Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zyrcia trzymam kciuki *hug*
u mnie wczoraj mała do południa fikała, potem spała do wieczora gdzie zaczeła chyba główką sprawdzać ilość wolnego miejsca i latałam co 15minut z "pełnym" pęcherzem. Noc w starndardzie - budzi mnie nie wiem co bardziej potrzeba oddania siku czy brzuch który mi twardnieje jak kamień, że wstać (sorry zczołgać się) z wyrka nie mogę. Chyba mnie lekko krzyże pobolewały oO ale przestałymój M przypomina mi, że jeszcze nie pora, zostało 16 dni
zaczyna odliczać i panikować
Sista lubi tę wiadomość
-
karolinka85 wrote:Kurcze nie moge Was czytac..bo tak mi otwiera ten internet ze masakra..
U nas troszke lepiej..i moze 1czerwca wyjdziemy do domku..
Zalecaja kupic monitor oddechu przenosny..ma ktoras?
Nieukowa mam pytanie twoj tesc jest pediatra z tego co kojarze? Czy moglabys podpytac o cos? Bo synek bierze przez 10dni antybiotyk na zapalenie pluc w sobote sie konczy a w niedziele chca go szczepic p/gruzlicy a w poniedzialek mamy wyjsc..ale z tego co sie orientuje po antybiotykoterapii trzeba sie wstrzymac ze szczepieniami conajmniej 4tyg!w dodatku przeciez to wczesniak.. I chyba odmowie szczepienia.. Dzwonilam do specjalistycznej przychodni pediatrycznej ds.szczepien ochronnych i tam mowia ze pasowaloby odczekac ze 4tyg..wiec dlaczego w szpitalu chca go szczepic?! Przeciez moga byc jakies powiklania.
Dostalam od tescia tylko krotkie info, ze zwykle czeka sie co najmniej tydzien po chorobie, ale to bardziej ze wzgledu na nerwowa atmosfere wokol szczepien niz na niebezpieczenstwo. W szpitalach boja sie, ze jak nie zaazczepia od razu to potem dziecko w ogole nie zostanie zaszczepione.
Jesli chcesz odroczyc szcsepienie powinnas porozmawiac o tym na oddziale zeby dali ci skierowanie na pozniejszy termin...
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Zyrcia trzymam kciuki i czekamy na relacje na żywo
Antek dzisiaj dał popalic w nocy wyspal sie w dzień a w nocy jadł i sral tylko ja nie mam sie jak wyspać w dzień w nocy też nie mam jak spać i chodzę snieta...
Jeszcze muszę dzisiaj pojechać na zakupy coś załatwić a młody będzie sobie smacznie spał w tym czasieSista lubi tę wiadomość
[/url]
-
zyrcia wrote:Żyrcia jedzie do szpitala !! Trzymać kciuki !!
Skurcze mam co 5-7 minut, taki ścisk brzucha i mocny ból jak na okres plus leci jakieś różowe ! I uczucie jak na kupeTrzymać kciuki ! Będę na telefonie
!! Mam nadzieję, że dziś relacja na żywo online z porodu
I, że nie zrobię z siebie znowu wariatki, że to fałszywy alarm -_-
Powodzenia
Ja z takimi wlasnie czestymi skurczami tez pojechalam to stwierdzili ze przyjechalam za wczesnie,hmm. A skurcze mialam od poprzedniego wieczoru i nie slably tylko nasilaly sie. No ale juz mnie nie wypuscili tylko zostawili w szpitalu i na drugi dzien urodzilam -
aghata wrote:Witam nowe mamusie...
A ja chcialam sie jutro wybrac zalatwic becikowe...ale postanowilam zadzwonic i zapytasc sie o dokumenty...ludzie, tysiace dokumentow.
Zaswiadczenie z urzedu skarbowego moje i meza o dochodach za 2013r.
Zaswiadczenie z zusu o sladkach zdrowotnych moje i meza za 2013r.
Zaswiadczenie z pracy meza o rodzaju zatrudnienia.
Akt urodzeniamdziecka
Zaswiadczenie od lekarza ze od 10 tyg chodzioam
Wniosek trzeba najpoerw pobrac i maz musi podpisac
ksero dowodow
Hej
Ja jeszcze musialam podac wysokosc dochodu za pierwszy miesiac zasilku macierzynskiego(nie wiem czy Ty jestes na zasilku-jak tak to tez pewnie bedziesz musiala to podac).
I druga sprawa jak pojdziesz do zusu po to zaswiadczenie o skladkach zdrowotnych to musisz pobrac od nich taki druk i tam wpisac swoje miejsce/a pracy,tzn dokladny adres,NIP i nazwe zakladu. Ja mialam w 2013r 5 miejsc pracy to na pieciu kartkach. Meza zaklad/y osobno na kartceI w rubryce gdzie jest napisane do czego jest Ci to potrzebne to wpisujesz ze to becikowego, i tyle
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 08:20
-
aghata wrote:Zyrcia trzymam kciuki i czekamy na relacje na żywo
Antek dzisiaj dał popalic w nocy wyspal sie w dzień a w nocy jadł i sral tylko ja nie mam sie jak wyspać w dzień w nocy też nie mam jak spać i chodzę snieta...
Jeszcze muszę dzisiaj pojechać na zakupy coś załatwić a młody będzie sobie smacznie spał w tym czasie
Agata - bo nie pamietam, Antek śpi z Tobą, czy odkładasz go do lozeczka? Jeśli śpi z Tobą w łożku, to jak zmieniasz pieluchę wstajesz do przewijaka, czy zmieniasz w lozku? -
Zyrcia ..... WOW - oby szybko poszło ( no i mam nadzieję, że Cie przyjęli do Gamety )
Czyli masowanie sutków może się okazać jednak pomocne.... no to do roboty
!