X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Natka.. :(

• lilirose Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, strasznie mi przykro, tulam :*
    A po czym przeczułaś, że coś jest nie tak?

Chciałam objawów to mam. Pierwsze mdłości na wzór kaca za mną...

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Już jestem po wizycie serduszko ładnie bije zarodek ma 18,5mm :) to 9 tydzień na dzień dzisiejszy jest wszystko dobrze wyniki tez sa dobre ale mocz niestety musze powtórzyc,przepraszam,że ost tak panikowałam,ale taka juz jestem niestety bardzo wrażliwa. Pozdrawiam i życze wszystkim miłego dnia :))

A1984, Nieukowa, Toxey, elukkkcha245, Inesicia, Viola lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam.Już jestem po wizycie serduszko ładnie bije zarodek ma 18,5mm :) to 9 tydzień na dzień dzisiejszy jest wszystko dobrze wyniki tez sa dobre ale mocz niestety musze powtórzyc,przepraszam,że ost tak panikowałam,ale taka juz jestem niestety bardzo wrażliwa. Pozdrawiam i życze wszystkim miłego dnia :))

Evell byłaś teraz na pierwszym USG? Bo widzę że jesteś w 9 tyg
    Ja chciałam iść w czwartek, to byłby pierwszy dzień 7 tyg i cały czas sie waham czy to ma sens - bo wiem jak będę panikować jak serduszka nie będzie (a może to za wcześnie..)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, przyszłam się przywitać .

Niby wg moich obliczeń termin mam na 3 lipca, ale różnie bywa, a do gina idę dopiero 19 listopada :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sabela :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • ewkaa28 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dołączam do Was,wizyta u gina za tydzień ale wg obliczeń ovu termin na 24 czerwca.

Nieukowa, Inesicia lubią tę wiadomość

ewa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Evell byłaś teraz na pierwszym USG? Bo widzę że jesteś w 9 tyg
    Ja chciałam iść w czwartek, to byłby pierwszy dzień 7 tyg i cały czas sie waham czy to ma sens - bo wiem jak będę panikować jak serduszka nie będzie (a może to za wcześnie..)
    Nie kochana to drugie usg u mojej gin ost byłam w szpitalu i musiałam odwołąc u niej wizyte kochana 7 tydzien juz b edzie serduszko ): ja miałam w szpiatlu usg to juz było.

A1984 lubi tę wiadomość

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Sabela:).
    Ja mam 18.11 pierwszą wizytę.
    U mnie niby termin 05.07 ale zobaczymy co powie doktor.Miałam trochę pózniej owulację...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda prosze o zmienienie terminu bo gin mi wyliczyła na 6.06 :)

lauda lubi tę wiadomość

• MarCza Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Evell :) A co tam dziewczynki robicie na obiad? ja właśnie zabrałam się za robienie risotta z warzywami, ryżem i kurczakiem - u mnie wygląda to trochę inaczej niż w normalnym domu bo aktualnie kuchnię mam w łazience ;) a gotuję na farelce model alaska jednopalnikowej z lat 80 ;) to dlatego że rok temu kupiliśmy dom w stanie developerskim i w sumie nie mamy jeszcze zrobionej drugiej łazienki na dole która pełni teraz rolę kuchni no i kuchni tez nie mamy bo juz nie starczyło kasy więc zbieramy na kuchnię ;) na szczęście mamy jeszcze małą łazienkę na górze już zrobioną więc tę dolna pewnie zrobimy jak się odkujemy ;) więc wyobraźcie sobie teraz mnie w tej łazienko-kuchni jak robię obiad.... masakra! ale damy radę ;) .... chciałam Was trochę odstresować tą anegdotą ;)Głowa do góry!

2nn343r8xf676jmv.png

Evell, A1984, Z., lauda, Viola lubią tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:41

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91, no właśnie moja owulacja była albo 10 października albo 7.
    Przy pierwszym terminie wychodzi 3 lipca a przy drugim 30 czerwca :)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wrzuciłam w siebie tosty :)
    Nie mogłam już w robocie wytrzymać o 2 kanapkach, chyba zacznę przybierać bo mi się włączył apetyt :P

Marcza; Hehe, ja kiedyś robiłam obiad w latrynie z serduszkiem :P long story, generalnie kibelek był świeżo postawiony, pachniał drewnem i nikt z niego nie korzystał nigdy, a nas w górach złapała ulewa :) No i robiliśmy herbatę na kuchence gazowej postawionej dosłownie na desce klozetowej :D

Evell; widzisz, mówiłam że będzie dobrze :D To masz gigantyczne dziecię już, moje miało kilka dni temu 8,5mm :)
    Jutro mam wizytę na NFZ o 9:30, ciekawa jestem ile podrosło :D

Lauda, ja proszę o zmianę terminu porodu na 12.06.2015, jakoś mi się źle wyliczyło, potem gin potwierdził wg USG że to będzie 13ty :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:56

Z., Evell lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, ale czytam wszystko co każda pisze. Bardzo przeżyłam smutne wieści od dziewczyn, zwłaszcza od Kasi - razem byłyśmy na ovu i razem testowałyśmy. Bardzo współczuję i pamiętam w modlitwie.

Witam również nowe mamusie w gronie czerwcówek. Listę staram się uzupełniać na bieżąco, gdyby były jakieś błędy, to przepraszam i proszę o uwagi w komentarzach.

Samopoczucie mam dobre. Trafiają się mdłości, ale bez wymiotów. Apetyt mam słaby, ale zjadam zdrowe rzeczy podzielone na ok. 5 posiłków. Zachcianek smakowych nie mam.

MarCza śmieszna historia, trochę Ci współczuję ;) Ale za to będziecie mieć fajne opowieści dla dzieci, jak to się gotowało kiedyś :D
    U mnie na obiad dzisiaj biały barszcz z kluskami. W zamrażarniku mam piękne filety rybne, na które jakoś nie mam ochoty. Muszą poczekać na swoje dni. I ogólnie jakoś zupy mi się lepiej zjada ostatnio.

Sabela lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was jest może z Warszawy i może polecić jakiegoś ginekologa na NFZ? Niestety te które znam mają terminy dopiero po nowym roku:/ Póki co mam prywatną opiekę, ale chciałabym znaleźć też kogoś na fundusz.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, niestety nie jestem z Warszawy i nie wypowiem się, ale czy na Twoim zdjęciu jest mały rottweiler?!

• aghata Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie jadlam barszczu bialego z kluskami...u mnie w domu jadlo sie z ugotowanymi osobno ziemniskami okraszonymi smazona cebulka...mmmm ale mam chec na to ja dzisiaj chyba zeberka zrobie z worku w piekarniku.

lauda lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie barszcz obowiązkowo z kluskami kartoflanymi. Tylko zauważyłam, że niektórzy barszczem białym określają zupę kartoflaną zabielaną śmietaną. U nas w domu barszcz biały to inaczej kwas z kapusty. I kluchy do tego :)

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Marteczka91, no właśnie moja owulacja była albo 10 października albo 7.
    Przy pierwszym terminie wychodzi 3 lipca a przy drugim 30 czerwca :)

Ja mialam owu prawdopodobnie 11-12 pazdziernika.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ