X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juleczka urodzona o 8:40 Waga 3450 i 57 cm. Cc
    Jest śliczna i cudowna.
    Nspusze resztę pózniej :)

Alorrene13, Dada, maglic, Ania1704, Ekkaja, Sista, Rozalia, Nieukowa, Z., Scintilla, dorcia8919, gosi_a, sss, Aka81, zyrcia, Katha81, XxMoniaXx, CaneCorso, Muniek, niusiaa5, .aś., nenette, A1984, Finezja, Aneta87, Inesicia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje! Kochane mamusie świeżynki Aneta, Orchidea, Viola, Lilly, Inesicia ogromne GRATULACJE! Mam nadzieje, że o nikim nie zapomniałam, taki wysyp porodów :) czekam z niecierpliwością na kolejne cudowne newsy!

Mikolay jak u Ciebie???

Sista do pielęgnacji rany po CC w szpitalu zalecali szare mydło albo białego jelenia + ręcznik papierowy. Ja używam Jelenia w płynie, rana goi się super, wczoraj zdjeli mi szwy :) Przez 2tyg jeszcze mam pielęgnować ranę w ten sposób. I wietrzyć :P na co dzień najlepsze sukienki. Aaa i 2 razy dziennie psikać Octeniseptem kazali ze szwami i teraz. U nas w szpitalu opatrunek zdejmują przed pionizowaniem, czyli ok 10h po porodzie i przy pierwszym prysznicu trzeba już ją umyć. Znowu co szpital to teoria ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 10:08

Sista, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia super! Przesyłam uściski :) gratulacje :):)

Joasia:) lubi tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia gratulacje

• Dada Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia gratulacje :)))) czekamy na foty tego cuda

Ale Wam to idzie :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu GRATULACJE !!!!
    Witamy na świecie Julcię ;) !!!

syy26iyeeuly3wjb.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu gratulacje i buziaki dla Juleczki :*

ukdytv73la1h903i.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Sista, ja jestem porodową virgin:) lat 36;) Pojęcia nie mam o porodzie, za to wizje osobistego porodu typu wishful thinking ogromne;) Daje sobie 7,5 godziny na calosc. Potem sie obrazam i wychodze:)

Bosz, cos mi sie we łbie poprzestawiało, byłam przekonana, ze to Twoje trzecie Dziecię, ale juz doszłam do tego skąd taka myśl ;) To jak Ty wychodzisz po 7,5h, to ja sie zmywam ze szpitala po 12h, jeśli bedzie rana bolec ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszytskim świeżym mamusiom GRATULACJE :D
    a tym czekającym cierpliwości :) przyjdzie i nasza kolej :)

u mnie zero bólu jakiegokolwiek Oo cała noc przespana bez twardego brzucha... no za to ze skurczem w łydce -.-

na śląsku upał, skwar, żar z nieba ! nie na moje nogi oO dziwie się, że malutkiej nie za goroąco w tym brzuszku :) chociaż wypina mi się często. Fajnie, że koniec tuż tuż bo nie wyobrażam sobie takiego całego lata :P chyba M. wyślę chociaż po wiatraczek ^^ bo mamy 27st w domu.

w takie upały nie zapominajcie duużo pić :)

Rozalia, Scintilla, Sista, dorcia8919, Z., Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia gratuluje kolejnej pociechy :) Wielkie całuski dla Juleczki :*

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś BBF pokzało 39 tydzień ciąży :D

Wow- Szaleństwo porodowe, jednak ta magiczna data zrobiła swoje.

Inesica, Viola, Orchidea, Joasia serdecznie wam gratuluję i życzę spokoju :) Czekamy na zdjęcia maluchów i relacje z porodów :)

Inesicia, czekam na Twoje wrażenia i opinie dot. szpitala.

U mnie średnia noc, strasznie duszno kilka razy w wc. Od rana wymyłam łazienkę, zmieniłam pościel a po powrocie od dentysty zrobię pranie.

Wczoraj z M. omawialiśmy sposoby na wypędzenie naszej kluseczki na świat, M. nie chce się zgodzić na seks bo córa jest duża i mu głupio :P Ja zaproponowałam głodówkę, ale tak naprawdę co ma być to będzie ;)

Od wczoraj trochę pobolewa mnie pod piersiami, tak jakby w mostku, nie może mi się odbić, po Reni trochę lepiej chyba to niestrawność :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 10:31

Sista, dorcia8919, Z., Scintilla, Rozalia, Joasia:), niusiaa5 lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu - ogromne gratulacje !!! Duzo duzo zdrówka dla Ciebie i dla Juleczki !!! :):):) Juz widze oczami wyobraźni pierwsze spotkanie Julki z Twoimi Chłopakami, znowu mam w oczach łzy, co za emocje :):):)

I takie pytanie, jak juz leżysz po CC nieruchoma, to piszesz na telefonie? Ja miałam wyobrażenie, ze przez 12 h leze nieruchoma i ręce wzdłuż ciała...

Nenette - dziękuje, to Ty chyba o tym pisałaś :) Od wczoraj szukam pudełka na mydło w kostce, nigdzie nie ma, wiec dziś chyba kupie białego jelenia w płynie :) A u Ciebie jak było z leżeniem po CC i dostępie do telefonu? Bo ja ciagle sie zastanawiam, czy zlecić pisanie smsow M. czy sama to ogarnę.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane gratuluję nowych dzieciaczków :) za zbliżające się porody trzymam kciuki.
    Ja dziś skończyłam w końcu prasowanie ubranek młodego. Kto by pomyślał że ktoś będzie miał więcej ubrań ode mnie:P swoją drogą mógłbym dopiero na dniach rodzic a tutaj Nasz Smyk dziś kończy 9tyg <3 <3
    pozdrawiamy.

Sista, dorcia8919, gosi_a, Ania1704, Alorrene13, karolina0522, Z., sss, Scintilla, Rozalia, Katha81, Nieukowa, Joasia:), niusiaa5, .aś., A1984, Finezja, Aneta87 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Juleczka urodzona o 8:40 Waga 3450 i 57 cm. Cc
    Jest śliczna i cudowna.
    Nspusze resztę pózniej :)

Joasiu,
    Super gratuluję!
    Odpoczywajcie, całuski..

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)
    A ja nadal czekam na anestezjologa na wizytę, którą miała się odbyć o 8 .30 =-O
    Powoli ....mnie trafia....

541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia ogromne gratulacje, wracaj szybko do siebie:)
    Sista ja tez mam bialego jelenia. Formuła delikatna inprzyjemna w aplikacji. Polecam.
    Magdalena88 mam nadzieje, ze w koncu wyjdziecie z Dominikiem do domu. Nalezy Wam sie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ciazowe zapalenie mozgu: dopiero dzisiaj wykminilam ze jezdze na zimowych oponach. Az strach pomyslec co bedzie jak dopadnie mnie pieluszkowe zapalenie mozgownicy:))))

gosi_a, karolina0522, Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!

O jejku ile nowych dzieciaczków. Więc wszystkim gratulacje! :) Nasze grono czerwcówek się powiększa ;) Super :) Teraz to codziennie będą jakieś newsy :) Ja na szarym końcu, ale się nie martwię tym. I niech wychodzi w swoim czasie, byle nie po terminie i będzie ok ;)

Ledwo żyję, ledwo się obudziłam, duchota okropna. A moje stopy wołają help! To chyba jedyna rzecz, która mnie w tej ciąży lekko mówiąc denerwuje. Ale pocieszam się, że jeszcze trochę :)

Wczoraj wieczorem Junior takie cyrki odstawiał, że nie wiedziałam czy się cieszyć czy płakać z bólu, a mąż miał ubaw po pachy :) No tak w dzień dziecka postraszył rodziców swoim lenistwem a wczoraj nadrobił za to. Dziś od rana już też daje o sobie znać, więc jestem spokojna :)

A opis naszego dzieciństwa po prostu rewelka. I uważam tak samo. W końcu dziecko musi być brudne po same pachy, zjeść piasek z piaskownicy i spędzać czas na dworze. Ja to mówię, że będę matką psychopatką - ale nie pozwolę, żeby moje dziecko siedziało przy komputerze, tablecie czy komórce. Przyjdzie i na to pora. Wygonię z domu na podwórko i tyle ;) będzie z tatusiem w ogródku sobie grzebał :P

Miłego dnia Kochane!

Z., Scintilla, gosi_a, Ania1704, Rozalia, Joasia:), A1984 lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Joasiu - ogromne gratulacje !!! Duzo duzo zdrówka dla Ciebie i dla Juleczki !!! :):):) Juz widze oczami wyobraźni pierwsze spotkanie Julki z Twoimi Chłopakami, znowu mam w oczach łzy, co za emocje :):):)

I takie pytanie, jak juz leżysz po CC nieruchoma, to piszesz na telefonie? Ja miałam wyobrażenie, ze przez 12 h leze nieruchoma i ręce wzdłuż ciała...

Nenette - dziękuje, to Ty chyba o tym pisałaś :) Od wczoraj szukam pudełka na mydło w kostce, nigdzie nie ma, wiec dziś chyba kupie białego jelenia w płynie :) A u Ciebie jak było z leżeniem po CC i dostępie do telefonu? Bo ja ciagle sie zastanawiam, czy zlecić pisanie smsow M. czy sama to ogarnę.
    Sista, ale emocje ;-)
    W przyszłym tyg, jak dotrwam ja, ty i Rozalia ;-)

Rozalia lubi tę wiadomość

541113d5ef.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW pięknie nam się miesiąc zaczął :-) udało mi się wszystko nadrobić ( bo b. zapracowana jestem ;-) ) a więc kochane największe gratulacje dla naszych świeżym mamusie : Joasia, Lilly, Orchidea, Viola, Inesica ściskam Was ogromnie... Odpoczywajcie przy Waszych szkrabach - ja też czekam na zdjecia ;-) brumbrumek, Magic, zetka do boju koleżanki! za inne szpitalne trzymam kciuki, agawera cieszę się ze Was wypuscili, spóźnione życzenia dla Nieukowej i Agaty! no i pokłady dobrego humoru dla tych którym na końcówce ciezko. Ja nabywamy kontakty towarzyskie i przyzwyczajam się do ogólnych warunków. mam śliczny widok z okna i pyszna kawe w bufecie no i Was.... jako źródelko dobrych wiesci... Najmilsze są właśnie chwile z KTG... jeśli macie zbyt plaski zapis a brakuje czekoladki polecam oddychac przeponowo. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 10:52

Z., Ania1704, dorcia8919, Sista, Rozalia, maglic, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 1312 1313 1314 1315 1316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ