X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Natka.. :(

• lilirose Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, strasznie mi przykro, tulam :*
    A po czym przeczułaś, że coś jest nie tak?

Chciałam objawów to mam. Pierwsze mdłości na wzór kaca za mną...

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Już jestem po wizycie serduszko ładnie bije zarodek ma 18,5mm :) to 9 tydzień na dzień dzisiejszy jest wszystko dobrze wyniki tez sa dobre ale mocz niestety musze powtórzyc,przepraszam,że ost tak panikowałam,ale taka juz jestem niestety bardzo wrażliwa. Pozdrawiam i życze wszystkim miłego dnia :))

A1984, Nieukowa, Toxey, elukkkcha245, Inesicia, Viola lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam.Już jestem po wizycie serduszko ładnie bije zarodek ma 18,5mm :) to 9 tydzień na dzień dzisiejszy jest wszystko dobrze wyniki tez sa dobre ale mocz niestety musze powtórzyc,przepraszam,że ost tak panikowałam,ale taka juz jestem niestety bardzo wrażliwa. Pozdrawiam i życze wszystkim miłego dnia :))

Evell byłaś teraz na pierwszym USG? Bo widzę że jesteś w 9 tyg
    Ja chciałam iść w czwartek, to byłby pierwszy dzień 7 tyg i cały czas sie waham czy to ma sens - bo wiem jak będę panikować jak serduszka nie będzie (a może to za wcześnie..)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, przyszłam się przywitać .

Niby wg moich obliczeń termin mam na 3 lipca, ale różnie bywa, a do gina idę dopiero 19 listopada :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sabela :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • ewkaa28 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dołączam do Was,wizyta u gina za tydzień ale wg obliczeń ovu termin na 24 czerwca.

Nieukowa, Inesicia lubią tę wiadomość

ewa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Evell byłaś teraz na pierwszym USG? Bo widzę że jesteś w 9 tyg
    Ja chciałam iść w czwartek, to byłby pierwszy dzień 7 tyg i cały czas sie waham czy to ma sens - bo wiem jak będę panikować jak serduszka nie będzie (a może to za wcześnie..)
    Nie kochana to drugie usg u mojej gin ost byłam w szpitalu i musiałam odwołąc u niej wizyte kochana 7 tydzien juz b edzie serduszko ): ja miałam w szpiatlu usg to juz było.

A1984 lubi tę wiadomość

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Sabela:).
    Ja mam 18.11 pierwszą wizytę.
    U mnie niby termin 05.07 ale zobaczymy co powie doktor.Miałam trochę pózniej owulację...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda prosze o zmienienie terminu bo gin mi wyliczyła na 6.06 :)

lauda lubi tę wiadomość

• MarCza Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Evell :) A co tam dziewczynki robicie na obiad? ja właśnie zabrałam się za robienie risotta z warzywami, ryżem i kurczakiem - u mnie wygląda to trochę inaczej niż w normalnym domu bo aktualnie kuchnię mam w łazience ;) a gotuję na farelce model alaska jednopalnikowej z lat 80 ;) to dlatego że rok temu kupiliśmy dom w stanie developerskim i w sumie nie mamy jeszcze zrobionej drugiej łazienki na dole która pełni teraz rolę kuchni no i kuchni tez nie mamy bo juz nie starczyło kasy więc zbieramy na kuchnię ;) na szczęście mamy jeszcze małą łazienkę na górze już zrobioną więc tę dolna pewnie zrobimy jak się odkujemy ;) więc wyobraźcie sobie teraz mnie w tej łazienko-kuchni jak robię obiad.... masakra! ale damy radę ;) .... chciałam Was trochę odstresować tą anegdotą ;)Głowa do góry!

2nn343r8xf676jmv.png

Evell, A1984, Z., lauda, Viola lubią tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:41

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91, no właśnie moja owulacja była albo 10 października albo 7.
    Przy pierwszym terminie wychodzi 3 lipca a przy drugim 30 czerwca :)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wrzuciłam w siebie tosty :)
    Nie mogłam już w robocie wytrzymać o 2 kanapkach, chyba zacznę przybierać bo mi się włączył apetyt :P

Marcza; Hehe, ja kiedyś robiłam obiad w latrynie z serduszkiem :P long story, generalnie kibelek był świeżo postawiony, pachniał drewnem i nikt z niego nie korzystał nigdy, a nas w górach złapała ulewa :) No i robiliśmy herbatę na kuchence gazowej postawionej dosłownie na desce klozetowej :D

Evell; widzisz, mówiłam że będzie dobrze :D To masz gigantyczne dziecię już, moje miało kilka dni temu 8,5mm :)
    Jutro mam wizytę na NFZ o 9:30, ciekawa jestem ile podrosło :D

Lauda, ja proszę o zmianę terminu porodu na 12.06.2015, jakoś mi się źle wyliczyło, potem gin potwierdził wg USG że to będzie 13ty :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:56

Z., Evell lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, ale czytam wszystko co każda pisze. Bardzo przeżyłam smutne wieści od dziewczyn, zwłaszcza od Kasi - razem byłyśmy na ovu i razem testowałyśmy. Bardzo współczuję i pamiętam w modlitwie.

Witam również nowe mamusie w gronie czerwcówek. Listę staram się uzupełniać na bieżąco, gdyby były jakieś błędy, to przepraszam i proszę o uwagi w komentarzach.

Samopoczucie mam dobre. Trafiają się mdłości, ale bez wymiotów. Apetyt mam słaby, ale zjadam zdrowe rzeczy podzielone na ok. 5 posiłków. Zachcianek smakowych nie mam.

MarCza śmieszna historia, trochę Ci współczuję ;) Ale za to będziecie mieć fajne opowieści dla dzieci, jak to się gotowało kiedyś :D
    U mnie na obiad dzisiaj biały barszcz z kluskami. W zamrażarniku mam piękne filety rybne, na które jakoś nie mam ochoty. Muszą poczekać na swoje dni. I ogólnie jakoś zupy mi się lepiej zjada ostatnio.

Sabela lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was jest może z Warszawy i może polecić jakiegoś ginekologa na NFZ? Niestety te które znam mają terminy dopiero po nowym roku:/ Póki co mam prywatną opiekę, ale chciałabym znaleźć też kogoś na fundusz.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, niestety nie jestem z Warszawy i nie wypowiem się, ale czy na Twoim zdjęciu jest mały rottweiler?!

• aghata Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie jadlam barszczu bialego z kluskami...u mnie w domu jadlo sie z ugotowanymi osobno ziemniskami okraszonymi smazona cebulka...mmmm ale mam chec na to ja dzisiaj chyba zeberka zrobie z worku w piekarniku.

lauda lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie barszcz obowiązkowo z kluskami kartoflanymi. Tylko zauważyłam, że niektórzy barszczem białym określają zupę kartoflaną zabielaną śmietaną. U nas w domu barszcz biały to inaczej kwas z kapusty. I kluchy do tego :)

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Marteczka91, no właśnie moja owulacja była albo 10 października albo 7.
    Przy pierwszym terminie wychodzi 3 lipca a przy drugim 30 czerwca :)

Ja mialam owu prawdopodobnie 11-12 pazdziernika.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ