Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi tam coś leciało już od dłuższego czasu. Jak ścisnęłam raz pod prysznicem to trysnęło
Staniki do karmienia super, ale muszę kupić nowy bo ten mam za duży i mnie wnerwia jakoś. W sumie wygodniej mi w normalnym, w domu i tak siedzę i nie ma problemu z dostawieniem.
Mój glonojad ssie smoka, bo jak skończy ssać to śpi przy cycku i jak chcę go odłożyć to zasysa jeszcze bardziej i dalej śpi a nie je. Więc podstępnie mu podmieniam suta na smoczek :p ale później wypluwa po jakimś czasie, a czasem długo go trzyma
Aneta87, Scintilla, Nieukowa, Z., Inesicia, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Glonojad...
Kradne okreslenie bo niezle!
Ja mam 2 staniki do karmienia, mam watpliwosci ile szt powinno sie miec, bo przeciez to sie zaraz zaleje mlekiem nawet z wkladka i bedzie do wymiany...
Wierzycie w te herbatki laktacyjne? Tak na moje, to one co najwyzej moga zepsuc malcowi smak mleka- ja uwazam je w kazdym razie za obrzydliwe. Chyba kupie jedynie zapas Karmi
zyrcia lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór Kochane
Na wstępie :
- Zyrcia - Leon przystojniak i na dodatek grzeczny ssak nic tylko pozazdrościć, także tego, że już jesteście w domku
- Czarna - i ja dziękuję za podniesienie na duchu co do porodu SN : gdyby ktoś nam 5tego maja zeszłego roku szepnął co nas czeka za rok nigdy byśmy pewnie w to nie uwierzyły - widziałam zdjęcia w pamiętniku - prześliczna ta nasza pierwsza "czerwcóweczka"
- Dorcia - powąchałam monitor z wrażenia ale nic nie poczułam... pomlaskałam, pomlaskałam ... gratuluję wypieku!
My wróciliśmy z działki - rano byłam na KTG - zerowe skurczea czasu do poniedziałku coraz mniej - przekonywałam córkę o tym ile dobrego czeka ją na zew. ale to chyba minimalistka po tacie
Na wkładce dziwny śluz ... koloru caffe latte ??? nie wygląda zdecydowanie ani na czop ani na wody
Po dzisiejszym spacerowaniu mam nadzieję chociaż na intensywny sen.
Dzień się jeszcze nie skończył więc mam nadzieję jutro odszukać tu jakiegoś posta o porodzie ... GO GO Dziewczynki!Nieukowa, zyrcia, Z., dorcia8919, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór
Dziękuje za odpowiedz trochę mnie pocieszyłyście tą wagą.
Byłam właśnie w galerii i stoję w kolejce w Rosjanie i Pani z kasy mnie poprosiła przed wszystkich i mówi do mnie dwa razy musiałam spojrzeć czy Pani jest w ciąży czy nie.... Nawet jak kłamała to miło mi się zrobiło. W kolejnym sklepie klientka puściła mnie przed siebie w kolejce takze dziś dzień dobry dla słoni
Z., Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Aś - no właśnie miałam wrażenie, że już od jakiegoś czasu piszesz o wyganianiu małej, a na suwaczku nie widziałam 37 tc, dlatego podpytałam, teraz już rozumiem
Ja dziś padam, od 3 dni moja aktywność jest zbyt duża i nie mam kiedy odpocząć, poleżakować i dziś już brzuch bardzo ciągnie wręcz czuje jak główka napiera mi na szyjkę i nawet więcej skurczy w pachwinach dziś się pojawiło. Tak się zastanawiam jak się ta moja szyjka ma bo w 35 tyg gin powiedział, że się skróciła i abym do 37 tyg oszczędzała się, nie bardzo było jak, a wizyta dopiero tydzień przed terminem czyli 11.06. Ja mimo zgagi, zaparć i puchnięć wolę aby Igusia jeszcze min 2 tyg posiedziała w brzuszku
W temacie ciast dziś w Lidlu nabyłam rabarbar, jak go zobaczyłam wiedziałam, że muszę go mieć - będzie ciasto i kompot, ale to już jutro - dziś ledwo chodzę ;/
Scintilla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
To dobra wiadomosc bo ja juz wpadlam w panike ze bedzie to wieczna rana i ze bede musiala zakonczyc karmienie piersia. Czyli zaciskac zeby, przystawiac a rany w koncu zagoja sie? QUOTE=aghata]Gucio w 1 ciąży moje sutki były całe w strupach...teraz też miałam małe strupki a jak mały zaciągał cyca to prawie płakałam nadal trochę boli ale. sutki już wróciły do formy i z każdym dniem jest lepiej. Okropny ból ale czego sie nie robi dla dziecka. Miesiąc trwa przyzwyczajanie piersi.[/QUOTE]
-
nick nieaktualnyJa nic nie mialam przed
QUOTE=Inesicia]Ekkaja ja mam w planach sernik na zimno w przyszłym tygodniu. Taki z sokiem z cytryny, owocami i galaretką.
Właśnie wróciliśmy ze spacerku. Co prawda dziś trochę krótszy, ale z 5 km zrobiliśmy. Nawet zdążyliśmy zrobić fotę z tęczą. Brzuch praktycznie cały dzień jak kamień. Miałam nadzieję, że może coś się ruszy, ale chyba nic z tego nie będzie.
Muniek, Gucio, Zyrcia, Aghata przed porodem miałyście siarę? Bo u mnie cały czas susza i obawiam się czy po porodzie coś się ruszy.[/QUOTE]
-
nick nieaktualnyMysle ze trzeba miec miekki do spania i chodzenia po domu. Fajniejszy na wyjscia obowiazkowo. Ja nie kupilam innych poza tymi z h&m bo nie wiedzialam jak beda piersi wygladac po porodzie. I dobrze zrobilam bo biust ktory w ciąży w zasadzie nie urósł teraz powiększył się Co najmniej rozmiar. Co do wymiaru pod piersia: na pewno obwód się zmienił b. =.aś.]sss, no właśnie, może po domu to jeszcze jakoś, ale nie wyszłabym chyba w takim "materiałowym" na ulicę, bo to tak jakbym w ogóle nie miała. Zwłaszcza, że przecież lato będzie to nic się nie ukryje, ale widzę, że te przedłużacze to groszowa sprawa, a już 90 można zdobyć bez większych problemów.[/QUOTE]
-
guciu, zmienił w sensie zmniejszył się czy zwiększył? mówię o obwodzie pod biustem.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualny[Moj glonojad robi dokladnie tak samo. Dobrze ze polozna podpowiedziala by najmniejszy palec wsuwac miedzy dziasla malego bo inaczej przy sciaganiu go z cyca moj sutek w koncu zostalby w jego buzce
UOTE=zyrcia]Mi tam coś leciało już od dłuższego czasu. Jak ścisnęłam raz pod prysznicem to trysnęłoStaniki do karmienia super, ale muszę kupić nowy bo ten mam za duży i mnie wnerwia jakoś. W sumie wygodniej mi w normalnym, w domu i tak siedzę i nie ma problemu z dostawieniem.
Mój glonojad ssie smoka, bo jak skończy ssać to śpi przy cycku i jak chcę go odłożyć to zasysa jeszcze bardziej i dalej śpi a nie je. Więc podstępnie mu podmieniam suta na smoczek :p ale później wypluwa po jakimś czasie, a czasem długo go trzyma[/QUOTE]
-
nick nieaktualny
W domku jest extrazaraz idziemy się myć
przeraza mnie, że jest taki spokojny :o w nocy będzie szał coś czuję
Z., Inesicia, Aneta87, Sista, niusiaa5, Gosia82., karolina0522, Finezja, Joasia:), Aka81, nenette, sss, Rozalia, Muniek, dorcia8919, gosi_a, Czarnaa94, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki za odpowiedzi
Zyrcia Leoś wygląda słodko.
Zosia właśnie przechodzi samą siebie. Nie dość, że brzuch się napina to jeszcze ona skacze jak kangur. No i chyba po szyjce (o ile ta szyjka jeszcze tam jest) głową wali tak, że aż mnie skręca. Oby tylko nie wymyśliła sobie wychodzić jutro między 6 a 16 bo M do pracy idzie.