X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja znowu pytanie z innej beczki. Dziewczyny golicie sie tam przed wizyta u gina? W sensie calosc czy tylko boki?

Ja zawsze obowiązkowo jak wiem że będę badana to golę się:)nie na zero ale tak estetycznie, nigdy nie byłam u gina nie ogolona ale to kwestia gustu:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i gratulacje dla zyrci :*

zyrcia lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Dlatego że dostałam plamień. Nie jest to moje widzimisię. A nudzi mi sie w ch.... w pracy zawsze można do kogoś się odezwać, coś pozartowac. A tak siedzę sama. Ale z drugiej strony jest tak zimnona zzewnatrz że w sumie fajnie siedzieć w ciepełku.
    A poza tym mam wielka zagwozdke - ze wzgledow ekonomicznych- czy wracać jak plamienia ustapily. Zobaczymy co powie lekarz.
    Gdyby wszystko było okej jeszcze jakiś czas bym sobie pracowała.

Z. ja jak będę mogła top po 12 tc będę chciała wrócić do pracy

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Z. Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:40

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    U mnie jest ten problem że moja pensja sklada sie z dwóch składników. Podstawy plus prowizji. Obacna srednia prowizji z 12 msc jest wysoka i to bym dostawala najpierw na l4 a potem na macierzynskim. Te dwa tygodnie ktore dostalam teraz (ktorych wcale jeszcze nie chcialam brac a musialam) wybija mnie z rytmu i ta moja srednia spada... wiec ekonomicznie mi się nie oplaca. Ale nie czuje sie w porządku ciagnac l4 jeśli później nic się nie będzie działo. Bo w końcu po wszystkim do czegoś trzeba wrocic... wiec się zasanawiam. I nie wiem jeszcze co zrobię.

Z. chyba zależy jaką masz pracę - ile stresu, czy męcząca itp. Moim zdaniem jeśli nie jesteś narażona na mega stres, albo ciężkie warunki typu zimno, noszenie ciężkich rzeczy to praca sprzyja zachowaniu pewnego zdrowego dystansu do życia, no i człowiek ma wokół ludzi. Ja nie miałabym się z kim spotykać na L4 bo wszyscy pracują

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Viola lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Kazda praca wiaze sie ze stresem. I oczywiscie ze lepiej byc z ludzmi ale jesli ten komfort utrzymywania relacji miedzyludzkich mialby obciac ci 40 % pensji? :) myślę że wtedy jednak lepiej się dokładnie zastanowić. Gdyby moja pensja byla stala wybor bylb prosty - praca.

No ale wrócę do zastanawiania po opinii lekarza ;)

I btw. widzicie już różnicę w brzuszkach? U mnie wieczorami wylazi :)

Z. nie rozumiem chyba :)
    Będziesz miała mniejszą pensję CHODZĄC do pracy niż siedząc w domu? :)

Z. lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch bez zmian ale ja jestem 2 tyg wcześniej niż Ty :)
    A wieczorami to raczej małe wzdęcie wyłazi ;)

Z. lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pewnie też będzie podobnie, na L4 dostanę wyższą wypłatę niż jakbym pracowała, ale przekonam się jak nadejdzie termin wypłaty...

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. to nie za ciekawie ;( Ja na szczęście od premii do pensji odprowadzam składki i wlicza się ona na jakichś tam zasadach do L4...

A nie boicie się, że wpadnie do was ZUS jak będziecie "na zakupach lub z koleżankami?" Nie wiem czy L4 ciążowe jest "leżące" z definicji, ale ostatnio słyszałam że kontrole są coraz częstsze i dużo dziewczyn gania potem do zusu składać "wyjaśnienia"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 11:22

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie widzę brzuchowo żadnej różnicy - zawsze miałam lekką oponkę i dobrze, przynajmniej jeszcze przez chwilę mogę w pracy nie mówić :P
    Stwierdziłam, że powiem po Wszystkich Świętych, będę mieć wtedy pełne 8 tygodni zaliczone.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam L4 leżącego ;)

• Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!!!

Nieukowa l4 ciążowe nie jest leżące, chyba że są wskazania. I można normalnie wychodzić/żyć, spotykać się z ludźmi. Ja idę na l4 od grudnia, bo 90% czynności nie mogę wykonywać po prostu,taka praca. Ale do restauracji, do kina, na spacer przecież mogę iść normalnie :D

Jedyne czego nie wolno to np. jechać na wakacje w trakcie l4. I jak ma się leżące, to można tylko do apteki ew. na wizytę.

Bardzo mi przykro z powodu poronień na wątku :( dziewczyny trzymajcie się!

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey do końca już zostajesz na l4? z jakiego powodu wzięłaś już teraz?

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam L4 ze względu na ciężkie, chemiczne warunki w mojej pracy . Jest to produkcja uszczelek gumowych - występuje Benzen .A więc fizyczna praca stojąca.
    Jest zakaz pracy w ciąży już od samego początku :) Także to też nie jest tak że sobie wymyśliłam:) Jeśli chodzi o kwestie finansowe to na L4 jest oznaczenie B-ciąża 100% płatne przez cały okres . Nie mam kontroli z ZUS-u ponieważ mam wpisane ciąże i że mogę chodzić :) W mojej pracy przeważają kobiety i zachodząc w ciążę przebywały na L4 bez jakikolwiek problemów z ZUS :D Można wyjść do koleżanki , na zakupy, na spacer a i nawet wyjechać na parę dni :)
    Jestem w domku i nawet się cieszę :)

A co do golenia to zawsze przed wizytą u Gin muszę się ładnie ogolić , po prostu czułabym się nie komfortowo w wersji bush :D

Marteczka91 ja też rocznik 91 :D hehe miło mieć rówieśniczkę :)

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werbenka wrote:
    Toxey do końca już zostajesz na l4? z jakiego powodu wzięłaś już teraz?

Pisałam już chwilę wcześniej - praca fizyczna i stojąca po 12-14h.

• Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że często dziewczyny uważają, że jak kobieta jest na l4 bardzo szybko to tylko z jej lenistwa.

Przecież jest wiele czynników, są wskazania, a są też takie prace, których nie wolno wykonywać w ciąży.

Są przecież też inny prace niż biurowa, w takiej to wiadomo że można siedzieć i do samego porodu ;)

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Pisałam już chwilę wcześniej - praca fizyczna i stojąca po 12-14h.

już doczytałam właśnie, przepraszam, pośpieszyłam się z pytaniem :*

Też na Twoim miejscu bym się nawet chwili nie wahała ;)

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam, że pewnie zaraz się cofniesz i zobaczysz :)
    Zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży to już po kilku godzinach w pracy strasznie bolały mnie plecy, po tym m.in. domyśliłam się, że mogę być w ciąży :)

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ