X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki :)
    U mnie świetna nocka, tylko troche krótka, bo musiałam wstać o 7.00. Objechałam juz Śląsk dwa razy. Pojechałam po rodzicow, których odstawiłam na wycieczkę po Chorwacji. Moja mama uznała, ze jak sie Olga urodzi, a potem w sierpniu moj siostrzeniec, to na wakacje musi pojechać jeszcze przed moim rozwiązaniem. By potem moc byc 100% babcią, gotowa na każde wyzwanie :) Wracają 5 czerwca, wiec zdarzy :) Pózniej pojechaliśmy po żaluzje do sypialni i zamówiłam w końcu torbę do wózka, bo wózek ma dotrzeć w poniedziałek - hura nareszcie :):):)
    Teraz dopiero nadrabiam wasze wpisy. Czarna, Guciu - dzieki za opowiedzenie Waszych refleksji, jak do przeżycia to i my damy rade. U nas cudna pogoda, w sam raz na leniuchowanie na balkonie i tak chyba zrobię :)

Dada - moja Olga ważyła 2965g w 35w5d. No ale my do 4kg nie dojdziemy, bo CC wczesniej. Lekarz określa jakies 3500g w dniu porodu :)

Wszystkim, które nie maja, przesyłam ciepło i słońce, którego u nas duzo :):):):) Udanego weekendu !!!

dorcia8919, Viola, Z., Finezja, gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada u mnie w 31t+1d mały ważył 1997g. , gdzie 1,5 miesiąca wcześniej zaledwie 750g. Nadrobił i wtedy wyskoczył mi brzuch.

Biszkopt wrzucony do piekarnika, zobaczymy co z tego wyjdzie. I zabieram się za powolne ogarnianie chaty. Pogoda się poprawiła, nawet wyszło słoneczko, więc jeszcze jest szansa na ognicho :D

Sista, Z. lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar użyć normalnej poduchy albo zwinąć sobie zwykły, klasyczny koc w rulon i podłożyć pod malca. IMO zupełnie zbędny gadżet i nabijanie kasy te wszystkie cebuszki itp wynalazki...

Kurde ale szybko Zyrcia wychodzisz... fajnie ci! Laktacja idzie więc też wygląda na to że będzie bezproblemowo z Leoncjem :D

Brumek super pokoik/kącik :)

Aghata a próbowałaś różnych wzorów smoczka?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Byłam w WC i teraz prosze abyście mnie uspokoiły. Majtki mam brudne, taka brązowa, nie żywa krwią. To nie jest żaden glut, czyli czop, bo to jest suche po minucie. W nocy był sex, a cztery dni temu wizyta u gina (palce oraz wziernik w pochwie). To bedzie raczej jakies otarcie, prawda? Nic nie boli, nie kłuje, macica sie nie kurczy, a Olga delikatnie puka i przelewa. Uspokoicie mnie?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek piękny kącik dla Hani.
    Nasza córcia w 38w1d miała 3100g i do porodu lekarz przewiduje 3500g, ale na tamtym usg granica błędu wynosiła 440g więc zobaczymy jak to faktycznie będzie.
    Mam dziś ochotę na biszkopt z truskawkami i galaretką, ale obiecałam sobie, że przystopuję ze słodyczami więc odpuszczam.
    W nocy budziłam się co jakieś 1,5-2 h ale o dziwo się wyspałam. Moja macica dziś szaleje i co chwilę twarda jak skała. Mimo tego mam nadzieję, że wieczorkiem wyskoczymy na jakiś spacerek. Póki co trochę duszno więc zostajemy w domku.

Sista jeśli to jednorazowa akcja to ja bym obstawiała, że to po sexie.

Udanego weekendu wszystkim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 12:13

Sista, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie ja moge kupić krople sab simplex?

preg.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dziewczyny,
    Byłam w WC i teraz prosze abyście mnie uspokoiły. Majtki mam brudne, taka brązowa, nie żywa krwią. To nie jest żaden glut, czyli czop, bo to jest suche po minucie. W nocy był sex, a cztery dni temu wizyta u gina (palce oraz wziernik w pochwie). To bedzie raczej jakies otarcie, prawda? Nic nie boli, nie kłuje, macica sie nie kurczy, a Olga delikatnie puka i przelewa. Uspokoicie mnie?
    Sista takie rzeczy również miałam po ingerencji ginekologicznej i po zbliżeniu, więc nie masz powodów do niepokoju, jeśli nie towarzyszą temu żadne inne objawy.

Sista lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30ml
    http://www.sabsimplex.net.pl
    Czym się r9żnią nie wiem, kolezanka kupuje te tańsze i mówi ze te droższe to chwyt marketinkowy i ludzie robią interes. U nas na osiedlu sprzedają w jednym sklepie tzw pod ladą i kosztują ok 45 zł... Generalnie trzeba szukać w intrenecie.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    ...ide zrobic kawe tylko ona mnie trzyma jeszcze przy zyciu

Agata jaką pijesz kawę, czarną rozpuszczalną z mlekiem, czy z ekspresu czy może inke albo mamacoffee?

Pytam bo ja uwielbiam kawę i tak się zastanawiam jak to z nią jest jak się karmi czy nie pobudza też maluszka jeśli pije się normalną?

Dada - moja w 34 tc miała wagę 2000 g i mi lekarka powiedziała, że na tym etapie średnio 300 g na 2 tyg dzieciątko przybiera, wiadomo zależy też od dziecka ale takie uśrednione dane podała:)

BrumBrumek ślicznie Hania ma pokoik przygotowany, powiedz mi czy te literki przyklejałaś na taśmę dwustronną? zastanawiam się, też nad zakupem tylko boję się, że jak źle przykleje i odkleję to farba odejdzie :)

Gosia śliczne fotki, Sista super masz brzuszek bardzo zgrabniutki !

Aś cały czas mnie zastanawia jak to u Ciebie jest:) a mianowicie wydaje mi się, że już od spokojnie 2 tyg piszesz o wyganianiu dzieciątka i metodach itp. a na twoim liczniku jeszcze nawet nie ma ciąży donoszonej, czy ja dobrze odczytuje Twój suwaczek ?

Dorcia śliczny synio, aniołeczek !

Sista lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja wrote:

Dorcia śliczny synio, aniołeczek !

Kochana to nie mój Synuś, tylko Żyrci :) Mój grzecznie siedzi jeszcze w brzuszku :) Ma miesiąc do terminu :)

Dada lubi tę wiadomość

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Mamusie czy rogal do karmienia przydaje się? czy może wystaeczy zwykła poduszka? Zastanawiam się czy może nie kupić :)

Ja mam fasolkę do karmienia z mothrhood, wiem że można zwinąć poduszkę, koc itp., ale wydaje mi się taka fasolka bardziej praktyczna i odpowiednio wyprofilowana, no i po doświadczeniach moich przyjaciółek wiem, że to co długo karmiły piersią to sobie chwaliły, zobaczymy jak to u mnie się sprawdzi:)

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Kochana to nie mój Synuś, tylko Żyrci :) Mój grzecznie siedzi jeszcze w brzuszku :) Ma miesiąc do terminu :)

Oj już się gubię, ale zwalę to na "mózg w ciąży" :D W takim razie Zyrciu synek jak aniołeczek :)

A Twój Dorciu niech sobie siedzi grzecznie u mamusi do właściwego momentu :)))

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije kawę rozpuszczalna teraz akurat tchibo gold creme jedną dziennie

preg.png[/url]
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Pije kawę rozpuszczalna teraz akurat tchibo gold creme jedną dziennie

Dzięki za odpowiedź, mam nadzieję że i ja będę mogła pić kawę karmiąc i nie będzie działać pobudzająco na małą :)

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nadal ze szpitala.
    Ogólnie wiem, że nic nie wiem - tylko sobie leże bo nic innego nie robią.

Dada u mnie z rożka można wyciągnać gąbkę.
    Zyrcia - Leoś cudny :) super, że już wychodzicie do domu.

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dada - moja miała w 36+5 2851 g
    i poducha do karmienie bardzo mi sie przydała nie tylko do karmienia ale jak synek spał ze mną w łóżku to własnie kładłam go tak w środku tej podusi... był taki opatulony nią i chyba mu sie podobało:)

6b451260c9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to,że Leon bedzie klockiem...no coż
    ...jakos to bedzie.

Dzieki Patrycja musze moj sprawdzić .:)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 07:11

Sista lubi tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Żyrcia jak ty to robisz ze Twoj Leon ciagnie smoczka...

Agatka siostra moja zmieniala smoczek na poczatku bo jak nie chcial chyba z aventu to kupila lovi i mu spasilo wiec moze to byc wina smoczka. Podobno tak bywa

Ja pralam rozek na recznym w 30 ale mialam wyciagany tylko ten kartonik kokosowy z tyulu a tak to z gabka normalnie.

Sliczny pokoik Brumbrumek , mam takie samo łozeczko. Ja swoje literki zawiesze na tasiemce gwozdzik na poczatku i na koncu...

U mnie super pogoda, teraz grzmi ale szansa na kielbaske z grila dalej jest.
    Upieklam biszkopt z kremem i truskawkami i galaretka mniammmmmmm...

Sista, Z., Inesicia lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uprałam rożek w 40 stopniach .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ