X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia gratulacje dla Ciebie i Zosi. Ech, tylko pozazdroscic ;) Ja musze czekac:) bo na nic wczesniejszego sie nie zapowiada. Ide w takim razie dzis do pralni zaniesc dywany, odkurze szafe i zaniose zaslony do przerobki:/

Sista, Inesicia lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Sista od okolo 2-3godziny po cc mialam sobie po troszeczku podnosic oparcie lozka i ostatecznie wstalam kolo 18,nie bylo to najprzyjemniejsze ale zimny prysznic po jest cudowny ;) a i ja od tazu bylam przewieziona na poporodowa ale tu sa jedynki i dwojki,a nam sie trafila jedynka.
    co do lekow,szczerze nazw nie znam. I one zupelnie tak nie znikaja bolu,ale lagodza go. Te dzisiejsze sa ok,na noc dostalam jakies gowniane bo non stop z jednej strony kula mnie rana

Lily - pozytywnie zazdroszczę tak dobrej kondycji po CC. Liczę, ze moj gin tez jest najlepszy w CC, ładnie i sprawnie pozaszywa i nie bedzie bolało po :) Fajnie sie czyta takie opinie. Bardzo sie cieszę, ze jestes zadowolona, bo to mnie uspakaja na maxa :):):) Wypoczywaj i szybko do domu wracajcie :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Inesicia gratulacje dla Ciebie i Zosi. Ech, tylko pozazdroscic ;) Ja musze czekac:) bo na nic wczesniejszego sie nie zapowiada. Ide w takim razie dzis do pralni zaniesc dywany, odkurze szafe i zaniose zaslony do przerobki:/

A ja sie mogę założyć, ze złapie Cie kilka dni wczesniej i urodzisz w tempie expresowym. Jak wyglądały Twoje dotychczasowe porody?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic gratulacje,jak Ty to zrobiłas ,ze bez nacięcia i pęknięcia ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie doszłam na plaże nie całe 3 km polozylam sie na koc i nie wiem czy wstane...matko ile wysiłku przy spacerze a gdzie tu porod...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych :) Inesicia zazdroszczę ogromnie tak bezproblemowego porodu :)

I kto by pomyślał że dziś zaledwie 3 czerwiec, a my mamy poród za porodem :)

U mnie już trzeci wieczór z rzędu się coś kręci, aż w końcu zasypiam i nic z tego nie ma :) gdyby Niunia się nie obróciła to dzisiaj byśmy się już tuliły a tak to pozostaje tylko czekać :)

Sista, Scintilla, dorcia8919, Inesicia lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada nie Maglic tylko Inesicia :)

Inesicia jestes moja idolka :) zdradz swoj sekret na ekspresowy porod i nietknieta bozene (poza wielkoscia malutkiej, bo moj bedzie podobnych gabarytow wiec sie o to nie boje).

Chyba nie bede was juz czytac bo az mi glupio bedzie rodzic jak juz wszystkie dawno rozpakowane beda i dyskutowac bedziecie na zupelnie inne tematy niz parcie i szwy, a ja taka zacofana bede :)

Ps. Jakos wczesniej w ogole nie zastanawialam sie, jak nasz Radzio bedzie wygladal, a teraz non stop rozkminiam, do kogo bedzie bardziej podobny, jaki kolor oczu, wloskow itd. Wiem ze od razu po porodzie tego wszystkiego sie nie dowiem, ale na usg 3d mlody zawsze sie zaslanial, wiec nawet w przyblizeniu rysow twarzyczki nie znam :)

Sista, dorcia8919, gosi_a lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ale ci zazdroszczę tej plaży :-P odpoczywaj póki możesz.
    Mały śpi więc korzystam i sama się położe bo padam na ryj.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • maglic Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Maglic gratulacje,jak Ty to zrobiłas ,ze bez nacięcia i pęknięcia ?

Dada to niestety nie ja tylko Inesicia :)

ukdytv73la1h903i.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez gratuluje..

Dziewczyny czy Antek moze juz lezec w bujaczku? Napisane jest 0+ ale sie zastanawiam

Joasia:) lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Dada to niestety nie ja tylko Inesicia :)

Hmmm ale nie ogarniam w tej ciazy w takim razie gratulacje przekazuje...

Inesicia lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych maluszków :) Coraz tloczniej się u nas robi :)

Zazdroszczę kondycji z wyjazdami i spacerami. Ja wczoraj pojechalam na zakupy, wieczorem spacer i myslalam ze ból brzucha mnie wykonczy... A do tego w tym upale nie jestem w stanie funkcjonować. Lubie lato ale jak mam urlop i zalegam z zimnym drinkiem na plazy ;)

Uciekam na ktg, oby zapis był dziś super prawidłowy...

maglic, Sista, Z., Scintilla, dorcia8919, gosi_a lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Gosia82. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super gratulacje za dzisiejsze nocne porody, a i za Asi cc, czekamy na wieści. Dziś się nawet wyspalam, Mają już w miarę gorączki juz od dwóch dni nie ma i myślę, że to ostre zapalenie gardła a nie angina no ale już ten antybiotyk dokończymy. Wiec dziś humor lepszy, ale wczoraj o 20 poszłam do sklepu po piwo i do.kumpel na płoty, z jednym piwem nawet bezalkoholowym przy kasie czułam.wzrokninnych hehe.

Sista lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to ja jestem na szarym koncu wiec bedziemy przezywać razem ...;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!!!!!! Tak trzymac....
    Joasia trzymaj sie....

Ja sie nhie wyspslam, upal jak cholera. Musze dzis posprzatac moze maly pozwoli narazie troszke leniwy bo wieczorem na ktg to norma.....

CaneCorso niezly tekst. Sama prawda. Moge go skopiowac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 09:45

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnia wizyta u gina, a potem Was nadrobię :) póki co, miłego dnia ;)

maglic lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Inesica serdeczne gratulacje! Z krótkiego opisu wynika, że był to bardzo dobry poród dla Was :) Życzę dużo zdrówka dla Mamci i Maleństwa !

Violu, ale Ci niespodziankę wywinęła córa, dobrze, że byłaś w szpitalu już, gratuluję z całego serca i pozdrawiam ! :)

Joasiu kciukam za Was ! :)

Kasika, Scintilla trzymajcie się dzielnie w szpitalu :*

Nieukowa bez przesady, my z "połówki" czerwca więc tak w sam raz, podczytywanie i edukowanie się od Mam które mają już Maleństwa i wspieranie tych z końcówki czerwca (wzajemne) ;) Przestałam już wierzyć, że urodzę wcześniej, niby dlaczego, bo sobie tak wymyśliłam i stosuję jakieś dziwne metody? Całą ciążę było wszystko ok, tzn. szyjka się nie rozwierała, nie skracała, nie mam nawet miligrama skurczu przepowiadającego więc heloooł ...

Jednak dziś hormowny zaatakowały z rana bo martwię się i był mały płaczek i zakatarzony nochal, akurat jak M wbił jeszcze na chwilę ze mną poleżeć ...

Miłego Dnia Kobietki, czekamy na zdjęcia Pociech i nowe porody :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 09:49

Sista, Z., Scintilla, dorcia8919, Inesicia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, ja jestem porodową virgin:) lat 36;) Pojęcia nie mam o porodzie, za to wizje osobistego porodu typu wishful thinking ogromne;) Daje sobie 7,5 godziny na calosc. Potem sie obrazam i wychodze:)

Sista, Nieukowa, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 i Nieukowa, kochane ja dopiero jade do swietego przybytku o nazwie szpital 27 czerwca. Tak wiec jestescie cale okrazenie przede mna;)

Alorrene13, gosi_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam sobie zdjecie i dodalam suwak. Mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko:)

Alorrene13, Sista, Z., niusiaa5 lubią tę wiadomość

‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ