X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Cześć dziewczyny chciałabym się do Was przyłączyć, można? Według kalendarza na forum termin powinnam mieć na 20 czerwca :)Beta potwierdziła ciążę. Byłam raz u lekarza ale było za wcześnie i kazał mi przyjśc po wszystkich świętych i nawet mnie jeszcze nie badał. Martwię się trochę bo praktycznie nie mam żadnych ciążowych objawów, ale czytam sobie Was i widzę że nie wszystkie je macie...

Gratuluje i witamy. Nie martw się ja też nie miałam około 7-8 tydzień się zaczęło

ea895dd043.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki. Jak po wekendzie? Niestety dzisiaj znów do pracy.
    Ja trochę się odstresowałam,nie mówiąc już o tym ze przesadziłam z jedzeniem:))
    Dziś idę na kolejną bete mam nadzieje ze urosła.Odpukać plamień nie mam już...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) Ja też w pracy... cholernie mi się nie chce, ale przynajmniej dziś jakoś mniej mnie muli :)
    Nie wiem za co mam się zabrać, bo niby dużo do roboty, ale nic super-pilnego i nie mam motywacji ;/

Witam nowe mamy!

Wracając do tych badań na NFZ: zastanawiam się, bo mój lekarz na NFZ przed ciążą nic nie chciał mi zapisać za darmo, dawał mi jakieś śmieszne skierowania z 15% rabatem, ale wciąż i tak słono płaciłam za hormony tarczycy, przeciwciała itd... Mam nadzieję że w ciąży będzie inaczej, najwyżej przedstawię mu to co lilirose podlinkowałaś a jak mi kretyn zleci odpłatnie, to napiszę donos do NFZ.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie badania łącznie z toxo i tsh dostałam do wykonania za darmo w ramach NFZ wiec powinny być bezpłatnie :-)

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia gratuluję.
    Natka trzymam dziś kciuki. Będzie dobrze;*
    Witam nowe mamusie. Super, że jest nas więcej.
    U mnie od soboty prawie brak mdłości, naprawdę czuję się całkiem fajnie i staram się tym cieszyć, a nie martwić. Na szczęście piersi nadal są większe, napięte i wrażliwe więc właściwie tylko te objawy mi zostały. No i oczywiście popołudniowa drzemka bez której ciężko mi funkcjonować w drugiej połowie dnia. Wczoraj byliśmy na urodzinach chrześniaka i muszę przyznać, że trochę się objadłam i teraz mam zaparcia i ogromny brzuch;/

zyrcia lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agniesia1152 Znajoma

Wysłany: 27 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka witam nowe mamusie :) I jak większość ja też do pracy :) ale na szczęście już bez mdłości :) tamten tydzień był straszny :) najpierw człowiek się martwi że nie ma objawów a później narzeka że tak męczą :) mdłości odeszły ale jeść dalej nie mogę za wiele nie chce mi się po prostu. Piersi trochę bolały później trochę przestały a od wczoraj znów bolą i to jeszcze jak :) ale wolę piersi jak mdłości :D Pozdrawiam wszystkie i życzę miłego poniedziałku :)
    W czwartek wizyta jupi !!! :)

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:

Kikusia a może zadzwoń do gina? Mi 50 nie pomogła w poprzednich ciążach, najwyżej weźmiesz po 2 tabletki ( da to 100 ).

Chyba poczekam ten tydzień jeszcze do mojej wizyty i wtedy wyjaśnię .
    Obecnie biorę 2x1 luteina 50 .
    21/10 miałam wizytę i gin mówiła , że jest dobrze . Nie plamię ani nic mnie nie boli, to dostałam tak profilaktycznie jak to powiedziała Gin - nieznana wcześniejsza przyczyna poronienia .
    Zauważyłam , że jeśli pojawią się u mnie objawy to najczęściej pod wieczór-ciekawe.
    Ale to jakieś lekkie mdłości i delikatnie obolałe piersi , które rano już są normalne. Niby nie każda kobieta musi się zmagać z tymi objawami ciążowymi, moja przyjaciółka mnie uspokaja że ona miała jedynie zgagę i przy większym brzuszku częściej do wc.

A co do badań to ja chodzę prywatnie do Gin i dała mi pierwsze skierowanie na badania i postanowiłam , że te podstawowe wykonam z NFZ u swojego rodzinnego :)
    Przy okazji zapytam o coś na katar . Coś się do mnie przyplątało ale tak dziwnie bo nie mam gorączki ( na szczęście ) jedynie katarek i mokry kaszel , który występuje wyłącznie rano .

Z tym współżyciem też mamy czerwone światło,ale nie od Gin tylko ja sama stwierdziłam ,że ten pierwszy trymestr jest najbardziej ryzykowny i wolę się wstrzymać od przyjemności jeśli ma to pomóc mojemu okruszkowi malutkiemu ;) Choć mojemu facetowi zaczyna doskwierać brak intymności i ciągle pyta a kiedy , a kiedy? :D
    Szczerze powiem ,że ja to się obijam na L4 i jak widzę ,że wy musicie do pracy chodzić to jestem pełna podziwu :D

Zyrcia gratulacje :) !
    Żyjcie miłością - niech łaska boska pomyślną dolą na dom Wasz spływa
    nie znajcie nigdy, co smutek, troska, niech przyszłość Wasza będzie szczęśliwa:) :)
    I oczywiście rozbrykanej gromadki dzieciaczków:)

zyrcia lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki. Czy czujecie takie dziwne klucie/rozpieranie w pochwie? Ja czuje tak dziwnie:P az mi sie zle siedzi. Nie boli to ale taki dyskomfort odczuwam...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 nie , jeszcze czegoś takiego nie miałam :)

Jesteś z rocznika 91 ?:D

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia gratulacje :)

Pytanie do dziewczyn na L4 (nie odbierzcie proszę jako pytania jako ataku) - czemu właściwe jesteście na zwolnieniu? Pytam z ciekawości - nie nudzi Wam się? Nie macie poczucia że jeszcze się nasiedzicie w końcówce ciąży / z maluchem? :) Przyznam że ja bym chyba oszalała i dopiero wtedy by się zaczęła analiza wszelkich możliwych objawów, pewnie bym też z nudów jadła podwójnie :) Czy lekarze jakoś naciskają na L4? Idę na pierwszą wizytę w czwartek i nie wiem jakie są "zwyczaje", rozumiem że jak sie czuję względnie ok to mnie na siłę na L4 nie wyśle, ot tak zapobiegawczo?

zyrcia, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wrote:
    Marteczka91 nie , jeszcze czegoś takiego nie miałam :)

Jesteś z rocznika 91 ?:D

tak:)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia Gratulacje! Wszystkiego dobrego :-)

zyrcia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:

Pytanie do dziewczyn na L4 (nie odbierzcie proszę jako pytania jako ataku) - czemu właściwe jesteście na zwolnieniu? Pytam z ciekawości - nie nudzi Wam się? Nie macie poczucia że jeszcze się nasiedzicie w końcówce ciąży / z maluchem? :) Przyznam że ja bym chyba oszalała i dopiero wtedy by się zaczęła analiza wszelkich możliwych objawów, pewnie bym też z nudów jadła podwójnie :) Czy lekarze jakoś naciskają na L4? Idę na pierwszą wizytę w czwartek i nie wiem jakie są "zwyczaje", rozumiem że jak sie czuję względnie ok to mnie na siłę na L4 nie wyśle, ot tak zapobiegawczo?

Ja mam przymusowe L4, muszę leżeć. Głównie przez tego krwiaka, aby pęcherzyk nie obcierał się o niego. Gin liczy że się szybko wchłonie. Jak będzie ok to będę chciała wrócić do pracy.

A1984 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)

Ja wczoraj miałam dziwną sytuacje wracaliśmy z M od moich rodziców i kaszel mnie złapał i w pewnym momencie tak kaszlnęłam ze aż mnie takie bolesne skurcze w macicy złapały ze aż sie przestraszałam co to bo nie miałam tak nigdy i wieczorem cały cas masowałam sie po brzuszku i tak myślałam co sie stało, bałam sie i M mnie uspokajał:( dzisiaj jest ok ale nie wiem czemu tak...:(

Dzisiaj byłam na badaniach mocz i krew, ale rano korki były, a zimno -5 :(
    brr.. wróciłam zjadłam zapiekankę bo kupowałam świeże pieczywo i teraz tak ciężko mi po niej na żołądku:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:

Już kiedyś poruszałam tę kwestię :P
    Mam takie zdanie jak ty, ale są dziewczyny, którym leżakowanie nie przeszkadza lub robią to bo muszą :)
    Ja od gina dostałam propozycję L4 i że mogę wziąć w dowolnym momencie jakbym niedomagała, ale póki co nie zamierzam bo wolę ruch i otoczenie ludzi od samotności w domu...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu pytanie z innej beczki. Dziewczyny golicie sie tam przed wizyta u gina? W sensie calosc czy tylko boki?

Co do l4 jestem zdania ze poku mozna to pracuje, potem befe rzygala siedzeniem w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 10:34

preg.png[/url]
  • Z. Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:39

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nadrobiłam wszystko, weekend spędziłam u rodziców i nie miałam dostępu do wirtualnego świata, bo mój telefon odmówił posłuszeństwa!

Strasznie mi przykro z powodu aniołków :(:(

I witam nowe mamusie :)

Co do L4 to ja przebywam, dlatego, że pracuję po 12-14 godzin stojąc lub dźwigając, gdybym miała 8h za biurkiem to mogłabym pracować bez problemu, bo nie muszę leżeć.
    Ale postanowiłam wziąć się konkretnie za naukę, może uda mi się wywalczyć stypendium, jak się zawezmę, bo zawsze nie miałam czasu, żeby się porządnie przygotować. I mam zamiar dodatkowo zabrać się porządnie za angielski - na pewno nie będę się nudzić, a L4 wyjdzie mi tylko na dobre :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:

Ja jestem dlatego że soje stanowisko w pracy jest "ciężkie" chodzi o pracę fizyczną i nie ma zaleceń w firmie żeby pracowała ciężarna BHP i Polityka Firmy nakazuje pójście na zl żeby Firma nie odpowiadała za ewentualne problemy ze zdrowiem ciężarnej. Dlatego jestem na zl i w sumie to mam teraz urlop i nie przeszkadza mi czas wolny kiedy chce mogę sobie rożne sprawy załatwiać z koleżankami się spotkać na zakupy wyskoczyć itd:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do golenia, to ja golę całość ;)

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ