Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ostatnio myslalam ze ja nie mam nikogo do pary a w szpitalu raczej wifi nie lapie tyle ze mieszkam w Belgii ale mam pl numer wiec jesli ktos by chcial to chetnie sie wymienie numerami zebyscie byly na biezaco
    xnw4pc0znf5j74rp.png

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ja mogę być z tobą w parze, bo też nie mam nikogo

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam ci zaproszenie Gosiu

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia musisz zaakceptowac to wtedy ci napisze moj numer a ty dasz mi swoj

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam coś leciało już od dłuższego czasu. Jak ścisnęłam raz pod prysznicem to trysnęło :D Staniki do karmienia super, ale muszę kupić nowy bo ten mam za duży i mnie wnerwia jakoś. W sumie wygodniej mi w normalnym, w domu i tak siedzę i nie ma problemu z dostawieniem.
    Mój glonojad ssie smoka, bo jak skończy ssać to śpi przy cycku i jak chcę go odłożyć to zasysa jeszcze bardziej i dalej śpi a nie je. Więc podstępnie mu podmieniam suta na smoczek :p ale później wypluwa po jakimś czasie, a czasem długo go trzyma :)

Aneta87, Scintilla, Nieukowa, Z., Inesicia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaakceptowałam

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojad... :D
    Kradne okreslenie bo niezle!

Ja mam 2 staniki do karmienia, mam watpliwosci ile szt powinno sie miec, bo przeciez to sie zaraz zaleje mlekiem nawet z wkladka i bedzie do wymiany...

Wierzycie w te herbatki laktacyjne? Tak na moje, to one co najwyzej moga zepsuc malcowi smak mleka- ja uwazam je w kazdym razie za obrzydliwe. Chyba kupie jedynie zapas Karmi :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Kochane :)

Na wstępie :
    - Zyrcia - Leon przystojniak i na dodatek grzeczny ssak nic tylko pozazdrościć, także tego, że już jesteście w domku :)

- Czarna - i ja dziękuję za podniesienie na duchu co do porodu SN : gdyby ktoś nam 5tego maja zeszłego roku szepnął co nas czeka za rok nigdy byśmy pewnie w to nie uwierzyły - widziałam zdjęcia w pamiętniku - prześliczna ta nasza pierwsza "czerwcóweczka" ;)

- Dorcia - powąchałam monitor z wrażenia ale nic nie poczułam :( ... pomlaskałam, pomlaskałam ... gratuluję wypieku!

My wróciliśmy z działki - rano byłam na KTG - zerowe skurcze :( a czasu do poniedziałku coraz mniej - przekonywałam córkę o tym ile dobrego czeka ją na zew. ale to chyba minimalistka po tacie ;)
    Na wkładce dziwny śluz ... koloru caffe latte ??? nie wygląda zdecydowanie ani na czop ani na wody :/

Po dzisiejszym spacerowaniu mam nadzieję chociaż na intensywny sen.
    Dzień się jeszcze nie skończył więc mam nadzieję jutro odszukać tu jakiegoś posta o porodzie ... GO GO Dziewczynki!

Nieukowa, nick nieaktualny, Z., dorcia8919, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Dziękuje za odpowiedz trochę mnie pocieszyłyście tą wagą.

Byłam właśnie w galerii i stoję w kolejce w Rosjanie i Pani z kasy mnie poprosiła przed wszystkich i mówi do mnie dwa razy musiałam spojrzeć czy Pani jest w ciąży czy nie :).... Nawet jak kłamała to miło mi się zrobiło. W kolejnym sklepie klientka puściła mnie przed siebie w kolejce takze dziś dzień dobry dla słoni ;)

Z., Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś - no właśnie miałam wrażenie, że już od jakiegoś czasu piszesz o wyganianiu małej, a na suwaczku nie widziałam 37 tc, dlatego podpytałam, teraz już rozumiem :)

Ja dziś padam, od 3 dni moja aktywność jest zbyt duża i nie mam kiedy odpocząć, poleżakować i dziś już brzuch bardzo ciągnie wręcz czuje jak główka napiera mi na szyjkę i nawet więcej skurczy w pachwinach dziś się pojawiło. Tak się zastanawiam jak się ta moja szyjka ma bo w 35 tyg gin powiedział, że się skróciła i abym do 37 tyg oszczędzała się, nie bardzo było jak, a wizyta dopiero tydzień przed terminem czyli 11.06. Ja mimo zgagi, zaparć i puchnięć wolę aby Igusia jeszcze min 2 tyg posiedziała w brzuszku :)

W temacie ciast dziś w Lidlu nabyłam rabarbar, jak go zobaczyłam wiedziałam, że muszę go mieć - będzie ciasto i kompot, ale to już jutro - dziś ledwo chodzę ;/

Scintilla lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

To dobra wiadomosc bo ja juz wpadlam w panike ze bedzie to wieczna rana i ze bede musiala zakonczyc karmienie piersia. Czyli zaciskac zeby, przystawiac a rany w koncu zagoja sie? QUOTE=aghata]Gucio w 1 ciąży moje sutki były całe w strupach...teraz też miałam małe strupki a jak mały zaciągał cyca to prawie płakałam nadal trochę boli ale. sutki już wróciły do formy i z każdym dniem jest lepiej. Okropny ból ale czego sie nie robi dla dziecka. Miesiąc trwa przyzwyczajanie piersi.[/QUOTE]

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie mialam przed

QUOTE=Inesicia]Ekkaja ja mam w planach sernik na zimno w przyszłym tygodniu. Taki z sokiem z cytryny, owocami i galaretką.
    Właśnie wróciliśmy ze spacerku. Co prawda dziś trochę krótszy, ale z 5 km zrobiliśmy. Nawet zdążyliśmy zrobić fotę z tęczą. Brzuch praktycznie cały dzień jak kamień. Miałam nadzieję, że może coś się ruszy, ale chyba nic z tego nie będzie.
    Muniek, Gucio, Zyrcia, Aghata przed porodem miałyście siarę? Bo u mnie cały czas susza i obawiam się czy po porodzie coś się ruszy.[/QUOTE]

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki 'efekt rosy' od lilku tyg- jak lekko scisne brodawke to kilka kropli sie wydziela. Ale dziwne to mleko, z jednej piersi bardziej tluste i zoltawe, z drugiej sama woda... Ciekawe czy to sie wyrowna :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze trzeba miec miekki do spania i chodzenia po domu. Fajniejszy na wyjscia obowiazkowo. Ja nie kupilam innych poza tymi z h&m bo nie wiedzialam jak beda piersi wygladac po porodzie. I dobrze zrobilam bo biust ktory w ciąży w zasadzie nie urósł teraz powiększył się Co najmniej rozmiar. Co do wymiaru pod piersia: na pewno obwód się zmienił b. =.aś.]sss, no właśnie, może po domu to jeszcze jakoś, ale nie wyszłabym chyba w takim "materiałowym" na ulicę, bo to tak jakbym w ogóle nie miała. Zwłaszcza, że przecież lato będzie to nic się nie ukryje, ale widzę, że te przedłużacze to groszowa sprawa, a już 90 można zdobyć bez większych problemów.[/QUOTE]

• .aś. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guciu, zmienił w sensie zmniejszył się czy zwiększył? mówię o obwodzie pod biustem.

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?4cs (od 11.2025)

3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Moj glonojad robi dokladnie tak samo. Dobrze ze polozna podpowiedziala by najmniejszy palec wsuwac miedzy dziasla malego bo inaczej przy sciaganiu go z cyca moj sutek w koncu zostalby w jego buzce

UOTE=zyrcia]Mi tam coś leciało już od dłuższego czasu. Jak ścisnęłam raz pod prysznicem to trysnęło :D Staniki do karmienia super, ale muszę kupić nowy bo ten mam za duży i mnie wnerwia jakoś. W sumie wygodniej mi w normalnym, w domu i tak siedzę i nie ma problemu z dostawieniem.
    Mój glonojad ssie smoka, bo jak skończy ssać to śpi przy cycku i jak chcę go odłożyć to zasysa jeszcze bardziej i dalej śpi a nie je. Więc podstępnie mu podmieniam suta na smoczek :p ale później wypluwa po jakimś czasie, a czasem długo go trzyma :)[/QUOTE]

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2jcvigl.jpg
    W domku jest extra :D zaraz idziemy się myć :D przeraza mnie, że jest taki spokojny :o w nocy będzie szał coś czuję :D

Z., Inesicia, Aneta87, Sista, niusiaa5, Gosia82., karolina0522, Finezja, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, sss, Rozalia, Muniek, dorcia8919, gosi_a, Czarnaa94, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    guciu, zmienił w sensie zmniejszył się czy zwiększył? mówię o obwodzie pod biustem.

zwiększył
    w śr mówili że działa na klatkę ten sam hormon który powoduje rozejm cie się miednicy

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a skąd wiecie że maluszek zjadł wystarczająco i że jego żywy do ssania przy wyciąganie to efekt samego odruchu ssania a nie głodu?

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi ;)
    Zyrcia Leoś wygląda słodko.
    Zosia właśnie przechodzi samą siebie. Nie dość, że brzuch się napina to jeszcze ona skacze jak kangur. No i chyba po szyjce (o ile ta szyjka jeszcze tam jest) głową wali tak, że aż mnie skręca. Oby tylko nie wymyśliła sobie wychodzić jutro między 6 a 16 bo M do pracy idzie.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ