X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 gratulacje :)

Prosze pomóż mi - jak rozpoznałaś sączenie się wód? Ja się boję, że pomyle to z obfitszymi upławami... :(

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 jeszcze raz gratulacje :)

jak córcia ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, myślę, że pokrzepiłaś wiele dziewczyn :)

Rany, tak mnie zmotywowałyście tym podziwem, że siedzę i zakuwam xd nawet mężowi powiedziałam, że mam randkę z notatkami, na co powiedział, że w takim razie pizze zje sam xD naiwniak...:D

macica sobie ćwiczy... za przeproszeniem mam już ją w dupie xD

Rozalia, Czarnaa94, Z., gosi_a lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja_24 wrote:
    Czarnaa94 gratulacje :)

Prosze pomóż mi - jak rozpoznałaś sączenie się wód? Ja się boję, że pomyle to z obfitszymi upławami... :(

Uwierz mi że tego nie da się pomylić :) Najpierw też myślałam że to śluz. Zorientowałam się że coś jest nie halo po tym że jak siadałam na kibelku to słyszałam że cieknie ze mnie, a nawet tego za bardzo nie czułam no i wiedziałam że to nie siusiu ;) Założyłam wkładkę, trochę połaziłam ale miałam uczucie ciągle jak przy okresie że mi mokro no i faktycznie wkładka była mokra. Założyłam podpaskę i też niedługo była cała mokra, wtedy już nie miałam wątpliwości że to wody ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Córcia bardzo grzeczna, do tej pory mnie to dziwi bo spodziewałam się nieprzespanych nocy. No ale wiadomo, to dopiero początek i pewnie jeszcze wszystko przed nami ;) Jak najedzona i przewinięta to albo śpi albo sobie leży i się rozgląda. Zarzekałam się że będzie spać w łóżeczku a nie z nami ale nic z tego. Czasem szkoda mi ją odnieść, jest taka słodka i kochana :) Ale pracujemy nad tym ;)

Katha81, Inesicia, niusiaa5, Joasia:), Scintilla, dorcia8919, nenette lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Z. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam już dość pytań czy już? Czy rodzę? Czy coś czuje? :(
    Przecież ja też nie mam pojęcia kiedy się zacznie a jak urodze to przecież nie będę tego ukrywać.
    Takie ciągłe dopytywanie wywiera dodatkową presje niepotrzebnie. Mam dość :(

Nieukowa, gosi_a lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    A ja mam już dość pytań czy już? Czy rodzę? Czy coś czuje? :(
    Przecież ja też nie mam pojęcia kiedy się zacznie a jak urodze to przecież nie będę tego ukrywać.
    Takie ciągłe dopytywanie wywiera dodatkową presje niepotrzebnie. Mam dość :(
    wyobrażam sobie Zetko.... może syn czeka na 1 czerwca :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. Olej tych pytających, szkoda nerwów. Może im odpowiadaj że tak urodziłam i ukrywam to przed wszystkimi. Co inteligentniejsi powinni zrozumieć ;)

Czarna super że masz taką grzeczną córkę, niech rośnie zdrowo :)

Ja uciekam tulić się do męża :) Bóle mam bardzo łagodne więc ip dziś raczej odpada. Jutro jedziemy do znajomych na obiad. Pogoda ma być super więc już dziś Wam życzę pięknej soboty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 22:24

Czarnaa94, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna super, że masz takie wspomnienia związane z porodem. No i gratuluję córeczki.
    Z. do mnie mama dzwoni codziennie z rana żeby zapytać czy to już, a dziś na dodatek jeszcze wieczorem kazała tacie zadzwonić tak na wszelki wypadek. Chyba powinnam na komórce nagrać powitanie "Nie, jeszcze nie rodzę". Za to jak znajomym mówię, że mogę urodzić w każdej chwili to słyszę tylko "Ale jak to? To już?"

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowala kupione ciuszki w sumie 3 kartony a 2 z tymi wiekszymi 68 i74 zostawialam na jutro Warto bylo jechac bo mala bedzie wygladac jak ksiezniczka
    Teraz uciekam spac bo jutro wielki dzien Kubus ma wystep w szkole pozdrawiam
    xnw4pc0znf5j74rp.png

.aś., Sista, karolina0522, Z., dorcia8919, Inesicia, Finezja, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy właśnie po karmieniu. Dziękuję za słowa wsparcia. One naprawdę pomagają.
    Godzinę temu odstawili fototerapie i przed chwila zasnął mój maluszek.

Wracając do tematu wód, czopow i porodow. Mi nie odszedł czop. Od 2 dni bolał mnie mocno kręgosłup w części krzyżowej i bolało podbrzusze jak na okres, skurczy nie miałam. Zaczęła mnie też boleć miednica. Miałam wrażenie że się rozchodzi. Czop nie odszedł. Jak zaczęły odchodzić wody to nie miałam pewności że to jest właśnie nasz czas start. Ale im więcej się ruszalam to tym bardziej byłam tego pewna. Zwłaszcza jak zaczęła wkładka przemaczac, sikalam co chwila i pojawiło się kilka skurczy. Prawdziwe odejście, tak żeby poleciało po udach to dopiero w szpitalu po badaniu usg dopochwowym. Wody saczyly się jeszcze podczas I fazy.
    Ja rewolucji żołądkowych przed nie miałam, dlatego też chciałam lewatywe.

Jeśli chodzi o wrażenia z porodu po tych kilku dniach to nie wiem jak to działa ale się o nich zapomina. Zresztą samych wydarzeń czy ich chronologii tez częściowo nie pamiętam. Na przykład nie pamiętam czy to ja czy maz dostał najpierw maluszka, czy badanie Małego w kąciku było przed czy po położeniu Małego na piersi.nie pamiętam też w co go zawineli :)

Sista, Nieukowa, Z., gosi_a, Czarnaa94, dorcia8919, Inesicia, karolina0522, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Witajcie dziewczyny, może ktoś mnie tu pamięta a może i nie ;) Chciałam Wam napisać że urodziłam ale widzę że jestem już zaktualizowana na liście :) Podczytuję Was cały czas ale jakoś przestałam pisać i potem dziko mi było się wbić z powrotem do rozmów. W każdym bądź razie postanowiłam że napiszę, może uda mi się dodać otuchy tym co w dwupakach i boją się porodu ;)
    Ja się też bałam i to bardzo, do tego stopnia że po prostu wypierałam myśli o tym, jakby miało mnie to ominąć. Dopiero jak mi wody zaczęły odchodzić to panikowałam. Miałam podawaną oksytocynę z powodu braku postępu porodu przez 10 h i sączących się przez ten czas wód. Byłam też nacinana. I szczerze? Myślałam że będzie dużo gorzej. Nasłuchałam się i naczytałam różnych rzeczy, byłam przerażona tym że czeka mnie niewyobrażalny ból. I owszem, te ostatnie skurcze bolały jak cholera, ale było ich niewiele bo z rozwarcia 8cm do pełnego doszło w 2 minuty. Podczas parcia już tego bólu nie czułam bo skupiałam się na tym żeby dobrze przeć i słuchałam położnej. Nacinanie czułam, ale nie bolało. A uwierzcie że mam bardzo niski próg bólu ;) Najgorsze dla mnie było szycie, ale wtedy miałam już córcię na sobie więc też jakoś przeżyłam. I to prawda że o bólu się zapomina, ale o tym przekonacie się same :)

Widzę że jedna z Was pytała o grubszą sprawę. Mnie tylko rano przeczyściło, zaraz przed tym jak wody zaczęły się sączyć. Żadnych innych oznak porodu nie było.

Na koniec chciałam pogratulować mamusiom, niech pociechy rosną zdrowo :) Widzę że i Zyrcia wreszcie się doczekała ;)
    Ciężarówkom życzę szybkich i jak najmniej bolesnych porodów :)
    Nie wiem jak to zrobiłaś Czarna, ale udało Ci się dodać mi otuchy: jestem chyba najbardziej spanikowana na tym forum i codziennie wieczorem myślę sobie: żeby tylko nie urodzić dzisiaj- tak, jakbym nie wiedziała, że mnie to przecież nie ominie!!

Dziękuję Ci Kochana za ten wpis, wiem tylko że przy pierwszym skurczu wpadnę w panikę, a ja bym bardzo chciała zachować trzeźwy umysł, żeby dobrze współpracować z położnymi, bo wiem że to warunek postępu porodu. Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i córeczki.

Sista, Z., Czarnaa94 lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucio, jak to fajnie się czyta takie wpisy. Może to lepiej, że się nie pamięta :) no i piszesz, że da się bez odejścia czopa, wód. U mnie pod tym względem totalna cisza.

znów mam dylemat czy jechać na uczelnię czy nie. Kurde z profem się umówiłam na to podwójne kolokwium i głupio tak teraz, ale moja macica po przespanej nocy i nocnym przytulaniu do męża jakby podwoiła siły. xD Mam wrażenie jakbym miała zaparcie stulecia. Muszę pogadać z mężem, żeby dał małej reprymende, żeby nie wychodziła. Wczoraj podziałało to może dzisiaj też. Jeny, czy poród nie może być taki jakiś bardziej oczywisty?!

życzę Wam dziewczyny miłej, bezskurczowej, bezbolesnej soboty, a rozpakowanym kolejnego cudownego dnia z Waszymy skarbami. Szpitalnym życzę smacznego jedzonka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 07:57

Sista lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Nadrobić Was po jednym dniu to wyczyn ;)

Ja od 2 dni dopiero wiem co znacz ," macica sie stawia" ;)

Wczoraj wracałam do domu i jakis 20 km przed zaczał mnie tak kłuć brzuch,ze myslalam ze nie dojade...
    W domu ciepły prysznic i spac ,dzis od rana dalej mnie boli jak na okres...ale skoro gin powiedział,ze jeszcze długo ,długo nic to sie nie nastawiam.

Agawera bede dzis wieczorem na klinicznej ,coś potrzebujesz ?

Do ktorej sa wizyty? To moze uda sie poznać jeszcze w 2 paku ?

Udanej soboty.

Co do filmów tez polecam zaginiona dziewczyna.a z komedii moze "sąsiedzi" i "jak urodzić i nie zwariować ";)

Sista lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja na szczescie juz dawno pokazalam rodzinie i znajomym ze nie jestem chodzacym inkubator i ze mna rozmawia sie na zwykle tematy a nie o ciazy non stop :)

Takze teraz sa co najwyzej dyskretne pytania o termin, albo zawoalowane "co tam slychac" :) to raczej ja ostatnio dzwonie do ludzi namawiac ich na wyjscie na lody itp. Zdziwieni ze mi sie chce, ale kie odmawiaja :)

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica, no właśnie od mnie rodzice wydzwaniają codziennie, już nawet nie wiem co mam im odpowiadać :/

Dziś od rana też nic a wczoraj stałam półtorej godziny przy desce od prasowania, odkurzyłam całe podłogi, umyłam na mokro dwa razy, zrobiłam dwudaniowy obiad, zaliczyłam 10 km spacer.
    Także dziewczyny, które zamierzają wywoływać może lepiej dajcie sobie spokój, przynajmniej do porodu pojedziecie wypoczęte a dziecko wyjdzie kiedy będzie chciało.

Ja jem śniadanko i dziś wizytacja teściowej. Pewnie jest ciekawa jak wyglądam 5 dni przed terminem ;)

Miłego weekendu!

BrumBrumek, Inesicia, Sista, gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja zaczynam 40 tydzień, ale to brzmi o.O

Nieukowa podziwiam Cię że masz tyle sił, mi się już nie chce nigdzie wychodzić, tym bardziej spotykać ze znajomymi, czuję się jak słoń i nie chcę żeby mnie ktoś oglądał :D
    A mam takie szczęście że jak tylko gdzieś wyjdę to spotkam masę znajomych ;)

Czarna, super że się odezwałaś, jednak pozytywne historie porodowe uspokajają :) Ciekawe ile dziewczyn z listy się już rozpakowało, jeśli nas podczytujecie to odzywajcie się dziewczyny chociażby żeby uaktualnić listę :)

Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. ja też szaleję w domu z porządkami, okna umyłam, wczoraj zasłony z 3 godz prasowałam, odkurzam, podłogi myję na kolanach i kurcze NIC :D nawet brzuch nie twardnieje :(

wszystko już gotowe i czeka, kot już sobie nawet zajął przewijak ;)

5zuacxx6h8g0_t.jpg

i jeszcze pochwalę się łóżeczkiem:

gsfbc9t3txsu_t.jpg

CaneCorso, Joasia:), Katha81, Aka81, dorcia8919, Z., Sharin, Sista, gosi_a, Nieukowa, Finezja, sss, nenette, Scintilla, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumbrumek mam nadzieje,ze ja tez sie bede tak czuła za niecały miesiąc.

Dziewczyny ile Wasze dzieciątka ważyły na ostatniej wizycie ? I kiedy ona była bo troche mnie przeraziło to 3kg...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

U mnie noc znow nie przespana. TEn zespol ciesni nadgarstka jest nie do zniesienia. Mam nadzieje ze po porodzie szybko minie.

Dada moj maly w 34+1 wazyl ponoc 3040g a potem na nastepnym mierzeniu w 36+5 nagle "tylko" 3240g. We wtorek ostatnie mierzenie przed cc. Ciekawa jestem czy na ile go oszacuja i jak ciezki sie urodzi. Lekarka na poczatku 'straszyla' 4kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 09:16

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ