X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juleczka urodzona o 8:40 Waga 3450 i 57 cm. Cc
    Jest śliczna i cudowna.
    Nspusze resztę pózniej :)

Alorrene13, Dada, maglic, Ania1704, Ekkaja, Sista, Rozalia, Nieukowa, Z., Scintilla, dorcia8919, gosi_a, sss, Aka81, zyrcia, Katha81, XxMoniaXx, CaneCorso, Muniek, niusiaa5, .aś., nenette, A1984, Finezja, Aneta87, Inesicia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje! Kochane mamusie świeżynki Aneta, Orchidea, Viola, Lilly, Inesicia ogromne GRATULACJE! Mam nadzieje, że o nikim nie zapomniałam, taki wysyp porodów :) czekam z niecierpliwością na kolejne cudowne newsy!

Mikolay jak u Ciebie???

Sista do pielęgnacji rany po CC w szpitalu zalecali szare mydło albo białego jelenia + ręcznik papierowy. Ja używam Jelenia w płynie, rana goi się super, wczoraj zdjeli mi szwy :) Przez 2tyg jeszcze mam pielęgnować ranę w ten sposób. I wietrzyć :P na co dzień najlepsze sukienki. Aaa i 2 razy dziennie psikać Octeniseptem kazali ze szwami i teraz. U nas w szpitalu opatrunek zdejmują przed pionizowaniem, czyli ok 10h po porodzie i przy pierwszym prysznicu trzeba już ją umyć. Znowu co szpital to teoria ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 10:08

Sista, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia super! Przesyłam uściski :) gratulacje :):)

Joasia:) lubi tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia gratulacje

• Dada Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia gratulacje :)))) czekamy na foty tego cuda

Ale Wam to idzie :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu GRATULACJE !!!!
    Witamy na świecie Julcię ;) !!!

syy26iyeeuly3wjb.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu gratulacje i buziaki dla Juleczki :*

ukdytv73la1h903i.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Sista, ja jestem porodową virgin:) lat 36;) Pojęcia nie mam o porodzie, za to wizje osobistego porodu typu wishful thinking ogromne;) Daje sobie 7,5 godziny na calosc. Potem sie obrazam i wychodze:)

Bosz, cos mi sie we łbie poprzestawiało, byłam przekonana, ze to Twoje trzecie Dziecię, ale juz doszłam do tego skąd taka myśl ;) To jak Ty wychodzisz po 7,5h, to ja sie zmywam ze szpitala po 12h, jeśli bedzie rana bolec ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszytskim świeżym mamusiom GRATULACJE :D
    a tym czekającym cierpliwości :) przyjdzie i nasza kolej :)

u mnie zero bólu jakiegokolwiek Oo cała noc przespana bez twardego brzucha... no za to ze skurczem w łydce -.-

na śląsku upał, skwar, żar z nieba ! nie na moje nogi oO dziwie się, że malutkiej nie za goroąco w tym brzuszku :) chociaż wypina mi się często. Fajnie, że koniec tuż tuż bo nie wyobrażam sobie takiego całego lata :P chyba M. wyślę chociaż po wiatraczek ^^ bo mamy 27st w domu.

w takie upały nie zapominajcie duużo pić :)

Rozalia, Scintilla, Sista, dorcia8919, Z., Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia gratuluje kolejnej pociechy :) Wielkie całuski dla Juleczki :*

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś BBF pokzało 39 tydzień ciąży :D

Wow- Szaleństwo porodowe, jednak ta magiczna data zrobiła swoje.

Inesica, Viola, Orchidea, Joasia serdecznie wam gratuluję i życzę spokoju :) Czekamy na zdjęcia maluchów i relacje z porodów :)

Inesicia, czekam na Twoje wrażenia i opinie dot. szpitala.

U mnie średnia noc, strasznie duszno kilka razy w wc. Od rana wymyłam łazienkę, zmieniłam pościel a po powrocie od dentysty zrobię pranie.

Wczoraj z M. omawialiśmy sposoby na wypędzenie naszej kluseczki na świat, M. nie chce się zgodzić na seks bo córa jest duża i mu głupio :P Ja zaproponowałam głodówkę, ale tak naprawdę co ma być to będzie ;)

Od wczoraj trochę pobolewa mnie pod piersiami, tak jakby w mostku, nie może mi się odbić, po Reni trochę lepiej chyba to niestrawność :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 10:31

Sista, dorcia8919, Z., Scintilla, Rozalia, Joasia:), niusiaa5 lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu - ogromne gratulacje !!! Duzo duzo zdrówka dla Ciebie i dla Juleczki !!! :):):) Juz widze oczami wyobraźni pierwsze spotkanie Julki z Twoimi Chłopakami, znowu mam w oczach łzy, co za emocje :):):)

I takie pytanie, jak juz leżysz po CC nieruchoma, to piszesz na telefonie? Ja miałam wyobrażenie, ze przez 12 h leze nieruchoma i ręce wzdłuż ciała...

Nenette - dziękuje, to Ty chyba o tym pisałaś :) Od wczoraj szukam pudełka na mydło w kostce, nigdzie nie ma, wiec dziś chyba kupie białego jelenia w płynie :) A u Ciebie jak było z leżeniem po CC i dostępie do telefonu? Bo ja ciagle sie zastanawiam, czy zlecić pisanie smsow M. czy sama to ogarnę.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane gratuluję nowych dzieciaczków :) za zbliżające się porody trzymam kciuki.
    Ja dziś skończyłam w końcu prasowanie ubranek młodego. Kto by pomyślał że ktoś będzie miał więcej ubrań ode mnie:P swoją drogą mógłbym dopiero na dniach rodzic a tutaj Nasz Smyk dziś kończy 9tyg <3 <3
    pozdrawiamy.

Sista, dorcia8919, gosi_a, Ania1704, Alorrene13, karolina0522, Z., sss, Scintilla, Rozalia, Katha81, Nieukowa, Joasia:), niusiaa5, .aś., A1984, Finezja, Aneta87 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Juleczka urodzona o 8:40 Waga 3450 i 57 cm. Cc
    Jest śliczna i cudowna.
    Nspusze resztę pózniej :)

Joasiu,
    Super gratuluję!
    Odpoczywajcie, całuski..

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)
    A ja nadal czekam na anestezjologa na wizytę, którą miała się odbyć o 8 .30 =-O
    Powoli ....mnie trafia....

541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia ogromne gratulacje, wracaj szybko do siebie:)
    Sista ja tez mam bialego jelenia. Formuła delikatna inprzyjemna w aplikacji. Polecam.
    Magdalena88 mam nadzieje, ze w koncu wyjdziecie z Dominikiem do domu. Nalezy Wam sie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ciazowe zapalenie mozgu: dopiero dzisiaj wykminilam ze jezdze na zimowych oponach. Az strach pomyslec co bedzie jak dopadnie mnie pieluszkowe zapalenie mozgownicy:))))

gosi_a, karolina0522, Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!

O jejku ile nowych dzieciaczków. Więc wszystkim gratulacje! :) Nasze grono czerwcówek się powiększa ;) Super :) Teraz to codziennie będą jakieś newsy :) Ja na szarym końcu, ale się nie martwię tym. I niech wychodzi w swoim czasie, byle nie po terminie i będzie ok ;)

Ledwo żyję, ledwo się obudziłam, duchota okropna. A moje stopy wołają help! To chyba jedyna rzecz, która mnie w tej ciąży lekko mówiąc denerwuje. Ale pocieszam się, że jeszcze trochę :)

Wczoraj wieczorem Junior takie cyrki odstawiał, że nie wiedziałam czy się cieszyć czy płakać z bólu, a mąż miał ubaw po pachy :) No tak w dzień dziecka postraszył rodziców swoim lenistwem a wczoraj nadrobił za to. Dziś od rana już też daje o sobie znać, więc jestem spokojna :)

A opis naszego dzieciństwa po prostu rewelka. I uważam tak samo. W końcu dziecko musi być brudne po same pachy, zjeść piasek z piaskownicy i spędzać czas na dworze. Ja to mówię, że będę matką psychopatką - ale nie pozwolę, żeby moje dziecko siedziało przy komputerze, tablecie czy komórce. Przyjdzie i na to pora. Wygonię z domu na podwórko i tyle ;) będzie z tatusiem w ogródku sobie grzebał :P

Miłego dnia Kochane!

Z., Scintilla, gosi_a, Ania1704, Rozalia, Joasia:), A1984 lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Joasiu - ogromne gratulacje !!! Duzo duzo zdrówka dla Ciebie i dla Juleczki !!! :):):) Juz widze oczami wyobraźni pierwsze spotkanie Julki z Twoimi Chłopakami, znowu mam w oczach łzy, co za emocje :):):)

I takie pytanie, jak juz leżysz po CC nieruchoma, to piszesz na telefonie? Ja miałam wyobrażenie, ze przez 12 h leze nieruchoma i ręce wzdłuż ciała...

Nenette - dziękuje, to Ty chyba o tym pisałaś :) Od wczoraj szukam pudełka na mydło w kostce, nigdzie nie ma, wiec dziś chyba kupie białego jelenia w płynie :) A u Ciebie jak było z leżeniem po CC i dostępie do telefonu? Bo ja ciagle sie zastanawiam, czy zlecić pisanie smsow M. czy sama to ogarnę.
    Sista, ale emocje ;-)
    W przyszłym tyg, jak dotrwam ja, ty i Rozalia ;-)

Rozalia lubi tę wiadomość

541113d5ef.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW pięknie nam się miesiąc zaczął :-) udało mi się wszystko nadrobić ( bo b. zapracowana jestem ;-) ) a więc kochane największe gratulacje dla naszych świeżym mamusie : Joasia, Lilly, Orchidea, Viola, Inesica ściskam Was ogromnie... Odpoczywajcie przy Waszych szkrabach - ja też czekam na zdjecia ;-) brumbrumek, Magic, zetka do boju koleżanki! za inne szpitalne trzymam kciuki, agawera cieszę się ze Was wypuscili, spóźnione życzenia dla Nieukowej i Agaty! no i pokłady dobrego humoru dla tych którym na końcówce ciezko. Ja nabywamy kontakty towarzyskie i przyzwyczajam się do ogólnych warunków. mam śliczny widok z okna i pyszna kawe w bufecie no i Was.... jako źródelko dobrych wiesci... Najmilsze są właśnie chwile z KTG... jeśli macie zbyt plaski zapis a brakuje czekoladki polecam oddychac przeponowo. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 10:52

Z., Ania1704, dorcia8919, Sista, Rozalia, maglic, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 1312 1313 1314 1315 1316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ