Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MIKOLAY wrote:Dziękować
MamA najbardziej mój mózg dziękuje.
Ja to Was ogólnie podziwiam, jak piszecie długaśne posty, bo w połowie czytanie już nie pamiętam co czytałam. Z krótkimi jakoś daję sobie radę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agawara ja mialam z przeplywami i starzejacym się lozyckiem problemy i byłam pod obserwacją. Niby wszystko ok Ale dziś lekarz zadecydował ze absolutnie nie będzie mnie trzymał do terminu bo dziecko będzie lepiej przybieralo na wadze jak będzie karmione np piersią niż przez pempowine.
Dlatego dziś podjął decyzję o cc.
Mam nadzieję że u Ciebie wszystko dobrze roZwiaze się. A ty już dostalas sterydy na plucka dziecka ?
A jak pełnią to dzieci więcej so e rodzi? -
Orchidea, Agawera w takim razie trzymam kciuki...
Dla pocieszenia jednamarcówka albo kwietniówka miała mikrą córeczkę, w 37tc ważyła ok 2kg, tylko że akurat u niej problem rozwiązał się sam, bo zaczęła rodzić pod koniec 37tc... Malutka 10 punktów dostała, zero problemów chociaż sklasyfikowana jako wcześniak i lekki hipotrofik...
Zgłoszenie nieprawidłowości do NFZ już mam wydrukowane, pytanie jeszcze co ja mam z tym zrobić? Muszę to podpisać i wysłać albo donieść do siedziby NFZ chyba osobiście... bezsens, powinni przyjmować zgłoszenia elektronicznie, więcej osób pewnie by zgłaszało...
Maglic: nie masz za wiele opcji: herbata z cytryną i miodem, z sokiem z malin, inhalacje mentolem albo solą morską...
2.06 to moja rocznica ślubu! Ja rodzę drugiego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:09
Sista, maglic lubią tę wiadomość
-
Ja też dopisuję się do 2 czerwca
Ogólnie jakoś dziś mam doła, spodnie ciążowe nie wytrzymują masy, porwały się i tyle
nowych nie kupuję, nic innego nie pasuje i będę chodzić w leginsach
Nie czuję skurczy, chociaż kiedyś były.. brak objawów zbliżjącego się porodu.. No mógłby chociaż czop odpaść
A dziś w nocy miałam stresaŚni mi się że odchodzą mi wody, przebudziłam się i faktycznie słyszę że coś kapie, dotykam więc materaca -suchy. Sama się w końcu zastanawiałam czy to sen czy co
Nie no poważnie słyszę że coś kapie ale chyba w drugim pokoju. Patrzę a tam kicia wylała wodę z wazonu i leci po stole
Później chyba z wrażenia przewracałam się w lóżku z 3 godz
Alorrene13, Z., Rozalia, Sista, maglic, Ekkaja, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Brumbrumek dość realistyczny ten sen
Z. moja mama była pozamykana na cztery spusty do dnia przed porodem, a potem szybka piłka 10 cm i byliśmy na świecieNie ma co brać tego pod uwagę, zobacz ile dziewczyny chodzą bez czopów i z rozwarciami
Przed chwilą złożyłam wniosek do zip, jak będziemy jutro na mieście do zajadę do nfz. Zobaczę czy u mnie są jakieś kwiatki, tym bardziej że z 6 lat nie korzystałam z państwowej służby zdrowia nie licząc izby przyjęć.
A właśnie poproszę jutro o kciuki za dobre ktg bo mamy rano. Jejka kiedy mi ten tydzień zleciał, normalnie chwila momentSista, Z., maglic, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Z. moja mama była pozamykana na cztery spusty do dnia przed porodem, a potem szybka piłka 10 cm i byliśmy na świecie
Nie ma co brać tego pod uwagę, zobacz ile dziewczyny chodzą bez czopów i z rozwarciami
Dajesz nadzieję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:38
maglic, Rozalia lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Witam sie po wizycie...
Ktg bez skurczy, szyjkaz o dziwo zamknieta i dluga hmm bylo juz 1,9 a jest 3,6 dziwne no ale coz...
Maly wazy 2700 . skierowania na cesarke nie dostalam bo musze przyniesc zdjecia z usg z 1 trymestru tu wskazanie bedzie budowa macicy- dwuroznosc tam widac w ktorym rogu sie usadowil plod. Gin jest za cesarka bardziej wiec w sumie albo kolo 10.06 albo 16.06. Moze nas wczesniej nie wezmie.
To ja chyba sie zaloguje na nfz i zus bo widze ze ciekawie jest.......
Trzymajcie sie ide spac .....Sista, dorcia8919, Nieukowa, Rozalia, Inesicia, Finezja, Alorrene13, Viola, Scintilla lubią tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Kochane dzieki za rady- wypilam herbatke malinowa, poplukalam woda z sola i jest w miare lepiej. Zato Szanownh Herman mi wylazl - to taki prympel?
no mowie Wam jak nie urok to sraczka, w 39 tygodniu musial wylezc i tu pytanie: on sie sam schowa czy jakos Go potraktowac? Tylko czym ?:>
/dodam tylko ze czuje lekki dyskomfort-ale to prwnie moja chora glowa sobie to ubzdurala bo dopoki go nie zdemaskowalam to nie bolalo
2 czerwiec to moj termin wiec sie nie obraze jak urodze wtedyjuz te 6 dni przetrzymam z Bozenka jak kebab, Hermanem napalencem co do niej podskoki robi i bolem wszystkiego.
Moj Dzon chyba mi sie nigdy nie wyplaci za to ze dalam mu pierworodnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:26
Z., lilly78, Sista, Rozalia, Finezja, Alorrene13, Scintilla, gosi_a lubią tę wiadomość
-
Maglic, ja Hermana traktuje maścią Posterisan, moczeniem dupki w korze dębu jak gorzej dokucza i biorę cyclo3fort. Jak jest na wierzchu to próbować go wcisnąć na miejsce (wiem, strasznie brzmi...) wtedy się szybciej zalecza i mniej boli.
No i można się jeszcze modlić, że po porodzie problem zniknie jak wielka macica przestanie na wszystko uciskaćChociaż mojej mamie zostały i musiała potem operacyjnie usuwać... No ale pozytywne myślenie to podstawa, nie?
maglic lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017