kropkowi stresu- bo to nic nie da.
Ja bardziej się martwię aby było tylko zdrowe. Od pół roku czekamy z mężem na wynik kariotypu ( w wywiadzie z genetykiem wyszło że nic nam nie grozi) ale na krew czekamy i czekamy. Brak słów z tą naszą służbą zdrowia, żeby tyle na wyniki czekać.
U mnie problemem na 90 % był zrost macicy, zrobił się po 1 poronieniu, dlatego 2 ciąża też się poroniła. Ale już te kariotypy chciałabym mieć
Obie ciąże bardzo przeżywałam, dlatego w tej postanowiłam zachować spokój.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 21:38
-
nick nieaktualnykasika8303 wrote:Co do upławów- parę stron temu pisałyście, ja teraz też je mam Gin powiedział że to po luteinie. Dostałam pimafucin- według gina bezpieczny w ciąży. Ja w ogóle mam bardzo słabą florę bakteryjną.
Mi też wyszlo wmoczu że jest kiepski i jakieś azotyny i białko atego też być nie powinno zastanawaim się co to znaczy i mam leukocyty 4-10 krew też kiepska ale moze w ciązy sie wszystko podwyzsza ? w poniedziałek dopiero wyniki zaniose. -
Evell nie gadaj bzdur, nie masz zadnych powwodow do niepokoju, nie stresuj sie przed wizyta
azotyny i leukocyty - pewnie masz infekcje intymna. Gin ci cos na to przzepisze.
Mi dziewczyny ulzylo, moj kropek jest dokladnie tej wielkosci ile powinien miec, serce bije z odpowiednia predkoscia, kosmkowka bez cech odklejenia - czego wiecej chciec teraz moge zyc pelna piersia az do kolejnej wizyty, czyli 24.11.
W miedzyczasie mam jeszcze gina na nfz w ten wtorek, ale to tylko po to, by zrobic badania za darmo na nfz
uszy do gory, jest nas tu prawie 50 wiec kilka poronien to nie wiekszosc. Zagrozenie powoli mija!Eowena lubi tę wiadomość
-
Fakt, "około 15% zdiagnozowanych ciąż kończy się utratą dziecka, z czego aż 80% przypadków poronienia ma miejsce w pierwszym trymestrze ciąży". A że nie wszystkie mamy są na tym forum, to oby już nikogo to nie spotkało...Moje 4 kochane Aniołki
-
Dziewczyny, czy seks w pierwszych tygodniach jest bezpieczny? Nie mam szans zapytać się gina, bo czekam na 1 wizytę, a w internecie piszą o wstrząsach, złym zagnieżdżeniu się zarodka itp.
Nie plamię (odpukać), brzuch od czasu do czasu tylko lekko ćmi na dole jak na @.
Podpowiedzcie, czy to bezpieczneSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Jak byłam w piątek na wizycie to nawet nie musiałam o to pytać, Doktor od razu powiedziała że nie ma żadnych przeciwwskazań i dała zielone światło i jak twierdzi ciąża to nie choroba jestem tego samego zdania.
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualnyWitajcie po długiej nieobecności. Z małą byłam w szpitalu od czwartku i wyszłyśmy wczoraj po południu.
Starałam się nadgonić, ale bardzo dużo pisałyście .
Witam serdecznie nowe mamy
Żal żegnać te które musiały się z nami rozstać brak mi słów. Bardzo mi przykro.
Jeśli któraś ma ochotę polecam bardzo fajną stronę Stowarzyszenia Rodziców po Poronieniu. Mi ona bardzo pomogła.
Ja tez się martwię o mojego bobasa. Miałam naprawdę tyle stresu, że nie umiałam sobie z nim poradzić. Widoku zabieranego dziecka na operację nie życzę nikomu. Jeden wielki koszmar. -
bardotka wrote:Hej Dziewczyny
Można się do Was przyłączyć?
Mieszkam w uk, mam dwóch synów w wieku 4 lat i 1,5 roczku a tu nam wyskoczyła niespodzianka kolejny bobas w drodze zupełnie nieplanowany:)
Witamy Moja droga, Kiedy masz datę porodu? -
Evell wrote:Witajcie kochane. Ja chyba też niestety się z wami pożegnam czuje to,że nic z tego nie będzie dziś mi objawy ustapiły do południa jeszcze mi było niedobrze a teraz mnie juz piersi nie bolą w zasadzie bolały mnie troche ale wieczorem a teraz nie czuje tego bólu ani sutków i niczego eh zycie jest okrutne w poniedziałek wizyta już sie przygotowuje na najgorsze.
Nie podawaj się jeszcze nic stracone zawsze jest nadzieja. -
Witam was dawno mnie nie było bo i czasu mało i złe samopoczucie.
Powiem wam że mi doktor powiedział że nie ma przeciwwskazań do sexu i mój mężuś się ucieszył jednak staram się uważać. Jeśli chodzi o objawy to w poniedziałek zaczęły się takie mdłości że ciężko było funkcjonować i niebyły to poranne mdłości tylko całodniowe jakbym się czymś zatruła... i tak cały tydzień mnie męczyło całymi dniami a od wczoraj nagle spokój aż mnie to zmartwiło czy aby wszystko w porządku. W ten czwartek wizyta więc zapytam czy to normalne. Powiedzcie proszę czy też macie jakby więcej śluzu ??? -
Agniesia, ja nigdy praktycznie nie miałam nigdy śluzu a teraz czuje jakbym sie posiusiała. Ciagle latam do lazienki bo boje sie ze coś mi jest. Dodatkowo od wczoraj zaczely boleć mnie piersi. W brzuszku co jakiś czas zakuje...