Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kochane czy to jest możliwe , żeby w ciąży czuć się dobrze ( jakby nie ciążowo )
a dzidziuś się rozwijał prawidłowo? -
nick nieaktualny
-
Do wizyty pozostało mi jeszcze 9 dni i się martwię czy oby na pewno jest wszystko dobrze
-
Cześć dziewczyny chciałabym się do Was przyłączyć, można? Według kalendarza na forum termin powinnam mieć na 20 czerwca :)Beta potwierdziła ciążę. Byłam raz u lekarza ale było za wcześnie i kazał mi przyjśc po wszystkich świętych i nawet mnie jeszcze nie badał. Martwię się trochę bo praktycznie nie mam żadnych ciążowych objawów, ale czytam sobie Was i widzę że nie wszystkie je macie...
Nieukowa, Inesicia lubią tę wiadomość
-
Rozalia trzymam za Ciebie kciuki !
a jeśli chodzi o objawy to na początku miałam tak ,że byłam bardzo senna i zmęczona,uczucie ciężkich i obolałych piersi plus ledwo mini mdłości.
Teraz mi to się uspokoiło , niektórzy mówią że nic tylko się cieszyć , ale chyba jakby było więcej tych ciążowych objawów to większy spokój się ma
-
Trapi mnie taka zagadka . Tydzień temu dostałam receptę na Luteinę.
Nie umiem się zwykle doczytać lekarskiego pisma , ale jedno to pewne że pisało
"Luteina 100 2op" . Byłam przekonana ,że dostanę większą dawkę niż dotychczas
( Luteina 50mg) jednak gdy wykupiłam tabletki dostałam dwa op luteiny 50mg.
Nie wiem teraz czy aptekarz się pomylił czy tak po prostu miało być
-
Natka trzymam kciuki, będzie ok!
Mnie od piwa odrzuca, bleee.
Kikusia a może zadzwoń do gina? Mi 50 nie pomogła w poprzednich ciążach, najwyżej weźmiesz po 2 tabletki ( da to 100 ). -
Dziewczyny cieszcie sie. Ja tez nie miałam żadnych objawów aż do wczoraj. I naprawdę wole nie mieć objawów niż zaliczać pawie. Eowena... Tobie lekarz zabronił współżycia? Orgazm to na pewno nie grzech, w pierwszym trymestrze nie spowoduje przecież przedwczesnych skurczów itd.
-
Tak, mnie właśnie zabronił z uwagi na plamienie jakie miałam w zeszłym tygodniu. Zinterpretowałam to jako zakaz samego współżycia, ale teraz czytam, że to o orgazm też chodzi...
No już, stało się... Mam nadzieję, że nie zaszkodzi, ale zła jestem na siebie -
nick nieaktualny
-
Zyrcia gratki:):*
-
nick nieaktualny
-
Czesc z ranca znowu jestem pierwsza....Nieukowa powiem Ci tak. U nas w przychodni gin za darmo to zleca morfologie, mocz...hormony sa juz platne, w ogole inne badania tomgin nie moze za darmo skierowac, ja to czasami jak mam zrobic te tarczycowe to ide do internisty zawsze mimtsh przepisze a raz na pol roku ft3 i ft4. Toxo czy progesteron tez nie refunduja. Ale to u nas nienwiem jak jest u was.[/url]
-
Nieukowa, lekarz musi trzymać się ustawy. W rekomendacjach PTG w zakresie opieki przedporodowej w ciąży o prawidłowym przebiegu wypisano świadczenia i badania diagnostyczne na każdym etapie ciąży.
Do ściągnięcia tu:
http://www.nucleagena.pl/files/rekomendacjaopiekaprzedporodowa.pdfNieukowa lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥