X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Wczoraj pytałam, ale nie ma osp.
    Wiecie może jak to jest z becikowym jak nie jesteśmy małżeństwem , ale dziecko jest uznane przez ojca u usc?
    To albo ja , albo on może złożyć papiery, czy tylko ja?

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Dziewczyny,
    Wiecie może jak to jest z becikowym jak nie jesteśmy małżeństwem , ale dziecko jest uznane przez ojca u usc?
    ja niestety nie pomogę bo jestem z związku małżeńskim .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile z nas będzie chciało za miesiąc włożyć swoje dziecko z powrotem do brzucha :D

My się dzisiaj wizytujemy ... ale dopiero o 20.00 - boję się, że AFI mi jednak spadnie poniżej 5 a wtedy wsadzi mnie już jutro do szpitala ... a jak już wsadzi to nie wyjdę z niego sama i dupa z mojej Hollywodzkiej wizji porodu :(

Sista, maglic lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ostatnią wizytę na 13 i wypis l4 do 7.06 bo cc na 8.06
    A tak mnie boli szyjka jak chodzę już od kilku dni.....zobaczymy co powie gin. :O
    Proszę o kciuki.....
    Miłego dnia ;-)

Scintilla, Ania1704, Inesicia lubią tę wiadomość

541113d5ef.png
  • niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia- trzymam kciuki nareszcie się doczekała:))

6b451260c9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musze czekać na wizyte do poniedziałku , mam dopiero na 19 .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • gosi_a Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, takie informacje z rana to ja lubię :) Mam nadzieję, że takie będą częściej :) Tylko wiecie dziewczyny, ja sobie jeszcze poczekam z 1,5 tygodnia, ale Wam, gotowym życzę powodzenia :)

Żyrcia- wypychaj Leoncja, ile będzie Cię gniótł :)

Scintilla, u mnie będąc na diecie nie biorą wcześniej do szpitala, tylko wizyty u gina częstsze i jak on zadecyduje to wtedy skierowanko i wywołują, w zależności co podejrzy w brzuszku.

Maglic- zjedz coś słodkiego, bo wariujesz z braku cukru!!

U mnie dzisiaj w końcu dobra noc. Żadnych odruchów wymiotnych i zgagi. Tylko mąż narzeka, bo odkąd jestem w ciąży to chrapię :) Podobno po ciąży to minie (mam nadzieję). Od rana boli mnie podbrzusze, pewnie straszaki atakują. Zobaczymy czy na dzisiejszym wizytowaniu coś wyjdzie. Cukry dzisiaj jakby oszalały, z rana 68, po śniadaniu 89. Nie powiem, żeby mi to nie pasowało :) W poniedziałek diabetolog to zobaczymy co mi powie.

Dziewczynki, mam pytanie. Ostatnio któraś pisała o super aplikacji liczącej skurcze. Pamiętacie nazwę? Byłabym wdzięczna za przypomnienie :)

Scintilla, Z., maglic lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • dorcia8919 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Dziewczyny,

Kochana z tego co wiem to osoby żyjące w związkach nieformalnych (partnerskich), składając wniosek muszą więc uwzględnić dochody obojga partnerów.

karolina0522 lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla- zaciskam kciuki i będzie dobrze, Hollywood dalej będzie aktualne :)

Karolina- ja też jestem zaobrączkowana, ale najlepiej zadzwonić do MOPSu i zapytać :)

Scintilla lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia powodzenia trzymam kciuki za szybki poród.

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Zyrcia powodzenia. Mam nadzieję, że lada moment będziesz tulić Leona.
    Z. nie mam nic przeciwko żeby worek z porodami się otworzył ;) Ja też już chcę moją Zosię. A póki co to zaczynaja się tylko regularne skurcze łydek nocą. A liczyłam na to, że mnie to ominie. Ale pocieszam się tym, że lepiej teraz niż wcześniej.

A ja bym tak chciała dotrwać do 8....
    Jeszcze torby nie spakowałem :-( muszę się za to wsiąść tylko ja mazm do szpitala 5 min piechota z bloku, więc ,jakby co to zdarze lub doniosą mi

Kurcze,.co tam u Lilianki i suzanny milczą.....
    Joasiu jak się czujesz?
    Zerka ty już 40 tc wow zazdroszczę

Z. lubi tę wiadomość

541113d5ef.png
  • niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Aha: czytałam że same z siebie wody odchodzą przed porodem 90% kobiet, u reszty zaczyna się akcja porodowa bez pęknięcia pęcherza płodowego...

u mnie jak rodziłam synka to wody przebiła mi położna dosłownie przed samym parciem jak miałam już pełne rozwarcie... wiec różnie to bywa:)

6b451260c9.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Kochana z tego co wiem to osoby żyjące w związkach nieformalnych (partnerskich), składając wniosek muszą więc uwzględnić dochody obojga partnerów.

Aha czyli dokumentu moje i taty czyli prawie.tak samo , jak w małż...
    Dzięki

541113d5ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niusiaa5 wrote:
    u mnie jak rodziłam synka to wody przebiła mi położna dosłownie przed samym parciem jak miałam już pełne rozwarcie... wiec różnie to bywa:)
    jak ja sie rodziłam to mamie też przebili .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!! Widzę że na forum od rana pełno wrażeń :D

Zyrcia powodzenia! Szybkiego porodu, Leon już tak wymęczył matkę, może chociaż teraz sprawnie wyjdzie :)

Karolina, ja nie mam pojęcia jak to jest z tym becikowym w Twojej sytuacji, nie orientuję się w tych sprawach.

A tak w ogóle to dzięki dziewczyny za odp. o tym L4 i macierzyńskim jak widać mój lekarz nie bardzo chce wystawić L4 po terminie i będę musiała brać macierzyński.. no trudno.. Może Hania wyjdzie przed terminem a jak nie to niech się liczy z tym że będzie później krócej z matką :D

a ta aplikacja do liczenia skurczy to chyba to: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jamesots.android.contractiontimer&hl=pl

Tylko mi się jakoś nie udało tego pobrać, może mąż coś poradzi jak wróci z pracy. Albo któraś z Was ma jakąś inną aplikację ?

dorcia8919, Z., maglic lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Dziewczynki, mam pytanie. Ostatnio któraś pisała o super aplikacji liczącej skurcze. Pamiętacie nazwę? Byłabym wdzięczna za przypomnienie :)

To ja pisałam ;) Używam - 'Contraction Timer' - taki pomarańczowy zegarek z uśmiechniętą buźką na górze.
    Od tygodnia mi się tam notują te skurcze i nic z tego nie wynika :D Chociaż wczoraj doszedł jeszcze ból pleców do nich i już miałam nadzieję, że coś rusza ale nic z tego :)

gosi_a, Inesicia lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Sista Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    U mnie po wieczornym seksie, spanko do 8.00. Nawet mnie kręgosłup nie bolał, wszystko na dole pozamykane i niegotowe, wiec mi chyba te prosta... nie zaszkodzą? Dziś troche jeżdżenia i załatwiania, obiecałam koleżance przysługę, potem do pracy z L4 i pogadać w kadrach o urlopie rodzicielskim. Pózniej SR w Tychach i kolezanka wieczorem, korzystam zatem z faktu, ze jestem 100% mobilna :)
    Moja córka z tych grzecznych, wiec delikatnie mnie puka, dając znaki życia, przelewa sie i próbuje zmienić pozycje, No ale juz sie nie da :) Czasami złapie mnie skórcz, ale taki leciutki. Myśle wiec, ze jeśli nie wpadniemy 4 czerwca na pomysł wejścia na Babia Gore, to wyjdzie w terminie, czyli 10 czerwca :)

Stokrotka - jak tam po CC? Chyba miałaś miec wczoraj?
    Suzana - odezwij sie, bo my sie tu denerwujemy :)
    Agata1984 - jak u Ciebie sytuacja, wychodzisz z tego hotelu?
    Lilianko - jak tam u Ciebie?
    Kasika - tulisz juz Amelkę?

Za wszystkie oczekujące i niewymienione, trzymam ogromne kciuki !!!

Miłego Dnia Brzuchatki !!! :):):)

Z., dorcia8919, BrumBrumek, karolina0522, Scintilla, maglic, Joasia:), Rozalia lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Aha czyli dokumentu moje i taty czyli prawie.tak samo , jak w małż...
    Dzięki

Wiem, że tak było. Jednak warto się dokładnie dopytać w urzędzie, Będziesz miała 100% pewności.

karolina0522 lubi tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:

A tak w ogóle to dzięki dziewczyny za odp. o tym L4 i macierzyńskim jak widać mój lekarz nie bardzo chce wystawić L4 po terminie i będę musiała brać macierzyński.. no trudno.. Może Hania wyjdzie przed terminem a jak nie to niech się liczy z tym że będzie później krócej z matką :D

Ale czemu musisz? Idź do rodzinnego niech wystawi i tyle. Nic nie musisz, to tylko może być Twoja dobra wola :) Walcz o swoje. Potem każdy dzień z dzieckiem będzie dla Ciebie ważny. Chociaż dla mnie to chore, że trzeba się napocić o takie rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 09:59

Z., karolina0522 lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny- zainstalowałam i działa :)

BrumBrumek, Z. lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ