X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia człowiek nie docenia co ma (w tym przypadku brak nadmiernych kg) dopóki nie nabierze więcej :P

Aś z tym traceniem po porodzie to różnie bywa. Znam przypadki gdzie dziewczyny ze szpitala wychodziły ze swoją wagą przedciążową, ale i takie które rok czy więcej po porodzie nie schudły. Pewnie wiele zależy od naszego organizmu, a potem nieobżerania się i jednak ruch, ruch, ruch :) Ja będę z młodym zasuwać jak dzika koza po parkach :D

Ania1704, gucio, Z., gosi_a lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,powiedzcie mi czym sie wasi lekarze kierowali decydujac o cc ?

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z becikolumny jeśli nie jesteśmy małżeństwem? To albO ja albo ojciec dziecka składa dokumenty ?

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna t to pewnie juz urodziła.....

541113d5ef.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    .

A wnerwił mnie szczur zapyziały, bo zostawił mi w skrzynce wezwanie do załatwienia sprawy do 1 czerwca, a jak nie to w asyście policji wywalą mi drzwi i wejdą. Debil nadal wpisał adresat: godność brata i MOJ adres ;)

Mikolay pracowałam przez ponad 2 lata w kancelarii komorniczej i mogę doradzić, że gdyby jeszcze raz ktoś przyszedł to lepiej porozmawiać i spisać protokół i spokój byś miała. Tzn. oni przychodzą robią wywiad (a skoro brat podawał Twój adres do korespondencji to wierzyciel w tym przypadku gazownia na pewno wskazał aby poszli na czynności pod ten adres i sprawdzili), abyś ich na klatkę wpuściła i powiedziała, że nie mieszka i tylko adres do korespondencji podał Twój - to oni powinni to zapisać w protokole i biorą Twój podpis jako poświadczenie, ze to co napisali jest zgodne z tym co powiedziałaś i wsio. A tak teraz możesz napisać odręczne pismo z tym wyjaśnieniem, ze nie mieszka, ze adres podany tylko do korespondencji i żeby na potwierdzenie Twoich słów zrobili zapytanie do BELa (Biuro Ewidencji Ludności - chociaż podejrzewam, że oni doskonale to wiedzą, ale musieli zweryfikować każdy adres).

Poza tym powiem Wam taka jedna rzecz o której może wiele osób nie wiedzieć, ale warto odbierać korespondencje od komorników czy innych instytucji zwłaszcza jeśli jest poleconym bo nawet jeśli jej mnie odbieramy a będzie dwukrotnie awizowana to taka korespondencja jest uznawana przed sądem jako doręczona (mimo, ze fizycznie jej nigdy nie odebrało się i nie wiedziało co w niej jest). Morał taki, że lepiej odbierać i przynajmniej wiedzieć, że coś się dzieje, przynajmniej można szybko zareagować i coś wyjaśnić.

Sista lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia ale laseczka, mega zgrabne nóżki !!! Ach też bym chciała należeć do tego grona dziewczyn co to chociaż 2/3 kg zostawiają w szpitalu :)

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:

U mnie powodem przy 1 cc było zwężenie miednicy. Teraz tak samo, wada budowy miednicy

541113d5ef.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Ja póki co mam L4 do 9 czerwca, potem gin od cięcia mi wystawi do dnia cc czyli tylko na 3 dni, ale z tego co mi mówił mój gin to gdybym rodziła sn to wystawiłby do dnia terminu porodu, a potem w razie czego przedłużył gdybym nie urodziła.
    Ja wczoraj byłam na wizycie i termin mam za 7 dni czyli na 4 czerwcai mi zwolnienie przedłużył do 12 czerwca powiedział że do tego dnia już powinnam urodzić ;)

Finezja, Sista lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Finezja ma racje z tym komornikiem. Mnie przychodzily listy i awizo na adres mieszkaniangdzie ja od 10 lat tam nie mieszkalam bo sprzedalam i Mimo ze mieli mojej mamy adres Do korespondecji to dal ej wysylali na ten nieistniejacy.i awizo ciagle nowy wlasciwiel wyrzucal a ja o niczym nie wiedzialam.i oni Wzieli ze ja dostawalam poczte a ja dawno w polsce nie mieszkalam.zajeli mi Konto i chcieli Jakies zalegle skaldki z krusu ściągać jak ja dawno nie nalezalam do nich bo normalnie pracowałam i ubezpieczenie placilam.dało to się odkręcić Ale warrto rozmawiać z nimi bo pozniejnwiecej problemów.

Agawara dziś okazało się że rozwiążą mi ciążę ze względu na starzejace się lozycko ,mimo że przepływy nie są źle Ale dziecko lepiej będzie przybieralo na wadze karmiac niż jak w brzuszku będzie.
    Dziwię się ze Tobie nie podejmą takiej decyzji i (chyba że coś przeoczylam)

A więc dziewczyny za tydzień o tej porze moje maleństwo będzie ze mną..

Sista, Nieukowa, Finezja, gosi_a, sss lubią tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:

W moim przypadku wiekiem, w tym roku skończyłam 40 lat i jest to moja pierwsza ciaza.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja wrote:
    Mikolay pracowałam przez ponad 2 lata w kancelarii komorniczej i mogę doradzić, że gdyby jeszcze raz ktoś przyszedł to lepiej porozmawiać i spisać protokół i spokój byś miała. Tzn. oni przychodzą robią wywiad (a skoro brat podawał Twój adres do korespondencji to wierzyciel w tym przypadku gazownia na pewno wskazał aby poszli na czynności pod ten adres i sprawdzili), abyś ich na klatkę wpuściła i powiedziała, że nie mieszka i tylko adres do korespondencji podał Twój - to oni powinni to zapisać w protokole i biorą Twój podpis jako poświadczenie, ze to co napisali jest zgodne z tym co powiedziałaś i wsio. A tak teraz możesz napisać odręczne pismo z tym wyjaśnieniem, ze nie mieszka, ze adres podany tylko do korespondencji i żeby na potwierdzenie Twoich słów zrobili zapytanie do BELa (Biuro Ewidencji Ludności - chociaż podejrzewam, że oni doskonale to wiedzą, ale musieli zweryfikować każdy adres).

Poza tym powiem Wam taka jedna rzecz o której może wiele osób nie wiedzieć, ale warto odbierać korespondencje od komorników czy innych instytucji zwłaszcza jeśli jest poleconym bo nawet jeśli jej mnie odbieramy a będzie dwukrotnie awizowana to taka korespondencja jest uznawana przed sądem jako doręczona (mimo, ze fizycznie jej nigdy nie odebrało się i nie wiedziało co w niej jest). Morał taki, że lepiej odbierać i przynajmniej wiedzieć, że coś się dzieje, przynajmniej można szybko zareagować i coś wyjaśnić.

Mój adres udostępniłam bratu właśnie po to, aby cała korespondencja do niego dochodziła ( bratowa i uczynna sąsiadka wyciągały jego awiza z innego adresu).
    Dziś pisałam pismo wyjaśniające z nr. tel do brata do komornika, aby mnie nie nachodzili ;) Jutro mąż wyśle faxem.

Ja mam zakaz otwierania drzwi, bo mąż się stresuje - u mnie w budynku zawsze jakieś nawiedzone ludki chodzą : bezdomni, świadkowi jehowi, kominiarze i inni co zbierają kasę ;(

Finezja, komornik pracuje tylko w poniedziałki i czwartki - myślisz, że fax wystarczy ??

b4ipuen.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy... boli mnie gardlo :( jakies niezawodne metody? Bylabym wdzieczna :)

ukdytv73la1h903i.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Dziewczyny pomocy... boli mnie gardlo :( jakies niezawodne metody? Bylabym wdzieczna :)

ja piłam Prenalen (jest chyba bez cukru) + mleko z czochem ;)

A, i jak mnie mocno swędziało to lekarz rodzinny pozwolił płukać proszkiem gagarin jeśli dobrze pamiętam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:10

maglic lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay możesz wysłać najpierw faxem a potem wyślij pocztą pismo co będziesz faxować bo raz, że fax to nie dokument,a dwa musi być Twój podpis oryginalny. Chociaż może w tym przypadku jak dostaną fax to im wystarczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:14

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 07:09

maglic lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ja też kiedyś pracowałam w kancelarii komornicznej ale bardzo krótko, nawet miałam plan zostać komornikiem albo chociaż asesorem ale wybrałam inną drogę :)

Maglic nie wiem niestety co pomoże na ból gardła, ale jak mnie coś brało to syrop z cebuli działał zbawiennie na wszelkie dolegliwości. Prenalen to prawie sam cukier, niewiele ma wspólnego z lekiem :)

Finezja, maglic lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoho, ohoho! Zyrcia zmobilizowałaś mnie do spojrzenia w swój NFZetowy ZIP. I co ja widzę kuźwa??? Gabinet, który skasował mnie prywatnie za USG prenatalne, policzył sobie od NFZtu jeszcze kasę! Nosz szlag mnie jasny trafił między oczy.
    I jeszcze płaciłam wtedy gotówką więc nie mam jak wykazać że to szwindel! Ale jestem wściekła wrrr.

Kolejne kwiatki: za spojrzenie między nogi gina NFZ płaci 135zł (omg), a za rzekome wizyty moje u położnych (hehe, mam wpisanych ich 16, a SR miałam 10h) po 31zł od sztuki.

Poza tym wszystko się niby zgadza, ale z tym gogusiem od USG genetycznego nie odpuszczę i sobie inaczej porozmawiam. Jutro do nich podjadę specjalnie i pogrożę paluszkiem że mam paragon (nie muszą wiedzieć że wywaliłam) i że zgłaszam sprawę do NFZ. Ciekawe co mi odpowiedzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:27

zyrcia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea u ciebie decyzja była po jednym usg czy jak?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucio wrote:
    Światło w pokoju musi być włączone w nocy non stop. Nie bardzo widzę potrzebę własnej lampki. Siateczkowe majty są nie do zastąpienia. Najlepsze fioletowe. W bawełnianych sobie nie wyobrażam egzystować. Te dziewczyny które nie miały wysyłaly mężów do apteki.
    Masz rację, ja tez kupiłam te fioletowe w worku, bo wszystkie kolezanki polecały :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Nieukowa !! :D
    zobaczcie, takie małe grono nas tu jest i wychodza takie rzeczy to ciekawe ile w sumie hajsu z nfzu nakradli lekarze, przychodnie i szpitale... masakra, przeciez takie 30 czy 300 zł pomnożyć razy miliony ludzi to są masakryczne pieniądze :o a jak np za moje operacje szpital brał 6 czy 17 tysięcy... to jak takie coś sobie powpisują to dopiero złodziejstwo. To jest normalne wyłudzenie przecież, rzeczywiście trzeba to zgłaszać a nie się potem dziwić, że fundusz na nic nie ma kasy. Nie broniąc funduszu oczywiście, bo to też są dziady ;P

Rozalia, Nieukowa, Finezja lubią tę wiadomość

‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ