WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia napisalam na priv w wiadomosciach masz numer
    Pozdrawiam
    xnw4pc0znf5j74rp.png

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Jak mam chwilę przy odciąganiu mleka cały czas Was podczytuję :) Jednak niewygodnie mi się pisze z telefonu :|

Gratuluję nowych maluszków <3 - dużo zdrówka i radości :)

3mam kciuki za dziewczyny w szpitalu i za wszystkie wizyty i badania :)

I życzę spokojnych rozwiązań :)

A to Nasza Mała Kluseczka <3

awb1pi.jpg

pozdrawiamy :)

Ps: dziękujemy za pamięć :) więcej info. w pamiętniku ;)

Z., Inesicia, karolina0522, zyrcia, gucio, Nieukowa, Finezja, Joasia:), Aka81, Viola, Katha81, nenette, Ania1704, niusiaa5, sss, Aneta87, Rozalia, Muniek, dorcia8919, Czarnaa94, Scintilla lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też tak.macie, od wczoraj mam jakiś wew nerw, nie wiem czy się aż tak podświadomie boje tej końcówki ciąży i porodu, czy co. Aż mnie zatyka. A i taki ból okresowy ale nie ze skurczami tylko tak.mnie cmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 22:38

• Sista Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu - robi sie kluseczka z Dominisia :):):) Trzymam kciuki abyście juz niebawem wrócili z Synkiem do domu !!! Bardzo dzielna z Ciebie dziewczyna, jestes moim wzorem wytrwalosci :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 23:06

Alamakota, Joasia:), dorcia8919 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Domiś juz rozowiutki :) a jaki zdziwiony! Wow, niesamowicie szybko zrobil ogromny postep! Zdrowka dla was ;*

Kobitki moj maz siedzi w pokoju Radka, z laptopem na kolanach, doi drugie piwo i twierdzi, ze on zajmuje te kwatere bo fotel wygodny i ze nie musze sie spieszyc z tym porodem bo jemu tak dobrze O_o
    Grunt to wlasciwe podejscie.

Sista, .aś., Joasia:), Viola, nenette, Inesicia, Rozalia, dorcia8919, lilly78, Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Wam :)

wszystkim naszym urodzonym i tym w brzuszku dzieciaczkom najlepsze życzenia składam ;)

karolina0522 lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień DObry :)

Gosiu82 - też mnie od 2 dni tak ćmi jak ból okresowy w krzyżu głównie, i to w sumie w nocy po każdej wizycie w wc. NIe są to skurcze poprostu jednostajny ból przez jakieś 5-30minut. Może prostu tak ma być - lekarz to tylko skwitował, że tam teraz ciasno do granic możliwości, a że wszytsko siedzi w "jednym" worku ( w sensie organów) to i wszytsko może mnie na różne sposoby boleć :D nie mniej też mam stracha przed porodem :) jakoś mój umysł wypiera sam fakt.

Jakie plany na ostatnią niedziele maja? :) ja zacznę od naleśników gryczano-ciecierzycowych na śniadanie oO (zjem cokolwiek z nich wyjdzie^^)

Scintilla lubi tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhh dzis jeszcze Maj ta ciąża odbiera rozum.... ;)

Moje plany to spacer na plaży bo zapowiada sie piękna pogoda i ksiazka moze wroce do języka niemowląt bo przeczytałam ja w październiku jak dowiedziałam sie ,ze jestem w ciazy a teraz nic nie pamietam ...a po tych 9 miesiącach to pewnie i spojrzenie na rożne sprawy inne ..

Miłego majowego dnia a od jutra jedziemy z Czerwcowymi porodami w koncu to juz czas na NAs Czerwcowki :)

Sista, dorcia8919, Viola, niusiaa5, karolina0522, Scintilla, Finezja, Rozalia lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj plan na dzisiaj to leniuchowanie na maksa na tarasie.O 14 obiad u teściowej. Po obiedzie chcialabym pojechac nad jeziorko na spacer i lody.Bo cos czuje ze to ostatnie dni w dwupaku. A co do porodu to umówiłam sie z małym na jutro albo na 4.06 mam nadzieje ze mamusi posłucha

Sista, Aneta87, Rozalia, niusiaa5, Scintilla lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ide na lody i kawe z psiapsiola :) fajna pogoda, trzeba korzystac poki mozna :D

A wieczorkiem na gry do znajomych!

Ps. Wy tez juz nosicie ze soba spodnie na zmiane i podklad porodowy? :)

gosi_a, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niukowa nie strasz ja nawet o tym nie pomyślałam.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my dzisiaj ostatni dzien na forum przed cc, pozniej Gosia bedzie was informowac w miare na biezaco bo ja to dopiero w sobote bede w domciu.
    Noc ciezka jakies bole i ogolnie nie moglam spac a przede mna ta najgorsza a pozniej juz tylko mam nadzieje lepsze. Pozdrawiam wszysykie mamusie te oczekujace i rozpakowane.
    xnw4pc0znf5j74rp.png

Rozalia, dorcia8919, Nieukowa, Ania1704, gosi_a, Z., lilly78, sss, karolina0522, Joasia:), Scintilla, .aś. lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero z mężem wstalismy i uwaga było sekszenie z rana :D wow czułam się jak wiekowa dziewica, a co go naszło to nie wiem :P
    Teraz czas na śniadanie, potem obiad ze znajomymi i kupienie szlafroka, bo to jedyna rzecz której nadal nie mam :)
    Delikatne bóle miesiaczkowe nadal są, biorę no spe i jakoś przesypiam noce. Chcę dorwać do terminu cięcia a jeśli nie, to niech wychodzi 6.06 bo fajna data ;)

Aś widziałam że szukałeś stanika z wiekszym obwodem. Ja zamowilam z bonprix i czekam na przesyłkę. Mam nadzieję że będą pasować.

Miłego dnia brzuchatki i mamuśki, słońce cudowne za oknem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 09:46

Ania1704, Aneta87, gosi_a, Sista, Z., lilly78, Joasia:), Scintilla, Finezja, A1984 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa jeszcze mi to do głowy nie przyszło.
    U mnie noc kiepska jak nigdy. Wieczorem Mała szalała niemiłosiernie. Później jeszcze pojawiły się skurcze i szczerze mówiąc obawiałam się, że się zaczyna. jak już udało mi się zasnąć pobudka co jakieś pół godziny. Teraz brzuch trochę się rozluźnił, ale malutkie skurcze się co jakiś czas pojawiają. Mam nadzieję, że do 16 nie będzie się działo nic konkretnego bo M w pracy. A później już niech się dzieje co chce.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed nami "wielki tydzien cc"
    A ja padam na gebe maly ma akcje w nocy budzi sie, zjada i prezy. Mam nadzieje ze to nie kolki i szybko przejdzie bo dlugo tak nie pociagne. W czwartek tato zabiera Zuzie na dlugi weekend wiec mkze wtedy chociaz troche odespie w dzien.

Juz trzymam kciuki za wsaystkie ciocie

Aneta87, karolina0522, Joasia:), Rozalia lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!

Ognisko wczorajsze zaliczone do udanych. Mąż bardzo zadowolony z prezentu a ciacho mógłby zjeść całą blachę na raz ;) więc chyba wyszło oki :D czyżbym minęła się z powołaniem :P

A dziś w planach (mąż decyduje bo to jego święto) najpierw jedziemy do moich rodziców na szybką kawkę, potem do mojej kuzynki, a na koniec do kuzyna na agroturystykę na rybkę z frytkami i regionalne piwko :) więc będę odpoczywać nad wodą i korzystać ze słońca jak się tylko da :)

Więc wszystkim mamuśkom życzę udanego dnia!

Inesicia, Aneta87, Sista, Z., Joasia:), Scintilla, Rozalia, A1984 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to tylko ja schizuję że mi wody odejdą jak będę w miejscu publicznym :)
    Może w takim razie poprzestanę na noszeniu chłonnej podpaski w razie wu :)

Ano tydzień cesarski się od jutra zaczyna :)

Suzanna, Lilianka, odezwijcie się dziewczyny!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata witaj w klubie :-P u nas też pierwsza nieciekawa noc,mały wył i ciężko było go uspokoić. Dobrze że potrafi ciumkać smoczek bo to go trochę uspakaja. Oby to nie kolki!! Teraz słodko śpi a ja chodzę jak zombie :-) :-) od jutra mąż wraca do pracy,mama pojechała więc zostanę sama z synkiem. Troszkę się boję że nie ogarnę tego sama. No cóż pożyjemy zobaczymy :-)
    Jutro już czerwiec także teraz to się tu zacznie dziać :-) trzymam kciuki za was dziewczynki. Jutro o ile mnie pamięć nie myli za Joasie,prawda??? Bo ma cc.
    U nas dziś piękna pogoda więc spacer na pewno zaliczymy.
    Miłej niedzieli

Ps. Doświadczone mamuśki,macie sposoby na ulewanie? Bo mimo że małego odbijamy po jedzeniu to i tak trochę mu się ulewa. Nie wiem jak sobie z tym radzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 10:14

Joasia:) lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek jutro ja mam cc najprawdopodobniej ok 10 rano a Joasia idzie do szpitala ale ciecie ma we wtorek
    Tak czy siak kciuki za nas wszystkie
    xnw4pc0znf5j74rp.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek: nic nie poradzisz na ulewanie. To samo przejdzie i nie ma co dziecka katować jakimiś lekami, a broń boże nie daj się przekonać do MM!

Na kolkę chyba też za wcześnie...

Jutro Aneta i Joasia mają cc :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ