X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ostatnio myslalam ze ja nie mam nikogo do pary a w szpitalu raczej wifi nie lapie tyle ze mieszkam w Belgii ale mam pl numer wiec jesli ktos by chcial to chetnie sie wymienie numerami zebyscie byly na biezaco
    xnw4pc0znf5j74rp.png

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ja mogę być z tobą w parze, bo też nie mam nikogo

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam ci zaproszenie Gosiu

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia musisz zaakceptowac to wtedy ci napisze moj numer a ty dasz mi swoj

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam coś leciało już od dłuższego czasu. Jak ścisnęłam raz pod prysznicem to trysnęło :D Staniki do karmienia super, ale muszę kupić nowy bo ten mam za duży i mnie wnerwia jakoś. W sumie wygodniej mi w normalnym, w domu i tak siedzę i nie ma problemu z dostawieniem.
    Mój glonojad ssie smoka, bo jak skończy ssać to śpi przy cycku i jak chcę go odłożyć to zasysa jeszcze bardziej i dalej śpi a nie je. Więc podstępnie mu podmieniam suta na smoczek :p ale później wypluwa po jakimś czasie, a czasem długo go trzyma :)

Aneta87, Scintilla, Nieukowa, Z., Inesicia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaakceptowałam

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojad... :D
    Kradne okreslenie bo niezle!

Ja mam 2 staniki do karmienia, mam watpliwosci ile szt powinno sie miec, bo przeciez to sie zaraz zaleje mlekiem nawet z wkladka i bedzie do wymiany...

Wierzycie w te herbatki laktacyjne? Tak na moje, to one co najwyzej moga zepsuc malcowi smak mleka- ja uwazam je w kazdym razie za obrzydliwe. Chyba kupie jedynie zapas Karmi :)

zyrcia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Kochane :)

Na wstępie :
    - Zyrcia - Leon przystojniak i na dodatek grzeczny ssak nic tylko pozazdrościć, także tego, że już jesteście w domku :)

- Czarna - i ja dziękuję za podniesienie na duchu co do porodu SN : gdyby ktoś nam 5tego maja zeszłego roku szepnął co nas czeka za rok nigdy byśmy pewnie w to nie uwierzyły - widziałam zdjęcia w pamiętniku - prześliczna ta nasza pierwsza "czerwcóweczka" ;)

- Dorcia - powąchałam monitor z wrażenia ale nic nie poczułam :( ... pomlaskałam, pomlaskałam ... gratuluję wypieku!

My wróciliśmy z działki - rano byłam na KTG - zerowe skurcze :( a czasu do poniedziałku coraz mniej - przekonywałam córkę o tym ile dobrego czeka ją na zew. ale to chyba minimalistka po tacie ;)
    Na wkładce dziwny śluz ... koloru caffe latte ??? nie wygląda zdecydowanie ani na czop ani na wody :/

Po dzisiejszym spacerowaniu mam nadzieję chociaż na intensywny sen.
    Dzień się jeszcze nie skończył więc mam nadzieję jutro odszukać tu jakiegoś posta o porodzie ... GO GO Dziewczynki!

Nieukowa, zyrcia, Z., dorcia8919, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Dziękuje za odpowiedz trochę mnie pocieszyłyście tą wagą.

Byłam właśnie w galerii i stoję w kolejce w Rosjanie i Pani z kasy mnie poprosiła przed wszystkich i mówi do mnie dwa razy musiałam spojrzeć czy Pani jest w ciąży czy nie :).... Nawet jak kłamała to miło mi się zrobiło. W kolejnym sklepie klientka puściła mnie przed siebie w kolejce takze dziś dzień dobry dla słoni ;)

Z., Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś - no właśnie miałam wrażenie, że już od jakiegoś czasu piszesz o wyganianiu małej, a na suwaczku nie widziałam 37 tc, dlatego podpytałam, teraz już rozumiem :)

Ja dziś padam, od 3 dni moja aktywność jest zbyt duża i nie mam kiedy odpocząć, poleżakować i dziś już brzuch bardzo ciągnie wręcz czuje jak główka napiera mi na szyjkę i nawet więcej skurczy w pachwinach dziś się pojawiło. Tak się zastanawiam jak się ta moja szyjka ma bo w 35 tyg gin powiedział, że się skróciła i abym do 37 tyg oszczędzała się, nie bardzo było jak, a wizyta dopiero tydzień przed terminem czyli 11.06. Ja mimo zgagi, zaparć i puchnięć wolę aby Igusia jeszcze min 2 tyg posiedziała w brzuszku :)

W temacie ciast dziś w Lidlu nabyłam rabarbar, jak go zobaczyłam wiedziałam, że muszę go mieć - będzie ciasto i kompot, ale to już jutro - dziś ledwo chodzę ;/

Scintilla lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

To dobra wiadomosc bo ja juz wpadlam w panike ze bedzie to wieczna rana i ze bede musiala zakonczyc karmienie piersia. Czyli zaciskac zeby, przystawiac a rany w koncu zagoja sie? QUOTE=aghata]Gucio w 1 ciąży moje sutki były całe w strupach...teraz też miałam małe strupki a jak mały zaciągał cyca to prawie płakałam nadal trochę boli ale. sutki już wróciły do formy i z każdym dniem jest lepiej. Okropny ból ale czego sie nie robi dla dziecka. Miesiąc trwa przyzwyczajanie piersi.[/QUOTE]

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie mialam przed

QUOTE=Inesicia]Ekkaja ja mam w planach sernik na zimno w przyszłym tygodniu. Taki z sokiem z cytryny, owocami i galaretką.
    Właśnie wróciliśmy ze spacerku. Co prawda dziś trochę krótszy, ale z 5 km zrobiliśmy. Nawet zdążyliśmy zrobić fotę z tęczą. Brzuch praktycznie cały dzień jak kamień. Miałam nadzieję, że może coś się ruszy, ale chyba nic z tego nie będzie.
    Muniek, Gucio, Zyrcia, Aghata przed porodem miałyście siarę? Bo u mnie cały czas susza i obawiam się czy po porodzie coś się ruszy.[/QUOTE]

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki 'efekt rosy' od lilku tyg- jak lekko scisne brodawke to kilka kropli sie wydziela. Ale dziwne to mleko, z jednej piersi bardziej tluste i zoltawe, z drugiej sama woda... Ciekawe czy to sie wyrowna :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze trzeba miec miekki do spania i chodzenia po domu. Fajniejszy na wyjscia obowiazkowo. Ja nie kupilam innych poza tymi z h&m bo nie wiedzialam jak beda piersi wygladac po porodzie. I dobrze zrobilam bo biust ktory w ciąży w zasadzie nie urósł teraz powiększył się Co najmniej rozmiar. Co do wymiaru pod piersia: na pewno obwód się zmienił b. =.aś.]sss, no właśnie, może po domu to jeszcze jakoś, ale nie wyszłabym chyba w takim "materiałowym" na ulicę, bo to tak jakbym w ogóle nie miała. Zwłaszcza, że przecież lato będzie to nic się nie ukryje, ale widzę, że te przedłużacze to groszowa sprawa, a już 90 można zdobyć bez większych problemów.[/QUOTE]

• .aś. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guciu, zmienił w sensie zmniejszył się czy zwiększył? mówię o obwodzie pod biustem.

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Moj glonojad robi dokladnie tak samo. Dobrze ze polozna podpowiedziala by najmniejszy palec wsuwac miedzy dziasla malego bo inaczej przy sciaganiu go z cyca moj sutek w koncu zostalby w jego buzce

UOTE=zyrcia]Mi tam coś leciało już od dłuższego czasu. Jak ścisnęłam raz pod prysznicem to trysnęło :D Staniki do karmienia super, ale muszę kupić nowy bo ten mam za duży i mnie wnerwia jakoś. W sumie wygodniej mi w normalnym, w domu i tak siedzę i nie ma problemu z dostawieniem.
    Mój glonojad ssie smoka, bo jak skończy ssać to śpi przy cycku i jak chcę go odłożyć to zasysa jeszcze bardziej i dalej śpi a nie je. Więc podstępnie mu podmieniam suta na smoczek :p ale później wypluwa po jakimś czasie, a czasem długo go trzyma :)[/QUOTE]

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2jcvigl.jpg
    W domku jest extra :D zaraz idziemy się myć :D przeraza mnie, że jest taki spokojny :o w nocy będzie szał coś czuję :D

Z., Inesicia, Aneta87, Sista, niusiaa5, Gosia82., karolina0522, Finezja, Joasia:), Aka81, nenette, sss, Rozalia, Muniek, dorcia8919, gosi_a, Czarnaa94, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    guciu, zmienił w sensie zmniejszył się czy zwiększył? mówię o obwodzie pod biustem.

zwiększył
    w śr mówili że działa na klatkę ten sam hormon który powoduje rozejm cie się miednicy

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a skąd wiecie że maluszek zjadł wystarczająco i że jego żywy do ssania przy wyciąganie to efekt samego odruchu ssania a nie głodu?

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi ;)
    Zyrcia Leoś wygląda słodko.
    Zosia właśnie przechodzi samą siebie. Nie dość, że brzuch się napina to jeszcze ona skacze jak kangur. No i chyba po szyjce (o ile ta szyjka jeszcze tam jest) głową wali tak, że aż mnie skręca. Oby tylko nie wymyśliła sobie wychodzić jutro między 6 a 16 bo M do pracy idzie.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ