X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • ewkaa28 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo nigdy nie podawało się z kluskami..tylko z ziemniaczkami;)
    A u mnie tradycyjnie..wczoraj rosołek a dziś pomidorówka:)

ewa
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka smutna wiadomość trzymaj się jakoś :(

Witam nowe przyszłe mamusie:) to ja w takim razie w środę zrobię usg zobaczyć kontrolnie czy moje maleństwo rośnie bo zaczęłam się bać:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie wszystko ok. Dziś oficjalnie karta ciążowa założona. No i dał mi skierowania na badania za 2 tygodnie z wynikami mam się zjawić u niego.

Truskaweczka250, lauda, Toxey, Evell lubią tę wiadomość

ea895dd043.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze rzyganie też już za mną.
    Hehe a tak się zarzekałam "eee, ja nie mam żadnych mdłości" :)

Truskaweczka250, lauda, Nieukowa lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png

Wysłany: 27 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elukkkcha245 wrote:
    Ja już po wizycie wszystko ok. Dziś oficjalnie karta ciążowa założona. No i dał mi skierowania na badania za 2 tygodnie z wynikami mam się zjawić u niego.

To super:) to pierwsze twoja wizyta i udało ci się wyczekać?:)

25.png
    Mili <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell i wlukkkcha super wieści :-)

Evell dawaj pupę :-) Klapsik będzie od ciotki Kasiki :-) za denerwowanie kropka :-) Swoją drogą masz chyba największą fasoleczkę z nas wszystkich :-) Mój tydzień temu maił 4 mm, w porównaniu z Twoim to mini mini :-)

Evell lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014

Wysłany: 27 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena wrote:
    Pierwsze rzyganie też już za mną.
    Hehe a tak się zarzekałam "eee, ja nie mam żadnych mdłości" :)

Ja na szczęście mam łaskawe objawy mdłości mam tylko poranne:)
    ale gratuluję objawów:)

Eowena lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3

Wysłany: 27 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell kochana:), no to duzzza fasolka już Twoja:) brawo oby dalej rosła:)

Evell lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • ewkaa28 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy iść już w tym tyg do gina ale innego bo mojego nie ma czy czekać na mojego, będzie od pon za tydzień.Nie wiem czy trzeba lecieć od razu jak się dowie o ciąży czy można chwilkę odczekać.Ovu mi pokazuje ze to 5 tydz ciąży ale wiek płodu to 3 tydzień.

ewa
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Lauda prosze o zmienienie terminu bo gin mi wyliczyła na 6.06 :)

Świetnie! :) mamy taki sam termin :) Skąd jesteś ?

Natka współczuje , wiem jak to jest :(

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"

Wysłany: 27 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewkaa28 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy iść już w tym tyg do gina ale innego bo mojego nie ma czy czekać na mojego, będzie od pon za tydzień.Nie wiem czy trzeba lecieć od razu jak się dowie o ciąży czy można chwilkę odczekać.Ovu mi pokazuje ze to 5 tydz ciąży ale wiek płodu to 3 tydzień.

Hey nie musisz tak od razu biec do lekarza ale tak masz obawy związane z pracą itd to możesz ale sa też giny co tylko przyjmują od 7 tyg lub 8 nie przejmuj sie to Twoja decyzja ja od razu poszłam do lekarza żeby tez mnie zbadał;)

25.png
    Mili <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Rozalia, niestety nie jestem z Warszawy i nie wypowiem się, ale czy na Twoim zdjęciu jest mały rottweiler?!

Tak to mały rottweillerek, ale bez obaw nie mam takiego w domu :) Wychowałam się z suczką tej rasy i sentyment mi pozostał, to była taka słodka maskotka do przytulania, niezwykle wierna.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obiadek dzisiaj gotuję gulasz z kaszą i ogórkiem :) Ale jakoś nie umiem się do tego zabrać , taki leń mnie złapał :P
    Byłam jeszcze dzisiaj na zakupach , kupiłam sobie spodnie i bluzkę he he jakoś ten czas wolny trzeba wypełniać :_)

Mówiąc barszcz biały to macie na myśli żurek ?:)

ewkaa28 ja zapisałam się do Gin na pierwszą możliwą wizytę , ale to ze względu, że musiałam iść jak najszybciej na L4 . Byłam wtedy na końcówce 4tc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:56

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewkaa28 wrote:

Ja w sumie byłam wcześniej bo chciałam skierowania na betę dla potwierdzenia ciąży, ale jeśli chcesz coś zobaczyć to zdecydowanie za wcześnie bo lekarz nic nie widzi:)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Ciąża obumarła... Jest już tak "zaawansowana", że nie mogę sama spróbować poronić, co mnie chyba boli najbardziej- nie dość, że nie jestem w stanie donosić Maluszka, to jeszcze nie umiem sama się pozbierać po wszystkim ;(

Przez 8 tygodni miałam cały świat pod sercem, plany i marzenia. Potem już zaczęłam domyślać się, że coś jest nie tak jak powinno.

Boli też obraz bijącego serducha... Tak krótko bijącego.

Dziewczyny, jesteście WIELKIE, że umiecie się po tym pozbierać, niejednokrotnie więcej niż raz!

Trzymam za Was kciuki, niech Wasze Maleństwa rozwijają się i dają Wam radość.

Ja piernicze tak bardzo mi przykro. Wiem potrzeba czasu sama straciłam ciąże mnoga. Byłam na siebie zła że nie utrzymałam, ani jednego okrusza a miałam je aż 3.

ea895dd043.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam.Już jestem po wizycie serduszko ładnie bije zarodek ma 18,5mm :) to 9 tydzień na dzień dzisiejszy jest wszystko dobrze wyniki tez sa dobre ale mocz niestety musze powtórzyc,przepraszam,że ost tak panikowałam,ale taka juz jestem niestety bardzo wrażliwa. Pozdrawiam i życze wszystkim miłego dnia :))

Super dobra wiadomość

ea895dd043.png
  • ewkaa28 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Hey nie musisz tak od razu biec do lekarza ale tak masz obawy związane z pracą itd to możesz ale sa też giny co tylko przyjmują od 7 tyg lub 8 nie przejmuj sie to Twoja decyzja ja od razu poszłam do lekarza żeby tez mnie zbadał;)

no bo w sumie nic mnie nie boli dobrze się czuję a bez sensu pójdę raz do innego potem do drugiego..poczekam jeszcze tydzień i pójdę do swojego:)

Truskaweczka250, Toxey lubią tę wiadomość

ewa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, jest cudwony ten szczeniak! Jestem wielką fakną rottków. Mieliśmy z mężem adoptowanego ze schroniska na Paluchu. Był to mój największy i najwspanialszy przyjaciel jakiego miałam kiedykolwiek. I tak jak Tobie, do dziś pozostał mi sentyment do tej rasy.
    Ostatnio dostaliśmy z mężem maskotkę i jest to pierwsza rzecz o jakiej postanowiliśmy, że będzie dla naszego ludka kochanego.

Evell, gratulacje z powodu udanej wizyty! Masz lanie na dupsko za nerwy i stresowanie fasolki.

Ewkaa, nie musisz lecieć jak strzała do gina. Jeśli dobrze się czujesz, a chcesz żeby ciążę prowadził ten ginkes o którym piszesz, to spokojnie możesz poczekać.

Eowena - pierwsze rzyganko co? Czad... :D

Eowena lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściskam wszystkie dziewczyny z pozytywnymi wieściami po badaniach! Oby tak dalej!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee... żurek to żurek. A barszcz biały vel. kwas z kapusty, to zupa na soku z kiszonej kapusty. ;)
    Kikusia wrote:
    Mówiąc barszcz biały to macie na myśli żurek ?:)

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ