X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Kochane dzieki za rady- wypilam herbatke malinowa, poplukalam woda z sola i jest w miare lepiej. Zato Szanownh Herman mi wylazl - to taki prympel?:/ no mowie Wam jak nie urok to sraczka, w 39 tygodniu musial wylezc i tu pytanie: on sie sam schowa czy jakos Go potraktowac? Tylko czym ?:>

Tosię zgrałyśmy z hermanem;) tylko mój był nieśmiały od 20 tc i się nie udzielał..... do dziś :) podpiekuje menda jedna i bardziej wyszedł. Ciekawa jestem co go do tego skłoniło, bo zatwardzenie opanowałam ;)

maglic lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera właściwie to mam niewydolność lozyska. a co za tym idzie dziecko nie przybieralo na wadze jak powinno.Ale teraz z 1600 waży 2500 także się poprawiło.i lekarz boi się jak sobie poradzi macica podczas skurczy przy sn dlatego stwierdził że lepiej cc i nie męczyć mnie i dziecka.a dziecko lepiej już naturalnie odzywiac.
    Ja juz w 32 tyg dostalam sterydyt.Ale wsumie juz tak daaleko w ciazy jestesmy ze chyba juz nie trzeba.trzymam kciuki za ciebie i malenstwo i niech Korsika decyzje jak najlepsza dla was :-)

To ja teraz nie dziwie sie dlaczego nfz nie ma kasy na leczenue skoro przychodnie tak oszukuje...a ludzie musza Po pol rokubczekac na specjaliste bo limity i pieniedzy brakuje...

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z no jaaasne :) jeszcze troche i wszystko mam nadzieje minie :D
    Czyli mam winowajce-zelazo i kosmiczne zaparcia po nim :/
    Mikolay lubie tylko i wylacznie za to ze nie jestem sama :) oby sie szybko dziad schowal i dal nam spokoj :D

Spijcie slodko mamuski :) trzymam kciuki za jakis porod nocny w szybkim tempie - oby moj xD

Z., Sista, Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak rozpoznać, że wody się sączą? I jak się już sączą to cały czas?

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea może dlatego że Jutro jest już 37w0d

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieje że hermany poznikają po ciąży... ja mam prikaz tylko obmywać swojego wywarem z kory dębu, a po porodzie i zakończonej laktacji smarować proktosedonem (na hydrokortyzonie maść) przez jakiś cas i potem skontrolować czy pomoże i czy się cofnie... a jak nie to do proktologa/gastroenterologa...

maglic lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Miejmy nadzieje że hermany poznikają po ciąży... ja mam prikaz tylko obmywać swojego wywarem z kory dębu, a po porodzie i zakończonej laktacji smarować proktosedonem (na hydrokortyzonie maść) przez jakiś cas i potem skontrolować czy pomoże i czy się cofnie... a jak nie to do proktologa/gastroenterologa...

Mój kochany luby właśnie się mądrzy, że może mi z hermanem pomóc !!!!!
    On tam zadziała i hermana wygoni ;)
    nie opiszę czy pomogło, bo nie będę nawet próbować :)

Sista, Aneta87 lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie moge Was czytac..bo tak mi otwiera ten internet ze masakra.. :(
    U nas troszke lepiej..i moze 1czerwca wyjdziemy do domku..
    Zalecaja kupic monitor oddechu przenosny..ma ktoras? ;)

Nieukowa mam pytanie twoj tesc jest pediatra z tego co kojarze? Czy moglabys podpytac o cos? Bo synek bierze przez 10dni antybiotyk na zapalenie pluc w sobote sie konczy a w niedziele chca go szczepic p/gruzlicy a w poniedzialek mamy wyjsc..ale z tego co sie orientuje po antybiotykoterapii trzeba sie wstrzymac ze szczepieniami conajmniej 4tyg!w dodatku przeciez to wczesniak.. I chyba odmowie szczepienia.. Dzwonilam do specjalistycznej przychodni pediatrycznej ds.szczepien ochronnych i tam mowia ze pasowaloby odczekac ze 4tyg..wiec dlaczego w szpitalu chca go szczepic?! Przeciez moga byc jakies powiklania.. Dlatego prosilabym Cie o podpytanie tescia..

Sa jakies nowe mamuski? :)
    Caly czas trzymam za Was kciuki kochane.. Bede odzywac sie czesciej jak wrocimy do domu..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss, jak to?! Ty masz cesarkę?! to ja myślałam, że mogę się z Tobą łączyć w bólu oczekując do terminu, a tu taka zdrada... ;p

Kasika się nie odzywa, a nie będę jej d.. zawracać, bo jeśli tuli już maleństwo to to Jej chwila. Naturalny miała mieć wywoływany.

Ja pójdę prywatnie 1 czerwca na usg. Chce psychicznie czuć się lepiej wiedząc co mi przyjdzie rodzić. A jak wera duża to chce mieć skierowanie na konsultacje do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 23:04

Z., sss lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Kurcze nie moge Was czytac..bo tak mi otwiera ten internet ze masakra.. :(
    U nas troszke lepiej..i moze 1czerwca wyjdziemy do domku..
    Zalecaja kupic monitor oddechu przenosny..ma ktoras? ;)

Ja mam dwa: angelcare z nianią do łóżeczka i pieluszkowy (przenośny) Respisense Ditto.

http://allegro.pl/respisense-ditto-bezprzewodowy-monitor-oddechu-i5390908536.html

b4ipuen.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 czerwca to też mój termin, a biorąc pod uwagę, że w terminie rodzi się ok. 5% dzieciaków to obstawiam, że moja jednak urodzi się w inny dzień. A póki co masakruje mi pęcherz, żebra i wszystko inne. Rozbrykała się tak, że chyba całą noc spędzę w wc.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. ja coś czuje że nas obie to weżmie z dnia na dzień z zaskoczenia wiesz <3

bo założe sie że mi sie szyjka nie skróciła nawet o milimetr ..
    a z resztą jak niektóre potrafią i 2 tyg chodzić z rozwarciem to dajmy się życiu zaskoczyć :P
    dziś miałam bóle okresowe przez chwilę lekkie (albo już sobie wmawiam i chce je mieć mimo, że nie wiem o czym one świadczą ale nie :P raczej to były one :P :P ), brzuch mega twardy ...
    jutro badania .. mocz i przeciwciała toxo po raz drugi ... a 1 czerwca wizyta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 23:07

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M. Skręcił właśnie łóżeczko :-P niech się wietrzy i czeka na lokatorke :-D
    Ja muszę rano wstać i zrobić badania, wychodzi na to, że to już ostatnie przed porodem ;-)
    ja też jestem ciekawa jak ceni się mój gin NFZ, badał mnie raz a pewnie liczył sobie za to krocie, jakoś mi nie po drodze do NFZ aby dokonać formalności a szkoda bo ciekawa jestem
    Karolinka to fajne, że was wypisują, Muniek a jak u Was?
    Kasika daj znać jak będziesz miała czas!
    Słodkich snów Brzuchatki i Mamuśki :-D

karolinka85, Rozalia lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 maja 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wyprawiony do pracy i teraz będzie ciężko zasnąć...

Noc taka sobie - może teraz będzie lepiej

km5sio4ptgcs9gmz.png

Wysłany: 28 maja 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po śniadaniu...
    Stresuje sie tym sączeniem wód, sama nie wiem co o tym myśleć

Położe sie jeszcze, może uda mi sie zasnąć
    Zycze Wam dziewczynki spokojnego, słonecznego dnia :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rana u nas temperatura zmierzona połączyli pod ktg czyli godzina zglowy,

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia jedzie do szpitala !! Trzymać kciuki !!
    Skurcze mam co 5-7 minut, taki ścisk brzucha i mocny ból jak na okres plus leci jakieś różowe ! I uczucie jak na kupe o.O Trzymać kciuki ! Będę na telefonie :D !! Mam nadzieję, że dziś relacja na żywo online z porodu :D

I, że nie zrobię z siebie znowu wariatki, że to fałszywy alarm -_-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 06:50

karolina0522, maglic, Marcia86, Z., Aka81, Finezja, karolinka85, Nieukowa, Scintilla, Alamakota, Joasia:), eva84, Aneta87, gosi_a, Katha81, Rozalia, Inesicia, CaneCorso, Ania1704, niusiaa5, Viola, BrumBrumek, angel-84, Alorrene13, sss, .aś., siamyrka, A1984, lilly78, nenette, Sigma lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Żyrcia jedzie do szpitala !! Trzymać kciuki !!
    Skurcze mam co 5-7 minut, taki ścisk brzucha i mocny ból jak na okres plus leci jakieś różowe ! I uczucie jak na kupe o.O Trzymać kciuki ! Będę na telefonie :D !! Mam nadzieję, że dziś relacja na żywo online z porodu :D

I, że nie zrobię z siebie znowu wariatki, że to fałszywy alarm -_-
    Czekamy i ściskamy,.bądź dzielna
    :-*

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zaciśnięte!

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia trzymamy kciuki z Szymkiem ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ