Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
maglic wrote:Kochane dzieki za rady- wypilam herbatke malinowa, poplukalam woda z sola i jest w miare lepiej. Zato Szanownh Herman mi wylazl - to taki prympel?
no mowie Wam jak nie urok to sraczka, w 39 tygodniu musial wylezc i tu pytanie: on sie sam schowa czy jakos Go potraktowac? Tylko czym ?:>
Tosię zgrałyśmy z hermanem;) tylko mój był nieśmiały od 20 tc i się nie udzielał..... do dziśpodpiekuje menda jedna i bardziej wyszedł. Ciekawa jestem co go do tego skłoniło, bo zatwardzenie opanowałam
maglic lubi tę wiadomość
-
Agawera właściwie to mam niewydolność lozyska. a co za tym idzie dziecko nie przybieralo na wadze jak powinno.Ale teraz z 1600 waży 2500 także się poprawiło.i lekarz boi się jak sobie poradzi macica podczas skurczy przy sn dlatego stwierdził że lepiej cc i nie męczyć mnie i dziecka.a dziecko lepiej już naturalnie odzywiac.
Ja juz w 32 tyg dostalam sterydyt.Ale wsumie juz tak daaleko w ciazy jestesmy ze chyba juz nie trzeba.trzymam kciuki za ciebie i malenstwo i niech Korsika decyzje jak najlepsza dla was
To ja teraz nie dziwie sie dlaczego nfz nie ma kasy na leczenue skoro przychodnie tak oszukuje...a ludzie musza Po pol rokubczekac na specjaliste bo limity i pieniedzy brakuje...
-
Z no jaaasne
jeszcze troche i wszystko mam nadzieje minie
Czyli mam winowajce-zelazo i kosmiczne zaparcia po nim
Mikolay lubie tylko i wylacznie za to ze nie jestem samaoby sie szybko dziad schowal i dal nam spokoj
Spijcie slodko mamuskitrzymam kciuki za jakis porod nocny w szybkim tempie - oby moj xD
Z., Sista, Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Miejmy nadzieje że hermany poznikają po ciąży... ja mam prikaz tylko obmywać swojego wywarem z kory dębu, a po porodzie i zakończonej laktacji smarować proktosedonem (na hydrokortyzonie maść) przez jakiś cas i potem skontrolować czy pomoże i czy się cofnie... a jak nie to do proktologa/gastroenterologa...
maglic lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Miejmy nadzieje że hermany poznikają po ciąży... ja mam prikaz tylko obmywać swojego wywarem z kory dębu, a po porodzie i zakończonej laktacji smarować proktosedonem (na hydrokortyzonie maść) przez jakiś cas i potem skontrolować czy pomoże i czy się cofnie... a jak nie to do proktologa/gastroenterologa...
Mój kochany luby właśnie się mądrzy, że może mi z hermanem pomóc !!!!!
On tam zadziała i hermana wygoni
nie opiszę czy pomogło, bo nie będę nawet próbować
Sista, Aneta87 lubią tę wiadomość
-
Kurcze nie moge Was czytac..bo tak mi otwiera ten internet ze masakra..
U nas troszke lepiej..i moze 1czerwca wyjdziemy do domku..
Zalecaja kupic monitor oddechu przenosny..ma ktoras?
Nieukowa mam pytanie twoj tesc jest pediatra z tego co kojarze? Czy moglabys podpytac o cos? Bo synek bierze przez 10dni antybiotyk na zapalenie pluc w sobote sie konczy a w niedziele chca go szczepic p/gruzlicy a w poniedzialek mamy wyjsc..ale z tego co sie orientuje po antybiotykoterapii trzeba sie wstrzymac ze szczepieniami conajmniej 4tyg!w dodatku przeciez to wczesniak.. I chyba odmowie szczepienia.. Dzwonilam do specjalistycznej przychodni pediatrycznej ds.szczepien ochronnych i tam mowia ze pasowaloby odczekac ze 4tyg..wiec dlaczego w szpitalu chca go szczepic?! Przeciez moga byc jakies powiklania.. Dlatego prosilabym Cie o podpytanie tescia..
Sa jakies nowe mamuski?
Caly czas trzymam za Was kciuki kochane.. Bede odzywac sie czesciej jak wrocimy do domu.. -
sss, jak to?! Ty masz cesarkę?! to ja myślałam, że mogę się z Tobą łączyć w bólu oczekując do terminu, a tu taka zdrada... ;p
Kasika się nie odzywa, a nie będę jej d.. zawracać, bo jeśli tuli już maleństwo to to Jej chwila. Naturalny miała mieć wywoływany.
Ja pójdę prywatnie 1 czerwca na usg. Chce psychicznie czuć się lepiej wiedząc co mi przyjdzie rodzić. A jak wera duża to chce mieć skierowanie na konsultacje do szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 23:04
Z., sss lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
karolinka85 wrote:Kurcze nie moge Was czytac..bo tak mi otwiera ten internet ze masakra..
U nas troszke lepiej..i moze 1czerwca wyjdziemy do domku..
Zalecaja kupic monitor oddechu przenosny..ma ktoras?
Ja mam dwa: angelcare z nianią do łóżeczka i pieluszkowy (przenośny) Respisense Ditto.
http://allegro.pl/respisense-ditto-bezprzewodowy-monitor-oddechu-i5390908536.html -
2 czerwca to też mój termin, a biorąc pod uwagę, że w terminie rodzi się ok. 5% dzieciaków to obstawiam, że moja jednak urodzi się w inny dzień. A póki co masakruje mi pęcherz, żebra i wszystko inne. Rozbrykała się tak, że chyba całą noc spędzę w wc.
-
Z. ja coś czuje że nas obie to weżmie z dnia na dzień z zaskoczenia wiesz
bo założe sie że mi sie szyjka nie skróciła nawet o milimetr ..
a z resztą jak niektóre potrafią i 2 tyg chodzić z rozwarciem to dajmy się życiu zaskoczyć
dziś miałam bóle okresowe przez chwilę lekkie (albo już sobie wmawiam i chce je mieć mimo, że nie wiem o czym one świadczą ale nieraczej to były one
), brzuch mega twardy ...
jutro badania .. mocz i przeciwciała toxo po raz drugi ... a 1 czerwca wizyta...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 23:07
-
nick nieaktualnyM. Skręcił właśnie łóżeczko
niech się wietrzy i czeka na lokatorke
Ja muszę rano wstać i zrobić badania, wychodzi na to, że to już ostatnie przed porodem
ja też jestem ciekawa jak ceni się mój gin NFZ, badał mnie raz a pewnie liczył sobie za to krocie, jakoś mi nie po drodze do NFZ aby dokonać formalności a szkoda bo ciekawa jestem
Karolinka to fajne, że was wypisują, Muniek a jak u Was?
Kasika daj znać jak będziesz miała czas!
Słodkich snów Brzuchatki i Mamuśkikarolinka85, Rozalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻyrcia jedzie do szpitala !! Trzymać kciuki !!
Skurcze mam co 5-7 minut, taki ścisk brzucha i mocny ból jak na okres plus leci jakieś różowe ! I uczucie jak na kupeTrzymać kciuki ! Będę na telefonie
!! Mam nadzieję, że dziś relacja na żywo online z porodu
I, że nie zrobię z siebie znowu wariatki, że to fałszywy alarm -_-Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 06:50
karolina0522, maglic, Marcia86, Z., Aka81, Finezja, karolinka85, Nieukowa, Scintilla, Alamakota, Joasia:), eva84, Aneta87, gosi_a, Katha81, Rozalia, Inesicia, CaneCorso, Ania1704, niusiaa5, Viola, BrumBrumek, angel-84, Alorrene13, sss, .aś., siamyrka, A1984, lilly78, nenette, Sigma lubią tę wiadomość
-
zyrcia wrote:Żyrcia jedzie do szpitala !! Trzymać kciuki !!
Skurcze mam co 5-7 minut, taki ścisk brzucha i mocny ból jak na okres plus leci jakieś różowe ! I uczucie jak na kupeTrzymać kciuki ! Będę na telefonie
!! Mam nadzieję, że dziś relacja na żywo online z porodu
I, że nie zrobię z siebie znowu wariatki, że to fałszywy alarm -_-
:-*AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
nick nieaktualny