X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też przestało kłuć. Kłucie jest najbardziej odczuwalne 4-6 tc. Ciąża to nie choroba, nie ma ciągłych objawów. Ja dziś mam 0 objawów, brzuch nie boli, jajniki nie kłują, mdłości lekkie jakieś były 2 minutowe, piersi bezbolesne. Kochana spokojnie, będzie dobrze. Masz ciążę starszą od mojej- pomału objawy będą mijały.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do apetytu, ja dziś tyle zjadłam, że teraz leżę i ledwo oddycham!!!!

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Mnie też przestało kłuć. Kłucie jest najbardziej odczuwalne 4-6 tc. Ciąża to nie choroba, nie ma ciągłych objawów. Ja dziś mam 0 objawów, brzuch nie boli, jajniki nie kłują, mdłości lekkie jakieś były 2 minutowe, piersi bezbolesne. Kochana spokojnie, będzie dobrze. Masz ciążę starszą od mojej- pomału objawy będą mijały.

Dzięki kochana oby bylo dobrze ten stres juz chyba zostanie ze mna do konca.Poprostu jestem przewrażliwiona po stracie [ierwszej ciązy

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do upławów- parę stron temu pisałyście, ja teraz też je mam :-( Gin powiedział że to po luteinie. Dostałam pimafucin- według gina bezpieczny w ciąży. Ja w ogóle mam bardzo słabą florę bakteryjną.

c77352d493.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell ja też nie mam żadnych objawów. Poza tym że nie mam miesiączki to nic się nie dzieje. Jednego dnia nie mam apetytu a następnego zjadłabym lodówkę. Dopóki nie ma silnego bólu i plamienia to wszystko jest ok i nie martw się na zapas!

wnidt5odau6o2x80.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Dzięki kochana oby bylo dobrze ten stres juz chyba zostanie ze mna do konca.Poprostu jestem przewrażliwiona po stracie [ierwszej ciązy

Wiem co czujesz- ja straciłam 2 ciąże w tym roku. Ale postanowiłam że nie będę fundować kropkowi stresu- bo to nic nie da.
    Ja bardziej się martwię aby było tylko zdrowe. Od pół roku czekamy z mężem na wynik kariotypu ( w wywiadzie z genetykiem wyszło że nic nam nie grozi) ale na krew czekamy i czekamy. Brak słów z tą naszą służbą zdrowia, żeby tyle na wyniki czekać.
    U mnie problemem na 90 % był zrost macicy, zrobił się po 1 poronieniu, dlatego 2 ciąża też się poroniła. Ale już te kariotypy chciałabym mieć :-)
    Obie ciąże bardzo przeżywałam, dlatego w tej postanowiłam zachować spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 21:38

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Co do upławów- parę stron temu pisałyście, ja teraz też je mam :-( Gin powiedział że to po luteinie. Dostałam pimafucin- według gina bezpieczny w ciąży. Ja w ogóle mam bardzo słabą florę bakteryjną.

Mi też wyszlo wmoczu że jest kiepski i jakieś azotyny i białko atego też być nie powinno zastanawaim się co to znaczy i mam leukocyty 4-10 krew też kiepska ale moze w ciązy sie wszystko podwyzsza ? w poniedziałek dopiero wyniki zaniose.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell nie gadaj bzdur, nie masz zadnych powwodow do niepokoju, nie stresuj sie przed wizyta :)

azotyny i leukocyty - pewnie masz infekcje intymna. Gin ci cos na to przzepisze.

Mi dziewczyny ulzylo, moj kropek jest dokladnie tej wielkosci ile powinien miec, serce bije z odpowiednia predkoscia, kosmkowka bez cech odklejenia - czego wiecej chciec ;) teraz moge zyc pelna piersia az do kolejnej wizyty, czyli 24.11.
    W miedzyczasie mam jeszcze gina na nfz w ten wtorek, ale to tylko po to, by zrobic badania za darmo na nfz ;)
    uszy do gory, jest nas tu prawie 50 wiec kilka poronien to nie wiekszosc. Zagrozenie powoli mija!

Eowena lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, "około 15% zdiagnozowanych ciąż kończy się utratą dziecka, z czego aż 80% przypadków poronienia ma miejsce w pierwszym trymestrze ciąży". A że nie wszystkie mamy są na tym forum, to oby już nikogo to nie spotkało...

Moje 4 kochane Aniołki
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy seks w pierwszych tygodniach jest bezpieczny? Nie mam szans zapytać się gina, bo czekam na 1 wizytę, a w internecie piszą o wstrząsach, złym zagnieżdżeniu się zarodka itp.
    Nie plamię (odpukać), brzuch od czasu do czasu tylko lekko ćmi na dole jak na @.

Podpowiedzcie, czy to bezpieczne :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w piątek na wizycie to nawet nie musiałam o to pytać, Doktor od razu powiedziała że nie ma żadnych przeciwwskazań i dała zielone światło :) i jak twierdzi ciąża to nie choroba ;) jestem tego samego zdania.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pierwsza dzis...przez ta zmiane czasu corcia wstala o 6...nastawilam rosolek i bedzie sobie pyrkal z dwi godzinki. Potem robie sama pizze i caly dzien spedzimy w trojke w domu. A wy jakie plany na dzisiaj?

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po długiej nieobecności. Z małą byłam w szpitalu od czwartku i wyszłyśmy wczoraj po południu.
    Starałam się nadgonić, ale bardzo dużo pisałyście ;).

Witam serdecznie nowe mamy :)

Żal żegnać te które musiały się z nami rozstać :( brak mi słów. Bardzo mi przykro.
    Jeśli któraś ma ochotę polecam bardzo fajną stronę Stowarzyszenia Rodziców po Poronieniu. Mi ona bardzo pomogła.

Ja tez się martwię o mojego bobasa. Miałam naprawdę tyle stresu, że nie umiałam sobie z nim poradzić. Widoku zabieranego dziecka na operację nie życzę nikomu. Jeden wielki koszmar.

• elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardotka wrote:
    Hej Dziewczyny

Można się do Was przyłączyć?

Mieszkam w uk, mam dwóch synów w wieku 4 lat i 1,5 roczku a tu nam wyskoczyła niespodzianka kolejny bobas w drodze zupełnie nieplanowany:)

Witamy Moja droga, Kiedy masz datę porodu?

ea895dd043.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witajcie kochane. Ja chyba też niestety się z wami pożegnam :( czuje to,że nic z tego nie będzie dziś mi objawy ustapiły do południa jeszcze mi było niedobrze a teraz mnie juz piersi nie bolą w zasadzie bolały mnie troche ale wieczorem a teraz nie czuje tego bólu ani sutków i niczego eh zycie jest okrutne w poniedziałek wizyta już sie przygotowuje na najgorsze.

Nie podawaj się jeszcze nic stracone zawsze jest nadzieja.

ea895dd043.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiadomo co z Asiorkkiem ? odzywała się?

ea895dd043.png
  • agniesia1152 Znajoma

Wysłany: 26 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :) dawno mnie nie było bo i czasu mało i złe samopoczucie.
    Powiem wam że mi doktor powiedział że nie ma przeciwwskazań do sexu i mój mężuś się ucieszył:P jednak staram się uważać. Jeśli chodzi o objawy to w poniedziałek zaczęły się takie mdłości że ciężko było funkcjonować i niebyły to poranne mdłości tylko całodniowe jakbym się czymś zatruła... i tak cały tydzień mnie męczyło całymi dniami a od wczoraj nagle spokój aż mnie to zmartwiło czy aby wszystko w porządku. W ten czwartek wizyta więc zapytam czy to normalne. Powiedzcie proszę czy też macie jakby więcej śluzu ???

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia, ja nigdy praktycznie nie miałam nigdy śluzu a teraz czuje jakbym sie posiusiała. Ciagle latam do lazienki bo boje sie ze coś mi jest. Dodatkowo od wczoraj zaczely boleć mnie piersi. W brzuszku co jakiś czas zakuje...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zupełnie normalne, hormony ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamy :)
    Katarzyna i Moniaa, naprawdę ogromnie mi przykro :(

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ