WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha dzieki za odpowiedz,mi gin powiedział ze szacuje ,ze do 3700 dobije ale on teraz w 3 tyg przywalił 750gram a tu jeszcze do terminu 4 tyg ....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumek to takie trochę odczarowywanie ciąży :P Bo czasami mam wrażenie, że ludzie są zbulwersowani samym faktem, że "taki brzuch a ma czelność iść do sklepu albo jechać autobusem" ;/

No i wiem, że niedługo jednak będę musiała zamknąć się na ludzi na chwilę żeby obczaić instrukcję obsługi młodego :P

A najchętniej to bym wyszła do pubu ze znajomymi, Jak mnie korci!... a tu jeszcze ze 3mc co najmniej, dopóki laktacja nie ruszy (albo nie wygaśnie) i nie będę mogła zrobić zapasu na np. 3 karmienia :)

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie witamy po nieprzespanej nocy...zoltaczka zeszla to i sen odszedl w sina dal. Antek wstal 00.25jeczal, buczal, cisnal, sral i poszedl spac po 2 i taką to mialam noc, potem jeszcze jedna pobodka na cyca a teraz dogorewa w polsnie...ma ciagle faze rem i smiac mi sie chce z tych jego min wywija oczami robi dxiubek i smieje sie. Dzisiaj u nas na wiosce dzien dziecka, Zuzia juz sie nie moze doczekac...dzieci, zabawa, grill...dziewczyny, rozpakowywac sie w koncu bo mam wrazenie ze ja sama tu opowiadam jak to z moim Anthonym jest...ide zrobic kawe tylko ona mnie trzyma jeszcze przy zyciu

Joasia:), Inesicia, Sista, gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ja akurat mam w sobie hobbita bo na przełomie 37/38tc waży 2800, także nie pomogę z autopsji...
    ale 3kg to chyba dobra waga na ten moment, teraz dzieciaczki przybierają już ok. 100-150g/tydzień, więc do 3600 jakoś dojedziecie nie więcej :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sharin Znajoma

Wysłany: 30 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 dziękuję za Twój post, dodałaś mi otuchy :)
    Bo ja już na tej końcówce ledwo daję radę. Od czwartku bolał mnie cały brzuch, w nocy doszły bóle w krzyżu i pachwinie, że od razu wzięłam nospę i paracetamol, żeby wytrzymać, ale nie pomogło. Wczoraj od rana pojechaliśmy więc na IP z nadzieją, że może coś się dzieje. A tu HIT, bolało mnie kilkanaście godzin, a podczas godzinnej wizyty w szpitalu nawet mnie nie zakuło. Ból zniknął w sekundę, na dodatek szyjka ok, rozwarcie na opuszek palca... Położna powiedziała, że następnym razem przyjechać ze skurczami, albo po odejściu wód, bo z takimi "pierdołkami" nic nie zrobią. A jak wróciłam do domu to ból mi się nasilił strasznie. Pachwina tak bolała, że nogą nie mogłam ruszyć więc znowu Paracetamol i nospa, chociaż mój lekarz stwierdził, żeby na tym etapie się wstrzymać od paracetamolu. Ale ból kosmiczny, nie wiem jak ja urodzę, skoro mnie już pachwina potrafi psychicznie wykończyć. Dzisiaj w nocy znowu mi dokuczała. Mam chyba bardzo niski próg wytrzymałości :( chciałam rodzić bez znieczulenia, ale wydaje mi się to coraz mniej realne ;)

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Katha dzieki za odpowiedz,mi gin powiedział ze szacuje ,ze do 3700 dobije ale on teraz w 3 tyg przywalił 750gram a tu jeszcze do terminu 4 tyg ....

u mnie najpierw w 4 tyg przybral 1200g bo w 30 +1 wazyl 1800g a w 34+1 juz 3040g. Bylam w szoku. Do tego brzuszek o 11mm wiekszy niz glowka i podejzenie makrosomii. Ale ostatnio lekarka powiedziala ze waga jest w normie i wszystko inne ok. Po prostu takie geny i moze byc duzy...po tatusiu.
    Ale ja do konca nie wierze w te pomiary i dlatego jestem bardzo ciekawa jak wymierza go 2 dni przed cc a ile bedzie wazyl faktycznie.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Sharin Znajoma

Wysłany: 30 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, wczoraj na IP miałam USG i moja Mała ma ok 3200. Z OM wychodzi, że jestem w 38+5. Jeśli jednak jest tak jak pisało w artykule, który kiedyś chyba Zyrcia wstawiła i najbardziej prawdopodobny jest termin porodu z pierwszych USG to aktualnie jestem w 36+5 i to mnie nieco przeraża, bo waga w połowie czerwca może wynieść ok 4 kg. Ale ja ciągle mam nadzieję, że jednak w tym maju urodzę :P Tylko czasu coraz mniej, a mojej Dzidzi jak widzę dobrze się siedzi w brzuszku i kopie mamusie po żebrach :D

• Dada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dawajcie znac dziewczynki bo tez jestem ciekawa.

Leonowa głowa na szczescie przystopowała a brzuch ja dogonił i juz nie jest o 2 tyg wieksza...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • dorcia8919 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! Ale paskudna pogoda :/ A miało być dzisiaj ognisko i grill z okazji urodzin mężula buuu... Więc na razie nie zapowiada się, żeby w ogóle do tego doszło :/ no cóż będzie trzeba coś wymyślić innego. Idę zaraz upiec mu jakiegoś torcika. Choć mój piekarnik potrafi płatać mi figle, więc jak nie wyjdzie - zostaje mi cukiernia :P

Żyrcia napisała mi eska, że dziś wychodzą z Leonkiem do domu :) Mały ssie mleko jak glonojad, że aż ją sutki bolą. Potem wpadnie na forum i sama Wam wszystko dokładnie opowie :) A to kolejna fotka Leosia:

wv6a8p.jpg

Joasia:), Katha81, Ania1704, CaneCorso, angel-84, Sharin, Inesicia, niusiaa5, Z., Sista, gosi_a, siamyrka, Finezja, sss, Aka81, Alorrene13, nenette, .aś., Aneta87, elukkkcha245, Scintilla, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sharin no sa jeszcze 2 dni :))) wiec kto wie.trzymam kciuki

Sharin, gosi_a lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!
    Czarna jeszcze raz gratuluję :)
    U mnie noc nawet ok, po wczorajszej wizycie u stomatologa trochę bolał mnie ząb i wypadł mi opatrunek, kolejna wizyta w środę także wytrzymam.
    Rano miałam dziwny ścisk brzucha i parcie na odbyt, już myślałam, że nadchodzi godzina "P", ale szybko przeszło. Jestem bardzo zdziwiona ponieważ dziś znowu byłam w WC na "2", a przy braniu żelaza i ogólnie w ciąży miałam z tym problem.
    Jeżeli chodzi o troskę najbliższych osób to u mnie nie jest tak tragicznie, mama jak to mama- rozmawiamy codziennie ale nie zawsze schodzimy na temat porodu czy ciąży. Ja osobiście mam problem z koleżankami które co dopiero urodziły. Bardzo szanuje ich zdanie, sposób wychowywania dzieci itp. sprawy, ale ja mam prawo do własnych przemyśleń i będę się tego trzymać.
    U nas zapowida się ciepły dzień, dlatego zaraz wybieram się na spacer bo jak zrobi się gorąco to moje słoniowe nogi daleko mnie nie zaprowadzą ;)
    BrumBrumek śliczne zdjęcia :)

Z., Czarnaa94, Scintilla lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia jak ty to robisz ze Twoj Leon ciagnie smoczka...

preg.png[/url]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ,ze juz pytanie padło ale odpowiedzi nie pamietam...prałyście rożek?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam w 40 stopniach - tak było na metce

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go piore co chwile bo jak Antka przewijam to zdarza mu sie siknac

preg.png[/url]
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie czy rogal do karmienia przydaje się? czy może wystaeczy zwykła poduszka? Zastanawiam się czy może nie kupić :)

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja kupiłam używany, całkiem jak nowy bo to chyba się nie niszczy. A z Mają nie miałam i bolał mnie kręgosłup wiem, że na.początku ułatwia karmienie.

• Dada Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo moj ma w sobie taka gąbkę i sie zastanawiam czy prac ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, u mnie w 35t5d miała 2800g.

wnidt5odau6o2x80.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Gosiu,moze nie bedzie az takim klockiem...

gosi_a lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ