X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeglądałam zdjęcia żeby coś wybrać do ramek na zdjęcia w salonie, które świecą pustkami i trafiłam na moje foty sprzed ciąży. Kurde wtedy mi się wydawało że jestem gruba, ale teraz marzę żeby wrócić do takiej wagi :D :D :D

11vrxvd.jpg

dorcia8919, Ania1704, Sista, Inesicia, gosi_a, maglic, Z., sss, Finezja, Alamakota, Viola, Aneta87 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Mikołaja dopiero dziś dowiedziałam się czegoś konkretnego w miarę a od piątku jestem pacjentka szpitala
    DLATEGO TWIERDZĘ, ŻE CI DEBILNI LUDZIE NIE MAJĄ SERCA

b4ipuen.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    NIE MOGĘ WEJŚĆ :( NA STRONIE SĄ JAKIEŚ NIEBEZPIECZNE OPROGRAMOWANIE ;(

ok wyslę na pocztę :)

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolaya poszło :)sprawdź czy teraz wszystko ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    To prawda, ale i tak nie będziesz miała naliczonego L4 do 27.06 jeśli urodzisz w terminie. Tylko będziesz miała przeliczone już od dnia porodu macierzyński.
    Tak wiem, ale mojej Gin. chodzi o to, żebym nie traciła macierzyńskiego jeżeli przenoszę ciążę.

• .aś. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowałam torbę :D robi się poważnie. Mała się tak cieszy, że ledwo chodzę. xD

Dziewczyny, Wam też się wydaje, że Wasze dziecko jest "wszędzie"? xD Nie wiem co o tym myśleć. W Bożenie czuje główkę, pod mostkiem pośladki. Ostatnio mój mąż pomylił czkawkę z kopniakami xD

nie mam ani parcia na pęcherz, ani zgagi. życie na krawędzi, ale jak mała potrafi kilogram w 7 dni osiągnąć to kto wie kto tam teraz egzystuje :D

gucio, oni chcą ugotować to dziecko? xD

jeśli chodzi o lekarzy... ja na NFZ nadal nie dostałam zwolnienia... jak teraz na wizycie poproszę (2 tyg przed terminem) to dam sobie rękę uciąć, że powie, żebym sobie wzięła urlop z macierzyńskiego. Nie wiem czy tej babie już ZUS jakąś karę przyfasolił czy jak. Dla mnie to nie jest normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 17:27

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Tak wiem, ale mojej Gin. chodzi o to, żebym nie traciła macierzyńskiego jeżeli przenoszę ciążę.

No i super :) masz w porządku lekarza :)

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ramach pajacyka, bo na temat zusu i mojego pracodawcy to mi się gadać nie chce - jak sobie pomyślę, że jeszcze będę musiała coś załatwić w pracy to mnie zalewa już dziś.....

Myślałam, że wreszcie doczekałam się kontroli z zusu.... niestety się myliłam :)
    Dzwonił domofonem komornik ;)

Szukał mojego brata ;) , a brat z racji, że się rozwodzi od paru lat i korespondencja do niego z sądu i innych instytucji nie dochodziła (kochana bratowa o to zadbała) to za moją zgodą wszędzie podawał, że listy mają do mnie przychodzić ;)

I pyta czy jest, to ja mu grzecznie odpowiadam, że nie i nie wiem gdzie mieszka ( nie będę obcemu udzielać informacji).
    I zaczął jak na przesłuchaniu : jak się nazywam, gdzie jest mój brat, czy może wejść na klatkę abym mu coś pokwitowała itp... Sam nic od siebie tylko spytki.
    To się wnerwiłam, bo mam do męża zakaz otwierania drzwi obcym od incydentu jak otworzyłam bezdomnemu i chciał kasy.

Zaczął mnie straszyć, że "tutaj" jest zadłużenie za gaz i długo nie było płacone.
    To się pytam co ma na myśli "Tutaj", a on mi podaje mój adres :)
    To się wnerwiłam i go poinformowałam, że adres, który podaje jest adresem korespondejcyjnym i nie interesują mnie długi brata - w tle słyszałam jak głupi szczurek szukał w papierach i czy mówię prawdę.

A wnerwił mnie szczur zapyziały, bo zostawił mi w skrzynce wezwanie do załatwienia sprawy do 1 czerwca, a jak nie to w asyście policji wywalą mi drzwi i wejdą. Debil nadal wpisał adresat: godność brata i MOJ adres ;)

Najlepsze jest mój brat - w ramach podziału majątku sprzedał z żonką mieszkanie jakieś pół roku temu i nie rozwiązał umowy z gazownią :) - myślał, że sama wygaśnie - tak dziś wydedukował, bo w momencie sprzedaży wszystko było uregulowane :) :)

A najlepsze jest to, że ostatnio zdjęli mu 600 zł z konta za sprawę o której dziś była kłótnia z komornikiem i bidny nie wiedział o co chodzi, bo się nie mógł do komornika dodzwonić ;)

Ręce opadają, Burdel mają tyż komornicy :) Jak każda instytucja :)

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Mikolaya poszło :)sprawdź czy teraz wszystko ok
    Dziękować ;)
    Mam ;) A najbardziej mój mózg dziękuje.

Ja to Was ogólnie podziwiam, jak piszecie długaśne posty, bo w połowie czytanie już nie pamiętam co czytałam. Z krótkimi jakoś daję sobie radę ;)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, ja też jak oglądam zdjęcia sprzed ciąży to jestem w szoku, że byłam taka chuda. Oczywiście uważałam się wtedy za grubą :) Ale co tam, mam cel by do końca roku wrócić do wagi sprzed ciąży :)

Truskaweczka250, Rozalia lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ile kg schodzi mniej więcej przy porodzie?

Joasia:) lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucio wrote:
    Światło w pokoju musi być włączone w nocy non stop. Nie bardzo widzę potrzebę własnej lampki. Siateczkowe majty są nie do zastąpienia. Najlepsze fioletowe. W bawełnianych sobie nie wyobrażam egzystować. Te dziewczyny które nie miały wysyłaly mężów do apteki.

U nas w szpitalu światło w nocy zgaszone, widać co szpital to obyczaj. Co do majtek, to tez zalecenie lekarza, który tam pracuje. Ja akurat mam cztery pary siateczkowych i resztę wezme bawełnianych.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Rozalia, ja też jak oglądam zdjęcia sprzed ciąży to jestem w szoku, że byłam taka chuda. Oczywiście uważałam się wtedy za grubą :) Ale co tam, mam cel by do końca roku wrócić do wagi sprzed ciąży :)

Ja tez ostatnio oglądałam jak brzuszek mi rósł po zdjęciach i taki ząk e byłam taka chuda ale wtedy inaczej twierdziłam tera to wyglądam jak Tłusta Orka w niedziele mam komunię u Chrześnicy i nie mam nic dosłownie nic w co bym mogła sie ubrać a nie bardzo chce kupować sukienkę ciążową bo juz 7 dni do Terminu..:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może po cc jest inaczej. Ja miałam nacięcie wiec wole wietrzyć. Zresztą nie ma się oszukiwać jak wstajesz z łóżka to się leje i bokiem podpaski leci wiec szkoda gaci.

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ja tez ostatnio oglądałam jak brzuszek mi rósł po zdjęciach i taki ząk e byłam taka chuda ale wtedy inaczej twierdziłam tera to wyglądam jak Tłusta Orka w niedziele mam komunię u Chrześnicy i nie mam nic dosłownie nic w co bym mogła sie ubrać a nie bardzo chce kupować sukienkę ciążową bo juz 7 dni do Terminu..:(

Wiesz, dzisiaj widziałam np. w H&M czy New Yorkerze długie luźne sukienki, które można później wykorzystać po porodzie. Nie patrzyłam na ceny, ale na pewno na necie można podejrzeć.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchu i oddychania podczas II fazy. U mnie nie miałam szans na ruch bo jak łapał skurcz to bylam w bezruchu. stałam przy łóżku i przedramiona miałam na łóżku oparte. Albo byłam pod prysznicem. Między skurcz ami było mało czasu bo zaczęłam od skurczy z przerwami 2,5'. Wiec siadać na piłkę nie było sensu. Oxy leci godzinami wiec podpięta masz słabe pole manewru. Co do partycji. Mi poszło właśnie wtedy gdy położna mi kazała robić według starej daty (odnośnie wypowiedzi chyba nieukowe), czyli nabieramy powietrza, oczy i warte i tloczymy powietrze do w ddół.to co mówili na szkole rodzenia zupełnie się nie sprawdziło. Szukałam różnych pozycji i na siedząco i na czworakach i na boku i na podparciu. Najlepiej poszło w pol leżącej

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorciu ja tez poprosze wniosek na [email protected] :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi Hi...
    fajnie to brzmi : "wietrzyć", CC czy SN będziem wietrzyć,
    ja przy SN nabawię bożenę przeziębienia bo ją wystawię w przeciągu ;)

gucio lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Dorciu ja tez poprosze wniosek na [email protected] :)

Poszło :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Dziewczyny, a ile kg schodzi mniej więcej przy porodzie?
    Mojej koleżance zeszło 8kg ;)

‹‹ 1249 1250 1251 1252 1253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ