Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Dziewczynki
U mnie świetna nocka, tylko troche krótka, bo musiałam wstać o 7.00. Objechałam juz Śląsk dwa razy. Pojechałam po rodzicow, których odstawiłam na wycieczkę po Chorwacji. Moja mama uznała, ze jak sie Olga urodzi, a potem w sierpniu moj siostrzeniec, to na wakacje musi pojechać jeszcze przed moim rozwiązaniem. By potem moc byc 100% babcią, gotowa na każde wyzwanieWracają 5 czerwca, wiec zdarzy
Pózniej pojechaliśmy po żaluzje do sypialni i zamówiłam w końcu torbę do wózka, bo wózek ma dotrzeć w poniedziałek - hura nareszcie
Teraz dopiero nadrabiam wasze wpisy. Czarna, Guciu - dzieki za opowiedzenie Waszych refleksji, jak do przeżycia to i my damy rade. U nas cudna pogoda, w sam raz na leniuchowanie na balkonie i tak chyba zrobię
Dada - moja Olga ważyła 2965g w 35w5d. No ale my do 4kg nie dojdziemy, bo CC wczesniej. Lekarz określa jakies 3500g w dniu porodu
Wszystkim, które nie maja, przesyłam ciepło i słońce, którego u nas duzoUdanego weekendu !!!
dorcia8919, Viola, Z., Finezja, gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Dada u mnie w 31t+1d mały ważył 1997g. , gdzie 1,5 miesiąca wcześniej zaledwie 750g. Nadrobił i wtedy wyskoczył mi brzuch.
Biszkopt wrzucony do piekarnika, zobaczymy co z tego wyjdzie. I zabieram się za powolne ogarnianie chaty. Pogoda się poprawiła, nawet wyszło słoneczko, więc jeszcze jest szansa na ognichoSista, Z. lubią tę wiadomość
-
Ja mam zamiar użyć normalnej poduchy albo zwinąć sobie zwykły, klasyczny koc w rulon i podłożyć pod malca. IMO zupełnie zbędny gadżet i nabijanie kasy te wszystkie cebuszki itp wynalazki...
Kurde ale szybko Zyrcia wychodzisz... fajnie ci! Laktacja idzie więc też wygląda na to że będzie bezproblemowo z Leoncjem
Brumek super pokoik/kącik
Aghata a próbowałaś różnych wzorów smoczka? -
Dziewczyny,
Byłam w WC i teraz prosze abyście mnie uspokoiły. Majtki mam brudne, taka brązowa, nie żywa krwią. To nie jest żaden glut, czyli czop, bo to jest suche po minucie. W nocy był sex, a cztery dni temu wizyta u gina (palce oraz wziernik w pochwie). To bedzie raczej jakies otarcie, prawda? Nic nie boli, nie kłuje, macica sie nie kurczy, a Olga delikatnie puka i przelewa. Uspokoicie mnie? -
BrumBrumek piękny kącik dla Hani.
Nasza córcia w 38w1d miała 3100g i do porodu lekarz przewiduje 3500g, ale na tamtym usg granica błędu wynosiła 440g więc zobaczymy jak to faktycznie będzie.
Mam dziś ochotę na biszkopt z truskawkami i galaretką, ale obiecałam sobie, że przystopuję ze słodyczami więc odpuszczam.
W nocy budziłam się co jakieś 1,5-2 h ale o dziwo się wyspałam. Moja macica dziś szaleje i co chwilę twarda jak skała. Mimo tego mam nadzieję, że wieczorkiem wyskoczymy na jakiś spacerek. Póki co trochę duszno więc zostajemy w domku.
Sista jeśli to jednorazowa akcja to ja bym obstawiała, że to po sexie.
Udanego weekendu wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 12:13
Sista, Z., Scintilla lubią tę wiadomość
-
Sista wrote:Dziewczyny,
Byłam w WC i teraz prosze abyście mnie uspokoiły. Majtki mam brudne, taka brązowa, nie żywa krwią. To nie jest żaden glut, czyli czop, bo to jest suche po minucie. W nocy był sex, a cztery dni temu wizyta u gina (palce oraz wziernik w pochwie). To bedzie raczej jakies otarcie, prawda? Nic nie boli, nie kłuje, macica sie nie kurczy, a Olga delikatnie puka i przelewa. Uspokoicie mnie?Sista lubi tę wiadomość
-
http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30ml
http://www.sabsimplex.net.pl
Czym się r9żnią nie wiem, kolezanka kupuje te tańsze i mówi ze te droższe to chwyt marketinkowy i ludzie robią interes. U nas na osiedlu sprzedają w jednym sklepie tzw pod ladą i kosztują ok 45 zł... Generalnie trzeba szukać w intrenecie.Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
aghata wrote:...ide zrobic kawe tylko ona mnie trzyma jeszcze przy zyciu
Agata jaką pijesz kawę, czarną rozpuszczalną z mlekiem, czy z ekspresu czy może inke albo mamacoffee?
Pytam bo ja uwielbiam kawę i tak się zastanawiam jak to z nią jest jak się karmi czy nie pobudza też maluszka jeśli pije się normalną?
Dada - moja w 34 tc miała wagę 2000 g i mi lekarka powiedziała, że na tym etapie średnio 300 g na 2 tyg dzieciątko przybiera, wiadomo zależy też od dziecka ale takie uśrednione dane podała:)
BrumBrumek ślicznie Hania ma pokoik przygotowany, powiedz mi czy te literki przyklejałaś na taśmę dwustronną? zastanawiam się, też nad zakupem tylko boję się, że jak źle przykleje i odkleję to farba odejdzie
Gosia śliczne fotki, Sista super masz brzuszek bardzo zgrabniutki !
Aś cały czas mnie zastanawia jak to u Ciebie jest:) a mianowicie wydaje mi się, że już od spokojnie 2 tyg piszesz o wyganianiu dzieciątka i metodach itp. a na twoim liczniku jeszcze nawet nie ma ciąży donoszonej, czy ja dobrze odczytuje Twój suwaczek ?
Dorcia śliczny synio, aniołeczek !Sista lubi tę wiadomość
-
BrumBrumek wrote:Mamusie czy rogal do karmienia przydaje się? czy może wystaeczy zwykła poduszka? Zastanawiam się czy może nie kupić
Ja mam fasolkę do karmienia z mothrhood, wiem że można zwinąć poduszkę, koc itp., ale wydaje mi się taka fasolka bardziej praktyczna i odpowiednio wyprofilowana, no i po doświadczeniach moich przyjaciółek wiem, że to co długo karmiły piersią to sobie chwaliły, zobaczymy jak to u mnie się sprawdzi:) -
dorcia8919 wrote:Kochana to nie mój Synuś, tylko Żyrci
Mój grzecznie siedzi jeszcze w brzuszku
Ma miesiąc do terminu
Oj już się gubię, ale zwalę to na "mózg w ciąży"W takim razie Zyrciu synek jak aniołeczek
A Twój Dorciu niech sobie siedzi grzecznie u mamusi do właściwego momentu))
-
aghata wrote:Żyrcia jak ty to robisz ze Twoj Leon ciagnie smoczka...
Agatka siostra moja zmieniala smoczek na poczatku bo jak nie chcial chyba z aventu to kupila lovi i mu spasilo wiec moze to byc wina smoczka. Podobno tak bywa
Ja pralam rozek na recznym w 30 ale mialam wyciagany tylko ten kartonik kokosowy z tyulu a tak to z gabka normalnie.
Sliczny pokoik Brumbrumek , mam takie samo łozeczko. Ja swoje literki zawiesze na tasiemce gwozdzik na poczatku i na koncu...
U mnie super pogoda, teraz grzmi ale szansa na kielbaske z grila dalej jest.
Upieklam biszkopt z kremem i truskawkami i galaretka mniammmmmmm...Sista, Z., Inesicia lubią tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm