X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki :)
    U mnie świetna nocka, tylko troche krótka, bo musiałam wstać o 7.00. Objechałam juz Śląsk dwa razy. Pojechałam po rodzicow, których odstawiłam na wycieczkę po Chorwacji. Moja mama uznała, ze jak sie Olga urodzi, a potem w sierpniu moj siostrzeniec, to na wakacje musi pojechać jeszcze przed moim rozwiązaniem. By potem moc byc 100% babcią, gotowa na każde wyzwanie :) Wracają 5 czerwca, wiec zdarzy :) Pózniej pojechaliśmy po żaluzje do sypialni i zamówiłam w końcu torbę do wózka, bo wózek ma dotrzeć w poniedziałek - hura nareszcie :):):)
    Teraz dopiero nadrabiam wasze wpisy. Czarna, Guciu - dzieki za opowiedzenie Waszych refleksji, jak do przeżycia to i my damy rade. U nas cudna pogoda, w sam raz na leniuchowanie na balkonie i tak chyba zrobię :)

Dada - moja Olga ważyła 2965g w 35w5d. No ale my do 4kg nie dojdziemy, bo CC wczesniej. Lekarz określa jakies 3500g w dniu porodu :)

Wszystkim, które nie maja, przesyłam ciepło i słońce, którego u nas duzo :):):):) Udanego weekendu !!!

dorcia8919, Viola, Z., Finezja, gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada u mnie w 31t+1d mały ważył 1997g. , gdzie 1,5 miesiąca wcześniej zaledwie 750g. Nadrobił i wtedy wyskoczył mi brzuch.

Biszkopt wrzucony do piekarnika, zobaczymy co z tego wyjdzie. I zabieram się za powolne ogarnianie chaty. Pogoda się poprawiła, nawet wyszło słoneczko, więc jeszcze jest szansa na ognicho :D

Sista, Z. lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar użyć normalnej poduchy albo zwinąć sobie zwykły, klasyczny koc w rulon i podłożyć pod malca. IMO zupełnie zbędny gadżet i nabijanie kasy te wszystkie cebuszki itp wynalazki...

Kurde ale szybko Zyrcia wychodzisz... fajnie ci! Laktacja idzie więc też wygląda na to że będzie bezproblemowo z Leoncjem :D

Brumek super pokoik/kącik :)

Aghata a próbowałaś różnych wzorów smoczka?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Byłam w WC i teraz prosze abyście mnie uspokoiły. Majtki mam brudne, taka brązowa, nie żywa krwią. To nie jest żaden glut, czyli czop, bo to jest suche po minucie. W nocy był sex, a cztery dni temu wizyta u gina (palce oraz wziernik w pochwie). To bedzie raczej jakies otarcie, prawda? Nic nie boli, nie kłuje, macica sie nie kurczy, a Olga delikatnie puka i przelewa. Uspokoicie mnie?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek piękny kącik dla Hani.
    Nasza córcia w 38w1d miała 3100g i do porodu lekarz przewiduje 3500g, ale na tamtym usg granica błędu wynosiła 440g więc zobaczymy jak to faktycznie będzie.
    Mam dziś ochotę na biszkopt z truskawkami i galaretką, ale obiecałam sobie, że przystopuję ze słodyczami więc odpuszczam.
    W nocy budziłam się co jakieś 1,5-2 h ale o dziwo się wyspałam. Moja macica dziś szaleje i co chwilę twarda jak skała. Mimo tego mam nadzieję, że wieczorkiem wyskoczymy na jakiś spacerek. Póki co trochę duszno więc zostajemy w domku.

Sista jeśli to jednorazowa akcja to ja bym obstawiała, że to po sexie.

Udanego weekendu wszystkim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 12:13

Sista, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie ja moge kupić krople sab simplex?

preg.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dziewczyny,
    Byłam w WC i teraz prosze abyście mnie uspokoiły. Majtki mam brudne, taka brązowa, nie żywa krwią. To nie jest żaden glut, czyli czop, bo to jest suche po minucie. W nocy był sex, a cztery dni temu wizyta u gina (palce oraz wziernik w pochwie). To bedzie raczej jakies otarcie, prawda? Nic nie boli, nie kłuje, macica sie nie kurczy, a Olga delikatnie puka i przelewa. Uspokoicie mnie?
    Sista takie rzeczy również miałam po ingerencji ginekologicznej i po zbliżeniu, więc nie masz powodów do niepokoju, jeśli nie towarzyszą temu żadne inne objawy.

Sista lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30ml
    http://www.sabsimplex.net.pl
    Czym się r9żnią nie wiem, kolezanka kupuje te tańsze i mówi ze te droższe to chwyt marketinkowy i ludzie robią interes. U nas na osiedlu sprzedają w jednym sklepie tzw pod ladą i kosztują ok 45 zł... Generalnie trzeba szukać w intrenecie.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    ...ide zrobic kawe tylko ona mnie trzyma jeszcze przy zyciu

Agata jaką pijesz kawę, czarną rozpuszczalną z mlekiem, czy z ekspresu czy może inke albo mamacoffee?

Pytam bo ja uwielbiam kawę i tak się zastanawiam jak to z nią jest jak się karmi czy nie pobudza też maluszka jeśli pije się normalną?

Dada - moja w 34 tc miała wagę 2000 g i mi lekarka powiedziała, że na tym etapie średnio 300 g na 2 tyg dzieciątko przybiera, wiadomo zależy też od dziecka ale takie uśrednione dane podała:)

BrumBrumek ślicznie Hania ma pokoik przygotowany, powiedz mi czy te literki przyklejałaś na taśmę dwustronną? zastanawiam się, też nad zakupem tylko boję się, że jak źle przykleje i odkleję to farba odejdzie :)

Gosia śliczne fotki, Sista super masz brzuszek bardzo zgrabniutki !

Aś cały czas mnie zastanawia jak to u Ciebie jest:) a mianowicie wydaje mi się, że już od spokojnie 2 tyg piszesz o wyganianiu dzieciątka i metodach itp. a na twoim liczniku jeszcze nawet nie ma ciąży donoszonej, czy ja dobrze odczytuje Twój suwaczek ?

Dorcia śliczny synio, aniołeczek !

Sista lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja wrote:

Dorcia śliczny synio, aniołeczek !

Kochana to nie mój Synuś, tylko Żyrci :) Mój grzecznie siedzi jeszcze w brzuszku :) Ma miesiąc do terminu :)

Dada lubi tę wiadomość

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Mamusie czy rogal do karmienia przydaje się? czy może wystaeczy zwykła poduszka? Zastanawiam się czy może nie kupić :)

Ja mam fasolkę do karmienia z mothrhood, wiem że można zwinąć poduszkę, koc itp., ale wydaje mi się taka fasolka bardziej praktyczna i odpowiednio wyprofilowana, no i po doświadczeniach moich przyjaciółek wiem, że to co długo karmiły piersią to sobie chwaliły, zobaczymy jak to u mnie się sprawdzi:)

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Kochana to nie mój Synuś, tylko Żyrci :) Mój grzecznie siedzi jeszcze w brzuszku :) Ma miesiąc do terminu :)

Oj już się gubię, ale zwalę to na "mózg w ciąży" :D W takim razie Zyrciu synek jak aniołeczek :)

A Twój Dorciu niech sobie siedzi grzecznie u mamusi do właściwego momentu :)))

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije kawę rozpuszczalna teraz akurat tchibo gold creme jedną dziennie

preg.png[/url]
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Pije kawę rozpuszczalna teraz akurat tchibo gold creme jedną dziennie

Dzięki za odpowiedź, mam nadzieję że i ja będę mogła pić kawę karmiąc i nie będzie działać pobudzająco na małą :)

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nadal ze szpitala.
    Ogólnie wiem, że nic nie wiem - tylko sobie leże bo nic innego nie robią.

Dada u mnie z rożka można wyciągnać gąbkę.
    Zyrcia - Leoś cudny :) super, że już wychodzicie do domu.

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dada - moja miała w 36+5 2851 g
    i poducha do karmienie bardzo mi sie przydała nie tylko do karmienia ale jak synek spał ze mną w łóżku to własnie kładłam go tak w środku tej podusi... był taki opatulony nią i chyba mu sie podobało:)

6b451260c9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to,że Leon bedzie klockiem...no coż
    ...jakos to bedzie.

Dzieki Patrycja musze moj sprawdzić .:)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 07:11

Sista lubi tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Żyrcia jak ty to robisz ze Twoj Leon ciagnie smoczka...

Agatka siostra moja zmieniala smoczek na poczatku bo jak nie chcial chyba z aventu to kupila lovi i mu spasilo wiec moze to byc wina smoczka. Podobno tak bywa

Ja pralam rozek na recznym w 30 ale mialam wyciagany tylko ten kartonik kokosowy z tyulu a tak to z gabka normalnie.

Sliczny pokoik Brumbrumek , mam takie samo łozeczko. Ja swoje literki zawiesze na tasiemce gwozdzik na poczatku i na koncu...

U mnie super pogoda, teraz grzmi ale szansa na kielbaske z grila dalej jest.
    Upieklam biszkopt z kremem i truskawkami i galaretka mniammmmmmm...

Sista, Z., Inesicia lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uprałam rożek w 40 stopniach .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ