Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
dorcia8919 wrote:Ale czemu musisz? Idź do rodzinnego niech wystawi i tyle. Nic nie musisz, to tylko może być Twoja dobra wola
Walcz o swoje. Potem każdy dzień z dzieckiem będzie dla Ciebie ważny. Chociaż dla mnie to chore, że trzeba się napocić o takie rzeczy.
No właśnie to chore że ma się do czegoś prawo a trzeba się jeszcze nachodzić. Znając życie rodzinny zapyta czemu gin nie może wystawić i znów będzie problem.. no zobaczmy narazie się nie martwię, malutka ma czas do 6 czerwcadorcia8919 lubi tę wiadomość
-
Witajcie Matki
Zyrciu no czyżbyś się doczekała ?!?!?!Super ! Trzymam kciuki, powodzenia !
Urlop macierzyński powinien się zacząć od dnia faktycznego porodu, a nie od terminu czy daty do której ma się L4. Powinien wystawić zwolnienie ginekolog do kiedy będzie potrzebne ! Ewentualnie jakiś inny lekarz. Ja mam zwolnienie do terminu czyli do 13 czerwca, a jakbym nie urodziła do tej daty, to mam przyjść 15 czerwca po kolejne. Nie mam pojęcia jak jest z becikowym, na logikę dochody obojga partnerów, a z drugiej strony jak to sprawdzą, jak nie podasz, nie wiem. Teoretycznie wiem, że kobiety ze związków partnerskich zapisują dzieci do przedszkola na przykład jako samotne matki i dzięki temu łatwiej im się dostać, ale to już zupełnie inna sprawa.
Też mam ostatnio mniej energii i większą potrzebę snu, dziś do 9 spałam. Pogoda drętwa i chłodna, choć dziś wychodzi troszkę słońca, może gdzieś się przejdę po małe zakupy bo wczoraj nigdzie nie wychodziłam i dziwnie się z tym czuję. Chyba ciuszki poukładam w szufladach ... bo mam tam jeszcze mały bałaganik u Juniora
Życzę wszystkim w 40 i 39 tygodniu które chcą już rodzić, aby się zaczęło!
Holywoodzkich porodów, szybkich, bezbolesnych, udanych operacji CC, a przede wszystkim zdrowych dzieciaczków
28 maja pewnie urodzi się Leon ... czy ktoś jeszcze ?
Pozdrawiam, Miłego Dnia !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:11
dorcia8919, Z., karolina0522, Scintilla, Inesicia, Sista, maglic, Rozalia lubią tę wiadomość
-
BrumBrumek ale nie daj się w razie czego. W końcu masz prawo być na L4 do samego porodu, więc lekarz bez łaski powinien wystawić zwolnienie. Na prawdę szkoda iść przed ciążą na macierzyński, tym bardziej, że nie musisz tego robić.
BrumBrumek lubi tę wiadomość
-
Witam.
Juz wiem co tak muli mi na naszym forum. Zyrcia rodzi i wszystkie siedza... Powodzenia i szybkiego porodu.
As ja na ostatniej wizycie bylam zaskoczona jak wspomnial o cesarce. Wczoraj mu sie dopytalam bno normalnie moja wada nie jest wskazaniem jako takim do cesarki ale nie mam dokladnie zbadanej dwuroznosci i jak trafilam na oddzial ostatnio to lekarka tez wspominiala o cesarce bo roznie moze byc. Maly jes ulozony glowka w dol ale kregoslupem do mojego kregoslupa i w sumie na srodku i dlatego jak sie wypycha to boli. Zazwyczaj podobno powinien lezec w ktorys z bokow. No zobaczymy...
Trzymam kcikuki za Wszystkie ide obiad robic....a dokladnie odmrozic gołabkiMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Z. wrote:To ja pisałam
Używam - 'Contraction Timer' - taki pomarańczowy zegarek z uśmiechniętą buźką na górze.
Od tygodnia mi się tam notują te skurcze i nic z tego nie wynikaChociaż wczoraj doszedł jeszcze ból pleców do nich i już miałam nadzieję, że coś rusza ale nic z tego
A na jakiej zasadzie ta apka działa? -
Sista wrote:Agata - bo nie pamietam, Antek śpi z Tobą, czy odkładasz go do lozeczka? Jeśli śpi z Tobą w łożku, to jak zmieniasz pieluchę wstajesz do przewijaka, czy zmieniasz w lozku?
Antek śpi ze mna i przewijam go w łóżku mam wszystko naszykowane koło łóżka nie dalabym rady 4 czy 5 razy wstawać i go przewijac w przewijaku jest mi wygodniej
Sista lubi tę wiadomość
[/url]
-
dorcia8919 wrote:A na jakiej zasadzie ta apka działa?
Jak zaczyna się skurcz to naciskasz 'start' a jak się kończy to 'stop'. Wtedy pojawia się kolejno informacja kiedy wystąpił skurcz tzn. o której godzinie, następnie ile trwał, i ostatnia rubryka to info ile czasu minęło od ostatniego. I to wszystko
Chyba więcej nie potrzeba
dorcia8919 lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
karolina0522 wrote:Dziewczyny,
Wczoraj pytałam, ale nie ma osp.
Wiecie może jak to jest z becikowym jak nie jesteśmy małżeństwem , ale dziecko jest uznane przez ojca u usc?
To albo ja , albo on może złożyć papiery, czy tylko ja?
Oboje skladacie papiery nie skladasz tylko wtedy kiedy ojciec jest podany o alimenty
[/url]
-
sss, no właśnie tak mi się wydawało, że nie miałaś w planie cesarki xD
zyrcia, kciukasy zaciśnięte!!! W końcu się doczekałaś
Ja myślałam, że moja się opowie jakoś, ale się nie spieszy. Będzie stres na uczelni xd
Po dzisiejszym ważeniu przechodzę na sucharkiMaj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
aghata wrote:Antek śpi ze mna i przewijam go w łóżku mam wszystko naszykowane koło łóżka nie dalabym rady 4 czy 5 razy wstawać i go przewijac w przewijaku jest mi wygodniej
To ja sobie zrobię centrum dowodzenia pieluchowego na parapecie, bo mamy łóżko obok okna
No a Olga w dostawce łóżeczku bedzie spała, wiec tak jakby z nami
Ale ja Ci zazdroszczę, masz cudowne dzieciaczki i męża, Antoś spokojny, a Ty masz czas na nasze forum. Tez tak chce
-
Karolinko - co do becikowego, to najlepiej zadzwoń do MOPS. Jak macie ten sam adres to pewnie trzeba bedzie uwzględnić zarobki i Twoje i Taty. Ale jeśli mieszkacie pod innymi adresami, to ja bym to załatwiła sama. Czasami nawet niektóre gminy maja cos od siebie poza becikowym. Nasze prawo jest absolutnie do niczego, jak chcesz sie rozliczyć z podatku ze swoim partnerem, to nie możesz, bo nie jestes żona. Ale jak chcesz sie rozliczyć jako samotna matka, to juz im brak ślubu z partnerem nie przeszkadza i teoretycznie powinno sie uwzględnić dochody drugiej strony. To wręcz przeczy jedno drugiemu
Ja zamierzam rozliczać sie sama, jako samotna matka. Jak nie daj Boże cos sie stanie mojemu M., to ja nie mam nic poza Olga...Jakby nagle trafił do szpitala, bez przytomność, to mi nawet nikt nie powie jak on sie czuje...ehhh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:56
karolina0522, Finezja lubią tę wiadomość
-
od Żyrci: wzięłam znieczulenie. Już mam 6 cm jakoś szybko idzie. Przebili mi pęcherz bo był zły zapis więc chcieli zobaczyć kolor wód. Ale wszystko ok. Jak robili znieczulenie to zrobiło mi się słabo chyba z wrażenia. teraz czuję ulgę i chce mi się spać
BrumBrumek, Alorrene13, Katha81, niusiaa5, A1984, maglic, Z., .aś., sss, Sista, Scintilla, angel-84, karolina0522, Rozalia, karolinka85, agawera, nenette lubią tę wiadomość
-
dorcia8919 wrote:od Żyrci: wzięłam znieczulenie. Już mam 6 cm jakoś szybko idzie. Przebili mi pęcherz bo był zły zapis więc chcieli zobaczyć kolor wód. Ale wszystko ok. Jak robili znieczulenie to zrobiło mi się słabo chyba z wrażenia. teraz czuję ulgę i chce mi się spać
BrumBrumek, Z., .aś., Sista, Scintilla, angel-84, Finezja lubią tę wiadomość