X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę tego telefonu. Sorki za literówki. Na pewno się domyslacie o co mi chodzi. Jak mogę wkleić zdjęcie jak pisze z telefonu?

• .aś. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Mnie samą korci jak smakuje ;) ale musi postać jeszcze trochę w lodówce. A może im dłużej się czeka tym lepiej będzie smakować :P Ale z drugiej strony co może być niedobrego w dużej ilości śmietany z owocami :D

kalorie ;p bez nich życie byłoby lepsze :D

dada, moja w 35+1 ważyła ponoć 3200.

finezja, pasek się zgadza, ale bez przesady, nie dwa tygodnie ;) Po prostu już nie mam cierpliwości do tego wszystkiego. od 28 tyg miałam zalecany leżący tryb życia, bo szyjka się rozwierała od wewnątrz, dzidzia mała itp itd. Leżałam w sumie od 33-35 tyg, ale 19 maja poszłam na usg gdzie okazało się, że z rozwarcia na prawie 1 cm szyjka się zamknęła i ma 4 cm, a dzidzia w ciągu tyg przytyła 1 kg... Przeraziła mnie ta waga i długość szyjki, więc ją "motywuje" do wyjścia. Inna kwestia, że ja się z mężem o dziecko nie starałam. Braliśmy pod uwagę, że mogę zajść w ciąże, ale nie kochałam się w 8-22 dniu cyklu. Musiałam zajść albo wcześniej, albo później. 7 miesięcy nie zaszłam, a w tym cyklu coś się musiało obsunąć i jest Weronika ;) Podchodzę do terminu mocno orientacyjnie.

Ja nie wiem co Wy macie do deszczu... ja tam w ciąży nienawidzę upałów, a wczoraj jak wróciłam z uczelni i mąż spojrzał na moje kostki to tylko padło "o kur** " xd

Padam po drugim dniu na uczelni, ale jeszcze tylko jutro. Jutro najgorzej :( chyba już bardziej mnie ten stres męczy, że wody odejdą czy coś niż same zajęcia. Fajnie Was poczytać takim padniętym po powrocie.

Do mamuś karmiących cycem. Jak tam sprawdzają się karmniki? Macie w ogóle? Lepsze twardsze z fiszbinami czy materiałowe? a może w ogóle nie chodzicie w staniku póki co?

Ja myślę, że myszka będzie grzeczna i wyjdzie zgodnie z moim planem, 2 czerwca. Chyba, że ta macica ma tak boleć i to normalne. Wtedy to pewnie jeszcze z miesiąc xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 18:21

dorcia8919 lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio w 1 ciąży moje sutki były całe w strupach...teraz też miałam małe strupki a jak mały zaciągał cyca to prawie płakałam nadal trochę boli ale. sutki już wróciły do formy i z każdym dniem jest lepiej. Okropny ból ale czego sie nie robi dla dziecka. Miesiąc trwa przyzwyczajanie piersi.

gucio lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio polecam nakładki na sutki albo maść purelan medela.
    Pod koniec ciąży też miałam apetyt straszny,a zwłaszcza na słodycze. Z chwilą urodzenia wszystko wróciło do normy. Zgaga oczywiście też odeszła w niepamięć :-)

Nieukowa, gucio, Alamakota, dorcia8919 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co z tymi stanikami?

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As ja mam z h&m i jest ok. Biustonosz trzeba nosic non stop dlatego powinien byc miekki ( w nocy rowniez). Ja nie nosilam i byla masakra jak material koszuli ocieral o sutki. QUOTE=.aś.]kalorie ;p bez nich życie byłoby lepsze :D

dada, moja w 35+1 ważyła ponoć 3200.

finezja, pasek się zgadza, ale bez przesady, nie dwa tygodnie ;) Po prostu już nie mam cierpliwości do tego wszystkiego. od 28 tyg miałam zalecany leżący tryb życia, bo szyjka się rozwierała od wewnątrz, dzidzia mała itp itd. Leżałam w sumie od 33-35 tyg, ale 19 maja poszłam na usg gdzie okazało się, że z rozwarcia na prawie 1 cm szyjka się zamknęła i ma 4 cm, a dzidzia w ciągu tyg przytyła 1 kg... Przeraziła mnie ta waga i długość szyjki, więc ją "motywuje" do wyjścia. Inna kwestia, że ja się z mężem o dziecko nie starałam. Braliśmy pod uwagę, że mogę zajść w ciąże, ale nie kochałam się w 8-22 dniu cyklu. Musiałam zajść albo wcześniej, albo później. 7 miesięcy nie zaszłam, a w tym cyklu coś się musiało obsunąć i jest Weronika ;) Podchodzę do terminu mocno orientacyjnie.

Ja nie wiem co Wy macie do deszczu... ja tam w ciąży nienawidzę upałów, a wczoraj jak wróciłam z uczelni i mąż spojrzał na moje kostki to tylko padło "o kur** " xd

Padam po drugim dniu na uczelni, ale jeszcze tylko jutro. Jutro najgorzej :( chyba już bardziej mnie ten stres męczy, że wody odejdą czy coś niż same zajęcia. Fajnie Was poczytać takim padniętym po powrocie.

Do mamuś karmiących cycem. Jak tam sprawdzają się karmniki? Macie w ogóle? Lepsze twardsze z fiszbinami czy materiałowe? a może w ogóle nie chodzicie w staniku póki co?

Ja myślę, że myszka będzie grzeczna i wyjdzie zgodnie z moim planem, 2 czerwca. Chyba, że ta macica ma tak boleć i to normalne. Wtedy to pewnie jeszcze z miesiąc xD[/QUOTE]

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki był przykaz od położnych w szpitalu.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja rez dzis zre bez opamietania. W sumie mam 14kg na plusie i nie chce ani kg wiecej, ale moze przegram nierowna walke ze swoim apetytem :(

A najchetniej to bym zarlam Rennie. Chyba sie uzaleznilam, dlatego chce jak najszybciej pozegnac sie ze zgaga zeby nie miec pretekstu do zarcia tek glinki :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tylko nie widziałam nigdzie materiałowych ze 100 pod biustem ;/ mam 90 z canpola, ale się boję, że jak tak się zacisnę to nie wiem, kanaliki pozatykam czy coś. może sobie sama uszyję :D teraz sobie przypomniałam, że chyba są takie przedłużacze do staników. muszę w necie popatrzeć.

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekkaja ja mam w planach sernik na zimno w przyszłym tygodniu. Taki z sokiem z cytryny, owocami i galaretką.
    Właśnie wróciliśmy ze spacerku. Co prawda dziś trochę krótszy, ale z 5 km zrobiliśmy. Nawet zdążyliśmy zrobić fotę z tęczą. Brzuch praktycznie cały dzień jak kamień. Miałam nadzieję, że może coś się ruszy, ale chyba nic z tego nie będzie.
    Muniek, Gucio, Zyrcia, Aghata przed porodem miałyście siarę? Bo u mnie cały czas susza i obawiam się czy po porodzie coś się ruszy.

Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iniesica - u mnie siara jest, ale sama nie leci. Jak pociągnę sutka, tak jakby dziecko ciągło, to pojawiają sie kropelki dopiero. Moze spróbuj :) Ja trenuje codziennie :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam siare, ale to nie ma znaczenia. Po porodzie prolaktyna zrobi swoje

preg.png[/url]
  • niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku mialam miekki z h&m ale zawsze byly wkladki a potem kupilam sobie pare takich z normalnych stanikow tyle ze odpinanych (na inernecie) bo bałam sie ze od tych staanikow typowych do karmienia piersi mi obwisna... ale wiem ze to zalezy od rozmiaru piersi jakie kobiety maja niektore moje kolezanki mialy caly czas miekkie i bylo im dobrze wazne zeby sie komfortowo czuc ale zeby piersi nie wisialy pod pępkiem bo to tez nie dobrze:)

6b451260c9.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra mowi ze stanik do karmienia sie nie sprawdza w duzych rozmiarach a my takie mamy. Zwykly stanik tylko wiadomo bez koronek co dobrze trzyma bo do karmienia raczej nie trzymaja. Po dwoch tygodniach sobie cvos kupila jak sie wszystko unormowalo... Ja jeszcze stanika nie mam....

Ja juz po kielbasce z grillla mniam no i idzie burza....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Iniesica - u mnie siara jest, ale sama nie leci. Jak pociągnę sutka, tak jakby dziecko ciągło, to pojawiają sie kropelki dopiero. Moze spróbuj :) Ja trenuje codziennie :)

Ja próbuję i póki co sucho.
    aghata wrote:
    Ja mialam siare, ale to nie ma znaczenia. Po porodzie prolaktyna zrobi swoje

Mam nadzieję, że tak będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 19:21

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry dziewczyny to do tematu staników:)

6b451260c9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nie leciało,a teraz jest niewiele lepiej. U mnie to chyba genetycznie uwarunkowane,bo moja mama też miała problemy z karmieniem.
    Co do stanikow nie potrzebuje bo po pierwsze właściwie biust nie urósł a po drugie jak małego dostawiam to ściągam go po prostu.
    Któraś pytała o rogal do karmienia,według mnie jest to wygodna rzecz,ale nie niezbędna.
    Nieukowa nie przejmuj się,tylko jedz :-) po porodzie i tak dużo kg schodzi,mi zeszło chyba już z 8. A jak zacznę na dobre spacerować to będzie jeszcze lepiej :-)

Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss, no właśnie, może po domu to jeszcze jakoś, ale nie wyszłabym chyba w takim "materiałowym" na ulicę, bo to tak jakbym w ogóle nie miała. Zwłaszcza, że przecież lato będzie to nic się nie ukryje, ale widzę, że te przedłużacze to groszowa sprawa, a już 90 można zdobyć bez większych problemów.

sss lubi tę wiadomość

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia 3 dni przed porodem w 37+0 ważyła wg mojego gina 2900, w dniu porodu wg lekarki 2800 a urodziła się 3000 g ;)
    Jeśli chodzi o poduche to ja mam tą dla ciężarnych w kształcie litery C i teraz nie wyobrażam sobie karmienia na siedząco bez niej. Siadam na niej wiec rana nie ciągnie i się obwijam i kładę na niej małą i jest super :)
    Gucio ja miałam duży problem z sutkami już w szpitalu. Smarowalam je swoim mlekiem i maścią Maltan smarowalam na wkładki laktacyjne. No i osłonki na sutki pozwoliły im się zagoic.
    Ja karmnikow używam, przydają się. Właśnie musze jeszcze dokupić

Scintilla, gucio, dorcia8919 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witamy sie i my ale bez energii kompletnie U nas cos sie rusza bo mialam juz kilkanascie skuczow w ciagu dnia od razu przypomnialy mi sie te z przed porodu Kubusia oczywiscie nie sa takie bolesne ale to i tak dziwne bo do rej pory nic nie bylo. Jestem ledwo zywa bo przez cala noc to moze 4 godz spalam mam nadzieje ze dzisiaj odespie
    Zaraz ide sprawdzic torbe ktora juz dawno spakowalam
    Pozdrawiamy
    xnw4pc0znf5j74rp.png

‹‹ 1278 1279 1280 1281 1282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ